Inlägg

Inlägg som Frystpingvin har skrivit i forumet
Av Frystpingvin
Av Frystpingvin

Men varför envisas dem med att göra sina skärmar så fula?

Av Frystpingvin

Skruva diagonalt när du ska skruva fast det också, det hjälper mot att den sitter ojämnt, så länge du monterat fast den rätt från början! (Alltså först vänster-top, sen höger-botten etc.)

Av Frystpingvin
Skrivet av mrqaffe:

Jag vet inte hur du definierar extern om den inte faller in i den kategorin, men men..
24/192 är tekniska parametrar på hur det funkar, bitantalet bestämmer den maximala teoretiska dynamik som kretsen kan hantera, alltså max nivåskillnad mellan tyst o starka signaler, det finns idag inga konsumentprodukter som kan använda alla 24 bitar pga att de analoga kretsarna brusar för mycket.
192KHz är samplingsfrekvensen, halva den frekvensen är den högsta frekvens som går att använda på den signal man vill sampla, men höga samplingsfrekvenser används inte till att kunna återge högre frekvenser, de flesta vuxna kan inte höra över 16-18KHz, utan man har hög samplinsfrekvens för att kunna göra enklare filter i dacen, det är möjligt att göra filter som presterar bra även med lägre sampling, men de blir dyrare eftersom de kräver högre precision på ingående komponenter.
Optik eller usb handlar mest om vilken kontakt man vill ansluta med, optiken har fördelen av att det ger galvanisk isolation, men det går att göra det med transformatorer för elektriska intrerface om man vill, så det handlar i praktiken mest om att välja kontakter beroende på vad man vill koppla ihop, men datorer har ju i princip alltid usb, men inte alltid toslink, däremot en cd/dvd/bluray har ju inte alltid usb men i princip alltid toslink.

Okej, tack för förklaringen, hänger inte riktigt med på snacket men om jag läser på lite mer så ska det nog gå!
Syftade på Audioengine D1, inte DAC'n du länkade. Och D1 är i alla fall extern enligt mina definitioner, då den inte behöver sitta fast internt i datorn!

Av Frystpingvin
Skrivet av Triffid:

Det finns inget som är bättre för pengarna ljudmässigt om du endast kommer använda datorn som källa.

Det man får av en extern DAC är möjligheten att tex använda den till sin laptop, extern volymkontroll, lättare åtkomst till kontakterna, slippa skruva upp datorn för att flytta den etc.

Skrivet av mrqaffe:

Jag är ganska övertygad om att EHP-O2D http://epiphany-acoustics.co.uk/our-products/ehp-o2d-miniatur... är det bästa man kan hitta kring 2000kr om det är en dac med analog nivåkontroll man är ute efter. Dackortet finns att köpa löst (£100) men då får man ju fixa nivåkontrollen själv vilket kanske inte är det lättaste.

Tror nog jag ska skaffa mig en extern DAC ändå, skönt att ha friheten att byta mellan enheter och kunna flytta den fritt. Ska även fixa en hackintosh nu i veckan och dem har inte stöd för Xonar ljudkorten.

Skrivet av simonw:

Uppgraderade själv med en DAC nyligen och jag är nöjd. Stor skillnad mellan Xonar DX och denna. Sägs även att D1'an ligger strax över STX.

Trevligt, läste lite om den igårkväll på head-fi och den verkar väldigt trevlig. Som det ser ut nu lutar det mot denna. Men frågar igen: vad betyder det när det står t.ex.: "D/A för ljud: 24 bit / 192 kHz"? Och är det någon skillnad om man kör digital input med USB eller Optisk?

Av Frystpingvin

Sony Ericsson K750i

Av Frystpingvin
Skrivet av waspen123:

Jo ! Jag har hört många säga att 6870 utklassar många kort för bra mycket mer pengar, att det ska vara ett bra kort helt enkelt.

Jadu.. det jag funderar på, vill ju köra det som blir snabbast hehe.

Har ett 850w corsair 80+ silver nätagg så

Men det lutar nog åt ett 7770 2gb eller annars ett 6870 så jag kan köra crossfire med mitt nuvarande kort!

Enbart sett på FPS får du snabbare om du kör Crossfire, men det varierar stort mellan spel till spel (*host* Skyrim *host*) och du kan uppleva "microstuttering". Men om du ska köpa nytt så rekommenderar jag GTX 570 som jag länkade i förra posten

Kolla här så ser du FPS-skillnaden!

Av Frystpingvin
Skrivet av Waloth:

Skriv vad du har för högtalare så blir det nog lite lättare att veta vad som är en värd investering.

Skrev det, Audioengine A5+
Vad innebär det när det står: "D/A för ljud: 24 bit / 192 kHz"?

EDIT: Eller, ja, glömde plusset, men ändå

Av Frystpingvin

Är meningen att du ska köpa ett till kort för Crossfire eller ett helt nytt kort?

EDIT: Om du ska köpa nytt, rekommenderar jag GTX 570! Och ja, HD6870 kan köras i CF med HD6850.

Av Frystpingvin

Ljudkort vs DAC

Hej!

Ska införskaffa mig ett ljudkort/DAC till datorn och mina Audioengine A5+ och har kollat en del på ASUS Xonar Essence STX. Funderar dock på att skaffa mig en extern DAC istället, men går det att få någon DAC under 2000 som låter lika bra som STX'en? Är det även 'overkill' att köpa ett STX, kommer jag höra någon skillnad på det och t.ex. ASUS Xonar DX till mina högtalare?

