Inlägg

Inlägg som Puttefnasket har skrivit i forumet
Av Puttefnasket
Skrivet av HazZarD:

Ja utvecklingen går verkligen bakåt, snart ska det väl krävas ett separat chassi och nätagg bara för grafikkorten....

Finns redan:

Externt 4090 med chassie och nätagg

Inet säljer chassin med nätagg, montera valfritt grafikkort

Av Puttefnasket
Skrivet av knockeee:

Vilken dator på komplett hade ni valt för dom pengarna?

Har denna skärmen: MSI Optix MPG341CQR 34" Ultrawide

Tänker endast köpa på komplett så kom bara med förslag därifrån.

Varför skall vi andra göra jobbet åt dig enbart, du kan väl hjälpa till med?

Så plocka ihop komponenter alt välj en färdigbyggd dator från komplett inom ditt prisspann så kan vi diskutera därifrån vad vi andra anser vara ett bättre val för dig

GLHF!

Av Puttefnasket
Skrivet av Mangofrukt:

Hej alla kunniga!

Behöver hjälp med köpråd av ny stationär pc.
Vet inte om det finns något i min gamla dator som går att återanvända, kanske nätaggregat. Ge mig era bästa förslag!

Mvh. Jocke.

Vi vet inte heller om det finns något i din gamla dator som går att återanvända om du inte berättar vad som finns i den

Så vad har du?

Av Puttefnasket

När får vi en tråd hur man lagar repor och rispor i skärbrädor med? Arbetsytor är ju till för att arbeta på och då ingår per automatik slitage på dessa. Jag förstår inte varför så många inte vill visa att man använder sina prylar. Inom en snar framtid kommer det att efterfrågas hur man på lämpligast sätt kan dölja repor och skador i stridsvagnar som har varit ute i strid...

Av Puttefnasket
Skrivet av Heining:

Hej!

Då min gamla dator krånglar mycket vill jag ha en ny. Dock har mina kunskaper om datorer förtvinat (intel pentium IV är inte en grej längre va?), så skulle behöva hjälp. Datorn ska kunna klara av spel så som Total War, Baldur’s Gate 3, Diablo IV m.m. Budget runt 20.000, men hellre någon krona mer så att den faktiskt funkar!

Har en snäll brorsa som kan bygga ihop den åt mig också, så det är inget problem!

Slå till på den här och spara minst 7000:- :

https://www.sweclockers.com/marknad/229754-sff-dator-ryzen-9-...

Av Puttefnasket
Skrivet av Antrivia:

Förstår hur du tänker men eftersom problem nr 2 är att jag tappar signal till skärmen ibland och måste starta om datorn så tänker jag ändå att det är nätagget. Som att den slutar ge ström till grafikkortet.
Det är inte modulärt. Jag hade ett 1080 innan så vi kopplade in samma kabel in i nya grafikkortet. Dom extra pinsen satt kvar så kunde använda dom.

Då har du kopplat in grafikkortet fel till ditt nätagg du måste ha två separata linor som försörjer ditt 3080 med ström, som du har kopplat nu så räcker inte strömmen till.

Av Puttefnasket
Skrivet av Antrivia:

Hej!
Har haft en trasig dator i 6månader pgr av att jag gett upp hoppet om att lösa det. Men tänker att jag ger det en sista chans här

Jag köpte ett RTX 3080 i december och min släkting hjälpte mig att byta kortet i datorn. Vi prövade så att den funka vilket den gjorde.
Men när jag kom hem och kopplade in började den bete sig märkligt. Skärmen kunde bli svart ibland och det står No signal detected. Ibland kom det Windows ljud som att något kopplats ut och då var det oftast en av mina externa hårddiskar. Och ibland när jag startade datorn så kunde jag bara se Moderkortets logga men inget mer händer.

Man kan tro att grafikkortet är trasigt MEN detta med No signal detected kunde hända innan jag bytte grafikkort också dock mycket mer sällan.

Idag gav jag ett nytt försök att använda datorn efter ett halvår och kom inte förbi loggan. Men när jag kopplade ur mina 2st externa hårddiskar så kom jag vidare. Min magkänsla säger att det är mitt gamla nätagg som börjat ge upp? Den är på 750W men är 6-7år gammal säkert. Känns som att den inte orkar ge allt ström och när jag uppgraderade grafikkortet så blev det mycket värre.
Vill inte byta nätagg i onödan så jag frågar er om råd.

