Inlägg

Inlägg som Marcusk har skrivit i forumet
Av Marcusk

Om det är riktig betong och inte lättbetong är det enda bra alternativet en borrhammare. OBS - en slagborr är inte alls samma sak som en borrhammare. Personligen kör jag på en billigare modell av borrhammare för hård betongvägg, och sedan en bättre modell av vanlig batteridriven skruvdragare för finlir, eller borrning i andra material.

Bra märken att köpa är t.ex. Milwaukee, Boschs blåa maskiner, Makita.

Av Marcusk
Skrivet av nu1mlock:

När var ditt senaste uttag från Binance till Nordea?

Idag, fungerade perfekt.

Av Marcusk

Jag har Nordea och har lyckats ta euro via Sepa från Binance utan problem.

Av Marcusk

Jag hade ringt polisen direkt han la handen på påsen. Det är ett solklart rånförsök.

Av Marcusk

Det går absolut inte åt 200 GB RAM-minne för att farma med en 18 TB hårddisk. Det är bara vid skapande av nya plots det krävs, och sedan används minimalt med resurser för att faktiskt farma efter det är klart.

Av Marcusk
Skrivet av Elfsberg:

Yup.
Men det är knappast nån som hackat min webcam, dessa grejer hittar man på typ Eniro eller hitta.se eller vad det nu är.

Då så, om det redan finns på de tjänsterna så har du med andra ord inga problem att skicka ditt nummer till mig, så jag kan vidarebefordra det till lite spamtjänster? Eftersom du tycker det omöjligen kan ge dig mer spamsamtal än du redan har då det finns på Eniro.

Av Marcusk

Kör på vanlig alkohol, typ t-röd, isopropanol eller liknande. Parfymen är löslig i alkohol, och det kommer inte skada varken plast eller metalldelar.

Av Marcusk
Skrivet av Dunde:

OT:Du måste ju vara medveten om vad du köper. I princip varenda grenkabel, trafo, komponenter i inverters etc. är producerade i Kina/Taiwan. Lägger du sedan till komponenter som sitter i din dator som nätaggregat/moderkort så är en ännu större del Kinaproducerat.
Tror du att dessa komponenter som saluförs i Sverige på något sätt är testade i Sverige? Så fungerar inte CE och tillverkarcertifierade produkter.
Så går vi OnT: Kinesiskproducerade Tesla, elbilsbatterier och kommande flod av elbilar från Kina som Xpeng t.ex., då måste ju dessa vara rena elektriska dödsfällorna!! Huuu, vilken tur att jag inte köpt en Tesla M3!

När elsäkerhetsverket granskade laddare från sidor som ex. Wish var alla felbyggda, på rent livsfarliga sätt.

De laddare som säljs i Europa så ansvarar importören för korrekt CE märkning.

https://www.sverigeskonsumenter.se/vara-projekt/privatimporte...

Av Marcusk
Skrivet av Dunde:

Angående id4 så ska inga bilar släppas innan vecka 12 som sagt tidigare. Har inte fått leveransbesked ännu, det ska ske fyra veckor innan leverans. Jag beställde i oktober. Alla id4 ska ha OTA (2.1) innan de släpps vad jag läst mig till.
En grej till, tips till er som vill köpa nöd Schuko-laddare. Finns någorlunda vettiga på Ali för cirka 1100kr, välj leverans från europa för att slippa moms/tull.
Exempelvis: https://m.aliexpress.com/item/4000603378267.html?trace=wwwdet...

Hur säker tror du en svartimporterad elbilsladdare från Kina är när till och med vanliga mobilladdare därifrån brukar vara byggda dåligt nog att riskera elda ner ditt hus?

I princip all elektronik från dessa sajter Elsäkerhetsverket testar visar sig vara farliga.

