Inlägg

Inlägg som TJ har skrivit i forumet
Av TJ
Skrivet av bluetrain:

Har själv inte upplevt några problem att den glidit runt. Tycker mest den kändes väldigt prisvärd för sina 49kr och att den har ett gött glid som jag letat efter. Har provat mattor som kostar upp mot 3-400kr och tyckte ändå mest om denna. Med detta sagt så säger jag inte det är den bästa mattan i världshistorien. Men för 49kr tycker jag ändå man får vara hyggligt nöjd.

Efter att jag sprayade lite vatten på undersidan så har den liknande antiglid som min gamla Razer, jag har heller inte hittat någon så liten musmatta att köpa så för priset och egenskaper jag förväntar mig av en musmatta är jag helnöjd.

Av TJ
Skrivet av bluetrain:

Denna är riktigt bra och kostar inget alls. Liten, mjuk och med väldigt bra glid:

https://www.amazon.se/gp/product/B00KYP56MI/ref=ppx_yo_dt_b_a...

Man får väl säga bra för priset, men anti glid ytan (undersida) är lite sämre än på min 15-20 år gamla Razer matta, inte dåligt men borde ju vara bättre än nått så gammalt kan man tycka.

Edit: Jag blötte den lite lätt på undersidan så blev det bättre.

Av TJ
Skrivet av bluetrain:

Denna är riktigt bra och kostar inget alls. Liten, mjuk och med väldigt bra glid:

https://www.amazon.se/gp/product/B00KYP56MI/ref=ppx_yo_dt_b_a...

Tack som f*n, jag har bara letat på prisjakt och svenska sidor och inte hittat någon liten tjock matta.

Av TJ

Med en dotter som nyligen fått diabetes typ 1 så rekommenderar jag Humblebundle Megaman:

https://promo.humblebundle.com/mega-man-bundle-2024?mcID=102:...

Glöm inte justera donationen och dra upp det som går till JDRF. Sen om JDRF är bra eller inte har jag ingen aning om. (>_<)

Av TJ
Skrivet av Mullvaden83:

Du missade TS rad:

"Max två enheter eller en soundbar, ingen sub är ett krav."

Edifiers icke gaming sortiment ger nog mest ljud för pengarna.
Gaminghögtalarna har ju en massa jobbigt prat när man byter mode/startar fast den säger Muuude i stället för mode.

Av TJ

Öööh bor i liten by så måste köra 1h för att komma till en netonnet butik så kanske nån gång om året kan man svänga förbi där. Online är svaret.

Av TJ
Skrivet av jocke92:

Med den här typen av TPMS så mäter den hur fort hjulen rullar i förhållande till varandra. Så frågan är om kalibreringen blir riktigt. Så att den detekterar den andra läckan.

En liten pyspunka så hade det nog aldrig uppstått, om däckverkstaden pumpat dvs. Eftersom bilen stod två veckor (?) hann det läcka ut, men hade läckt inte märkbart på en hemresa.

Ah, att den stått två veckor på verkstad lyckades jag missa helt (för trött förmodligen).
Ja då kan ju min teori vara helt fel.

Av TJ

Jag vill hålla med dig verkstaden gjorde fel som inte släkte lampan, och receptionisten som släppt loss bilen.

Men om vi tänker att dem hade släkt lampan, så hade du åkt ifrån verkstaden varpå lampan tänts efter ett tag (1-3km kanske) du hade då förmodligen åkt samma sträcka till samma mack och precis samma scenario hade hänt, men verkstaden blir friad (samma sak om du haft gammal bil utan TPMS och varit noga med att kolla).

Sen om verkstaden gjort sin rutin med att kontrollera lufttryck i alla däck är omöjligt att bevisa/motbevisa.

Jag tänker i alla fall att du fått spik efter att du åkt ut från verkstaden och den "tömde" däcket när du sedan fyller det igen tätar det och blir bara en lätt pyspunka. För om det däcket redan var tomt när du kom in till verkstaden borde dem ju upptäckt och lagat det också.

Jag kanske drar helt fel slutsatser av det jag läste, men om man går på mitt scenario så hade du inte kunnat gjort något annorlunda utan att åka på en nit (skruv).

Själv har jag kört en 20år punkterings fri framtill två vintrar nyligen då jag åkte på en 4-5 st, en skruv och resten dubb. Nästan samma sak här lagade en, inom någon dag så var det ny pyspunka på nästa.

Av TJ
Skrivet av medbor:

Senast jag köpte madrass testade vi oss fram på jysk och hittade ungefär vad vi gillade

Personalen tipsade då att en av de modellerna skulle ha halva priset några veckor senare, så har man tid att vänta är det ett alternativ

Vi köpte alltså en ’tunnare’ 7cm minnesskum att lägga ovanpå en hårdare resårbotten, gör du samma kan du ha din kissemadrass kvar

Ja vi funderade på att det förmodligen måste bli bäddmadrass ovanpå, det jobbiga är dock att det är en dagbädd som ändå används ganska ofta (blir totalt 4 (bädd)madrasser).

