Inlägg

Inlägg som sn0w har skrivit i forumet
Av sn0w
Skrivet av bakemonster:

Det är Huawei Mate S som du har missat.

Jaha, trodde det fanns något liknande redan i dag som inlägget jag citerade verkade påstå.
Denna lär ju dessutom komma efter iPhone 6s.

Av sn0w
Skrivet av Dallebull:

Måste kännas skönt att få "3d touch", något som Android haft api för sedan 2.0

Men Apple folk är Applefolk, uppväxt med skiten o skyr dem som pesten, köper man saker på "känsla" och "för att det fungerar" och inbillar sig att man inte har något alternativ då man redan står upp till knäna i ekosystemet är det bara synd om en.
Motargumenten mot Android i 99 fall av 100 saker som fixats för flera år sedan, men bor man i bubblan vet man ju inte det o tror att Android är skit, så kommer man inte ändra sig, o inte jag heller.

Det var som tusan, vilken var den första Androidluren som hade motsvarande 3d-touch? Länka gärna för det har jag faktiskt missat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sn0w

Haha jag fullkomligt älskar alla fanboys som tror att hårdvara är allt och kommer med sköna taglines som "sköna specs om det hade varit 2013", eller "wääwää 1080p wää androidlurar har passerat det för länge sedan".

Klart som tusan att det behövs kraftfull hårdvara för att driva ett sämre optimerat operativsystem, och nej det är absolut inget fel på android men sorry to break it to you era snuttar, det går inte att få det lika optimerat som Apple får iOS eftersom Apple plockar ihop både mjukvara och hårdvara.
Android är grymt (om man bortser det faktum att du får betala för det med din själ) men det kommer ALLTID behövas kraftfullare hårdvara för att driva det om ens i närheten lika flytande som iOS så länge det ska funka på så många olika telefoner.

Om det nu gör er så tårögda att iPhone har så "klen" hårdvara så behöver ni inte köpa den.
Jag lovar, inget kommer hända.

Av sn0w
Skrivet av Mechanix:

wall of text

Jag läste netgear, 5 år och 300 spänn, nuff said.
Köp en ny

Av sn0w
Skrivet av JonteSehlin:

Tjenare!

Funderade på om det är okej att lagra nätverkstrafik för vidare analysering i mitt privata nätverk?
Om det är okej, är det då okej att sälja vidare lagrad nätverkstrafik?

Vad säger lagarna? Källanvisningar till lagboken hamnar nära hjärtat

Vad gäller det för trafik?
Är ingen expert på hur lagarna angående datalagring ser ut men jag är 99,9% säker på att allt som är inom ditt nätverk + all trafik in/ut via din internetlina är fritt fram att lagra.
Jag har själv loggar över in/ut-trafiken i mitt nätverk och jag tror knappast det är emot lagen att logga det

Av sn0w

VPN + tor = win

Av sn0w
Skrivet av Andreas D:

Optimalt vore om hela internet är krypterat hela tiden, men även om vi försöker upprätthålla så hög säkerhet som bara möjligt har ett intrång här inte lika stora verkningar som på t.ex. en bank. Därför får vi helt enkelt väga fördelarna mot nackdelarna med att införa HTTPS och som det ser ut i dagsläget har vi valt att inte aktivera det på fullsajten. Däremot fungerar https://m.sweclockers.com. Den kan du använda om du surfar från en osäker uppkoppling.

Jo, i en nätverksteknikers ögon är det ju bara att "kryptera hela skiten", men sen finns det ju applikationer och sånt trams som ska funka också...
Men då har jag fått svar på mina funderingar i alla fall, tack och trevlig helg!

Av sn0w
Skrivet av Andreas D:

Kan även vara värt att tillägga att om vi skulle börja använda HTTPS så skulle inte t.ex. inlänkade bilder i forumet fungera längre

Aha, det var mer än jag visste.

Skrivet av Andreas D:

Om någon skulle sniffa din nätverkstrafik har du betydligt mer att oroa dig för än att någon skulle stjäla dina inloggningsuppgifter till SweClockers.

Jo
Men är alltid skeptisk till att skicka lösenord i klartext, inte alla som använder proxy/VPN när dom sitter på okrypterat wifi t ex på tåg, hotell, caféer osv.