Av Marcusk
Skrivet av Doctor9:

jösses vad snabba folk va !! eloge till er

Bilder
https://imgur.com/a/8e5vL2Y

tvättmaskinen står bara där temporärt tills jag flyttar handfat mm
men ni ser hur vattnet rinner även om man har ett draperi till golvet så skulle det bara rinna runt

" renovering är uteslutet pga för dyrt "

mäklaren visade inget protokoll . jag frågade mäklaren om man skulle ta med en besiktnings man och hon sa att det ska man inte göra för det gör man endast på villor

vattnet är inte helt fast.. det går väldigt långsamt och får hjälpa vattnet ned men det blir ju en stor pöl efter man är klar lixom

det skulle bli för trångt och väldigt fult tyvärr

detta kan bli en aktuell lösning

hej, vi pratade inte om just det.. detta är ju första gången vi köper något så detta hade vi inte en aning om
det enda vi frågade var om det finns några vattenskador och han svarade nej

Det där badrummet verkar ändå vara så pass gammalt, så då får man räkna med att en renovering är på gång. Det brukar sägas att badrum har en livslängd på 15-25 år. Så även om det hade ett "dolt fel" eller om säljarna hade lovat att badrummet var korrekt byggt så har det inget värde i sig.

Av Marcusk
Skrivet av Dinkefing:

Nu kommer jag inte spara några tusen om året. Men ja jag har tvättmaskin, torktumlare. Dock ingen terassvärmare eller något av den lyxen.

Kommer tvättmasking, torktumlare inte fungera med 16A? Jag förbrukar inte mer än 2000 kWh per år.

16A huvudsäkring brukar vara standard på i princip alla lägenheter, så borde inte vara något problem alls om du inte t.ex. kör direkt elvärme eller något liknande.

Vattenfall rekommenderar 16A till de med förbrukning mellan 0-20 000 kWh per år.

Av Marcusk
Skrivet av filbunke:

Vad Sweclockers verkar ha missat är att för två dagar sedan så gick PTS ut med ett föreläggande om att Bahnhof skall lämna in fullständiga uppgifter till dem annars så kommer ett vite på en miljon.

Så Banhof kommer att krypa till korset och lämna ut uppgifterna, för de har inte råd med ett vite på en miljon, precis som det inte har råd att gå till domstol, men de har råd att göra fåniga saker som det här.

Det är på samma nivå som när de blockerade Elsevier, efter att de blev tvingade att blockera fildeldningsajter för vetenskapliga artiklar, där de som vanligt, inte valde att inte gå till domstol. Något som Telia gjorde och har gjort i andra fall.

Men en dag så kanske Banhof också växer upp...

Har du läst länkarna du skickar? Angående PTS föreläggande så är det uppgifter de begär in av alla ISPer i Sverige, så där kommer Telia garanterat också ha skickat in sina uppgifter. Eller har du någon källa som säger att Telia vägrat detta?

Vad det gäller blockering av piratsajter gör Bahnhof helt rätt som inte tar det till domstol, då Telia redan dragit det dit och förlorat. Varför vill du att Bahnhof ska göra samma sak när det är givet att de kommer förlora målet oavsett?

Av Marcusk
Skrivet av nidarg:

Tycker folk är hårda mot teflon och dess hållbarhet. När jag flyttade hemifrån köpte jag en 24" på ikea för typ 200kr. Den hade jag i närmare 7-8 år och ytbehandlingen var fortfarande nära på perfekt. Riktigt lortig och skitig på undersidan dock. Köpte en 26" nu från Tefal, för typ 200kr igen, som jag hoppas håller lika bra. Jag tror att hållbarheten på teflon är så bra som skötseln av dem.

Det finns ju sådana som inte kan sköta grejerna. Efter 1 år så ser det ut som dem ätit direkt ur dem med metallbestick. Sedan kör dem full effekt utan något i den, eller något sånt, som gör att den blir böjd så åt helvetet. En annan orsak kanske är att de sköljer rent under kranen medan de fortfarande är heta? Jag låter alltid pannan stå och bli sval innan jag sköljer ur dem.

Sedan på hälsofrågan angående teflon så verkar det inte vara något problem så länge ytan är välskött. Men jag har förståelse om folk inte vill chansa.

