Inlägg

Inlägg som shadowjolt har skrivit i forumet
Av shadowjolt
Skrivet av running_wild:

Någon som har erfarenhet av detta headset? Läste sweclockers recension av det och där skriver de "Kan sitta lite illa på stora skallar". Jag får väl säga att jag ingår i den gruppen med stor skalle, lite mer äggformat. Har ofta problem med hörlurar efter ca 1 - 2 timmars användande. Stor skalle + stora öron gör det väldigt obekvämt.

Ångerrätt FTW!

Av shadowjolt
Skrivet av Teelx:

Vet inte om jag förstår det här fel. Men jag kör en presentation i LibreOffice på min raspberry. Jag har ställt in varje bild till att visas i önskat antal sekunder beroende på hur mycket text jag har. Sedan ställde jag in att presentationen ska loopa under presentationsinställningar. Supersmidigt

Skall testa detta
Fick inte chansen då minnet som sagt blev fullt (4gb) och då kunde jag inte starta upp Pi´n :/

Av shadowjolt

Japp men då vägrade den starta eftersom minnet var slut. Har nu ordnat ett 32gb minneskort som jag skall experimentera med på fredag.

Av shadowjolt
Skrivet av SysGhost:

Jag kan tänka mig att man kan skapa en udev-regel som startar ett script när ett visst USB-minne med valfri UUID ansluts.
Scriptet kopierar powerpoint-filen från USB-minnet, och startar om Libreoffice med växlarna som behövs för att ladda och loopa en presentation.

Exempel för att hjälpa er en bit på vägen:

Skapa en ny fil: /etc/udev/rules/90-usb_autorun.rules
och ge den följande innehåll:

SUBSYSTEM=="block", ATTRS{model}=="USBSTICKMODELNUMBER", RUN+="/home/pi/bin/presentation_runner.sh"

Ersätt ATTRS{model} -strängen ovan med er aktuella ATTRS{model}.
Detta ser till att scriptet "/home/pi/bin/presentation_runner.sh" körs varje gång USB-minnet med modellnummret "USBSTICKMODELNUMBER" ansluts.

Ni kan se vad för innehåll variablen "model" era anslutna lagringmedier har med följande kommando. Utförs fördelsaktigt när USB-minnet är anslutet.

find /sys/block/sd* -exec udevadm info -a -p {} \; | grep model

Mer om udev kan ni hitta här: https://wiki.debian.org/udev
Samt här: http://www.reactivated.net/writing_udev_rules.html

För det aktuella scriptet "/home/pi/bin/presentation_runner.sh", har jag också ett exempel för att hjälpa er på traven:

#!/bin/sh presentation="yippee_ki_yay_m_f.pptx" usb_uuid="79073cd6-0c71-4a24-97c8-61c43e37fddc" killall loimpress mount /dev/disk/by-uuid/${usb_uuid} /mnt/presentation cp -f "/mnt/presentation/${presentation}" /tmp/ umount /dev/disk/by-uuid/${usb_uuid} loimpress --show "/tmp/${presentation}" &

Skall testa detta så fort jag får tid över d.v.s. fredag nästa vecka
Tack för att du tog dig tiden att svara.

Av shadowjolt

Loopa powerpoint i Raspberry Pi

Hej,

Har en Raspberry Pi som jag vill använda endast för att loopa powerpoints, har för tillfället LibreOffice installerat men vet ej hur jag går vidare. Någon som vet hur man på bästa sätt kan använda en Pi för att endast Loopa powerpoints?

Av shadowjolt
Skrivet av Xubunticious:

Kanske inte alls har med nätverket att göra , men sätt igång net_graph 0 via Console och se själv när du spelar om pingen får en spike (visar ju även Fps). Jag brukar alltid ha igång det, inget jag stör mig på.

Ursäkta att jag lånar tråden lite men jag har börjat använda mig av "net_graph 0" och har nu sett anledningen till att jag själv haft problem med lagg och det var packet loss. Någon som vet hur man kan felsöker packet loss problem?

Av shadowjolt
Skrivet av skunkjersey:

Sen verkar du ha missuppfattat allt.

Det är en självklarhet att man installerar drivrutiner. Det är inte det som är problemet.
Problemet är även fast jag installerat drivrutinerna och går in på spelet, maxar allt i "ingame settings", så ser grafiken sunkig ut, ungefär som att spela med ett dåligt grafikkort.

