Inlägg

Inlägg som cadiremar har skrivit i forumet
Av cadiremar

Ren scam. Hade sändaren haft kontroll över kontona hade dom redan varit tömda.
Släng mailet.

Av cadiremar

Skärmar + dator är reserverade.
Hårddiskarna finns kvar.
@sali2003 Skickat ett PM
@morronrost Datorn och kylaren är reserverade. Kan kolla på jobbet för packmaterial för hårddiskarna om enbart dom är intressanta.
@chrippe7 @silverfisk Skärmarna är reserverade.

Av cadiremar

3x skärmar, äldre dator (i3-540, 6GB RAM, 9800GTX+), hårddiskar 250GB-1TB

Har rensat ut gamla datorer och delar och har en del saker till övers. Föredrar att bli av med sakerna snarare än att tjäna en hacka, så är några priset helgalna kom med ett bud.

Har inget vidare paketeringsmaterial så det är upphämtning i Huddinge som gäller. Kan eventuellt skicka en del saker, men det beror på vilka förpackningar vi har på jobbet.

3x skärmar (originalstativen finns kvar) + skärmstativ:
Philips 221S6QYMB 21.5" 1920x1080 IPS: 300kr
Benq 2222HDL 21.5" 1920x1080 TN: 150kr
Benq 2200HD 21.5" 1920x1080 TN: 150kr
iiglo MS300 stativ: 200kr
Paketpris: 600kr

Komplett dator, utan diskar:
Corsair Carbide 200R: 300kr
Intel i3-540: 100kr
MSI MS-7636: 100kr
3x2GB Kingston DDR3 RAM: 100kr
EVGA 9800GTX+: 100kr
Corsair CX430M (en oanvänd "Peripheral + SATA" kabel har tyvärr försvunnit i en flytt, men det finns fortfarande möjlighet att koppla in 4 hårddiskar): 50kr
Paketpris: 500kr

Be Quiet! Pure Rock (enbart monteringskit för Intel LGA 115X): 50kr, gratis med datorn ovan

3x 1TB hårddiskar:
Western Digital Green (s/n: WD-WCAU466322092) S.M.A.R.T. Good: 200kr
Western Digital Green (s/n: WD-WCAU4A765992) S.M.A.R.T. Good: 200kr
Seagate Barracuda (s/n: 6VP2D196) S.M.A.R.T. Good: 200kr

1x 320GB hårddisk:
Seagate Barracuda (s/n: 9QF0G2NK) S.M.A.R.T. Good: 75kr

2x 250GB hårddiskar:
Seagate Barracuda (s/n: 3ND1NE92) S.M.A.R.T. Good: 50kr
Western Digital Caviar (s/n: WD-WCANK9829408) S.M.A.R.T. Caution: Gratis med något annat
Paketpris för alla diskar: 500kr

Bilder från CrystalDiskInfo för all diskar finns här: https://imgur.com/a/vkyIWpM

Paketpris för allting: 1500kr

Läs hela annonsen här

Av cadiremar

Fick ett paket från Singapore igår. Det skickades den 14:e och anlände enligt sändarens spårning i Sverige den 16:e. Postnord registrerade det den 17:e, och sen tog det fram till den 22:a innan jag fick ett meddelande om moms och hanteringsavgift. Betalade några minuter efter meddelandet, och sen tog det fram till den 31:a innan jag fick hem det. I brevlådan, trots krav på signatur från avsändaren. Enligt spårningen host Postnord hanteras det fortfarande för tull...

Av cadiremar

Som Nagelfar sade, se om du kan få igång enbart disken först och extrahera data. Jag har en https://www.webhallen.com/se/product/239607-Deltaco-USB-3-0-t... som jag använder för att kolla gamla diskar utan att behöva ett kabinett eller behöva öppna upp min dator.
Sen antingen använda den som en extern disk i ett kabinett, eller använda något som DBAN för att skriva över all data på den, och beroende på hur känsliga saker du har på den, montera isär och förstöra fysiskt för att sedan sortera i relevanta återvinningscontainrar.

Av cadiremar
Skrivet av Naga:

en sån där fast helt tvärtom

Euhm, ja. Du har rätt. Skyller på att hana/hona är svårt Uppdaterar mitt inlägg

Av cadiremar

Ditt headset har antagligen en 4-polig kontakt. Om det är så behöver du en kabel som delar upp den i två 3-poliga kontakter. En sån här: https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/...
EDIT: Visade sig att jag inte kan se ordentligt. En sån här vill du ha: https://www.inet.se/produkt/8906461/adapter-2x3-5mm-ha-till-3...

Av cadiremar

Instämmer med om Vimla, eller Hallon. Hade Tele2's 19kr/månad studentabonnemang, samt ett mobilt bredband från Tele2 (i en dual-sim telefon), och sade upp det studentabonnemanget när dom höjde priset.
Tänkte byte till Hallon då de ger lite mer data per månad, och ett marginellt lägre pris (samt längre tid med halva priset), så länge man inte räknar in Vimlas tipsrabatter, men då Hallon kör på 3's nät och min telefon inte klarar att ha två sim-kort aktiva med 4G samtidigt blev det Vimla som kör på Telenors nät (och använder 2G för röstsamtal fortfarande).

Av cadiremar

Jag skulle gissa att det är nerlåst av en anledning.

