Inlägg

Inlägg som whiskerer har skrivit i forumet
Av whiskerer
Skrivet av Pollux89:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/487846/fusion Är vad jag själv precis inhandlat. Håller på att fixa XBMC och allt är en fröjd.

+ 1080P
+ 7.1/5.1 ljud
+ USB 3.0
+ Trådlöst nätkort
+ Ljudlöst
+ Strömsnål
+ Snygg och liten

- Rätt värdelös för spel

Det låter ju positivt, spel är inte av något intresse, det här kommer som sagt att vara en ren media pc. Hur är den temperaturmässigt? Det finns en chans att datorn kommer att stå igång under en längre tid emellanåt, inte över natten, men ett gäng timmar under en kväll är mycket möjligt.

Av whiskerer
Skrivet av jocke92:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/487761/2011-06-01 Med den kan du se på tv och samtidigt spela in ett program. Sedan har du gått om hdd utrymme att lagra dem på.

Tvn går in via telias tv genom bredbandet, vet inte riktigt hur det funkat att koppla till datorn. Finns det några roligare chassin att köra på, gillade inte det där :S.

Av whiskerer

blueray är absolut inget måste, utan snarare en bonus, men en dvd läsare behövs garanterat.

Av whiskerer

Köpråd HTPC 5000:-

Jag är intresserad av att bygga en HTPC som kommer att användas för musik och film visning samt köra tv. Jag kan tänka mig att tumma lite på priset om jag kan få en tystare burk alternativt trycka i en blueray i den. Den behöver att klara högupplösta filmer utan problem, och ha bra ljud.

Gärna med tips på ett schyst htpc chassie som gärna inte är allt för stort och med fördel i borstad aluminium look för att passa bättre in bland mina andra grejer.

Burken kommer att vara kopplad till en platt tv (hd ready) samt en projekter via HDMI med en ljud/video förstärkare som mellansteg. Och där även 5.1 ljud med schysta högtalarna.

Vore väldigt tacksam om någon kunde hjälpa mig att plocka ihop ett paket, eller i varje fall ge mig några tips på vägen.

Av whiskerer

Tänkte bättra på burken lite, tips?

Jag köpte nyligen följande dator från inet:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/253981/gamlabettan

Tänkte att det var dags att köpa till några saker, så jag har några funderingar.

Till att börja med tänkte jag bättra på kylningen lite, med en processor kylare, är det Noctua NH-D14 som gäller, eller vad finns det för alternativ? Jag hade tänkte klocka processorn till 4.5 GHz.

Funderade också på om det kan vara någon idé att köpa till chassifläktar? Jag har för tillfället 2 av de medföljande 120mm och de 2 jag köpte till, varav två står på intag av luft samt den medföljande 200mm fläkten på utblås. En av de medföljande 120 mm har dock en vinge som sprack och ramlade av. Bör jag ersätta den samt eventuellt köpa till en 140mm till fronten istället för 120mm som har jag där nu och/eller köpa till en eller två 200mm fläktar till de sista fläktplatserna?

Har även funderat på grafikkorts kylning, kan det vara något? Det händer rätt frekvent att jag spelar långa perioder, har hänt att min skärm har slocknat i en sekund och sedan startat upp igen ett par gången då. Kan det vara för att mitt grafikkort blivit överhettat?

Sedan tänkte jag köpa till lite mer hårddiskutrymme, och där funderade jag om det är värt att köpa till en till 1tb disk och köra i raid 0 med den jag använder som lagring nu eller om det är onödigt och bättra att istället bara köpa tilll ett par 2tb diskar istället.

Av whiskerer

Ren media-pc, budget 8k

Hej!

Jag är intresserad av en ren media-pc som kommer att stå inkopplad till en projektor och tv samt ett 5.1 ljuds system med schysta högtalare genom en ljud- och videoförstärkare. Jag söker något som ser bra ut och helst går ganska tyst. Budgeten går att diskutera, går gärna ner om det skulle fungera, men kan även tänka mig att gå upp om det finns skäl.

Burken kommer att användas till musik, film och som mellansteg för tv. Spel är helt ointressant. Skulle uppskatta tips på vad för hårdvara som rekomenderas för behoven.

Av whiskerer

Det vete fan vad som hände, men en massa strul i varje fall. Skumme är att jag har testat 2 routrar, varav den ena jag traskat upp till modemet med och kopplat in direkt där och det har fungerat fint. Men när jag kopplar in den genom samma sladd som fungerar till min dator så vill det sig inte :S.

Av whiskerer

Dela internetanslutning mellan nätverk

Sitter på ett lan med några kompisar och plöttsligt la internetanslutningen av. Jag kommer åt internet genom att ansluta mig direkt till modemet, och jag kommer åt det trådlösa nätverket. Men jag kan inte komma åt internet genom det trådlösa nätverket när det är kopplat till modemet. Finns det något bra sätt att dela min internetanslutning så att mina kompisar kan nå den genom routern?

