Inlägg

Inlägg som Marcusk har skrivit i forumet
Skrivet av deadprince:

går det inte att köpa taklampa med en sådan kontakt redan på? måste jag hålla på och meka själv så den kommer passa i taket? låter ju helskumt och kan noll om sånt där

Taklampor kommer som standard utan kontakt, och tanken är att man själv ska montera passande kontakt beroende på vad för uttag du har i taket.

Skrivet av Dashio:

Jag tänkte köpa försöka hoppa på en bil via KVD och där finns det tyvärr inga möjligheter att förhandla om jag inte har fel. Första gången jag tänkte hoppa på det tåget och där står det på hemsidan att de kunde erbjuda 5% och visste väl inte om det var bra eller dåligt.

Trodde att blanco lån var typ 20%?
Kanske mer värt att kolla hos sin bank och kolla ifall man kan få ned den till 4%

Kan vara bra att kolla med din bank, exempelvis Nordea ger som högst 4,25% ränta på sitt billån. Men inte säkert att just KVD godkänner andra banker för betalning. Kan rekommendera SBAB om du istället satsar på Blancolån, har alltid fått någon procent lägre ränta där på mina lån än andra banker. Fick 4,2% på ett blancolån jag tog.

Skrivet av Dashio:

Om man köper bilen idag hos bilhandlare idag och får 5% ränta, är det bra eller dåligt?

Jag skulle säga att det är en dålig ränta. Då borde du till och med kunna få blancolån billigare, trots att de lånen inte kräver bilen som säkerhet. Standard brukar billånen ligga runt 4% vad jag sett, men många firmor har ofta kampanjer där de erbjuder 1-2% ränta till alla kunder. Bör gå att få 4% eller lägre utan problem, eller förhandla fram lägre.

If you haven't specified a sound level in your contract you can't expect better then the legally required minimum. If you wanted a silent apartment you should have written it in the contract.

Om du vill ha i princip helt dammtäta filter på bekostnad av sämre luftflöde kan jag rekommendera Rittals filter.

T.ex. denna:
https://www.rittal.com/se-se/product/show/variantdetail.actio...

Tar allt över 10µm. Har köpt den sorten själv, på en Noctuafläkt @ 1200RPM försvinner dock ca. hälften av luftflödet, och den låter lite mer än normalt. Finns att köpa på Conrad, RS-Online och några till sidor i lite olika storlekar.

Skrivet av kelly007x:

SMSa in sjukfrånvaro, svensk arbetsmoral i ett nötskal 😁

Standard på i princip alla arbetsplatser jag varit på är att sms:a vid sjukfrånvaro. Varför visar det på brist på arbetsmoral?

@Taiofii: Jag har SBAB till min bostadsrätt. De har oftast varit enklare att få tag på än min vanliga bank, Nordea. Bra kundtjänst, och fixade även kontantinsatslån åt mig utan problem. Alltid fått bättre ränta hos de än andra banker också.

Jag skaffade precis en RH Logic 400 efter att ha använt en Kinnarps 8000 i några år. Tycker RHn är av bättre kvalitet, och är lättare att ställa in som jag önskar. Stor fördel att man kan luta bara ryggstödet om man vill tex. Bra justerbart svankstöd också.
Kanske tveksamt om de ryms inom din budget bara om du ska få kvar pengar till en skärm också? De ligger runt 10000kr exkl. moms.

Skrivet av osgorth:

Anledningen till att USB-C inte är mer populärt är att det kostar väldigt mycket mer att tillverka. USB-C-kontakten måste tillverkas för hand, och man säger att det lägger ca $10 extra på priset. Utöver kostnaden sänker det ju naturligtvis också produktionstakten högst avsevärt, när man inte kan automatisera det hela.

USB-C må vara en oerhörd smidig och praktisk liten kontakt, men ur konstruktionshänsyn är den komplett vansinne.

Här får du en kontakt för 30kr:
https://www.adafruit.com/product/4090

Och det är pris för en kontakt. Köper du som tillverkare flera tiotusentals får du de långt billigare än en krona styck.

Avslutar annonsen och behåller den istället, känns inte värt att sälja då den blir värd mindre då AppleCare inte gällde.

@rewoX: Fick PM med info om AppleCare också, tydligen går det inte att överföra AppleCare utan originalkvitto, så tar bort det från annonstexten.

Laddaren har jag tappat bort, använde den som snabbladdare till min vanliga telefon. Den som kommer med är av märket Aukey som ska vara bra kvalitet, och ligger på 18 watt.

iPad Pro 11" 64GB WiFi Silver

Hej!
Tänkte sälja min iPad Pro som inte kom till användning. Det är modellen med endast WiFi och 64GB lagring. Köptes i Augusti 2019 och använde den bara någon vecka innan den lades undan. Är därför i 100% nyskick.

Tyvärr inget kvitto kvar på plattan. Köpte AppleCare men det går inte att överföra utan originalkvitto.

Skickar med originalkartong, ett tygfodral och en eftermarknadsladdare På 18W av bra kvalitet.

Kan skickas försäkrat via Postnord, alternativt möts vi upp i Södertälje.

Läs hela annonsen här

Nypris på denna låg under 8000kr i början av Januari. Dumt att försöka lura folk. Finns prisstatistik på Prisjakt.

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?pu=4756540

Om den inte blivit såld bjuder jag 3000kr och kan hämta idag.

Enklast blir nog bara att dra i längre skruvar, du borde inte behöva fixa till hålen alls då skruvarna då fäster i skivan bakom. Om båda skivorna har dåliga hål kan du dra i en skruv ända in i väggen.

Skrivet av blackcoffee:

Detta moderkort har tyvärr bara två, en för CPU och en för SYSTEM. Det var ju ett budgetköp för att lära mig, inte så genomtänkt. Jag visste ju inte vad jag skulle köpa. Men nu har jag lärt mig mer.

Standard vad jag kan söka fram är att de minst brukar klara av 1A per kontakt. Noctua NF-S12A ska dra 0,12A enligt specifikation så du klarar utan problem tre fläktar. Finns enskilda fläktar att köpa som ensamma drar mer effekt än dina tre fläktar.

Att ladda din bil på 10A eller lägre är precis lika farligt som att använda en vanlig motor+kupevärmare. Förutsatt att du använder den på samma sätt, alltså inte startar om en timer flera ggr i rad eller något liknande. Om det inte finns någon timer hade eluttaget belastats precis lika mycket med en vanlig värmare. Så om du känner dig trygg med kupevärmaren inkopplad behöver du inte oroa dig för att ladda en elbil.

Skrivet av Hulle:

Nu har jag varken Sonos eller Symfonisk men vad jag har förstått från alla recensioner på nätet är Symfonisk nästan precis lika bra och tar man hänsyn till pengarna så är den oslagbar.

Missat att IKEA:s högtalare kostar lika mycket som Sonos? Har själv en Sonos One och en av IKEAs billigare högtalare för 1000kr. Den har inte alls lika bra ljudkvalitet. Den IKEA säljer för 2000kr sägs ha det, men den kostar då typ samma som Sonos version.