Inlägg

Inlägg som demon_speed har skrivit i forumet
Av demon_speed
Skrivet av Arvidbergstedt:

Tackar så sjukt mycket för hjälpen!
Btw, jag har sätt videos på youtube på överklockning av 8120. Fan under full load har de typ 1.15 v i spänning? Fan jag har under stockfrekvenser redan 1.41 V? Kan det verkligen variera såhär mycket på olika 8120 eller vad kan vara fel? Spänningen på cpu i bios står på auto. jag har inte ändrat något.

De va så lite så ;)! 1.41v är lite för högt, min frekvens har jag satt på:

http://i.imgur.com/ymSch.png

o volten på runt 1.325 eller snäppet efter :). Autospänning är oftast inte så bra, APM (spänningsreglerare) bör vara satt på disabled med ;).

Av demon_speed
Skrivet av Arvidbergstedt:

Nu tror jag att jag är klar! Jag valde rätt fil, FD? Så lät jag den ladda klart och sedan starta om datorn. Är allt klart nu?

Jajamensan :)! Nu kan du se din version i exempel CPU-Z>Mainboard ;). Sen är de bara o invänta att den där beta versionen blir klar så kan du göra om samma steg igen för den :P.

Av demon_speed
Skrivet av Arvidbergstedt:

Jag förstår ingenting. Jag har nu laddat ned bios rev 1.2 samt @BIOS från gigabytes hemsida. Vad gör jag nu?! när jag klickar på antingen den ena eller den andra filen så extractas den bara? inget händer?

Jo sen när du tankar den så lägger den sej på skrivbordet (eller va din nerladdningmapp är) sen dubbelklickar du på den så kommer de en ruta upp vart du vill packa upp den, sen när du packat upp filerna till vald mapp så är de där dom 3 filerna ligger. Nu när du vet mappen så klickar du inne i @BIOS att du vill ladda från fil så är de antagligen den filen som heter 99FXU312.FD .

Av demon_speed
Skrivet av Arvidbergstedt:

Jag laddade ned senaste bios för rev 1.2. Hur installerar jag det sen? När jag dubbelklickar på filen så extractar den bara. Ingen installation dras igång.

Ja precis den packar upp 3 filer som du kan ha på skrivbordet, men du ska trycka ''Update bios from file'' knappen i @bios sen ska den dra igång (eventuellt poppar ju en ruta upp med att du ska ha alla andra program nere) sen så flashar den :).

Av demon_speed

Testa uppdatera din Sata drivare till senaste: http://www.station-drivers.com/telechargement/asmedia/asmedia... o packa upp den o kör Setup.exe>starta om datorn>kolla i bios att allt är inställt på AHCI annars ställ in de till det. Stäng av datorn o plugga in disken o sen pröva att köra igång o se om pipandet kommer tebaks ;).

Av demon_speed
Skrivet av Arvidbergstedt:

Det står 1.2!!!!!!!!!!!

Kanon :)! Då är de version FD som gäller för dej, beta versioner är inget o lita på ;). Använder du @BIOS verktyget för uppdateringen eller flashar du de i biosmenyn?

Av demon_speed
Skrivet av Arvidbergstedt:

Den första länken, när jag trycker på go! så händer det ingenting?

Hm, du måste nog använda IE för den grejen.. Men om du kommer åt o se så kolla efter detta:

http://i.imgur.com/vuoNe.jpg

Av demon_speed
Skrivet av Arvidbergstedt:

Hur tar jag reda på det? Jag har ju ett gigabyte 990fxa ud3.

http://download.gigabyte.com.tw/ o följ instruktionerna ;). Har du då exempel en revision 1.0 så är de ju http://www.gigabyte.eu/products/product-page.aspx?pid=3894#bi... .

Av demon_speed

Kolla i installationsmappen eller AppData om de finns några loggar som de står nånting om felet för senaste körning. Annars går de ju bra med en reparering av installationen :).