Av whiskerer
Skrivet av tRevz:

Du kan ju alltid pröva dom nyaste versionerna från http://www.station-drivers.com/page/intel%20raid.htm och http://www.station-drivers.com/page/intel%20chipset.htm . Lite jobbiga popups på den sidan men, dom har allt där :]

Tack så mycket nu gick det igång.

Av whiskerer
Skrivet av Martin #177:

Aktivera AHCI i windows genom att följa denna länken: http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable-ahci-in-windows-7-rc-...

Svar till dig som undrade vad RST är så är det Intel Rapid Storage Technology

Har har kört igenom guiden, med register värderna är redan rätt, så det måste vara något annat som är fel.

Av whiskerer

Problem med Intel RST

Jag har precis installerat om mitt windows för att kunna köra AHCI på min SDD. Men när jag försöker installera Intel RST så säger den "This computer does not meet the minimum requirements for installing this software. Setup will exit ". Jag ställt om till AHCI på sddn, behöver jag ställa om det för mina andra diskar också för att kunna köra intel rst? Eller kan det var något annat som strular? Jag har den nyaste versionen av Intel Chipset Software Installation Utility, så det borde inte vara problemet.

Av whiskerer

Tror jag klarar mig, jag har kört in diskarna genom ett par gamla externa och de verkar fungera, men jag skulle vilja koppla in den i datorn för att slippa ha en massa skit på skrivbordet, något annat som kan strula även fast den funkar fint genom min usb hårddisk?

Edit: Jag körde hårddisken i ungefär 30-40 minuter för att testa och det verkade fungera fint. Förutom att jag inte kunde komma åt saker som låg i min gamla användares filer eftersom jag hade lösenord på användaren antar jag. Någon som har några tips där?

Av whiskerer

Jag har dissekerat ett par usb hårddiskar och kopplat in hårddiskarna, fungerar dem fint där borde det vara lugnt att koppla in dem i datorn också, eller hur?

Av whiskerer

det jag funderade på, har några andra gamla hårddiskar liggandes också, något tips om en bra usb-vagga, gärna billig och som gärna stöder både sata och ide.

Av whiskerer

Inte precis orolig för virus, det är ganska lätt fixat, mer att något i mitt system ska kortslutas eller krascha

Av whiskerer

Gammal hårddisk, farlig?

Måste säga att när jag skriver detta känner jag mig själv väldigt korkad, och är det antagligen också. Men jag har precis köpt en ny dator och grävt fram en gammal hårddisk (jag har redan diskar i datorn) men det skulle inte skada med dom där extra 750 gb samt att komma åt mina gamla grejer, alltid nostalgi att gå igenom gammla lagringsmedia. Min gamla dator kraschade för ett och ett halvt år sedan och jag är lite orolig att det är något fel på hårddisken och att det skulle kunna krascha min nya dator. Jag tycker att det låter extremt ossannolikt och orimligt att det skulle kunna hända, men eftersom jag precis spenderade mer än jag antagligen borde på en ny dator vill jag inte ta några risker.

Nån som kan informera mig om det är någon risk?

Av whiskerer

Har köpt och byggt ihop datorn nu.
Blev: http://www.inet.se/kundvagn/visa/253981/gamlabettan
Fungerar fint, det jag reagerade på var att cpu tempen låg väldigt högt till en början, redan första vändan i bios medelade det över 50 grader. Det har sedan gått ner till runt 25 i idle. Men jag har för planen att överklocka, så det vore ju skönt att gardera sig lite med en schyst ny cpu kylare.
Någon som har något att rekomendera? Gpu kylare?

Edit: Jag kör en 4pins connector från nätagget till cpu'ns strömtillförsel, är det att rekomendera att byta upp sig i någon form om jag vill överklocka eller om jag överklockar en viss mängd?

Av whiskerer

jepp har redan kollat vart jag kan få tag i minnen och ssd, tips om ett annat nätagg skulle uppskattas dock, som kan hantera framtida klockning och SLI

Av whiskerer
Skrivet av Shito:

det är en smaksak, gillar du nvidia mer ta då nvidia och tvärt om. man kommer inte se nån skillnad mellan 100+ fps och 60-70 fps

men tar man nvidia får man physx som rätt ballt

Klart man inte gör men om skillnaden om ett år är likadan och det handlar om 30 och 60 fps så är det en annan femma

Av whiskerer
Skrivet av Sjodden:

Nu var det ju inte det han fråga efter och eftersom han bara ska ha ett så är det ett rätt meningslöst argument. Ett till 570 är inte aktuellt på lång tid så då kan SLI likaväl kommit ikapp/förbi. SLI/X-fire ställer även helt andra krav än att bra ploppa i ett till.

Borde väl i vilket fall gå under för och nackdelar sidan, en fråga för en ovetande men fundersam, jag planerar att köpa en dator med 570 nu, men funderar starkt på att utöka till SLI i framtiden, vad är det för krav som ställs :P?