Inlägg

Inlägg som whiskerer har skrivit i forumet
Av whiskerer

Sitter strömen till processorn i? Om ja, är det 8-pins kontakten och inte 6-pins
Edit: 4+4 pins eller 6+2 pins = 8 pins

Av whiskerer
Skrivet av GaMeR2K5:

Jag har fastnat på en ekvation och hoppas någon kan hjälpa mig!? Helst utförligt steg för steg.

16 = (x-3)(x+1) - (x-5)(x-1)

Tack på förhand.

Om du löser ut parenteserna så kommer du att ha en andragradare kvar och då borde det vara enkelt lösbart

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer

Det vet jag fakiskt inte, men jag skulle nog inte koppla in disken mer. Bästa vore att köpa ett hdd kabinett eller plocka isär ett gammalt

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer
Skrivet av HugSeal:

Kan reda upp det här med intels processorserier lite:

De har en extremklass(920 etc.) som har mycket kraft för ännu mer pengar.
Sen har de en mellanklass med mindre kraft men för mindre pengar(2500k etc.)
Dessa kommer båda att avlösas. 920 etc av sockel 2011 i höst och sandy bridge av ivy bridge i början av nästa år.
Nu var dock Sandy Bridge en så pass lyckad arkitektur att den presterar i klass med den betydligt äldre 920serien i många aspeketer, dock inte alla.

Och byta moderkort när du vill byta CPU har i princip varit kutym när det gäller Intel. Deras processorer brukar itne vara bakåtkompatibla med äldre moderkort.

1155 är ju inte precis 1366s mellanklass utan nästa generations mellanklass. Vilket är anledningen till att den presterar bättre än vissa dyrare alterativ i 1366 sockeln. Men det finns fördelar med den också. Fast när Sandy bridge e kommer är 1366 rätt passé på marknaden. Men fortsätter så klart att prestera bra

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer

Du kan ju alltid plocka ur själva disken ur det externa kabinettet och köra den i datorn eller kabinettet från en annan extern disk

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer

För 10k skulle jag överväga ett gtx570 eller hd6970 istället. Skulle kunna köra på en phenom ii processor då du kan köpa ett mobo som du kan köra bulldozer på och dessutom är grafikkortet viktigare än processorn i de flesta spel

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer

Kylningen på corsairs vattenpacket år väl ungefär likvärdigt med noctuas luftkylning. Ljud nivån är antagligen något högre om du inte byter fläktar. Jag skulle säga att fördelen är att inte behöva montera 1kg kylflänsar direkt på moderkortet. Enklare montering och säkrare om du flyttar den mycket. Inet monter till exempel inte på så stora kylare även om du betalar för montering. Just på grund av större risk för fraktskador.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer

är det lagringsdiskar det handlar om är det väl mer prisvärt med 2tb caviar green?

Av whiskerer

Release date Corsair link

I'm looking forward to corsair link, it seems like a great solution to manage my fans and perhaps lights as well in the future. It seems like it will look great and be very nice to use. But I'm wondering if I should go for a fan controller now instead or wait for your product. Is there any release date or estimated price?

Av whiskerer
Skrivet av TheSoftMachine:

Ännu en fråga till Whiskerer eller vem som helst.

I den kundvagnen du plockade ihop ovan, vad är det som heter ASRock Z68 Extreme4 GEN 3 för något? säkert sjukt dum fråga men bare with me!

6990 är ett bra kort, men det är väldigt varmt och högljudt. Jag skulle helre sattsa på två 580 eller två 570 som ligger i samma prisklass med liknande prestanda. Personligen värderar jag nvidias physx så pass högt att det är värt det. Men ska du köra flera skärmar är amd en väldigt stark kandidat.

Det är moderkortet du pratar om, utan det blir det inte mycket till dator

Av whiskerer

Med en budget på 20 000 tycker jag helt klart att du ska ha en ssd. Ger inte mycket spelprestanda men snabbar upp datorn i allmänhet väldigt mycket, en mycket behagligare användning av datorn helt enkelt.

Ja SLI är nvidias motsvarighet till CF. Två gtx 580 presterar bättre än ett 590, men på det stora hela är det mer stabilt helt enkelt. Vissa spel har dåligt stöd för SLI/CF och 590 är egentligen ett kort med två GPU och inbyggd SLI. Då kan man tvingas köra på bara en GPU och då traskar 580 iväg rejält. Vad gäller minnet som är de 3072mb du pratar om så beror det på vad för skärmlösning du har. Spelar du på en skärm kommer du inte ha någon nytta av mer än 1536 mb kör du på tre skärmar så är det vettigt med 3072mb. Rätta mig om jag har fel men 590 3072mb stämmer inte riktigt, eftersom båda GPU behöver identiskt minne som speglas så har vardera bara 1536 precis som att köra två gtx 580 1536 i SLI.