Det gör ingen skillnad vare sig jag sätter settings på High eller Low ingame, utan för att ändra grafiken så måste jag in i nvidias kontrollpanel. Det är det som är problemet.

Japp det förstod jag.
Det skall man inte behöva göra, jag har ett MSI gtx 970 och där fungerar det utan problem.

Av shadowjolt
Skrivet av skunkjersey:

Har en exakt likadan dator med samma setup dock med ett evga gtx970.. Den har inte samma problem.. Bara plug n Play. (installerade senaste drivrutinerna såklart)

Då är det ju inte plug n play?
Det är likadant på alla grafikkort, man installerar drivrutiner för att få det att fungera optimalt.
Tycker inte att det är värt någon vidare diskussion i den här tråden då problemet du behövde hjälp med är löst.

Av shadowjolt
Skrivet av skunkjersey:

Det är så här det ska se ut! Fi fan, Innan var det som att sitta spela på ett Riktigt sunkigt kort! Helt sjukt att man ska behöva göra allt det jag gjort för att få ut lite grafik! Aldrig mer ett 970kort! haft problem med ALLA mina 3!

Vad var problemet och hur löste du det?

Av shadowjolt
Skrivet av Gascogne:

Lite fler nycklar för Evolve alphan
Som tidigare säg till vilken ni tar eller om ni upptäcker att nycklar är tagna säg till så tar jag bort dom från listan.

  • 1 - MNXTA-49ZEZ-7HVBI

  • 2 - VBZGB-6E7QR-I92BB

  • 3 - 529FM-VY75M-T0ICM

  • 4 - 8E8T3-NR7JB-6HLY6

Tog nyckel nummer 3.
Tack!

Av shadowjolt
Skrivet av Scalp:

Går inte få 20 procent studentrabatt på denna?

Nope, testade själv

Av shadowjolt
Skrivet av ZeB:

Jag testade faktiskt hastighet före och efter jag tog ut disken med Crystalmark och jag minns att jag blev förvånad över hur liten skillnad det faktiskt var. SATA3 var bara något snabbare än USB3. Det var naturligtvis störst skillnad på små (4K) skrivningar/läsningar. Tyvärr tog jag inga skärmdumpar och jag kommer heller inte ihåg exakta värden. Skall du använda den till stora filer skulle jag vilja påstå att du inte kommer märka så stor skillnad över USB3.

Då lär jag inte plocka ut den, tack för informationen.

Av shadowjolt
Skrivet av ZeB:

Det satt en WD40EZRX (WD Green) i den första jag beställde.

Ja, mycket viktigt att ändra till "SEK" annars blir det inte så billigt.

Vet du ifall det är stor skillnad i hastighet ifall man kör den via sata 3 eller USB 3.0?

Av shadowjolt
Skrivet av ZeB:

För alla som missade att beställa 4TB WD My Book diskarna:
http://store.westerndigital.com/store/wdeu/en_IE/DisplayAcces...

I lager igen!

Jag knep en till!

Snabb fråga, vet du vad det sitter för disk i?
Vill veta ifall det är något vettigt att använda som intern lagring för skräp

EDIT: Äsch den duger nog, beställde en. Tack för tipset!

Av shadowjolt

Att dessa prylar har ett värde skulle jag velat veta innan jag slängde allt

Av shadowjolt
Skrivet av pa1983:

Goddag Inet!
Det är så att mina föräldrar köpte en Samsung 840 500GB (ej EVO) för lite över 1.5 år sedan plus övriga komponenter från er (10000Kr, i7 ITX bygge). Jag brukar köpa hem åt dom i mitt namn. Köpte även en 120Gb 840 själv inte lågt efter hos er.