Av Frystpingvin

Hej!

Funderar på att fixa OS X på datorn nu när jag ska införskaffa mig en ny SSD. Har läst en del om Sabertooth P67 och hackintosh och det verkar som det är ett skapligt kort att basera hackintosh på. Men hur kommer det fungera med resten av mina komponenter?
Moderkort: ASUS Sabertooth P67
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4GHz
Grafik: ASUS Radeon HD 6870 1GB
Minne : Corsair 8GB Vengeance 1600MHz
Lagring: Samsung 830 128GB

Hur kommer det fungera om jag har en separat lagringsdisk för bilder, filmer dokument etc., kommer det gå att komma åt filerna från både Windows och OS X då?
Hur reagerar OS X på ljudkort? Funderar på att köpa ett ASUS Xonar Essence STX men har läst att det inte fungerar med OS X, vet ni något motsvarande ljudkort som fungerar med OS X isf?
Fungerar hackintosh med dubbla skärmar (den ena är 16:10 o den andra 16:9)?

Kanske kommer på fler frågor efterhand, tackar på förhand!

Av Frystpingvin

Blä.

Av Frystpingvin
Skrivet av ZixX:

Tyvärr så fungerar det inte riktigt så, man är supressed hela jävla tiden, och hade godkänt suppression om det endast blev suddig skärm, men att skotten flyger åt alla håll är ju bara sjukt !Och dom gör hela tiden spelet lättare för dom som är dåliga på att spela och sikta, och detta gör att spelet blir mer och mer som MW3. Det tycker jag är sjukt irriterande! Det fungerar absolut inte i E-Sport, och det är riktigt värdelöst i public. Så nej, ta bort suppression, eller fixa till det så att endast skärmen blir suddig, men vapnet skjuter lika bra.

Dem borde fixa så att skärmen blir suddig, samt att rekylen blir större. Det borde göra så att man inte kan träffa lika bra under suppresion om man inte lär sig hantera rekylen först. Håller absolut med om att det är löjligt som det är nu.

Av Frystpingvin

Personligen rekomenderar jag Audioengine A5+, köpte mig ett par för en månad sen och är väldigt nöjd! Nu går det kanske att få bättre då din budget ligger på 5000, men det får någon annan svara på!

EDIT: De är mer HiFi-inriktade, kanske inget om du vill ha studioliknande miljö. Kan inget om gränsen mellan HiFi och studiomonitorer så är inte säker

Av Frystpingvin

Du har ingen kompis som har ett nätagg som du kan låna eller något? Då kan du testa med det och se om det är agget som är problemet, och ifall det är det, skicka tillbaka det.

EDIT: Här hann folk före, aja

Av Frystpingvin
Skrivet av FERGUS:

Trailern är ute nu. armborst, Vampire Lord men inget spjut.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3PjBSi...

Ser coolt ut, ska nog införskaffas!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Frystpingvin
Skrivet av MooD:

Så alla rockband som har fyrverkerier i sina shower kör playback?

A_fzojltccQ&feature=related

Eller ja, nästan all ljussättning som är på en konsert går ju någrlunda som musiken, hur lyckas de med det om det nu är så svårt?!

Fyllde bara på med info om att Angello sagt det, om det gör det gör det rätt att köra playback nämnde jag aldrig. Som jag även nämnde har jag noll koll på det med liveuppträdelser och ljusshower, han kunde säkert ha mixat även om det skulle synkas.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Frystpingvin
Skrivet av Herr Kantarell:

Ett ökänt klipp till. Steve Angello i SHM har inte ens laddat spelarna. Det ska lysa blått i mitten och en visare ska snurra om spelarna är igång.
http://www.youtube.com/watch?v=yEKvo40sz1Q&feature=related

Sorry TS för att jag sprider negativ stämning i din tråd.

Är du intresserad och tycker det är kul, go for it. Köp något billigt http://www.thomann.de/se/dj_mjuk_och_hardvara.html och testa.

Håller med dig om allt med överhypade samt dåliga DJ's, men enligt Angello så var det bara slutet av den showen på videon han spelade färdigmixat för att det skulle synkas med en fyrverkerishow. Om han talar sanning eller ej vet jag inte, och det kanske skulle gått att mixa ändå, har ingen koll på sådant.

Av Frystpingvin
Skrivet av Krass:

Så om jag fattat dig rätt så vill du att copyrighttexten ska vara standardfärg medan bara klockan ska ändra till vit? Isf lägger du till 2 rader mot slutet:
document.write("<span style=\"color:white\">")
document.write(" | " + hours + ":" + minutes + " | ")
document.write("</span")

Lyckades lösa det själv, men tack ändå! Formulerade mig kanske dåligt men ville att allt skulle vara vit, löste det såhär (relativt likt som du skrev):

var str = "| Copyright © | " + month + "/" + day + "/" + year + " | " + hours + ":" + minutes + " | ";
document.write(str.fontcolor("White"))

Skrivet av Gardart:

<div id="Footer" align="center">

sen i css

#footer{
color:white;
}

Skrivet av DOC.:

Kan du bara inte skriva i CSSen: #Footer { color:#FFFFFF }

Hade redan testat det, och det funkade inte. Tack ändå!

Av Frystpingvin

Så här blev mitt, vet inte om jag håller med riktigt, älskar att spela med olika klasser för att variera samt går mycket för objective motsatt vad Intellect/Imagination och Conscientiousness säger enligt förklaringarna i alla fall.

http://i.imgur.com/5cxhF.png