När det kommer till processor så räcker verkligen i5 den presterar likadant som i7 och ärligt talat så kommer det inte vara processorn som flaskar utan grafikkorten så de pengarna ger väldigt lite i spel.

Skickades från m.sweclockers.com

Edit: här kan du se hur 590 prestar jämfört med 2 gtx 580 http://www.sweclockers.com/recension/13695-nvidia-geforce-gtx...

Av whiskerer
Skrivet av Monsterspelaren:

Det är väl precis att korten kommer få plats, tror du inte att luftflödet i mitt chassi kommer räcka? jag kommer montera samtliga extra fläktar i det.
så jag får en 140mm sidofläkt vid korten.
eller ska jag köra på xfx 6970?

Korten får plats, men de kommer sitta väldigt tätt och spruta ut värme på varandra. Referenskorten dumpas värmen utanför datorn på baksidan. Så de har inte samma problem, men speciellt asus gigantiska kylare lämpar sig mindre bra i SLI. du lär få bättre resultat med referenskort eller åtminstone med mindre kylare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer

Ska väl vara samma klockfrekvens och mängd minne. Annars så är det lugnt

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer
Skrivet av Monsterspelaren:

Jag orkar snart inte läsa mer recensioner och kolla inet Men det känns som att jag har valt ut riktigt bra saker
På måndag skall jag beställa och nu ser det ut så här
http://www.inet.se/kundvagn/visa/844639/2011-09-09

Har du planer på CF så skulle jag Rekomendera att du satsar på ett annat grafikkort då denna kylare inte lämpar sig särskilt bra för det. Bättre att körs på ett referenskort eller åtminstone ett med mindre kylare

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer
Skrivet av Minern:

Är detta paket bra? http://www.inet.se/kundvagn/visa/825893/2011-09-04
Jag valde 2500 utan K för att jag tror att jag inte kommer att överklocka^^ Men kom gärna med andra förslag.

EDIT: Jag har ett 650w nätagg.

Prisskillnaden mellan 2500 och 2500k är dock bara 50 kr och du får bra mycket mer för pengarna med k modellen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer
Skrivet av Layon:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/836112/2011-09-07
Och resten från CDON

http://cdon.se/hemelektronik/msi_big_bang-marshal_(b3)-141878...
http://cdon.se/hemelektronik/intel%C2%AE_core_i7_2600k%2c_3.4...
http://cdon.se/hemelektronik/gainward_geforce_gtx_580_-_1536m...
http://cdon.se/hemelektronik/gainward_geforce_gtx_580_-_1536m...
http://cdon.se/hemelektronik/gainward_geforce_gtx_580_-_1536m...

från cdon för att det är billigare och att du får 5%rabbat

Sedan så behövs bara ett chassi som passar mobo och smak, där är jag inte säker på vissa som passar, men detta är väl en bra grund eller?
i7 2600k, 8GB ram, gtx 580 3 st, 1250w PSU, MSI big bang Marshal...och möjlighet till ett fjärde 580

ett mycket smidigare alternativ men inte lika roligt hade varit detta

http://www.inet.se/kundvagn/visa/844544/2011-09-09

Lite över budget. Två 580 räcker långt, en bättre ide vore att köra på ett moderkort som stöder tri eller quad SLI och 2 st 580 imo. Faktum är att ett 580 räcker väldigt långt idag, mest troligen skulle du klara dig med ett, men tre känns mest overkill. Samma sak gäller egentligen 2600k den presterar likvärdigt i så gott som alla spel, enda gången man märker skillnad är i benchmarks. Och dessutom så kommer det krävas sjukt mycket uppgraderingar av grafikkort eller ett helt värdelöst optimerat spel innan en i5 kommer börja flaska. Kan dock vara en bra ide att kika på andra butiker efter bättre priser.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer

Här har du en dator som minst sagt kan kalla brutal. Lägg till fri frakt, vilket jag inte kunde hitta eftersom jag använder telefonen just nu. Du har lite över på din budget också, vilket du kan spendera på att byta datorlåda vilket ändå är ett personligt val.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/844517/2011-09-09

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer

Du borde satsa på 4 stickor 16gb ram om 8 inte räcker eftersom sb kör dual channel

Av whiskerer

Kör inte am3 dual channel ram? I så fall borde du satsa på två stickor istället för en. Borde inte vara någon större prisskillnad.

Av whiskerer
Skrivet av chm:

Jag undrar dock om vi går in på spel, visst finns det spel som drar nytta av HT? Tyckte jag läste att det var ett plus just i Crysis 2? Eller är jag ute och cyklar?

850w blir det. det får duga, och gör det inte det så spelar jag till mig ett 1200w av en polare på poker.

Även om det är fördel så flaskar processorn så gott som aldrig i dagens spel. Det är grafikkortet det handlar om. Du kommer antagligen aldrig se någon skillnad på 2500k och 2600k i annat än benchmarks

Skickades från m.sweclockers.com