Är nätagget modulärt eller inte, hur kopplade ni strömkablarna till grafikkortet?

Av Puttefnasket
Skrivet av Infinity_90:

https://www1.garaget.org/archive/137/136928/431894/431894-4061638-HAoDoxDpTQkzU3B7.jpg
Senaste impulsköpet, får se om den klarar av en terrängbana eller om den behöver byggas om

Håll hårt i den där, en av dom mest kapabla terrängbilarna för sina pengar. Bygga om behövs inte, byt till bättre däck bara.

Av Puttefnasket
Skrivet av Sto:

Oj hundratals då har det pågått en stund minsann .

Enda råd jag kan ge är att du bör ringa en jurist nära dig och be om gratis konsulation om dom har så får du nog bäst hjälp .

Jurist är ingen skyddad yrkestitel, jurist kan vem som helst utge sig att vara utan att ta något som helst ansvar för det. Vill man uppnå resultat måste man ta kontakt med en advokat som vet vad dom pratar om och som kan lagboken från pärm till pärm.

Av Puttefnasket
Skrivet av raynak:

Min Jagga under och efter tre intensiva dagar TimeAttack på Mantorp! Blev en andraplats i Club, riktigt skoj! 🙌

Den fick sig en välförtjänt tvätt i Norrköping på vägen upp till Stockholm sen. Hårt jobb för en stackars tung GT-bil som egentligen är byggd för att cruisa på landsvägar att plågas på bana sådär! 😅

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>
https://www.youtube.com/watch?v=3TEXNAWFjsg&t=3s

Riktigt snyggt kört av dig, och andra sidan är asfalten på banan långt mycket bättre att köra på än dom flesta landsvägar...

Av Puttefnasket
Skrivet av SwePeos:

https://www.inet.se/datorbygge/b1393600/datorbyggehttps://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/datorbygge/bild/b1393600/datorbygge

Vad tror ni om detta? Något jag borde byta?
Målet är att spela höstens spel i 4k. Och även streama och video redigera en del.

Jag har även tänkt att köpa en 4k skärm ca 32" stor för mellan 10-20 000kr. Vilken är bäst då?

Vad för dator/datorkomponenter sitter du med för tillfället? Tittar man på din historik här på sweclockers har du ju skapat en massa trådar om datorköpet... Så vilken dator blev det till slut och när köpte du den?

Eller kommer det en ny tråd framöver där du efterfrågar vilka komponenter som du skall köpa för låt oss säga 60k eller mera...

Av Puttefnasket

HD 660S

Sennheiser HD 660S Säljs nu för 3390:- inkl moms ordinarie pris 6490:-

Sennheisers svenska shop

Av Puttefnasket
Skrivet av lasseedsvik:

Trots att det knappt gick att dra åt bultarna nåt, så blev det även knakar när man vrider på ratten vid stillastående

Det är också tecken på väldigt slitna drivknutar alt hjullager, om du kör i hög fart på en motorväg tex kan en drivknut skära och dela på sig så att drivaxeln släpper från hjulet helt och hållet. Det som sker då är att drivaxeln slår sönder det mesta på framvagnen inkl givare för ABS bromsar och liknande.

Då blir det dyrt och har du riktigt mycket otur kan även växellådan vid utgående axel spricka.

Du får i möjligaste mån undvika att köra bilen tills du har lagat felen.

Av Puttefnasket
Skrivet av lasseedsvik:

Tack för alla tips!

Jag har tagit en pilsner så jag återkommer om 2-3 dagar om jag lyckas fånga det på film och prova era tips!

Hur går det med filmen?

Av Puttefnasket

Mandelpotatis är en klar favorit speciellt när man äter den nyupptagen... Kommer ihåg när jag var hos min farmor i Haparanda som litet barn. Då tog man upp potatisen "mandel odlades enbart" och la ungefär den mängden som skulle ätas i en plåthink, därefter fyllde man vatten upp till kanten och tog en ganska stor träslev och rörde runt i hinken så att potatisarna blev rena från jorden.

Sedan kokade man dom tvättade potatisarna i rikligt saltat vatten.