Av sn0w
Skrivet av Biberu:

Det gör inte vi heller, men det går tyvärr inte att aktivera för framsidan (än); det är t.ex. mycket material som måste kunna hämtas från tredje part. Det går dock att surfa på mobilsidan över HTTPS.

Ja jag såg att det funkade från mobilsidan, därför jag inte riktigt förstod varför det inte användes på den vanliga sidan också.
Bara nyfiken (är ingen expert på webbutveckling), varför går det inte att aktivera HTTPS bara för att det är mycket material som hämtas från tredjepartare?

Av sn0w
Skrivet av Sony?:

Men ja, sweclockers borde verkligen byta till HTTPS vid inloggningen. Borde vara standard på alla hemsidor. Skyddar mot MITM attacker. Egentligen borde alla data skickas över HTTPS.

Kostar väl typ bara ~1000kr/året?

Verkligen, har aldrig ens reflekterat över det för jag anser att det är en självklarhet att man använder ssl vid inloggningar på webbsidor.
Och precis, behöver ju inte vara ett guldpläterat lyxcertifikat från verisign utan funkar ju med ett snålballecert för en tusing per år också.

Av sn0w
Skrivet av Petterk:

Jodå det gör dem sedan alltid, det är inga problem så länge man inte sitter på ett kompromissat nät. OpenSSL med attackerbar Heartbeat hade varit värre eftersom attackerare hade kunnat fråga OpenSSL om ditt lösenord istället i princip, oavsett hur väl du har tagit hand om din förbindelse.

Ha, det hade jag ingen aning om.
Tycker ändå det känns lite dumt att skicka lösenord i klartext men ska det vara så så är väl det okej.

Av sn0w

Sweclockers skickar lösenord i plain text?

Vet inte riktigt var jag ska lägga den här tråden, men håller oftast till på den här delen av forumet så varför inte.

Satt och kikade runt lite på sweclockers.com och reflekterade över att dom/ni inte kör https utan ren http.
Spelar ju inte så stor roll tänkte jag, många sidor gör ju så och sedan har dom https vid inloggningen.

Men när jag sniffade paketen såg jag att mina cookies skickas i klartext och testade även att logga ut, ta bort cookies och logga in på nytt och javisst, lösenordet skickas också i klartext.

Kanske alltid har varit så, har inte tänkt på det faktiskt. Men gillar personligen inte när lösenord skickas i klartext.

http://s2.postimg.org/wvktl7n89/pass.png

Av sn0w
Skrivet av Mocka:

Hur ska man då få sin dagliga dos av SweC?

Hmm nu blev jag lite fundersam, sweclockers kör ju okrypterat och när jag loggar in skickas mitt lösenord i klartext ser jag nu i wireshark.
Får kolla med dom vad dom säger, känns ju lagom bra.
Aldrig reflekterat över detta.

Av sn0w
Skrivet av The_beast*:

Alla utfärdade certifikat innan 8 (7?) april är påverkade av buggen.

Nej, även om du har ett certifikat som är utfärdat innan 7/8 april kan du ju ha nyare (eller äldre) version av openssl som inte är påverkad av detta.
Dessutom påverkas ju inte IIS av detta, så certifikat som ligger på webbservrar som kör windows och IIS behöver ju nödvändigtvis inte förnyas

Att ett certifikat är utfärdat innan april i år betyder alltså inte automatiskt att det är kompromissat av buggen.
Sedan är det ju inte i certet felet ligger, utan att den privata nyckeln på servern kan ha läckt ut vilket gör certifkatet osäkert då utomstående kan dekryptera trafiken.

