Inlägg

Inlägg som Ondo76 har skrivit i forumet
Av Ondo76

Tackar för svar. Jag kör på den TV. Den är antagligen bättre än min 37 tums Samsung från 2009 ändå.

Jag grundade mycket av mitt köp av TV på Laxpudding guide, men då jag saknade riktpriser i den så orkade jag inte gå igenom alla TV apparater.

Jag vart bara så jäkla less på MediaMarkt. Då man velat i månad om vilken TV som är bra (och förhoppningsvis håller i 15år).

Av Ondo76

Har jag blivit lurad?

Hej. Jag beställde igår en LG 55QNED823QB från MediaMarkt (länken går till produktsidan.)
Idag ringde dem och sa att den inte fanns och erbjöd mig en Samsung q75B i stället.

Har jag blivit lurad och bör jag i så fall återlämna den?

Anledningen till att jag valde LG var att den tydligen skulle fungera bra i ljusa rum. (Jag har 3 stora fönster på sidan i västerläge som lyser in på kvällarna. )

Jag hittade inga direkta jämförelser mellan tv apparaterna, så jag frågar experterna här istället.

Av Ondo76

Då jag är hos mina föräldrar just nu, så skulle jag förälda granen och den minimala Tv med ett riktigt stilrent chassi så man får en riktigt snyggt HTPC.

Av Ondo76

Bättre underlag.

För att få ett bättre underlag så skulle ni kunna lägga ut samma fråga på FZ. Jag tror det skulle kunna jämna ut siffrorna en del, då det känns som många på SC primärt äger en PC.

Av Ondo76

Har införskaffat ett MSI MAG X570 Tomahawk och väntar på att AMD 4000 ska släppas.
Sen kommer jag uppdatera minnen, låda och GPU när ekonomi tillåter.

Av Ondo76

@TotalF: Inte än jag får göra det ikväll.

Av Ondo76

Jag kör på en Intel Core i5-6600K - 4 trådar som inte stöder hyper-threading och det är helt ospelbart för mig om jag kör i fullscreen.
Det är nästan spelbart om man kör med inställningen borderless window istället. Det fryser inte lika mycket och länge då.

Jag la även märke till att man kan öka prestandan lite om man stänger av andra program. Jag pratade med en kompis på Discord samtidigt som jag testade och märkte att talet i Discord frös exakt samtidigt som spelet frös.

Det är helt enkelt dags för en uppdatering av datorn.

Av Ondo76
Skrivet av wronex:

Jag har köpt en vg27aq och är väldigt nöjd med den. Tyvärr kan jag inte ge subjektiv bedömning då det är min första "gamingskärm" Har dock haft en gammal 23 tums IPS skärm och vg27aq är jäkligt mycket bättre. Finns en bra recension på tftcentral.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ondo76

Fick precis ett SMS från DittPaket.
Med följande meddelande.
"Paketet kvarhållet på terminal:"
*länk*

Jag beställde en skärm från komplett i torsdag som skickades med postnord. (Jag har hämtat ut den).
Men det skulle vara intressant och veta vart dem får informationen ifrån.

Av Ondo76
Skrivet av ggustavsson:

Har själv inga problem med att installera program på valfri partition dvs D: E: osv med Windows 10, man får ju välja i nästan alla installationsprogram var någonstans man vill installera, finns några undantag men dom är få.

Lär gå att ändra default, men det kan leda till stora problem tex att windows uppdate slutar fungera mm, dvs systemet letar då efter Windows och dess sökvägar under fel drive med massa problem som följd.

Jag har inte heller problem att manuellt installera på andra partitioner. Men jag tycker det är väldigt störande att default är c:\program och det händer att man missar att byta installationsplats vilket medför att man måste göra om hela installationen. Man tycker MS bord kunna lista hur man tvingar in sina egna uppdateringar på korrekt plats.

Av Ondo76

Ändra Default installation directory

Då MS beslutat att inte aktivera funktionen för att kunna ändra standard installationsplats i win 10, så undrar jag om det finns någon annan väg runt det. Vill verkligen inte installera program på c:

Jag testade att ändra HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion i registret men det verkar inte fungera riktigt.

Någon som har något förslag?

Av Ondo76

Clean install.

Tänkte dela mig av mina erfarenheter av att göra en clean install av win 10 pro.

Min ursprungliga plan var att göra uppgraderingen från windows 7 ultimate svensk, installera en ny SSD (Samsung 250) och göra en clean install av windows 10 pro på den nya SSD.

Uppgraderingen fungerade klockrent och aktiveringen fungerade felfritt. Jag installerar den nya SDD och aktiverar den. Passar även på att göra en firmware uppdatering på min gamla 128 ssd (corsair).