Ett gott tips att göra med mandelpotatis är att ta några små nykokta potatisar alternativt en stor som man delar i mindre bitar. Ta lite gul lök, hacka lagom mängd i små bitar, ta lite smör i en kastrull och värm den så att smöret smälter. Lägg lite potatis i en tekopp tillsammans med hackad lök och häll det smälta smöret i densamma. Ät och njut av en riktig klassiker "Lökkopp med mandelpotatis"

En annan speciell rätt som med fördel tillagas med mandelpotatis som bas. Värm upp en stekpanna på en het platta alternativt över en öppen eld, lägg i lagom mängd mandelpotatis som mosas i den heta stekpannan samtidigt som man tar lite ljus sirap och ringlar över den mosade potatisen. sedan steker man moset med sirapen så att potatisen blir lite knäckig. Därefter tar man moset och breder ut densamma på en knäckebröds skiva och njuter av en annan klassisk rätt från Kalix-nyborg, "Potatis ost"

Av Puttefnasket
Av Puttefnasket
Skrivet av MIZU:

Någon som kan använda chatt funktionen på webhallen? Inte fungerat på hela dagen för mig 🤔

Varför ringer du inte bara upp dom istället?

Av Puttefnasket
Skrivet av lasseedsvik:

Ger de verkligen upp efter bara 14k mil?

Det är inte omöjligt, damaskerna vid drivknutarna kan vara skadade och därmed har grus och vatten kommit in och påskyndat förslitningen.

Av Puttefnasket
Skrivet av lasseedsvik:

Tjo

Jag behöver hjälp med att debug'a min Peugeot 307 -06 i och med att jag inte har råd med att lämna in den för det. Jag besiktade den för ca 8 månader sen utan anmärkningar och "bra att veta"-grejs.

Senaste 2 veckorna har jag börjat upptäckt ett knakande ljud framifrån när man kör i extremt låga hastigheter. Det låter typ som skeppen i Pirates of the Caribbean.

Ska låna ett fälgkors i övermorgon och kolla så de dragit åt bultarna ordentligt, men det känns inte som att det skulle kunna vara det. Fast man kan ju aldrig riktigt veta.

Det är lite lurigt att försöka återskapa problemet ibland men....

* Står man still och gör fullt utslag på ratten fram och tillbaka så knakar det inte.
* När man åker i typ 1-20km/h så knakar det som mest. Räcker att man börjar rulla så låter det. Fast inte alltid. Ju saktare man kör desto mer låter det.
* Åker man på typ tvättbräda i skogen så knakar det inte.
* Åker man 25+ km/h och rattar som en galning så knakar det inte heller.
* Provat att bromsa mjukt, hårt och allt däremellan men inget...

Enda fel som jag känner till är att det gnisslar lite då och då från ena bromsskivan bak. Misstänker att bromsklossen tar i, eller att nötta kanten tar i lite då och då. Men det luktar inte broms efter man har kört rätt mycket och bromsskivorna ser blanka och fina ut.

Har inte mer kompetens än de flesta så det är lite lurigt. Och hade det varit någon bussning eller sånt som börjat bli nött så hade de väl sagt till på bilprovningen att det kanske behöver bytas framöver. Men å andra sidan så har de väl haft fel förr.......

Vad tror ni att det är? Inte så sugen och lämna in då man inte har råd. Är säkert inget jättestort problem men man vill ju gärna fixa till det om det är något lagom enkelt.

Garanterat drivknutarna som är på G att ge upp, du kan provocera fram ljudet om du styr fullt åt antingen höger eller vänster och kör sakta framåt.

Av Puttefnasket
Skrivet av Various Gaming:

Bytte ut mitt gamla 2080ti mot ett 4090 idag. Bytte också nätagg men inget annat.
Vid startup fick jag poser cycla några gånger pga vattenkylning.

Men jag fick BSOD och en en myriad av fel. Datorn startar ytterst sällsynt men ibland går den igång. Har inte blåst drivarna då datorn drog igång en vända och det såg okej ut. Körde en Windows update. Sen när jag drog igång ett spel var det BSOD igen nu är jag tillbaka till drivor av olika BSOD fel och kommer inte ens in i Safe mode. Är jäkligt opepp på att blåsa burken då jag nyligen gjorde detta och trodde allt skulle gå bra efter några omstarter. Men icke timmar senare är jag fortfarande i BSOD helvetet. Tar tacksamt emot tips på vad jag skall göra för att få igång burken, känner att man börjar nå vägs ände 😩

Köpte du ett nytt 4090 eller är det ett begagnat?