Inlägg

Inlägg som Puttefnasket har skrivit i forumet
Av Puttefnasket

Är telefonen låst till en specifik leverantör?

Av Puttefnasket
Skrivet av Wasp:

Hybriddelen av bilen får förstås aldrig arbeta vid mer eller mindre konstantfart. Marginallet i upp/nedförsbackar alternativt om man kör i berg. Men i sveriges platta landskap lär det som mest troligt inte ha någon betydelse

Det stämmer inte alls enligt mina erfarenheter under drygt 70 tusen mil, Tittar man på energiflödes diagrammet i bilens färddator så ser man snabbt att elmotorn stöttar förvånansvärt mycket även på motorväg. Kör jag på en 90 väg och släpper gasen för att passera ett mindre samhälle där hastigheten är 70 så kan jag lätt köra drygt 2 km på ren eldrift utan att bensinmotorn jobbar alls, när jag sedan accelerar upp till 90 igen så jobbar bägge motorerna synkront tills 90 är uppnått.

Därefter kan man se på flödesdiagrammet att elmotorn hjälper till lite då och då även om man ligger i en jämn hastighet. Just det där att sänka till 70 från 90 och köra en kortare sträcka på ren eldrift är intressant i sig. Sänker jag farten till 80 så klarar inte elmotorn att hålla en jämn fart utan att bensinmotorn startar ganska omgående, det tyder ju på att luftmotståndet är högre än rullmotståndet vid 80 än vid 70 och det stämmer ganska bra då vanliga bilar har ett tröskelvärde på ca 71km/h där luftmotståndet är högre än rullmotståndet. Prius har en hyffsat "hal" kaross gentemot snittbilens karosseri.

Av Puttefnasket
Skrivet av Wasp:

Och en hybrid har då inget syfte på långfärdsresor

På vilket vis har inte en hybrid något syfte på långresor enligt dig?

Av Puttefnasket
Skrivet av Spiderpigbegins:

Jag planerar att köpa en bil inför sommaren då längre bilresor står på schemat. Då en hel del mil kommer att avverkas är det i mina ögon önskvärt med låg förbrukning. Då jag i övrigt inte har något större behov av bil utöver eventuella resor till landställen så är det oklart om jag kommer att behålla den efter sommaren. Om jag gör det kommer den nog att stå avställd för det mesta.

Som absolut mest kan jag tänka mig att gå upp till 55 000kr, annars känns 30-40k som ett vettigt spann. Nedan är vad jag är ute efter:

  • Prisspannet ligger mellan 25 000kr - 55 000kr

  • Fokus på att vara bränslesnål i motorvägshastighet

  • Bil som är lätt att sälja vidare och behåller värdet hyfsat

  • Gärna en modell med få kända fel

  • Billiga reparationer och service

  • Plats för två personer med semesterpackning

Jag har kollat mycket på mindre dieselmotorer då de verkar vara mest bränslesnåla.
Elbilar och hybrider går bort med tanke på avståndet, leasing likaså.

Modeller jag har kikat lite extra på är Kia Ceed samt Volvo V70/V50/V40/C30 med D2-motorn, även vissa DRIVe-modeller men det dyra bytet av partikelfilter är ett minus där. Annars verkar asiatiska bilar överlag värderas högt när det kommer till pålitlighet och problem. Uppfattningen jag har fått är att tyska och franska bilar verkar mer plågade av diverse kvalitetsproblem och därför blir dyrare att äga (och kanske också svårare att sälja?). Är det något annat jag borde ha i åtanke?

Vilka modeller kan ni rekommendera?

Förstår inte varför inte en hybrid inte skulle fungera för dig, jag kör själv Toyota Prius från -05. Köpte min -11 och då hade den gått 9700 mil lite drygt, nu har min prius gått ca 86000 mil och fungerar mycket bra. Förbrukningen ligger på ca 0,42-0,50 vid motorvägskörning.

Men sänker jag hastigheten alt väljer vanliga landsvägar med max hastighet 80km/h så kryper förbrukningen ner mot 0,36...

