Inlägg

Inlägg som Marcusk har skrivit i forumet
Av Marcusk

Köp en sprayburk elektronikrengöring och spraya ur sockeln på nära håll så borde det gå bort. Det är ganska bra tryck i burkarna:
https://www.biltema.se/bilvard/bilunderhall/underhallsprodukt...

Finns på många stället typ Jula, kjell osv.

Kör helst inte på t-röd eller liknande, det innehåller saker som färgämnen och kräkmedel vilket du inte vill ha på känslig elektronik. Osäker på om brakecleaner kanske också kan skada plast. Elektronikrengöring är 100% säkert, innehåller bara isopropanol.

Av Marcusk
Skrivet av andra94:

@Icte: Somsagt de var inte nöjda med anodiseringen så de kommer bli en rev2 av dessa. Vilket jag antar är att de kommer göra svart mer ash-grey

Jag tolkade hans kommentar som att anodiseringsproblemen nu är fixade, och bilderna är på den rätta anodiseringen.

Av Marcusk
Skrivet av delap:

@gaspari: Tyvärr har jag kommit fram till att smärtgränsen och budgeten behöver hållas till 8k Vad tror du då om lnd1437s build? Är det en bra build för 8k?

Det är ett prisvärt bygge. Går att uppgradera grafikkortet i framtiden om du vill få mer prestanda. Men kan hända att det är för lite internminne, 16GB brukar vara standard nu för tiden. En del spel går över 8GB. Dock är det tyvärr väldigt dyrt med internminne just nu. Finns denna för 1899 som alternativ, kanske du kan ta bort hårddisken om du klarar dig på bara 240GB lagringsutrymme:

https://www.komplett.se/product/950613/datorutrustning/pc-kom...

Av Marcusk

25% åldersavdrag på en 5 månader gammal telefon låter för mycket, är du säkert att det är vad som står i dina villkor? De flesta verkar ha 6 månader med full ersättning.

Av Marcusk

Kinnarps capella är jag själv sugen på, ser lite bättre ut än deras andra modeller:
https://www.kinnarps.se/store/produkt/kontorsmobler/sittmoble...

Av Marcusk

Fattar inte vart hatet mot Postnord kommer ifrån? Tycker deras paketjänst är bäst av alla fraktbolag när det gäller inrikes paket, snabbare än Schenker/DHL och bättre än alla företag med hemleveranser som alltid kommer när man är på jobbet om de ens orkar komma.

Av Marcusk

Man ska betala moms på frakten också, så det kommer bli hanteringsavgift och moms oavsett om du får till värdet till "rätt" summa.

Av Marcusk
Skrivet av cappe:

Har tillgång till batterivatten samt k-sprit. Vilket är mest lämpligt för att använda med tops till moderkortet egentligen?

Skickades från m.sweclockers.com

K-sprit verkar innehålla mer än bara etanol så känns dumt att chansa på det. Batterivatten är riskfritt att rengöra med, men det bästa vore isopropanol / isopropylalkohol. Det är vad man brukar använda för att rengöra kretskort. Jag hade kört på med batterivatten nu för att få bort det värsta kladdet och om det är ett dyrt tangentbord och du inte vill chansa kör på isopropanol sen. Finns på t.ex. Kjell & Company. Låt torka så länge du kan om du bara använder vattnet, då det kan finnas kvar vattenrester under t.ex. komponenter på kretskortet.

https://www.kjell.com/se/sortiment/hem-kontor-fritid/kontorst...

Av Marcusk
Skrivet av BasseBaba:

Vet inte hur jag ska svara så att det blir kort, svävar ut så mycket.

1) Den 7:e försökte jag få tag på dom. Det tog fram till den 9:onde innan jag ens fick respons från kundtjänst. Redan här kände jag att alarmklockorna börjar ringa rejält när det tar 2,5 dag att öht få första respons från KT. Redan här har dom slarvat bort 2,5 arbetsdagar av ytterligare tid.

2) Den 9:onde så frågar jag vad vi kan göra. Dom upplyser mig om att dom inte kommer skicka den korrekta varan förens den jag har är i retur.
Dom upplyser mig även om att vid "byten" (hur man nu kan kalla utbyte av en felaktigt levererad vara "byte" från kunds sida?), kan ta upp till 20 arbetsdagar.
Återigen, alarmklockor. Deras KT saknar ju helt självinsikt / självkritik och visar ju 0 försök till att hjälpa mig som kund.

