Inlägg

Inlägg som swesen har skrivit i forumet
Av swesen
Skrivet av HickeHiskelig:

hur struligt är det att köpa en ombyggd caferacer? de är så charmiga jag kan göra sånadär enklare mekinsatser https://www.blocket.se/annons/alvsborg/caf__racer_med_attityd...

Att köpa någon annans projekt är alltid riskabelt och ännumer när de modifierat ramen, en dålig svetsning och det är du som åker av.

Undvik om ramen är modifierad, alltså den del som går mellan svingarm, motor och styret, även fotpinnarna. Om du inte vet att det är väldigt bra gjort.
Subframe modifikationer är helt ok så länge de inte gjort om under sadeln där du sitter, eller passagerare om du är mån om den personen.

Om de bytt till dåliga stötdämpare bara för att de är kromade så blir det inte kul att köra. Testa att komprimera dämpningen fram och bak var för sig, i bästa fall så när den fjädrar tillbaka upp så stannar den mjukt på väg upp, det är också ok om den fjädrar upp och sen ner någon cm, allt annat är oacceptabelt i mina ögon.

Alla bromsar ska vara original eller uppgraderade, om de tagit bort bromsarna fram för en clean look så undvik.

Sen mindre saker som ifall det inte är en original tank så kan den vara dålig kvalitet och riskera att rosta eller läcka.
Om det är en modernare hojj och de till exempel målat om ramen så kan man få konstiga el problem på grund av dålig jord till ramen etc.

Det är mycket mer som kan gå fel när folk varit i farten med sina egna lösningar.

Av swesen
Skrivet av Palmen16:

Förstår typ 50% av det du skriver, men att den finns i Linköping är ett stort plus. Vad kan du tänka dig för prisbild?

Tänkte mig 2500, men ifall du kan hämta imorgon så 2000kr.

Av swesen

Har en HP ProLiant DL160 gen9 som letar efter nytt hem
CPU: 2st Xeon E5-2650 v4, totalt 24 kärnor och 48 trådar
RAM: 4x4GB DDR4 ECC RAM, totalt 16GB
HDD platser: 4st LFF(3,5") non-hot swap caddys ingår
PSU: 2st 900W redundant
Expansions platser: PCIe gen3 1st x16 low profile, 1st x8 low profile, 1st FlexibleLOM
IPMI: ILO4

Har även en vertikal väggrack som du kan få med, tror den är 3 eller 4 u.

Finns is Linköping tills på lördag då jag flyttar till Norrköping

Av swesen
Av swesen
Skrivet av Dalton Sleeper:

8 år? Mina däck räcker i 700-800 mil "normal" körning. Första året blidde det endast ett år.

På tal om något helt annat, ni som brassar i 140+, vad kör ni för öronproppar? (eller blundar ni för att det är skadligt för hörseln)
Jag har tidigare nämnt mina, men de funkar i rimlig motorvägsfart som bäst, nämligen Alpine MotoSafe Race.

Edit: Intressant, verkar ha kommit några nya modeller, blir att läsa på hur de skiljer sig mot vanliga race:
https://www.alpinehearingprotection.com/products/motosafe-rac...
https://www.alpinehearingprotection.com/products/24h-le-mans-...
https://www.alpinehearingprotection.com/products/formula1-rac...

Jag kör med https://www.alpinehearingprotection.com/products/motosafe-pro (set med både Race och Tour) märkte skillnad i hur högt man prata när man kommer fram.

Av swesen

Generellt sett så är spelläget för att minimera latens genom att stänga av all typ av bildprosessering så det kallare ljuset är nog panelens naturliga vitnivå.

Av swesen
Skrivet av Mystah:

Redan lyckats med ett bolag som omsätter några miljoner, ska nog gå detta med

Då är det väl inget problem att anställa ett team av 4+ utvecklare med 50k i lön i något år innan du släpper din app? Då slipper du koda. Eller?