Av Puttefnasket
Skrivet av Felidae:

Hej,

Jag läste om hur man laddar ett urladdat bilbatteri med ett redan laddat bilbatteri, vilket ju kan vara bra att veta om man ska hjälpa någon på vägen, alternativt bli hjälpt, och så här står det i boken:

https://i.imgur.com/BA0jvc2.jpg

Kan någon förklara för mig varför man ska fästa minuspolen i den urladdade bilens kaross, och inte istället fästa minuspolen på den den designerade polen på den urladdade bilens bilbatteri? För att förvirra ytterligare har min kära far dessutom en pamflett för proceduren i handskfacket på sin bil, där det tydligt står att man ska fästa båda minuspoler i båda bilars kaross, oavsett om det handlar om bilen med det laddade bilbatteriet eller bilen med det urladdade bilbatteriet. Kan någon vara vänlig och förklara logiken och fysiken bakom det hela?

Mvh / Felidae

Det finns flera risker med att använda polerna på batteriet, det kan ha bildats knallgas i batteriet och ansluter du då en polklämma så uppstår det alltid en liten gnista och då exploderar batteriet. Det kan uppstå en så kallad strömrusning i det urladdade batteriet och då bildas knallgas som kan antändas... Som du ser egentligen samma sak men knallgasen kan bildas på olika sätt olika snabbt.

Dessutom kan det vara kortslutning i en eller flera celler i det dåliga batteriet och skulle det vara fallet så skulle inte strömmen räcka till för att starta motorn då batteriet är den felande länken.

Skall man vara petig så är man ju ute efter att få så bra jord som möjligt i en bil, är det dålig jord pga anslutningen i minuskabeln från batteriet så blir den ju lika dålig om du använder dig av minuspolen på batteriet. Använder du dig av karossen eller ännu bättre en metalldel som är monterad på motorn så har du den bästa jorden du kan få.

Rent allmänt är det pga dålig jord som startmotorn går långsamt eller inte alls, förutom minuskabeln som går från batteriet till en bra anslutning till karossen eller i bästa fall direkt till minuspolen på startmotorn så skall det finnas en eller flera så kallade jordflätor mellan kaross och motor, är dom dåliga eller saknas helt och hållet så behöver dom åtgärdas i första hand.

Av Puttefnasket

Gick bättre än förväntat Hoppas vi klår komplett.

Av Puttefnasket
Skrivet av MrtechAnt:

Nej exakt.. för om jag startar Cinebench så får jag bara efter några sekunder bluescreen haha..

Sant så sant :D..

Jag ska prova allt detta! Återkommer med resultat!

Två veckor har gått, hur blev resultatet?

Av Puttefnasket

Poäng: Vulkan 1.2: 5395 DirectX 12: 5572
Operativsystem: Windows 10 Home
Grafikkort: Asus TUF RTX3080 V2 OC LHR
Processor: AMD 3600XT

Av Puttefnasket

Efter en tid är korten täckta av damm iallafall, det är ju du som skall leva med korten dagligdags så oavsett vad andra tycker så är det ju upp till dig i slutändan att avgöra vad du anser är snyggast.

Av Puttefnasket
Skrivet av SCORPIUS:

Kan du ta en bild inne i datorn till oss?
Bra ljus och kylaren till cpu och fläktarna i chassit ska synas.

Kan vara så att en ny kylare för ca 300kr fixar dina problem.

Btw, vad betalade du för den datorn?

Känns ju bra onödigt att köpa en ny kylare när det inte är något problem med den gamla, är datorn gammal så är det nog dags att montera om kylaren på processorn och göra rent den ordentligt från den gamla kylpastan och applicera ny kylpasta.

Av Puttefnasket

För min egen del är en datorbutik just det i första hand, en butik som saluför datorkomponenter, mjukvara och tillbehör. En bra datorbutik har naturligtvis bra personal som brinner för dess sortiment och dess kunder som vänder sig till dom oavsett om dom finns endast på nätet eller i en eller flera fysiska butiker.

Datorbutiker som säljer allt mellan köksfläktar och symaskiner och lite datorrelaterade varor däremellan är inte en datorbutik i min mening.

Av Puttefnasket
Skrivet av MrtechAnt:

Hmm... så du tänker att jag istället för att luften ska blåsa ut från chassi, att det istället ska suga in luft?.. kanske ska prova har ju fått en hel del tips här nu haha.
Sedan kommer jag att montera en vattengivare och prova köra intake på fläktarna i botten samt baktill..

Grymma tips från samtliga!

Varmluft stiger alltid uppåt så det är ju dumt att försöka motarbeta termodynamikens lagar, alla fläktar som sitter monterade i botten och eventuellt i sida/fram och bak som du har i chassit skall dra in luft och helst genom bra damm filter och utloppet skall ske i toppen av chassit. På detta viset får du maximal genomströmning av luften och hindrar inte det naturliga luftflödet. Dessutom har du ett övertryck inuti chassit och då kan inte något damm leta sig in i chassit där det inte finns något damm filter.

