Inlägg

Inlägg som agitax har skrivit i forumet
Av agitax

Trasigt skärm vad gör man

Hej har en samsung s8 som har en trasig skärm och baksida. Funderar vad som är bästa alternativet.
1. Sälja den i befintligt skick, Var ? på tradera eller annat ställe ?
2. Laga den med kina reservdelar
3. Utnytja hemförsäkring ?
4. Annat förslag

Vilket alternativ är mest lönsamt att lägga på en snart 2 år gammal telefon. Vill helst ha en ny telefon med 6''+, men kanske kan ge mer andrahandsvärde vid lagning av min gamla telefon.

Av agitax

När ringde och förhandlade priser på abonemang så var det 3 som erbjud sig lägst av tele2, comvic och 3 fick ner priset till 150kr / månad för abonemang +10gig hos 3. Jag e snål jävel. Var 4 år sedan har inte kvar abonemang, hade det i 2.5 år

Av agitax

Har du ett hyfsat vättigt grafikkort ska den ligga på 100%

Av agitax
Skrivet av Greyguy1948:

Jag tittade just på RTX 2070 och RTX 2080.
Det är ett stort intervall mellan det billigaste RTX 2070 börjar omkring 5700 och slutar vid 7700. Sen börjar RTX 2080 vid 8200.
Varför betala 2000 extra för samma kort?

det är skillnad på ett TU104-400A och ett TU104-400 chip, binnat chip kostar mer, men jag håller delvis med att 2000kr+ i differens är tokigt 1000-1500 mer rimligt. De dyrare korten har en ofta ett custom kretskort där billiga är kopior på refensmodellen. Sedan såklart kvaliteten på kylflänsen ökar priset koppar kostar, mer ofta bättre men dyrare. rgb trams mm

Av agitax
Skrivet av Yonie:

Man ska sätta sitt eget värde utifrån en ärlig överskattning av ens egna styrkor och marknadens behov. Det man inte bör göra är att jämföra sig med otaliga aktörer och sen alltid sätta ett lägre värde på sig själv därigenom. Man måste presentera sitt värde och förhandla sitt värde. Accepterar man sig själv som mindre värd kommer man alltid så förbli.

Man ger inte ut sitt önskade arvode som första bud. Varenda förhandlare med erfarenhet kommer försöka ta ner dig därifrån, och varenda förhandlare med erfarenhet kommer sätta gränsfall på skambud i början. Därefter kan då denne med rätt medel få en person som inte värderar sig själv att acceptera någonting som ligger nära skambudet.

Sätt värde på er själva! Ni kliver inte in i en förhandling med inställningen att ni måste ha jobbet, huset, eller projektet. Då är man redan mentalt redo att backa och ge vika för alla krav och förslag.

*Edit* Det blev en liten utläggning av det hela, och det är inte av agg mot dig @agitax. Men jag ser konstant hur folk här undervärderar deras position i en arbetsmarknad med enorm efterfrågan.

jo men tänker som kund köper jag nog hellre på inet/komplett etc, än hos Muhammeds kebab&elektronik om deras pris är samma.

Av agitax

Som du skriver tar ditt konsultbolag ut 850kr/h som ny frilansare bör du ligga under det beroende på meriter eller rykte. Tycker jag iallafall

Av agitax

9/10 bäst hittils 3 gissningar

Av agitax

Räcker det inte bara ha kabel till datot och aerver sedan wifi till median

Av agitax

låter som en flummig och ospecificerad uppgift så vad som du sätter ihop lär ge dig godkänt

Av agitax
Skrivet av Squallie:

@agitax vad är det med kontrollerna på vive som är bättre för skjutare och beat saber?

Jag har inte provat dom men har mest hört att Rift kontrollerna är bättre på det mesta. Skönare att hålla i och analoga spakar osv.

Skickades från m.sweclockers.com

jag tycker att känslan av att hålla ett okjekt som vive kontrollerna gör sig mycket bra till att hålla en pistol svärd eller liknande. Spel man styr och springer runt mycket föredrar jag rift styrningen

Av agitax

vilket man ska välja beror på vad man ska spela imo. Har vive nu har spelat rift väldigt mycket med.
Med handkontrollerna t.ex. skjutar spel och beat sabre skulle jag säga vive gör sig bättre, rift skulle jag ha till vr chat, minecraft, bygg och äventyrs spel. I det stora hela skulle jag säga att vive är aningen bättre men inte bättre med tanke på prisskillnaden. Skillnaden är störst i vilka handkontroller man väljer och vilken budget man har.

Av agitax

fick du någon spel till på promotion kan du kolla enkelt när du aktiverade de cd keys

Av agitax

Du vet att det går att stänga av led/rgb på komppnenter

Av agitax
Skrivet av Shrudder:

Underlig definition av monopol där måste jag säga.

"Monopol är en situation där en enskild aktör eller grupp kontrollerar hela eller nästan hela marknaden för en viss typ av vara eller tjänst. Monopol karaktiseras av avsaknaden av konkurrens vilket ofta resulterar i höga priser samt undermåliga produkter."

utan yttre påverkan av internationella aktörer så har man monopol vilket är den nordiska situationen idag skulle jag säga. Hur tolkar du det

Av agitax
Skrivet av Aka_The_Barf:

Då hoppas jag du kommer gilla att betala monopol priser...du har mkt hat mot svenska butiker. Tycker dom oftast funksr rätt bra? Köper du enbart från amazon?

Angående ordern så har dom dragit pengarna och skickat med postnord, finns dom i tyskland eller kastar dom paketet till Danmark?

Skickades från m.sweclockers.com

Det är ju monopol på nordiska marknaden idag utan internationell konkurens, det som amazon löser

Av agitax

ebay

Av agitax

Skulle säga 1700kr för 6700k och 2000kr för 7700k + - en hundring möjlighen

Prestanda skillnaden är noll men 7700k klockar lite bättre så kanske 5-10% skillnad

Båda funkar på z170

Av agitax

@Mr_Lazy: vad kostade din på ali

Av agitax

@peppik: du ser knappt nån skillnad på 1440p och 2160p i 27", imo e 4k inte relevant om du inte kör på 37+ tum

Av agitax

@Hubschrauber: om du inte vet att du behöver 9900k så klarar du dig fint på en 9700k