Båda lider av firmwarebuggen som Samsung erkänt på 840 EVO och nu fixat men tyvärr valde dom att lämna oss 840 användare ute. Tydligen är slutkunden inget värt hos Samsung. Försökt med alla medel sedan början av september att komma till botten med detta. Men som sagt buggen i 840, 840 EVO och 840 EVO mSATA är ju bekräftad både av mig, andra användare av och hårdvarusidor som PCPerspective och Techsweden så bevisen finns ju. Att färre rapporterar problem med 840 verkar bero på att problemet tar 10-11 månader att uppstå och det är ju rimligt att anta att det beror på att tillverkningsprocessen är större på 840 och därmed läker cellerna inte lika fort så firmwarebuggen som ska kompencera för det stöter man inte på fören senare.
Båda våra enheter huserar mycket statisk data vilket då blir ett problem för oss.
DOm valde en stor SSD för smidighetens skull, kan dom lagar foton och annan privat data snabbt och smidigt utan en HDD för annat en backup (Extern usb 3.0).

Därmed känner jag att ända valet som nu återstår är att häva köpet eller få dom bytta mot likvärdiga enheter då jag anser att detta är fabrikationsfel. En firmware är lika mycket en del av produkten och det faktum att Samsung inte har några planer att rätta till 840 ägarnas enheter betyder ju att varken ni eller samsung kan laga dom så då återstår bara höva köp eller byta mot nåt likvärdigt varav det sista är vad vi vill.

Mina föräldrar känner sig rätt lurade når dom pröjsade 3200Kr för enheter för 1.5+ år sedan och den sista tiden kröp över 100Gb av statisk data ner på 30MB/sek vilket är en bråkdel av vad deras externa usb 3.0 disk klarar som dom använder mot sin 840. Och jag känner mig ju lurad med så klart som trodde Samsung var ett seriöst företag men den 1.5 månader jag spenderat att får klarhet i detta och veckor av att kontakta Samsungs totalt värdelösa support har gjort att jag insett att det är kört att ha att göra med dom.

Sedan vill jag ju inte skicka in dom med data, mina föräldrar vill inte det och inte jag på min heller och secure erase fixar ju temporärt felet som ni vet vilket gör ett test svårt. Men jag tycker inte det vore ett hinder. Felet är ju dokumenterat som sagt och alla enheter är ju identiska och igen firmware verkar sakna buggen.

Vi har själva redan fått köpa utbytes enheter då det såg mörkt ut för 840 ägarna då Samsung verkar totalt ignorera dom och hoppas vi bara går och dör. Också intrycket jag får från skribenter på hårdvarusidor som jag har kontakt med som pratar med Samsung, dom verkar inte vilja nämna 840 alls eller kommentera på problemet där.

Så vi ser inget annat val än att be er byta ut dom under lagen om fabrikationsfel.
Här är en tråd jag skapade på sweclockers som sammanfattar mycket av informationen på nätet och mitt egna fall.
http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1321571-samsung-84...

Mvh Patrik

Hej Patrik, tänkte hjälpa dig lite på traven.
Service ärenden skall inte tas i denna tråden så här har du kontaktuppgifter till Inet.
Kontaktuppgifter
Adress: www.inet.se
Kundtjänst: 031-65 27 00 / order@inet.se
Teknisk support: 031-65 27 07 / service@inet.se

Av shadowjolt
Skrivet av Hymer:

Jag kör blå brytare i vårt öppna kontorslandskap. Kollegorna gnällde lite i början och kallade mig för skrivmaskinen men nu är det ingen som bryr sig längre.

Eller så har de tröttnat på att behöva tjata på dig.
Tänk på att många inte vågar säga något även ifall de störs av det du gör.

Av shadowjolt
Skrivet av Darkreaver:

Hej!
Har problem med pumpljud på en corsair H60 V1. Finns det någon bra lösning på detta problem eller är det rma som gäller ?
Mvh Magnus

Se till att inte koppla pumpen till CPU-Fan utan pumpen skall gå på 100% hela tiden. Kopplar du till Cpu-Fan så tenderar det att låta lite konstigt ifrån pumpen när den inte får full kraft.

Av shadowjolt

Har också coilwhine på mitt MSI GTX 970.
Någon som hittat en lösning eller är det bara att skicka tillbaka det och få ett nytt?

Av shadowjolt
Skrivet av xtQ:

Samma här! Läst att det ska vara en bra kylare och min nuvarande har bråkat med mig "on and off" senaste 6 månaderna. Hoppas bara att Define R4 är rymligt nog. Har trots allt normala RAM-minnen och vad det verkar, tillräckligt med plats

Jag har en sådan kylare i ett define R3 så oroa dig inte