Jag ser det som en madrasstillverkar konspiration, förr kunde man köpa madrasser som var så mjuka att man slog i underlaget när man la sig på dem, det var bättre för!

Av TJ

Köpte ny tjock (18cm) madrass, det är som att ligga på en plywoodskiva vart fan tog alla medium eller soft madrasser vägen och varför behöver den vara 18cm om man bara fysiskt kommer ner 5cm när man trycker på en punkt...
Självklart så provar man ett litet tag och bäbisen lyckas kissa utanför blöjan, svårt att lämna tillbaka en nerkissad madrass...

Av TJ

Ska bli roligt att se speljämförelser med dessa.

Sen för dem som inte vet vad man skall ha dessa till så farsan borde byta ut sin gamla laptop som kostade en 4000:- som står i en hylla bredvid skrivbordet, varken snyggt eller enkel att starta. Skulle vara perfekt med en Asrock deskmini så kan jag och mina barn spela lite också när vi är där.

För mig skulle det nog också vara smidigare då jag ändå nästan alltid dockar min Steamdeck.

Av TJ

Provade rak ett litet tag men fick väldigt ont, men när man kört Logitech lätt snedställda hela livet så sätter det sina spår

Av TJ

40 år Spelar alldeles för mycket med barnen så frugan blir galen.

Av TJ
Skrivet av Hakinger:

Om man använder kryosheet istället för pasta, borde inte fördelen vara att den inte blir gammal som pasta blir? Som jag förstått det på entusiaster så bör man byta ut pasta på processorer/GPU med jämna mellanrum, typ med ett par år? Eller är det en myt?

Högst oseriöst test men jag laddade ner HWinfo64 på dotterns dator med 3570K och amd 6600.
Drog igång RDRo processor användning 94-95% han bara några få minuter innan det krascha (det gör det på alla mina datorer ibland) men temp blev bara 53° idle är ca 40°
Evo 212 med 9-10år gamma arctic mx5 tror jag.

Av TJ

Nu har jag inte provat själv men här (verkar finnas alla Mulle Meck spel):
https://archive.org/details/mulle-meck-bygger-bilar-32bit-sve...

Efter llxt's länk så gick barnen bananas på Mulle meck så jag ska prova ladda ner senare idag.

Av TJ

Moto G73 bugg?

Hej,

Köpte en Motorola G73 för inte så länge sedan och rätt vad det är får den för sig att öppna app store med tiktok framme.
Jag kan surfa i Firefox eller Crome, har även dykt upp när jag bara hållit i telefonen med telegram framme.

Jag har avinstallerat det så klart då det var installerat i standardutförande, har även avinstallerat det på mina föräldrars G73or och de får inte denna bugg.

Nån som har varit med om liknande eller har förslag på hur man får den att sluta?

Av TJ
Skrivet av NsGR:

Telia updated the mitt Telia page, and you can now select e-faktura/autogiro from there even if you don't have a faktura yet.
A kind reminder so you can avoid the 49kr, paper faktura by default, without having to speak on the phone.

I couldn't do it but the start date for me is 29th Dec so maby I'm to early.

Av TJ

lambdan's tips https://www.inet.se/produkt/5324084/deepcool-ag400
Dock i lager 11/12 men bara 249:- och bättre än Be quiet! Pure Rock Slim 2

Enligt de tester jag sett är den bättre än Hyper evo 212 som jag själv har på min AMD 5500 och lättare att installera.

Av TJ

Spelar igenom alla Halo spel, dem har inte åldrats så bra...

Av TJ
Skrivet av Vaneriuz:

Snabbare RAM-minnet verkar ge mellan 2-9% bättre prestanda beroende på spel. Kolla Digital Foundrys test av oled-modellen! Förbättringarna är många tydligen.

Större skärm/mindre sorgkanter, snabbare RAM, OLED, 90hz, energisnålare, större batteri, runt 50% bättre batteritid (minst), Wi-Fi 6e, BT 5.3, snabbare resume från standby, 180hz polling rate på nya skärmen (äntligen förmodligen en bättre touchupplevelse..), haptics och touchpads förbättrade, ljudet ännu mer förbättrat med mer kapacitet för högre volym och mer bas, spakarna aningen förbättrade och den (Steam Deck) ska nu vara lättare att reparera själv. Man kan dessutom nu byta skärm utan att ta av baksidan.

Osv osv osv. Det har nog aldrig kommit en mid life-refresh med fler förbättringar förut på en konsol..

Synd att många sidor (SweC inkluderat) inte verkar rapportera om ens en bråkdel av förbättringarna.

Tänkte precis fråga om ljudet, gött att det är lite overhaul på det mesta!