Inlägg

Inlägg som cadiremar har skrivit i forumet
Av cadiremar

Det ska (passande nog) vara M2x2.5mm till m.2 diskar.
Finns kit på Inet och Webhallen t.ex.: https://www.inet.se/produkt/8903674/delock-monteringskit-31-d.... Kostar en del, men troligen enklaste sättet att få tag på om du inte har en väldigt välsorterad järnaffär i närheten.

Av cadiremar

Commander Pro för 400kr + frakt?

Av cadiremar

Sent på bollen, men någon lågprofilskylare i stil med Noctua NH-L12S hade varit trevligt. Gissar att marginalerna inte är jättestora för att få någon större rabatt, men hoppas kan man!

Av cadiremar

Är Shadowrock LP ny nog för att inkludera hårdvara för att montera på LGA1700?
Börjar med utgångsbudet på 200kr+frakt i så fall.

Av cadiremar

Om en finns kvar, så budar jag 450kr för den nakna, alternativt 500kr för en av dom påklädda. Plus frakt.

Av cadiremar

Jag har kört på en Silverstone ML06-E ett bra tag. Liter och elegant, men kanske större än du behöver.
Får plats med 4x 2.5"-diskar, slim ODD och 2 slot lågprofilskort. Skippar du optisk läsare så får en närmast ljudlös Noctua NH-L12 plats.

Av cadiremar

Jag är osäker på dom svenska termerna, men "vinyl dyeing" bör ge en del resultat. Används för restaurering av plast- och vinyldetaljer i bilar primärt.
Här är en, i dagens läge, old-school guide för datormoddning om just detta: http://www.gideontech.com/content/articles/202/1

Edit: Skulle gissa att detta är motsvarande som är lättåtkomligt i Sverige: https://www.mekonomen.se/vinylspray-motip-10175437
Eller från Biltema: https://www.biltema.se/bilvard/bilunderhall/underhallsprodukt...
Jag har själv dock inte använt någondera av dom själv, så kan inte gå i godo för hur väl dom funkar.

Av cadiremar

Death to the false Emperor!

Av cadiremar
Nytt bud: 600 kr 600kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av cadiremar

Det finns av olika typer av flytande lim, men jag skulle rekommendera att skaffa OEM limremsor. Typ denna från Sverige: https://lux-case.se/samsung-galaxy-s10-oem-battery-back-cover..., eller från AliExpress: https://www.aliexpress.com/item/33021414209.html
Lossa försiktigt nuvarande lim och bakstycke, rengör med T-röd eller liknande, och sätt på den nya remsan.

Och som jnsson säger, kolla att batteriet inte har svällt upp och behöver bytas.

Av cadiremar

Där bör det funka med 120mm eller 140mm på fläktarna. Eventuellt 92mm/120mm, eller 80mm/92mm, beroende på åldern på chassit.
Om du inte vet vad det är för chassi och kan uppge här, så mät avstånden mellan dom runda hålen. Bör vara en centimeter eller en och en halv kortare än fläkten som funkar.

Av cadiremar
Skrivet av jaqob:

Men var kommer då t.ex. summeringen av 3 till 5 tärningar in?

Beskrivningen förvirrade mig lite också (som synes i mitt andra inlägg), men jag tolkar det som att man ska gissa om summan av 3-5 tärningar är högre eller lägre än föregående summa av 3-5 tärningar.
Fortfarande lite konstig tävling, men funkar som en lärouppgift.

Av cadiremar

Om det inte finns något utbildningsmaterial skulle jag skita i uppmaningen om "inget internet". Eller gå till ett bibliotek och plocka upp en python-bok.
Och sedan försöka få stöd för att justera kursplanen då det låter bisarrt att man ska lära sig något utan att få ta del av information.

Av cadiremar

Huh, har du någon lärobok då?

Av cadiremar

Börja med pseudokod och översätt sedan till vad det nu är för språk du sitter i.
Exempelvis detta för själva kastandet:

prompt for input randomise num dice for every dice roll it add sum compare input to sum

Lite beroende på om input ska hanteras för eller efter första slaget gjorts stämmer inte mitt förslag till hundra

Av cadiremar

Vad har du för problem? Svårt att hjälpa till utan att se din nuvarande kod.

Av cadiremar
Skrivet av Beginner:

Tack. Ska testa detta vid tillfälle. Fläkten tystnar efter ett tag så vill till att skynda mig med att prova att stoppa dem. Lär ta av sidan. Bara det kommer ge mig ångest.

Om det hjälper så övertalade jag min kusin utan någon erfarenhet av att mixtra med datorer att byta grafikkort från ett GTX 970 till ett RTX 3080 på egen hand.
Så länge du tar dig tid och inte använder våld så är dom flesta manövrar i datorbyggande ganska simpla.

Av cadiremar

Mät hur stor fläkt det är du ska byta (troligtvis 120mm) och köp en i samma storlek (en Arctic Cooling P12 t.ex. kostar en dryg hundring och är helt okej).
För själva bytet är det i princip att följa sladden från fläkten till moderkortet, lite försiktigt vippla/dra upp kontakten, och sen skruva bort fläkten från chassit. Sedan tvärtom för att sätta dit den nya.
För en novis som är väldigt försiktig skulle jag säga att det tar max en timme från urkoppling av datorn till att den är igång igen.

Innan du köper så kan det vara värt att kolla hur många pins den gamla fläkten har för att köpa en med samma antal. Vanligaste är 3 eller 4-pin. Kolla på själva kontakten hur många hål som är i den, eller ännu enklare, räkna antalet "kardeler" i sladden från fläkten.

Av cadiremar

Har du mätt avståndet mellan skruvhålen på skärmen (och fästplattorna)?
Kollade på specen för den skärmen och den ska ha ett VESA 100x100 fäste. Så det ska vara 100mm horisontellt och vertikalt mellan centern på varje skruvhål.

Jag själv skulle nog bara sätta några distanser (brickor eller liknande) mellan skärmen och fästet.

Av cadiremar
Skrivet av socsoc:

Hur ska jag lösa så jag kan ha strömkablar som räcker både längdmässigt och antal som funkar funkar med Fractal Design Define 7 XL? Det måste räcka för 18 SATA diskar.

Bygga egna är nog det bästa sättet för att få rätt längder.
Med ett relativt billig pressverktyg, material, och några timmars arbete så kan du få till precis dom kablar och längder du behöver. MDPC-X är dyra, men har allt du behöver i bra kvalitet.