Inlägg

Inlägg som Joke7P har skrivit i forumet
Av Joke7P

Tur att GNU/Linux finns! Dessa typer av beteenden är varför jag undviker Windows från och med 11s release.

Av Joke7P

Så skönt att ha en Pi-hole DNS uppsatt för just dessa typer av skit grejer. Reklam har sin plats, jag whitelistar sidor som behöver reklam. Men när dem gör så här, då ser jag till att blockera. Jag har ju redan betalat en gång för makapären...

Av Joke7P

Att Microsoft ska bestämma vad man får göra med startmenyn på sitt egna system är ju löjligt. Till och med Apple låter dig installera en uppdatering med en modifierad Docker....

Av Joke7P

Jag har alltid gillat att leka runt med datorer och genom detta intresse så har programmering varit väldigt intressant att lära mig. Jag försökte lära mig både Java och Python, men min adhd har fått mig att ge upp tidigt. Det var genom mitt jobb som jag fick chansen att pröva att jobba som web utvecklare och sen dess så har jag jobbat med JavaScript/Typscript.

Av Joke7P

Jag har alltid tyckt minst om Prime Videos då dem alltid har haft reklam för sin egna produktion innan filmen startar (Lite som Disney egna VHS/DVD:er brukade ha). Så jag är inte förvånad att dem nu kör all in på reklamen. Men jag håller med andra i att man borde ha grattis alternativ och ett premium alternativ, inta dessa blandade konton med. Men smaken är ju som baken.

Personligen är jag mest intresserad av hur Max (Neeeeeej, inte Hamburgerkedjan!) kommer klara sig.

Av Joke7P

Bra initiativ! Det behövs fler platser för svenska programmerare. Joinar!

Av Joke7P

Jag brukar ladda hem en annan webbläsare (Vivaldi för min del) och sen skapar jag en ninte installation för allt annat.

Av Joke7P

Dem är ju väldigt vaga med vad som räknas som PC i detta fall. Men jag gissar på Windows och då känns detta som ett större problem i själva Windows. Då detta OS tillåter nerladdade program från internet full tillgång till själva kärnan av OS:et. Jag kan inte klandra dessa utgivare från att bygga anti-cheats som lever på kärnan om dem har chansen.

Av Joke7P

Man vet ju aldrig när man behöver en IDE eller en USB-mini kabel (även om jag inte äger något som använder dem). Men snart är USB-C dagen här!

Av Joke7P

Jag hade både en PS4 och Xbox one. Men det som fick mig att spela mest på Xbox:en var att den var knäpptyst när man spelade medans PS4:an (PS4 pro lät lika mycket) lät som som en jetmotor. Min Xbox one X kunde man aldrig hör fläkten på.

Av Joke7P

Fallout 4

Av Joke7P

Jag kan hålla med om att kravet på att alla som gör enheter som kan laddas med USB idag ska ha samma kontakt. Men om lagen säger att detta ska vara USB-C och bara USB-C, då kommer vi få problem senare när USB-C är ”föråldrad”.

Av Joke7P

Synd att den ikoniska "cheese wedge" designen är borta. Lite det som gjorde Air unik. Nu ser den ut som en plattare MacBook Pro.

Av Joke7P

De bästa med dem blåa var om man hade en Galaxy nexus eller en nexus 4 så kunde man läsa kortet med deras NFC. Fanns mycket data man kunde få ut.

Av Joke7P

Jag märkte att SLs läsare får problem att läsa korten om man har kortet nära ett annat kort med dessa NFC tekniker (om du har SL kortet i en plånbok och sen lägger hela plånboken på läsaren). Sen ska man hålla kortet någon centimeter ovanför läsaren och inte lägga kortet direkt på läsaren.

Men sen är nog dessa nya läsare buggiga och för avancerade. Dem ska ju kunna göra många saker samtidigt, läsa SL kort, Apple/Google pay, QR-koder och vanliga betalkort. Dem måste först lista ut vad du vill göra och sen processa detta. Tillsist ska dem prata med en server och vänta på svar. Om jag förstår rätt så sparade den gamla blåa korten datan på själva korten, men det gör inte dessa nya gröna.

Av Joke7P

Skriver nästan alltid www när jag ska skriva en URL

Av Joke7P

I can give away an asus chromebook cx1400. fully working. I can pay for shipping, just need an address to send it too.

Av Joke7P

För hur många timmar och hur mycket jag kollar på youtube så är 69kr billigt för att slippa reklam på mobil, TV och konsoler. Det är också ett plus att dem som skapar får bättre betalt från premium tittare är reklam tittare.

Av Joke7P

Helt klart värt det, speciellt när man jämnför med twitch där det kostar 50kr per kanal. Så skönt att slippa reklam på min enheter som inte är PCs

Av Joke7P

GO Linux!