Av swesen
Av swesen

Använd code taggar för att göra det enklare att läsa

Det är vanligt i början att göra som du gör med

if (menuSelected == 0) { Console.WriteLine("-->" + menuOptions[0] + "\n"); Console.WriteLine(menuOptions[1] + "\n"); Console.WriteLine(menuOptions[2] + "\n"); Console.WriteLine(menuOptions[3] + "\n"); Console.WriteLine(menuOptions[4] + "\n"); Console.WriteLine(menuOptions[5] + "\n"); Console.WriteLine(menuOptions[6] + "\n"); Console.WriteLine(menuOptions[7] + "\n"); } else if (menuSelected == 1) ... ... ... else if (menuSelected == 7) { Console.WriteLine(menuOptions[0] + "\n"); Console.WriteLine(menuOptions[1] + "\n"); Console.WriteLine(menuOptions[2] + "\n"); Console.WriteLine(menuOptions[3] + "\n"); Console.WriteLine(menuOptions[4] + "\n"); Console.WriteLine(menuOptions[5] + "\n"); Console.WriteLine(menuOptions[6] + "\n"); Console.WriteLine("-->" + menuOptions[7] + "\n"); }

Men ett mycket enklare sätt är att använda en loop och innan du skriver ut varje "menuOption" kolla ifall "menuSelected" matchar "menuOptions" index.

for (int i = 0; i < menuOptions.Length(); i++) { if(menuSelected == i){ Console.Write("-->"); } Console.WriteLine(menuOptions[i]); }

Dold text
Av swesen
Skrivet av Nozomi:

Något jag stör mig på är när man rider häst.. kontrollen är helt bakvänt och fel på alla sätt och vis.
Man vill hoppa på hästen från sidan för att snabbt springa framåt åt det hållet man redan tittar åt? Nä du ska hålla framåt på spaken (ibland får man typ släppa spaken och trycka fram igen) annars står du bara stilla och snurrar sakta för att kameran är riktad åt fel håll. Sedan svänger de som rena ubåtarna r man väl rider. Trodde de skulle förbättra detta. De bprde ha kikat på red dead eller slyrim som grund. Där kan du kika runt på spelvärlden men ändå rida i en annan riktning. Håller du höger spak till vänster så rider du åt vänster och vice versa. I botw/totk är det bara framåt som gäller på spaken.

Annars har någon ett bra ställe för bågar mina är helt slut och hittar typ inget nytt.

Tänk på det mer som en bil styr höger och vänster bara. Hästen håller samma hastighet tills du trycker A eller drar spaken mot dig.

Av swesen

Det behövs code taggar för att behålla indenteringen https://www.sweclockers.com/forum/trad/1647458-sa-har-lagger-...

Har ni inte lärt er om funktioner/methods än? Det hjälper för att slippa skriva saker om och om igen, sektionera in koden osv. Om inte så hoppar vi över det.

Istället för att döpa flera variabler till 1, 2, 3... Så lägg dom i listor/array och loopa igenom dom istället.

I stället för att hålla reda på tärningarna som enstaka objekt så kan du hålla reda på dom som ett antal tärningar. Det vill säga att istället för att du slår om tärning 1, 4 och 5 så slår du bara om tre tärningar.

Du kan också vrida på logiken och hålla reda på hur många tärningar som landar på varje tal, då kan du även göra saker som att enkelt hålla reda på tusentals tärningar.

Orkar inte skriva kod från mobilen för att förklara, kan kanske återkomma senare från datorn.

Av swesen
Skrivet av WebbkodsLärlingen:

Fråga: Är det "The Great Sky" som är "Tutorial"-zonen? Alltså där man börjar? Ser en tredje Shrine nu. Vet du hur många som finns där innan man kan hoppa ned därifrån utan att ha missat något?

FPS-dropsen är tråkiga och drar ned på helhetsbetyget i mina ögon, men för övrigt ett riktigt mysigt spel och då är jag knappt en Zelda-spelare i grunden!

Mvh,
WKL.

När du fått din första del av kartan så anser jag att den linjära tutorial delen är över, du kan heller inte hoppa ner förens du är klar med allt och det är väldigt tydligt när du är klar.

Av swesen
Skrivet av wargreymon:

Jag har gjort det flera gånger och aldrig lyckats med stealth, det slutar med att jag springer i cirklar och kastar bomber i 10 minuter tills de dör.

Kolla runt efter bananer och använd din pilbåge. Du kan också kasta bananer själv.

Av swesen
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

En till fråga. Vad tycker folk om SP-Connect, QuadLock och RAM? Vilken tycker ni är bäst?

Behöver även fixa en mobilladdare på hojarna(iaf en av dem). Några tips på någon sådan som har auto shutoff?

Har SP-connect med vibrationsdämpare, funkar bra och är jättelätt att sätta dit. Men skalet är inget man vill ha på till vardags, dubblar nästan mobilens tjocklek. Misstänker att QuadLock är exakt likadant fast de har även sitt extra lås som känns onödigt, har kört "lite för fort" på en nakenhoj utan problem.

