Inlägg

Inlägg som demon_speed har skrivit i forumet
Av demon_speed
Skrivet av EMM386:

Är ni rädda för coronaviruset?

Hur kommer ni att göra för att skydda er?

Nej

Om det nu är på riktigt så ska man inte vara nojjig, det är bara att fortsätta leva som vanligt och följa sina vardagliga vanor och allt därimellan. Ät sunt och skippa allt som orsakar inflammation i kroppen (socker, gluten) som resulterar i försämrat immunförsvar.

Av demon_speed

Ärligt talat så finns det inte ETT ENDA prissänk på NÅGON produkt jag har span på ALLS i någon kategori! Många produkter har dessutom prishöjningar istället :|.

Så här ser det ut hos mig:

https://i.imgur.com/rpFRiR7.png

Sen givetvis span via epost, manuella vistelser hos diverse tillverkare och andra sidor men nej, inga prisras alls..
BF värt nånting idag/i år? Nej tyvär.

Av demon_speed

M.2 och kompatibilitet

Jag har inte klurat ut om ASUS menar att man dels måste ha Ryzen eller likvärdig Intel och diverse eller om det fungerar på alla moderkort och processorer?

Det kan tänkte kombinera är Asus Hyper M.2 X16 och

Kingston A2000 M.2 1TB

Av demon_speed

ISP: Bredband2
VPN: Private Internet Access
Hastighet: 250/250 Mbit/s

Med högsta kryptering:

https://www.speedtest.net/result/8782518293.png

Utan VPN:

https://www.speedtest.net/result/8782531830.png

Av demon_speed
Av demon_speed

En av dom två bästa valen är såklart:

Asus ROG Phone II ZS660KL 512GB

Asus ZenFone 6 ZS630KL 256GB

Av demon_speed
Skrivet av Lodisen:

Yepp, men det är ju som sagt en router också. Den kvävs vid runt 800-900 Mbit/s, så skulle väl rekommendera starkare doningar om du går i tankarna att skaffa 1000/1000 och vill få ut maxfart.

Det gör ingenting, jag känner att det är rätt optimalt med 250 mbit för samtliga enheter hemma och när nya enheter (gäster) får tillgång till ens nätverk.

Av demon_speed
Skrivet av Lodisen:

Den jag länkade kan du trycka in en fiberkabel och kasta den trötta fiberkonverteraren du har nu.

Den verkar väldigt bra och prisvärd faktiskt. Kommer den kunna ersätta jobbet som min konverter i dagsläget *borde* göra?

Skrivet av Ürkel:

Byt till en annan CPE, här i Piteå har kommunala företaget Pite Energi hand om allas fiber och det som hör till. När jag böt upp mig till 250/250 kom de över och böt ut min gamla CTS mot en Melbye Raycore istället.

Jag bor kommunalt och städsnätet är kommunalt också. Jag felanmälde mina nätverksproblem för ett tag sen och även en andra gång då via min internetleverantör. Första gången direkt via Wexnet (stadsnätet) och då var det en förfrågan ifrån dom ifall jag ville köpa en ny switch (blev lite paff då) så jag tackade nej. Andra gången via min leverantör>wexnet så meddelade dom att det *verkade* fungera som det ska nu (det va bara för att jag just vid nått tillfälle hade gjort en setup hemma där hastigheten kunde få full pott men i övrigt inte fungerade som det är ska).

Av demon_speed
Skrivet av fragwolf:

Enligt denna: https://www.ctsystem.com/en/product/productdetail.php?fid=12&... så klarar boxen 1000 mbit också. Man sätter ju inte dit en konverter för fiber som bara klarar 100 mbit Om det inte är väldigt gammal utrsutning, har det hemma så vi kan bara få 100/100 men då har fibern suttit där i +15 år. Det ska dock uppgraderas nu i höst.

Nummer 1, har du nyaste fw: https://www.linksys.com/us/support-article?articleNum=165487 (osäker på om det är rätt).
När du testar din linksys kör du wlan eller kabel? Kör du wlan så kommer några följdfrågor: Kör du på 5 GHz, 802.11AC? Vad testar du med dator/mobil? Klarar de 5 GHz och 802.11AC? Kör du med kabel så är det något fel någonstans. Eftersom det fungerar utan linksysen så är problemet där och du har kanske DPI eller dylikt. UPNP ska inte påverka chromecasten. Bara den sitter på samma nät som du sitter på så ska det fungera. UPNP är en säkerhetsrisk då vilket program som helst kan öppna portar i brandväggen, det är enkelt för saker å ting "bara fungerar" men inte så säkert.

EDIT: "Så hur kan man fixa så man får ut sin hastighet men utan att välja bort sin funktionalitet bland inställningar och så vidare?" - kolla vilka funktioner som körs på routern och stäng av DPI/IPS etc om det finns. Kolla om du kan byta ut firmwaren i den till ex DD-wrt, är i min erfarenhet mer stabila. Börja där så får vi se.

Jo jag vet konvertern har spec på gigabit men den är tyvär låst på 100 mbit på alla LAN portar. Konverterns fw ligger på 1.3 vad jag har kunnat tyda.
Jag har senaste fw på routern som är 2.0.2.188405. Har testat köra kablar och trådlöst, via valfria uttag i lägenheten och även direkt uppe i skåpet med fibern direkt in o.s.v. Alltid självklara valet 5Ghz AC. Även testat OpenWRT och när jag väl klurade av det svåra systemet så va hastigheten extremt låg då med så jag lyckades byta tillbaks till stock fw.
Tyvär måste man ha upnp eller "multicast" inställt på routern för att chromecasten ska kunna leverera, annars hitta den inte nätverket - det är skriftligt enligt linksys själva att om man (som i mitt fall) ska ställa in bryggläge så ryker samtliga funktioner inkl upnp och inbyggda brandvägg o.s.v.
Jag har funderar på DDWRT men dom verkar inte ha officiella fw för min modell men dock såg jag dom har filerna så man kan göra det ändå.