Jag har skapat ett USB med med win 10 pro valt engelska som språk istället för svenska. Jag börjar installationen och väljer även där engelska men med svenskt tangentbord mm, jag formaterar bort min gamla installation och installerar på nya SSD. Installationen går smärtfritt och allt startar upp som det ska.
Tyvärr så stöter jag på patrull när jag ska aktivera win 10 pro. får felmeddelande 0xC004C003 och att min nyckel är blockad. Dessutom så har windows 10 home blivit installerat. Det blir att surfa runt på nätet och kolla efter lösningar. MS supporten verkar rekommendera att man ska vänta 48h vilet inte verkar lösa problemet för andra användare. Jag börjar misstänka att det kanske har med att göra jag installerat på en ny SSD, så jag gör om installationen på gamla SSD istället men får precis samma fel. Jag tankar även ner en ny USB image från windows media creation tool för att säkerställa att jag inte tagit fel version första gången. Efter några dagars grävande efter information och samtal med jobbkollegor så verkar det som att Microsoft Image fil för USB inte är helt ok (obekräftad uppgift) vilket resulterar i att det nyckeln blir blockad. tydligen uppstår inte samma problem om man använder ISO filen istället.

Jag fick ta och installera windows 7 igen köra alla nödvändiga uppdateringar och uppgradera igen. Nu fungerar det som det ska igen och det gick att aktivera utan problem.

Av Ondo76
Skrivet av Nicholazinja:

Du är möjligt att du måste aktivera grafiken från integrerat till PCI-E när du är inne i BIOS på integrerad grafik, sen testa 770'n

Tackar för tipset. ska testa detta.

Av Ondo76
Skrivet av imjohannes5670:

Gillar ditt Gigabyta kort med 2MB minne

Ser du BIOS om du kör integrerade grafiken?

Hoppsan :).
Det fungerar utmärkt att komma åt BIOS från den integrerade grafiken.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ondo76
Skrivet av imjohannes5670:

Gillar ditt Gigabyta kort med 2MB minne

Ser du BIOS om du kör integrerade grafiken?

☺. Japp det är inga problem att se bios med integrerade grafiken.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ondo76

Kan inte se Bios

Installerade mig ett nvida 770 GTX från Gigabyte i helgen. allt gick bra förutom att jag inte kan komma in i bios när jag kör kortet.

Allt som kommer upp under POST är en markör i vanstra övre hörnet och b2 i nedre högra hörnet. Så står den i nån minut innan man kommer in i windows.
Om man trycker DEL så får man upp meddelandet "entering setup" och efter stund så blir bilden svart. Jag misstänker att den startar upp Biosen men man får ingen bild. Dvs att kortet och bios gör inget lyckad handskak vilket resulterar i svart bild.
Jag har försökt köra en Clear Cmos, Flashat om Biosen, tagit ut kortet ett flertal gånger Samt uppdaterat ett flertal drivisar

Spec:
MSI z68a-gd55 med Bios MS-7681 (n70)
CPU Intel Core i7-2600K CPU @ 3.40GHz, 3401 Mhz, 4 kärnor, 8 logiska processorer (sandy bridge)
Grafikkort Gigabyta 770 GTX 2 Mb
RAM 8Gb

Jag har inte testat att byta PCIe då jag har för fet cpukylare.
Jag har försökt att installera en högre Bios än N70 men misslyckats då BIOSen verkar känna av att jag har en Sandy bridge CPU
http://www.msi.com/support/mb/Z68AGD55_G3.html#down-bios (jag har den version som heter 23.7)

Har någon nått förslag eller lösning på hur jag får tillbaka POST och möjlighet att komma in i BIOS vid uppstart.
Jag skulle kunna installera fastboot och hoppa över hela POST processen men det är inte lika kul.
Problem är till för att lösas.

Av Ondo76

När SSD inte dyker upp i Windows men man ser den i BIOS så kan det vara att den är listad som en IDE disk istället för en AHCI disk i BIOS. På MSI Mobos så kan man även enabla SATA hot plug vilket kan hjälpa till att se disken.

Av Ondo76

När jag skrev BF4 så menade jag den typen av grafikkrävande spel. Ursäkta om jag var lite otydlig.
Jag vill i princip bygga en konsol som drivs av SteamOS.

Av Ondo76

HTPC SteamOS

Vilken utrustning tror ni kommer krävas för att köra en HTPC med SteamOS utan att göra den överhettad och man vill spela spel som till exempel BF4 och Batman?

Av Ondo76

Skulle behöva ha lite råd om vilken router som passar mig. Har ingen koll alls på routrar. Sitter just nu på BBB 24/2 ADSL och har deras Thompson TG784 (Vilket suger pung). Jag har min PC trådad, en ps3 på trådlöst samt 2 smartphones och en laptop på trådlöst. Hade tänkt försöka brygga Thompson TG784 s det bara används som modem.
Jag kollade lite på D-link DIR-645 http://www.inet.se/artikel/5401784/d-link-dir-645-whole-home-... Det vi använder dator till är onlinespel och så brukar vi streama serier och film genom PS3. (Och nej min fru tillåter inte att jag drar en 6m lång nätverkskabel genom köket och vardagsrummet. ) Finns det något annan bra router under 1000 kr som kan rekommenderas?