Av swesen
Skrivet av cosmo_k:

Jag tänkte att 3d printing kunde vara ett fint projekt att ha på jobbet i sommar när alla har semester och det är lungt. Kan någon tipsa på en bra sida/youtube kanal där jag kan lära mig allt från grunden?
Är även intresserad av möjligheten att scanna av trasiga delar och kunna printa nya om det saknas cad/stl ritningar att få tag på, vad skulle detta innebära? Vet att vissa apple lurar har inbyggd lidar, skulle detta kunna fungera på något vis?

Skrivet av Roffe:

Några förslag på kanaler värda att kolla upp:

Thomas Sanladerer: https://www.youtube.com/@MadeWithLayers
Maker's Muse: https://www.youtube.com/@MakersMuse
Teaching Tech: https://www.youtube.com/@TeachingTech

Vad gäller scanning så skulle jag säga att om du inte har 100'000 kr som bränner hål i fickan är det bättre att investera i ett dugligt skjutmått och putsa upp dina CAD-kunskaper.

Relevant https://www.youtube.com/watch?v=rORuE8Oyxd0
Kan också säga som någon som testat 3D skanning med en 100k skanner, de är ofta gjorda för att skanna objekt av en viss storlek. Det betyder att du kan rimligt skanna objekt som är ca 20cm^3(kanske lite mindre) till ett par meter med en skanner, medans en annan bara klarar saker 1cm^3 till 15cm^3.
Det beror på, som även nämns i videon, skannings området som är som en pyramid och börjar kanske 30cm från scannern och har ett djup på 30-60cm. Här har man precision till under 1mm i vissa fall bättre.

Har även provat fotogrammetri som funkar bäst på saker i större storlekar, en ifrån min 3D-tekniker YH jobbar t.ex. med att skanna kyrkor, forntida byggnader och statyer med den tekniken, men precisionen ligger kanske strax under 1cm.

Valde Samsungs S20+ på grund av dess 3D skannings funktion, men det är knappt ens duglig som leksak.

Av swesen
Skrivet av patwa:

https://ibb.co/6WLMFwd

här är det nya diagrammet jag gjorde

Tänkte på det du skrev med loopen, antar att det ska vara en for each loop för varje objekt som är sparat i klass passagerare?

Nu kan jag vara ute och cyckla men jag tolkar E kriterierna som att de är ute efter något liknande fast för att skriva ut passagerarnas info:

https://i.stack.imgur.com/ZTRtY.png

Av swesen
Skrivet av patwa:

Jo, det har du nog rätt i, då blev det här väldigt svårt, förstår inte riktigt hur jag ska skriva ett sådant diagram..

Tänk på hur du sparar datan, räcker det med en basic typ eller behöver du fler av samma typ av data är det en 2D array, en struct, behövs funktioner (toString kanske?). Ger det en ledtråd för flödet när du skriver ut datan?

Fundera på hur funktionen skulle kunna se ut, t.ex. kanske bör den ju innehålla någon typ av loop, vad bestämmer ifall loopen fortsätter eller inte, vad händer i loopen, händer det något före eller efter loopen? Även om du t.ex. använder foreach så är det ju något som bestämmer ifall loopen körs igen eller inte.

Svårt att skriva utan att lösa problemet

Av swesen

Om jag tolkar det rätt så har du inte ens gjort vad som krävs för E. Du har gjort ett flödes schema för hela programmet men det du egentligen ska göra ett flödesschema för hur du skriver ut alla tal, och för C även koden som ska sortera din lista.

Av swesen

Vild gissning men kan det vara så att du försöker göra för mycket samtidigt? Det vill säga t.ex du vill skriva till din databas som en autentiserad användare, och det gör att det blir för mycket att lära sig samtidigt.

När jag får den kännslan så brukar det vara precis så, och det som hjälper är att bryta ned det i super enkla delar.
T.ex.
- statisk sida
- skicka data till sidan
- läs data från sidan
- statisk sida med autentisering
- skicka data med autentisering
- autetisera för att läsa data
- skicka data till databasen
- läs data från databasen
Osv...

Av swesen
Skrivet av Krillec:

tack! Det förklarar varför den andra delen blev något bättre, använde nämligen variable layer height på den.

Elimineras problemet helt när man använder stödmaterial?

När man skriver ut stödmaterialet i samma material som utskriften så skriver man inte ut stödytan med 100% ifyllning och lämnar ett tomt lager mellan till modellen. Med lösligt stödmaterial så kan man skriva ut stödytan med 100% ifyllning på lagret innan precis som resten av modellen, så det blir så perfekt som det kan bli.