Inlägg

Inlägg som Marcusk har skrivit i forumet
Av Marcusk

Jag provade Specsavers för något år sedan istället för Synsam som jag brukar använda, och hade jättestora problem med de glasen. De förvrängde allt ordentligt, kändes som jag var 50cm längre med glasögonen på konstigt nog. Har efter det bara kört på Synsam. Upplever att alla glasögon jag haft från de ger samma "bild" som utan glasögon, förutom att det synen blir skarp då förstås. Inga optiska effekter.

Av Marcusk
Skrivet av anders190:

Fick en massa reklam för att laga stenskott direkt efter att jag diskuterat och undersökt vindrutan på en bil igår. Kan vara ett rent sammanträffande men då det är ett ord jag normalt inte ens säger eller skriver och den plötsliga mängden reklam om just stenskott gör mig verkligen fundersam. Mobilen var med och detta diskuterades enbart muntligt. Går nog lägga till Google/Alphabet här.

Har inte fått denna typ av reklam innan och antalet appar i telefonen som får använda micen är väldigt få. Och i regel Googles egna.

Var du på plats på glasfirma för undersökningen? För platstjänsterna används för reklam. Mer troligt än att de avlyssnar dig.

Av Marcusk
Skrivet av andreas_dock:

Kan du påvisa fakta för detta utlåtande ?, för detta är inte sant.

Det är skillnad på vad du tycker att "ska kunna" och vad man kan.

Bara för att en 2x90 sängar säljs som en dubbelsäng betyder inte det att man kan/ska ligga i mitten, inte mer än nödvändigt i varje fall.
Det är snarare så att tanken är att man skall ligga i närheten utav varann istället för att ha två separata sängar.

Vill man kunna ligga vart man vill i en säng är det en 180cm resårmadrass du skall ha över 2st 90-bottnar, och sedan en 180 bäddmadrass på det.
Då, och endast då, kan du ligga precis hur och vart du vill.

Med andra ord en sådan här;
https://www.mcdn.net/images/products/161786.jpg?width=812&height=597&output=webp

Jag vet för jag är i exakt samma sits som du, vi köpte 2st RESÅRBOTTNAR, och la en 180cm bäddmadass över. Inom kort var det en skåra likt Mordor som man kunde kasta ner ringen i...

Även om man klämma ihop bottnarna med beslag så är detta bara ett sätt att hindra sängarna att glida isär från varann.
Det finns även en madrasskil eller sk. "T-skum" för att hjälpa till att minimera skåran som kommer uppstå - men det är bara hjälpligt.

Anledningen är att det finns inget stöd i kanterna på en resårbotten. Sätter man då ihop 2st sådana här så man man 2st väggar som egentligen inte är bärande, där man lägger all vikt om man således ligger i mitten = dömt att misslyckas.

... om jag hade vetat detta

.... så vi kommer göra om, lära oss något, och köpa rätt typ utav säng för det ändamål vi önskar.

Visa vart på Jysk produktsida som den informationen finns?

Av Marcusk
Skrivet av THB:

Fullt förståeligt.
Du har 2 val om du vill använda tjänsten.
1. Använd gratisversionen, men då betalar du genom att se reklam.
2. Betala för tjänsten och slipp då reklam samt att du gynnar de kanaler du följer.

Det är inte gratis att tillhandahålla en så pass stor tjänst som Youtube.

Så att inte vilja betala för sig är ett äckligt beteende.

Om de tog betalt med ett rimligt belopp motsvarande vad de hade fått in i annonsintäkt hade jag tecknat abbonemang direkt. Finns inte en chans att de drar in 119kr/månaden bara av reklam.

Av Marcusk
Skrivet av frankof:

Här skall du få ett tips av mig för att slippa brottas med styrningen när bilen tycker du är på väg ut(lane keeping aid som jobbar).
Sätt på blinkersen så visar du att det är en medveten handling och bilen beter sig som väntad.
Med blinkers på får du köra i diket hur mycket du vill.

Jag ägde en VW ID3 tidigare där jag var tvungen att stänga av lane keeping assist varje gång jag körde den, då den aktivt försöker styra ut mig mitt i vägen. Det är på en landsväg utan mittlinje där man måste hålla ut längst till höger för att inte krocka med mötande.

Är tanken att jag ska ha blinkers på i 1 mil då menar du?