Skrivet av Lodisen:

Jag funderade på om man ersätter till en annan switch än den jag har med t.ex https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=254586 ?

Av demon_speed

Fiberanslutning extremt slö

Jag har då som sakt 250/250 Mbit/s via mitt mediaskåp i hallen där spridningsnätet i lägenheten styrs och det är en mediaconverter/switch modell HES-3106TP som enbart klarar att ge ut max 100 mbit per uttag. Testar jag att enbart använda min egen router Linksys WRT1900ACS v2 så blir det cirka 50/50 mbit/s men om jag testar att ställa in bryggläge i linksysen så går hastigheterna upp till vad jag betalar för MEN då ryker majoriteten av alla mina inställningar för routern inklusive upnp vilket i praktiken i mitt fall tar bort stödet för att chromecasta hemma. Mediakonvertern kan man inte ens komma in i..

Så hur kan man fixa så man får ut sin hastighet men utan att välja bort sin funktionalitet bland inställningar och så vidare?

Av demon_speed
Skrivet av Patienten:

Alla mina installerade origin spel (inget crysis 3 men flera spel från åren 2000-2014) har "update game" i högerklicks-menyn, mellan "visa i butik" och "reparera".

Crysis 3 släpptes 2013 men det kan ju eventuellt vara så att Origin har slopat supporten för spelet men det tror jag inte eftersom man fortfarande kan köpa det i deras butik.

Dom svarar inte när man skriver till dom så jag får försöka ta bort den ur min bibliotek i Origin och sedan lägga till den igen med produktnycklen så kanske det löser sig eller så får jag ominstallera. Det lär lösa sig till slut :).

Av demon_speed

Originproblem

Det är så att jag tänkte börja spela igen efter ett bra uppehåll jag haft och i detta fallet är det Crysis 3 och eftersom det gått ett tag så tänkte jag kolla efter vilken version jag har och det är 1.3.0.0 och så märker jag att när jag högerklickar på spelet i Origin så finns det inget val om att kolla efter uppdatering så jag googlar på vilken senaste patchen är och det ska vara 1.4..

Så hur fixar jag så att jag får senaste patchen för spelet?

http://i.imgur.com/wp2i85J.png

http://i.imgur.com/ljr5YyS.png

Av demon_speed
Skrivet av Vatten:

Windows 7 SP2 då...?

Det låter mer korrekt ja då SP1 vid tiden då den släpptes innehöll alla X antal uppdateringar sen Win7 släpptes så från SP1 release tills nu med "Convenience rollup" = SP2.

Av demon_speed

Eftersom man inte kan lita på M$ längre i.o.m att dom sedan ett tag maskerar sina uppdateringar som legitima vanliga uppdateringar fast dom är farliga är inte bra att dom klumpar ihop allt till en enda utan att man kan exkludera dom KB man inte vill ha.

Bara IE? Så det går inte att använda en Useragent växlare för t.ex Firefox?

Av demon_speed
Skrivet av AMD-Hippie:

Det är ju endast trial, man måste alltså betala efter 30 dagar!?

Nej det är inte trial, alltid gratis MEN dom har nått litet skit inbakat i installationsfilen typ "optional" saker om man vill ha men om du har Malwarebytes så stöter den bort det ur filen :). Jag minns bara hur fruktansvärt dåligt och sugit Adobe va när jag hade det, den skulle hålla på att ladda in massor av tillägg och filer och support bara för att man ville öppna en pdf lite snabbt..

Av demon_speed
Skrivet av Baxtex:

Angående Acrobat reader rekommenderar jag sumatra pdf, svinbra läsare. Minimal och konfigurerbar. Stödjer dessutom epub.

http://www.sumatrapdfreader.org/free-pdf-reader.html

Foxit Reader är väl mer simpelt och minimalt krävande? Har haft Foxit så länge så jag minns inte ens vad jag hade innan dess.

Jag menar såklart Foxit är bättre alternativ än Adobe's tungviktiga skräp som är helt onödigt ;).

Av demon_speed

Om Xbox 360 va bakåtkompatibel med första Xbox spel varför är då inte Xbox One lika mogen och kompatibel att kunna stödja båda föregångarnas spel?

Av demon_speed
Skrivet av Grönahunden:

gör det själv istället?
finns knappt någon marknad att reparera gamla Xbox det kostar säkerligen mer än en begagnad på blocket/tradera.

Ja du har nog rätt tyvär, det finns nog knappt nån marknad för det och dom flesta har väl övergett konsollen.
Jag får forska lite hur man fixar RROD och sen ha den som den är. Det är ju kul att ha sina konsoller i samlingen som sakt :).

Av demon_speed

27 år. PC: Battlefield Hardline och Battlefield 3. Nintendo 64: Zelda Majora's Mask. Xbox 360: Blinx The Timesweeper.

Av demon_speed

Reparera Xbox RROD

Det är så att jag är sugen på att få den första Xbox reparerad, har googlat massor men det verkar som ingen reparerar dom längre..
Finns det nån i Sverige som gör detta? Verkar bara vara Xbox 360 och nyare på PSXCARE och liknande sidor :/.