Av cadiremar

Jag beställde två ~10cm runda broderade tygmärken, med några utstickande delar, i fyra färger från https://patch-shop.com/. Blev runt 150kr inklusive några vändor med designändringar och frakt. Väldigt snabba och trevliga.
Finns också https://www.facebook.com/ukrpatcher/ (eller via Etsy: https://www.etsy.com/shop/UKRPATCHER) som gör custom one-off designer. Har inte använt dom, men ska enligt rekommendation vara bra.

Av cadiremar

Köpes: 4-facks NAS, gärna med hårddiskar

Jag önskar köpa en enklare 4-facks NAS som ska användas som lagring till min HTPC, så behöver inga fancy funktioner, enbart en box för nätverkslagring. Bonus om det finns en, eller några, lite större (2TB+) hårddiskar i som kan följa med i köpet.

Prisidé, uppåt 1000kr för enbart NAS? Har dålig koll på priser, så kom gärna med förslag.
Betalar extra för hårddiskar, beroende på storlek/märke/modell/ålder/etc.

Läs hela annonsen här

Av cadiremar

@orig_rejser: Hon vill ha en stationär, så den andra du länkade låter ju väldigt bra. För det priset så kan jag lätt skaffa en extra sticka RAM om det behövs, och flytta över den nuvarande SSD:n, alternativt köpa en billig 120GB. Tror också att i7 är overkill, plockade mest den som exempel för att den hade både SSD och mycket RAM, samt var det första resultet jag hittade.

Av cadiremar

Begagnad företagsdator (Dell/HP/etc.) för väldigt enkel kontorsdator? Budget ~3500kr

Har fått i uppdrag att hjälpa min mamma att fixa ihop en ny dator som hon ska köra sin bokföring på, tillsammans med vanligt surfande, musik, och skriva lite i OpenOffice. Ingen tung Excel eller liknande, och inget spelande.

Just nu har hon en snart tio år gammal Celeron på ett mITX-moderkort, med 2GB RAM och en 60GB SSD. Det funkar, men hon tycker att det börjar bli lite trögt, och den har lite konstiga saker för sig då och då, så en uppgradering hade varit passande. Särskilt som jag supportar den från Stockholm och hon bor i södra Skåne.

Skärm, mus/tangentbord, och högtalare finns som hon är nöjd med, så det är inget som behövs. Samma sak med OS, då jag kan flytta Win7-licensen som hon har nu till en ny dator.

Jag har tittat lite på begagnade företagsdatorer, typ http://www.billigteknik.se/begagnad-dator/11275-dell-optiplex...
i7-2600, 8GB RAM och 120GB SSD, för 3695kr. Går det att komma undan billigare, och/eller finns det några andra saker att titta på?

Har funderat på nya barebones eller NUC's, men då behöver jag flytta över hårddisken (som eftersom den just nu är på 60GB skulle må bra av en liten ökning i storleken även om hon inte använder mycket utrymme), samt komplettera med RAM. Och då börjar priserna skena iväg.

Så, situationen är förhoppningsvis tydlig, och kommentarer och tips mottages gärna

Av cadiremar

Egentligen inget viktigt, men ordernummer 9039423 står fortfarande som "Finns att hämta" trots att jag var förbi butiken på Fridhemsplan och hämtade beställningen i tisdags. Jag missar ju mina 159XP!

Av cadiremar

Provat att klicka med scrollhjulet? Det borde per default vara att öppna i ny flick. Alternativt CTRL + vänsterklick. Ska göra samma sak.

Av cadiremar

@swealpha: Inte säker om det gäller även för modem som dom inte tillhandahåller, men det borde gå att ringa ComHem och be dom registrera adressen på ditt modem. Jag gjorde så när jag köpt ett begagnat modem (som dom tillhandahållit till den jag köpte det av) och flyttade till en lägenhet där man tvingades till ComHem.

Av cadiremar
Skrivet av felleton:

Jag köpte Witcher 3 via steam. Om jag nu vill köpa båda DLC från GOG, hur aktiverar jag dem så att säga? Kan jag aktivera min steamversion av spelet på GOG för att sedan länka ihop allt, eller hur funkar det?

Jag ar bara spelat igenom 5-10% av originalspelet men vill redan ladda upp med expansions när det ändå är rea.

Kolla om du kan få det via GoG Connect: https://www.gog.com/connect

Av cadiremar

Kör själv med en Mi4c, flickvännen har en Redmi 4 Pro (tidigare Redmi Note 3 Pro (krossad skärm), och Redmi 2 (tappad i vatten)). Garantierna är ju inte användbara när vi köpt via AliExpress, men vi har på fyra år betalat ungefär samma pris för fyra telefoner som det hade kostat att köpa en ny flaggskeppsprodukt från Samsung/Apple/Sony/etc., så det kvittar lite tycker jag.
Mjukvarumässigt kör jag TeamSuperluminal CM13.1, och hon senaste Xiaomi.eu.
Jag funderade på att köpa en Mi6, men avsaknaden av hörlursuttag gjorde att det sket sig

Av cadiremar

Att byta ut Å/Ä mot A, och Ö mot O har aldrig varti några problem för mig. Vare sig i namn eller adress. Har även fått brev med saker beställda på AliExpress/eBay där adressen varit helt manglad; kosntiga tecken i adressen, saknat postnummer, saknad ort, saknad gatuadress, etc. Posten brukar vara ganska bra på att reda ut rätt mottagere, även om det tar lite längre tid då dom för göra det manuellt.

Av cadiremar

Halloj! Hur långt tid det kan ta för att få en en vara som är i noterad som beställningsvara, men som finns i lager hos leverantören? Antar att det kan variera från produkt till produkt, men det jag beställt är ett https://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/228654-...