Av Puttefnasket
Skrivet av 7mangan6:

Kan ju bli riktigt trist om man förorsakar en olycka om man inte har försäkring t.ex. Om man har otur och kör in i en bil kan det bli ganska dyrt, eller har ett liknande scenario hanterats?

Den kostnaden är ju ingenting i jämförelse mot vad som sker om en eller flera personer blir skadade där du är vållande och inte har trafikförsäkring.

https://www.trafikforsakring.nu/vad-hander-om-man-inte-har-en...

Av Puttefnasket
Skrivet av MrtechAnt:

Jag ska ta o skaffa mig en vattengivare!
Flödet i systemet borde vara optimalt eftersom alla rör är helt raka rätt in i distroplaten. det är endast två 90 graders vinklar från cpu vattenblocket.

kan det vara så pass illa att mina QL120 fläktar flyttar väldigt dåligt med luft? för jag har nämligen varit inne på att byta ut mina Corsair QL120 till Lian Li Uni fans då det ser ut som att det statiska trycket verkar nästan dubbelt så högt som Corsair fläktarna

Jag tror mig veta varför du har problem... Du har ju monterat fläktarna i botten av chassit åt fel håll

Av Puttefnasket

Tänk på att alla nomineringar utan motiveringar inte är giltiga

Av Puttefnasket

Inet för att dom till skillnad från andra så kallade datorbutiker verkligen vinnlägger sig att all personal i deras butiker är lika kompetenta och nördiga på datorkomponenter som andra vill få oss att tro att netonnets personal i alla deras butiker är...

Kom igen Inet har 4 butiker och Netonnet har 27.

Inets focus är och har alltid varit datorkomponenter, netonnets focus är definitivt inte enbart datorkomponenter vilket visar sig i vilken som helst av netonnets butiker.

Trådtiteln lyder ju som följer "Sweclockers nominerar årets datorbutik"

Inet är just det, en datorbutik i dess rätta bemärkelse, netonnet är ju i deras egen reklam en lagerbutik, inte en datorbutik

Av Puttefnasket
Skrivet av Nicklidstrom:

Du kan väl betala av summan när du vill?

"Hur kan jag avsluta avtalet i förtid?"

"Genom att betala restsumman av lånebeloppet hos Resurs bank är du ägare av produkten och FLEX-avtalet avslutas."

Du missade den andra meningen som lyder:

Observera att restlånet behöver uppges av Resurs Bank.

Restlånet kan i princip vara vad som helst men dock kommer det garanterat inte vara lägre då Resursbank vill tjäna pengar på avtalet.

Av Puttefnasket

Ibland funderar man över om vissa medlemmar bara är ute efter att trolla eller på annat vis provocera för att se hur långt man kan ta det hela utan att det får några konsekvenser, vi har en medlem som bara idag har annonserat två stycken grafikkort från Nvidias 3000 serie och för bara två veckor sedan annonserade ytterligare ett grafikkort från samma serie...

Av Puttefnasket
Skrivet av Killeikeps:

Fick idag tag på en 3080 via en polare som var snabb på sitt trigger finger när han kikade på Webbhallen (fick den för 11000kr).

Nu tänker jag uppgradera min dator och är i behov av ny processor, MATX-moderkort och kylning till processorn. Jag undrar därför vad ni kan rekomendera för att minska risken för bottleneck.

Jag har kikat på intel I5 12600k från komplett för 3000kr
MSI MAG B660M MORTAR Moderkort för 2200kr
och Kylning är jag osäker på då utbudet är lite knas för LGA1700...

Tack på förhand, länkande uppskattas.

Vilken upplösning spelar du i huvudsak? Och vad har du för processor nu?

Av Puttefnasket
Skrivet av FireFox:

Ska nämnas att förråden bakom husen är isolerade, däremot finns oisolerade förråd på framsidan och de har inget vatten kopplat till sig.

Nu har avfuktaren gått ett par dygn och sugit upp en hel del vatten, men antar att det är mycket mer som sitter i väggar och isolering?

Vad har du för golv i förrådet, är det reglar och spånplattor och någon typ av matta eller annat material? Eller är det bara betonggolv, flytspackel och någon matta på det. Om det är reglar så måste du öppna upp golvet för att vädra ut fukten ordentligt annars har du snart mögel under golvet.