Har köpt 3 teflonpannor från IKEA senaste åren, men för mig har de blivit repiga och slitna redan efter ca. 1 år. Trots att jag bara använder plastredskap, alltid handdiskar och är försiktig med värmen. Men känner ändå att för priset är det helt ok med typ ett års livstid.

Av Marcusk
Skrivet av adde34:

Tack. Allt du skrivit har jag gjort. Vi får se om den dyker upp och vad försäkringen säger. Det lär bli en saftig självrisk misstänker jag

Känns väl helt orimligt att betala självrisk när datorn har stulits från ett låst skåp på skolans område? Borde kolla upp med skolan om de kan skippa självrisken då. Jag hade i alla fall vägrat betala den.

Av Marcusk
Skrivet av DavidtheDoom:

Var Amazon som skickade eller företaget? Låter som att deklarationen inte sköttes rätt nämligen.

Amazon själva. Det satt en CN22 etikett på paketet, så då tar Postnord alltid ut tullavgift.

Av Marcusk
Skrivet av DavidtheDoom:

Hur kommer det sig att du handlade av Amazon.co.uk istället för DE/SE?
Att du betalar avgifterna hos Amazon som sedan faller mellan stolarna hos Postnord är ju spännande, kom paketet från UK eller var det ett Kinapaket med en ny påklistrad adresslapp?

Var en produkt tillverkad i england, fanns bara på Amazon UK. Skickades direkt från england.

Av Marcusk

Fick precis samma problem idag, trots att jag betalade importavgifter vid beställningen kom det ett krav från Postnord. Provade chatten först som var helt värdelös, de verkar knappt kunna prata engelska. Amazon UK verkar inte ha någon mejladress så valde att de skulle ringa upp mig istället.

Tydligen har dem ingen rutin för att ersätta importavgifter om de blir dyrare än vad Amazon från början tog betalt för det i ordern. Men de skulle lösa det genom att "fuska" fram en retur av ordern. Så får se om det löser sig eller inte.

Kommer inte handla från deras engelska sida igen, tydligen fungerar deras importavgift som en "förbetalning" som fraktbolaget sen ska kunna dra pengar från när de tullar paketet. Men verkar inte alls som om Postnord har åtkomst till de pengarna. Så troligen kommer alla paket man beställer som inte är i EU få problem med importen.

Av Marcusk
Skrivet av superegg:

Jag vet om detta, och ta bort det vare gång. Men jag är 100% säker att jag har taget bort det efter köp men den kom tillbaka igen.

Problemet är att dom sätter på det igen fast man har taget bort det efter man har köpt, jag är 100% säker att jag hade taget bort det.

Jag vet om det, men dom fula sig och sätter på det fast man har taget bort efter man har köpt det.

Har du sagt upp abonnemanget du gått med på via OVPN varje gång? Eller bara tagit bort betalningen i t.ex. Paypal? För om du inte sagt upp abonnemanget har självklart OVPN full rätt att fortsätta dra betalning från det betalsätt du angett.

Av Marcusk

Här har du Western Digitals riktlinjer för hur du ska packa en retur för att din garanti ska gälla:

https://www.westerndigital.com/support/packaging-instructions...

Till och med bubbelplast som bör vara rätt bra är inte godkänt:

https://www.westerndigital.com/support/packaging-instructions...

Självklart bör då minst samma krav gälla för en leverantör. Annars är din garanti från tillverkaren inte giltig.

Av Marcusk
Skrivet av HolyFather:

I mitt fall hände något speciellt detta året: jag sas upp pga Coronaviruset och blev lagom till jul lurad på 10000 kr. Har du något råd till mig hur jag skulle kunna undvikit det? Eller är det fler självklarheter som "bli inte uppsagd" och "bli inte lurad"?

Det vore naturligtvis bra om ingen person i världen behövde låna, någonsin.

Men lånebolagen verkar inse att folk behöver låna. Vilket för oss tillbaka till ämnet.

Spara ihop till en buffert under tiden du har jobb? Skaffa A-kassa så du får ut åtminstone en del av din lön? Kan vara bra att tänka på till i framtiden.