Av sn0w

Tycker min galaxy s4 är på gränsen till för stor och min gamla iPhone 4s lite för liten, 4" - 4,5" är nog perfekt imo.
Ska dom släppa en iPhone på 5,5" så kan dom ju lika gärna skita i både den och iPad mini, och släppa en iPhad som är 7" istället.. lulz

Av sn0w
Skrivet av zin:

Spelutgivare, internetleverantörer och internetcafés går ihop i ett slags samfund, där de tillsammans har ett gemensamt mål att stoppa fusk. Detta mål nås genom att stänga av positivt bevisade fuskare permanent från vissa tjänster som tillåter dem att spela mot och med andra. Nyckeln till detta ligger hos våra internetleverantörer, de kan i detta samfund ta del av en slags lista på välkända fuskare. Om en spelare har blivit tagen på bar gärning och det är 100% säkert(med bevis) att sagd spelare har fuskat, då görs en anmälan med bevis till detta samfund(nämnd), sen blir sagd spelare avstängd från att använda de internetleverantörer som är anknutna. Om då spelaren t.ex. är ansluten till ex. Telia och Telia är med i samfundet, då avbryts fuskarens uppkoppling till att använda tjänster som ger han eller hon anslutning till Internet. Utan en internetuppkoppling så kan fuskaren inte förstöra för andra.

Inte för att vara sån, men att klippa internetuppkopplingen för någon som fuskar är ju lite som att stänga av vattnet till någon som bränner hemma...
Dessutom är det heeeeeeeeeeelt omöjligt att helt stänga ut någon från internet (bortsett från att man låser in honom/henne), annars är det bara att sticka ner till ica och köpa ett 3g/4g-modem och ett kontantkort så är man igång.

Av sn0w
Skrivet av zackeone:

Hur kan en så dum tråd få så många svar? Visst, jag kan förstå att man ställer frågor (det existerar en forumdel av en anledning) men kan du inte försöka anstränga dig lite också? T.om mailet kopierar du rakt av utan att skriva själv, kom igen. Definitionsfrågor som "vad betyder partioneras" kan enkelt lösas med Google. Innan du gör ett köp så bör du alltid se till att du har någon slags kunskap inom området. Hur du monterar HDD har besvarats ett flertal gånger, det har t.om länkats en video så ansträng dig lite så kan du hitta ett svar i din egna tråd.

Vill du inte hjälpa till så måste du inte, ingen som tvingar dig att svara på trådar vet du
Visst, många frågor hade TS enkelt kunnat få svar på med lite hjälp av Google, men finns det folk som är villiga att hjälpa till ser jag ingen anledning att whina.

Alla har vi varit rookies en gång i tiden

Av sn0w
Skrivet av Amone:

Jo en sak till!
Nu när jag mailade komplett om att sätta in den extra hårddisken, så hoppas jag att de installerar windows på ssd´n nu och inte på den extra?? eller bör jag maila om det med? för jag vill ju ha supersnabb uppstart:-D

Har du inte bett dom installera på HDDn så kommer dom med största sannolikhet installera det på SSDn

Och ett litet tips, "Citera flera" är en smidig funktion om man ska citera många inlägg
Hoppas du blir nöjd med datorn!

Av sn0w
Skrivet av Neon:

Hej,

Jag har en Samsung S3 LTE som jag är nöjd med men det hade varit intressant att köra en mer Google nära firmware. Hur fungerar Cyanogenmod på Samsung S3 LTE? Finns det något man bör tänka på merän att man förlorar garantin?

Vet att när jag tittat på liknande alternativ sen tidigare men då hade tillverkaren hålt sin kod för sig själv vilket betydde att man fick ta alternativa mjukvarur för ex radio och GPS vilket inte alltid fungerade särskilt bra.

Jag kör senaste snapshoten av CM11 på min galaxy s4 och det funkar fint, tror det finns en stabil release av CM11 för galaxy s3 så det är nog bara att köra på
Dra in cwm och kör en nandroidbackup innan du installerar så har du ju en komplett backup av telefonen om du inte skulle gilla CM.

Av sn0w
Skrivet av vicevire:

Tja har en toplologi jag har skappat med 6 st routrar.

3 av dom har EIGRP med AS-nr 200 och 3 av dom har EIGRP med AS-nr 150.

Har satt en länk mellan dom som har en OSPF o BGP combo för att routa ihop näten.
Kan pinga allt inom samma As-nr i EIGRP vilket är som det ska. Men när jag ska pinga en addess på andra sidan så kommer inte packeten fram.

Någon som vet vad jag gör fel. Kan skicka conf filerna om det behövs.

MvH Victor Nordmark

Troubleshooting at its finest!
Skicka konf så ska jag kolla om jag hittar något