Av Marcusk
Skrivet av MatteN:

Det verkar som de flesta jurister och olika bostadsorganisationer inte håller med dig på den punkten,
tar bara den första träffen jag fick vid en sökning.
https://www.boupplysningen.se/skatt-juridik/dolda-fel
"Dolda fel är fel i en bostad som köparen inte kunnat upptäcka vid en noggrann besiktning. Det gäller både för hus och bostadsrätter."

Begreppet dolt fel finns inte i köplagen som gäller för bostadsrättsköp. Finns däremot med i jordabalken för fastighetsköp.

Fel i bostadsrätt har några fler kriterier än dolt fel för att kunna yrka på ersättning.

Av Marcusk
Skrivet av MatteN:

...
Om inte annat så ta ett snack med mäklaren om "dolda fel", eventuellt kan du få priset sänkt pga av skadan. Kan vara bra att få skadan dokumenterad så inte du åker på skiten den dagen du säljer.

"Dolda fel" finns inte på bostadsrätt. Även om det fanns, så är detta så långt från ett dolt fel du kan komma. Att kontrollera under möbler ingår definitivt i undersökningsplikten.

Av Marcusk
Skrivet av jnsson:

Fortfarande, jag har nog aldrig gått över 500GB på min stationära dator som också kör med kabel även under sommar-OS förra året, så att du lyckats gå över 1TB från en dator är otroligt enligt mig

Det är 4tim 45min Netflix 4K per dag. Inte precis orimligt om man ersatt TV med det. Är det dessutom en hel familj är det skrattretande lite. Ett spel kan ligga upp till 300GB.

Av Marcusk

Ring din bredbandsleverantör, och följ deras felsökningssteg tills det är uppenbart att det inte blir bättre. Då kommer de felanmäla till stadsnätet.

Av Marcusk

Den är inte ens i närheten av vad tillverkarna kräver för förpackning för returer. Dock kommer den säkert fungera ändå.

Av Marcusk
Skrivet av Aka_The_Barf:

Hade en kompis som hämtade en tesla tills hans andra kompis som äger en bilfirma. luleå till stockholm gjorde honom fet för att han fördrev ladd tiden med att äta mcdonalds medan bilen laddade. ökade även på tiden med många timmar. Däremot var det en av de roligaste bilar han kört.

Konstigt att han lyckades komma upp i ”många timmar” laddtid på den sträckan. Kolla man i A better route planer som stämmer ganska bra med verkligheten är totala laddtiden med en ny Model 3 med minsta batteriet 57 minuter.

Jag lyckades köra en VW ID3 58 kWh nästan exakt samma vägar i somras med ca 2 timmar laddtid. Och då är det en bil med sämre räckvidd, samt långsammare laddning.

Av Marcusk
Skrivet av Ernesto:

Peak draw är mycket högre och kommer bränna headern, under uppstart

Fast nu ska kontakten vara designad för det. Säger de 1A så menar de självklart att en fläkt med upp till 1A nominell förbrukning kan användas. Du som privatperson ska inte behöva mäta upp dina fläktars startström innan användning.

Denna fläkten drar lika mycket som 4st av TS fläktar. Känner du att den inte får användas alls då på ett moderkort?

https://noctua.at/en/nf-a14-industrialppc-3000-pwm/specificat...

Av Marcusk
Skrivet av harmacy:

En morgon förra månaden, då det hade regnat under natten och daggen låg tät lämnade jag in min bil på service och fick låna en diesel/el-hybrid. Kör en bensinare själv.
Blev förvånad över hur lång tid det tog innan jag kunde se något i backspeglar och genom sidorutor för att kunna köra iväg.
Enligt min erfarenhet är moderna diesel/bensin-bilar betydligt snabbare på detta än vad denna el-hybrid var.

Ni som har elbilar, vad är er erfarenhet?
Är elbilar sämre på detta område?
Kör ni klassiska kupevärmare eller finns det inbyggda kupevärmare i elbilar?

Är jättenöjd med min VW ID3:a angående värmen. Kommer full värme ca. 30 sekunder efter jag startat bilen, så pass att man inte kan hålla handen mot utblåset för att det blir för varmt. Och självklart kan man starta värmen via mobilen ett tag innan så är all is och snö borta lagom tills man kommer ut. Körs direkt från batteriet, eller om du har bilen på laddning så tar den strömmen därifrån för uppvärmning av kupén.

Av Marcusk
Skrivet av Ernesto:

Grundregel är aldrig mer än 2 fläktar på en header utan extern ström.