Vi har nu alltså den 9:onde och jag behövde varan helgen 12-13. Jag har alltså nu 2 arbetsdagar kvar.
"I min mening", oavsett om det tar "upp till 20 dagar", så vågar jag, subjektivt, påstå att det är helt orimligt att retur+omleverans kommer ske på 2 dagar.

Jag väljer då den 9:onde att kryssa i deras papper som följde med "fel vara har levererats". Jag skrev även en notis om att jag önskar häva köpet.

Sen kan man då diskutera rimlig leveranstid. Jag la ordern 30 april och behövde varan 11 maj. Jag tycker definitivt att två arbetsveckor minus en röd dag absolut inte är en orimlig förväntan på att få en lagerförd produkt inom Sverige levererad.

Jag förstår ändå att mina subjektiva åsikter då inte avspeglar lagen som vissa här menar på, och det är okej. Jag var bara ute efter att ta reda på hur läget låg.

Det verkar som att du begärt att häva köpet pga. felleverans, om de då gått med på det (vilket de gjort när de valde att inte skicka ut rätt vara utan istället ge tillbaka pengarna) så borde du inte stå för returfrakt. Men det är bara hur jag tolkar det.

Av Marcusk
Skrivet av HickeHiskelig:

Skadorna på mopeden existerar knappt. På något försäkringspapper Stog det att självrisken för skada på annat fordon med trafikförsäkring var 1000. Jag har hel men jag borde väl ändå ha möjlighet att betala den ynka tusenlappen? Hoppas det blir billigt

Skickades från m.sweclockers.com

Du borde kunna köra bara trafiksjälvrisken om du inte vill ha din egen moped lagad, men vill du få något gjort på den blir det självrisken för helförsäkring som gäller istället.

Av Marcusk

Amazon.de säljer Xiaomi MI Air Purifier 2 för 155 euro inklusive frakt och skatt. Motsvarar runt 1600kr.

https://www.amazon.de/dp/B01LX62P32/ref=olp_product_details?_...

Av Marcusk

Då de redan har avhjälpt problemet är det ångerrätten som krävs för att du ska kunna skicka tillbaka. Då hamnar returfrakten på dig, om inte CDON vill vara snälla och stå för det. Finns inget i lagen som säger att de måste ta en retur istället för att t.ex. skicka en ny nätadapter som de nu gjort i detta fallet.

Av Marcusk
Skrivet av Nioreh83:

Dessutom skrev de exakt samma som du citerar i kickstartern frör ett år sedan. Stämde inte då, stämde inte nu.

Sen är det väldigt ont om uppdateringar på kickstarter. Är ju ren slump att man hänger på swec också. Kan tänka mig att det är lite oroliga nissar runt om i världen som undrar hur det står till. Senaste officiella uppdateringen säger ju såhär:

"We expect to receive the full samples during March and be able to place the final order in time to have the products delivered to your addresses in May."

Alla backers borde väl fått en inbjudan till deras slack? Där står det till och med mer än på Swec.

Av Marcusk

Jag köper nästan all elektronik från Amazon.de. Brukar ofta ligga en 5-10% under de svenska priserna. Frakt går på 2-3 dagar och de har ganska bra garantivillkor samt returer.

Av Marcusk

Jag jobbar natt så har stött på samma problem, jag körde med mörkläggande rullgardiner som du får hänga så tätt det går mot fönstret så inget ljus kommer förbi där, sen vanliga mörkläggningsgardiner som helst ska hängas med skena i tak och förlängas en bra bit förbi sidorna av fönstret. Ikea säljer billiga takskenor man kan sätta upp.

Av Marcusk
Skrivet av Stefflo:

Nu vet vi inte om TS har andra saker som kräver att han måste ha automat eller inte. Kan man välja så är ett körkort för manuell alltid bättre. Jag vet inte hur nybilsförsäljningen ser ut men då ca 60-70% går som tjänstebilar så blir jag inte förrvånad om inte försäljningen av automatlåda ligger på ca 40-50%.
På 80 talet och innan dess var verkligen inte automatlådor så mycket att hurra för men nu automat helt underbart.

Andelen automatväxlade bilar låg runt 60% 2016 så borde vara ännu högre nu.

Av Marcusk

Ville du vänta längre eller kör på på mitt bud?

Av Marcusk

1800kr+ frakt

Av Marcusk

1700kr+ frakt

Av Marcusk

1700kr + frakt