Av demon_speed

Föresten vilken revision har du på ditt Gigabyte moderkort Arvidbergstedt? Hade själv ett Gigabyte GA-890GPA-UD3H (Rev. 1.0) innan jag uppgraderade, o de tog alltid lång tid mellan bios uppdateringarna :/..

Av demon_speed

Det finns mer kan man göra i registret manuellt för oss med 8 kärnor, de är några värden som motverkar ''spiking'' som gör att ingen kärna ''slöar'' till och att alla kärnor jobbar minst lika mycke till fullo :). Har provat de o de va väldigt bra boost, men sen jag ominstallerade mitt windows 7 så har jag inte lagt in värdena igen men kanske ska snart igen.

Av demon_speed

Njae :/, den är ju aluminium, dom bekämpar aldrig värme så bra. Kolla gärna på >

http://i.imgur.com/qgdd0.jpg

''Zalman CNPS9700 LED'' för den rekommenderar jag verkligen + tesammans med Arctic MX-4 = ~25-28c idle o aldrig varmare än 35c load ;). Vi kommer ju ha samma cpu, så jag vet ;).

Av demon_speed

2.8Ghz o 40-45c även med vattenkylning :O? De är väldigt varmt de..

Ett tips är ju att kolla andras benchmarks för den processorn o kolla vilka volt dom hade o.s.v. Finns flera såna sidor där man kan söka efter dom med t.o.m samma moderkort med sin processor med så man vet vilka moderkortsvolt man kan ha med ;). Se till att när du stresstestar din cpu så ha högsta spinn på radiatorfläkten (om du inte har satt den på auto), eller har du fläktkontroll föresten? Men googla fram folks bench's så slipper du pröva dej fram, så går du efter den mallen så att säga.

Av demon_speed

Ja precis, varför ska man ha SLI/Crossfire ;)? Onödigt.. Ett grafikkort räcker gott o väl :).

Av demon_speed

Det bästa moderkortet jag kan hitta åt dej är detta : http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/147983-asus_m5a88-m-a... / http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=885509&o=inkfrakt .

Bättre chipset än 970 som de andra inläggen ;), mer krut för pengarna helt enkelt!

Av demon_speed

Dels låter de som ett sektorfel för din OS disk som återges i bluescreen.. Testa flytta diskarna i biosinställarngarna för Storage/ACPI (eller va de kallas för ditt mb), där de står angivet i vilken ordning dom blir ''Detect:ade'' för uppstart. Kör du med IDE eller AHCI? Som sakt de kanske inte är detta problemet, men mer möjligtvis att du har för svagt nätaggregat, en uppgradering till iallafall 750W är en bra investering.

Av demon_speed

1.65v för bara 1333Mhz låter för mycket. Själv är mina egna av typen 1866Mhz och är också 1.65v, men jag kör 1600Mhz i bios på typ 1.6v o de funkar kanon. Testa nervolta till 1.5~1.55v ;).

Av demon_speed

Att det visar 70c hos dej är ingen fara.. Det är samma sak i alla program tror jag, själv kör jag med Aida64 och för mej står de 50 grader >

http://i.imgur.com/cmSFY.png

Kanske de betyder att de bara är en slags förutsägelse för hur varmt de kan bli med nuvarande omgivning o.s.v, vet inte.

Av demon_speed
Skrivet av SoapDropper:

Detta funkade tyvärr inte, det kraschade ändå :/

Ajaj :/.. Ok då vet vi ju iaf att de inte är de problemet, men testa o ha kvar värdena tills vidare just in case :). Nu när jag tänker på de så låter detta fenomen precis som de jag hade när jag skulle spela modern warfare 2 på min gamla Phenom II X4 945 processor..freezes, kraschande (överhettningsaktigt) o de kan man ju förstå för då körde jag bara med den där sunkna stockkylarn i aluminium o låg på 50-60c om inte mer :S. Va som är sant är ju att icke black edition prylar inte gillar att bli ändrade i bios eller på annat sätt för högre prestanda, inte ens 1mhz tillät min dåvarande phenom så :/..

Av demon_speed

Här är en bild jag tog på de>

http://i.imgur.com/uv67U.png