Du ska ha en sån här, eller en sån från amazon som länkades ovan.

https://www.inet.se/produkt/8600974/adapter-splittkabel-for-4...

Fast det känns som en ganska dålig grundregel med tanke på att det helt beror på vad fläktarna drar för ström, samt vad kontakten på moderkortet är designad för. Standard brukar som regel vara 1A per kontakt på moderkortet. Noctuafläktarna TS länkade har märkström 0,14A. Så 4st är inget problem alls. Finns vissa ensamma fläktar som drar lika mycket som alla 4 här.

Av Marcusk
Skrivet av patronski:

Uppdatering:
Jag har fortfarande inte gått till Inet eftersom jag har haft mycket att göra i skolan just nu. Jag orkar egentligen inte hålla på med dom men känns fortfarande tråkigt att det blir såhär i vissa fall. Kartongen slängdes ifrån en familjemedlem för de trodde att det skulle slängas helt enkelt. Sen att Inet tycker att emballage är värt -20% för att de inte kan sälja vidare det så är det lite si och så. Sett flera gånger på nätet en vara som är billigare för den är öppnad eller det inte finns kartong och då är inte varan nedsatt med -20%. Har inte bestämt mig än ifall jag ska bara ta dom -20% och gå vidare eller behålla skärmen. Reparation är inte väsentligt för mig så det känns mer klyddfritt att bara lämna den tillbaks.

Såg du att Inet skrev i tråden och föreslog att de troligen kan byta ut skärmen direkt? Så du slipper reparation och får en ny skärm.

Av Marcusk
Skrivet av Vapo:

Om du inte är nöjd med produkten är väl det normala att kontakta butiken för att ångra köpet?

Hur kan andra med samma modell vara 25% snabbare..? Menar du att ditt 2133 Mhz minne (2400?) sänker prestanda med 1/5-del? Vad är Acern specad till att klara av för snabba minnen?

Kollade du videon? Minnet kan ha exakt samma frekvens, men ändå ge datorn 25% sämre prestanda om minneskretsarna är konfigurerade på ett visst sätt.

Av Marcusk
Skrivet av roosterx:

Skillnaden är att pels o.l. sätter sig lättare i en ac än vad det gör i en fläkt, samt att ytan blir som jag vet blöt av kondensering av luften, som gör att päls fastnar på ett annat sätt enn vad det skulle göra mot en törr fläkt.

Så nästa kund ska ha koll på teknologien bak? Vad är smidigast för alla inkl. försäljare att du får lämna tillbaka en produkt för att du inte gjort bra nog förarbete, eller att nästa kund ska slippa ta reda på hur produkten fungerar? Handlar ju om en produkt som jag skulle anta dessutom har en viss risk att sprida i dagsläget då särskilt C-19, just för att c-19 kan leva på fuktiga ytor.

Köp inte en returvara då så slipper du oroa dig? En returnerad vara ska självklart inte säljas som ny om den är öppnad.

Av Marcusk
Skrivet av cyklonen:

Alla eltrådar på alla forum. Det finns ingen yrkesgrupp som är så analt protektionistisk som elektrikerna!

Men nu var det faktiskt en icke-elektriker som kom in och började sprida felaktig info.

Skrivet av mgsrex:

Sorry att jag fortsätter ställa massa frågor. Kan man teoretiskt använda denna skarvdosa för att ersätta den trasiga kopplings-saken som fanns i lampan från början? Klippa/ Skära fram 2 nya fräscha poler från lampsladd och lampplugg-sladden och låta dessa mötas i den?

Det är just en sån SKX-kabel 2-pol kabel jag förlänger med.

Ja, den fungerar perfekt till det.

Av Marcusk

Jag har en Ballograf Epoca P som är äldre än 30 år (märkt med "Televerket"), som fortfarande fungerar perfekt att skriva med trots originalpatron. Så kan helt klart rekommendera dem!

Av Marcusk
Skrivet av Eduardo_S:

Vet inte om jag skall ta ditt svar seriöst när du skriver att Black & Decker är genomgående skit.
Många byggfirmor har Bosch, men även Black & Decker. Därav min fundering till ditt svar.

Finns i princip inga företag som köper in black & decker maskiner, de är maskiner som oftas räknas som "hemmafixar" grejer.

Skrivet av Eduardo_S:

Ok, kan du specificera "Bosch blåa maskiner"? Finns den med på min filtrering?

De är blå, och tillverkade av Bosch. De gröna modellerna är de billigare för "hemmafixare" som är av sämre kvalitet.