Inlägg

Inlägg som RaW D Coy har skrivit i forumet
Av RaW D Coy
Skrivet av Dragnet:

Hm testade drivern verkar som spel har svårare att gå från windowed mode till fullscreen med denna.
Testade i ffxiv där timern för ändrade bildinställningar är 15sec och det tar exakt 15sec för skärmen att applicera.

Men kan ju vara något helt annat också, ska pröva upgrade'a drivern igen och se om det försvinner. Annars hade jag ändå samma problem som jag hade i senaste drivern för min del.

Av RaW D Coy
Skrivet av PeoplesMC:

Jag har fått den nya kabeln idag, testade direkt och sätta den i sleep några gånger och den vaknar nu som vanligt när jag rör musen utan att datorn låser sig. Inga svarta blinkningar än så länge, de var ju sällsynta så får se efter ett tag. Kanske var en slump att den vaknar felfritt, får se imorgon efter en natt i sleep om det går lika bra. Kabeln är en Startech DP14MM3M.

Ok! Än så länge låter det bra hör av dig där ifall något händer eller att det fortfarande fungerat fint!
Lägger en order direkt efter ditt nästa inlägg ifall det ser bra ut!

Tack hittills för infon

Av RaW D Coy
Skrivet av Dragnet:

Ja, det var bara att det stod något om G9 och det i nVidias release nötter för de två senaste versionerna. Jag väntar tills det inte gör det, vill inte ha problem med driver bara för att nVidia har stressat fram en ny driver bara för några nya spel som jag inte har

Jag kör enbart i native upplösning, jag gillar inte pixelskalning. De spel jag har fixar native så jag sitter nöjd i detta avseende.

Nix, inga svarta frames som jag har sett.

Vilken driver kör du nu? Ska se om det blir bättre för mig med den.

Av RaW D Coy

haha jag pratade med samsung support om att skärmen kraschar datorn/gpu drivern när man har sin LG oled tv inkopplad samtidigt som man har adaptiv synk+vrr påslaget i neo skärmen.

Fick då detta:

"Vi har undersökt ditt ärende och anledningen till att detta uppstår beror på att TV inte har stöd för 240hz.

Produkterna har olika uppdateringsfrekvenser. Om inte monitorn är kopplad till TV så kommer inte monitorn krascha."

Av RaW D Coy
Skrivet av Dragnet:

Jag har en av de allra första G9'orna (Gen 1 - juni 1 - 2020). I början var det ju en massa strul innan driver 1010.2 och nVidia kom ikapp. Nu någon enstaka gång kan den vägra tända sig och att uppdatera BIOS tar lite tålamod. Svart bakgrund och tunna vita rasterlinjer i vissa kombinationer kan ge lokalt flimmer men det är klart ovanligt.

Men i övrigt så känner jag inte igen mig alls i de problem ni ovan har med G9 Neo. G-Sync funkar utmärkt, jag flyger med den i typ 100-160 Hz. Bredden är härlig och kurvaturen är vanebildande.

OK, jag använder inte HDR (har inga spel med det) och jag ligger 2 steg bakom i nVidia driver just nu pga av deras problem med upplösningsalternativ. Har inga andra skärmar inkopplade. GeForce 3090.

Vad är det för "upplösningsalternativ" du saknar? Har inte sätt några problem på den fronten på senaste Nvidia drivern.
Har du adaptiv synk och vrr igång i skärmens OSD?

Får du några svarta frames ibland varje 40~min på skärmen?

Av RaW D Coy
Skrivet av PeoplesMC:

Trillade över denna tråden på första sidan : #16501475 om felkopplade DP kablar

Asså tycker vad han beskriver i första inlägget har väldigt mycke likheter med många av de problemen folk haft med og/neo g9.
Typ wake from sleep osv, och har märkt att ja får lite svarta flashes ibland, sällan men märker att den blinkar svart 2-3ggr om dagen typ.

Beställde en ny vesa certifierad kabel, får se om det händer något. Men det är ju löjligt att samsung skickar med en så rutten kabel till en "flaggskeppsprodukt".

Intressant, jag får bara svarta frames när jag kör adaptive sync igång på skärmen men då krashar den även datorn efter ett litet tag om jag kör den med min lg tv inkopplad. stänger jag av adaptive sync fungerar skärmen hur bra som helst även med min tv inkopplad. Pröva utan adaptive sync ifall du får samma problem. Hör av dig även när du testat nya kabeln för att se om det hjälpte !

Av RaW D Coy

hm samma problem, kanske är något knas med skärmen.. segt.

Av RaW D Coy
Skrivet av AJ79:

Ja allt det där du beskriver fungerar helt utan problem nu, men jag kör bara 8bit både på TV och Neo.
Tycker inte det blir någon skillnad att köra med 10bit.

intressant ska testa också, men du hade prövat med 10 bit på båda också? Hur stängde du av Gsync på lg tvn? bara via Nvidia panelen eller?

Av RaW D Coy
Skrivet av AJ79:

Ja absolut. Jag testade det som hastigast och skrev det tidigare idag också, men det har ju blivit en del meddelanden, så förstår att det missas.
Vad jag kunde se så var HDR lika urvattnad, grå och tråkig på denna andra Neo som den första. Ingen skillnad.

Som tur är har jag haft en bra kväll med skärmen annars och inte alls de problem med att starta skärmen, att datorn startar om sig eller slår ut de andra skärmarna, så det verkar nästan som att min första Neo verkligen var trasig och denna andra fungerar.
Får se hur det går i helgen.

Hur ser det ut nu med den nya, har du adaptive sync, VRR & 240hz igång på skärmens OSD? Sedan Gsync igång i nvidia panelen?
Hade du Oled tvn i kopplad nu också? Vad kör du för inställningar på oleden i NVCP? 10bit 4k 120hz?

Funkar detta för dig blir jag osäker ifall min skärm är paj också ifall det löste sig med en ny enhet. Jag har ju bara problem med adaptive sync igång tillsammans med min tv. Jag trodde det kan vara nvidia driver fel men om du inte får problemet .. .

Av RaW D Coy
Skrivet av yopiboy:

Skönt att höra! Bytte själv ut min imorse. Ingen av hdmi fungerade och skärmen startade ej som sagt med 240hz efter fix i nvidia.

Ta i trä.

Hade du adaptive sync igång på skärmen? Hade du bara skärmen i eller hade du flera andra också?

Av RaW D Coy
Skrivet av AJ79:

Vad har du mer inkopplat för grejor? Både ljud och bild från PC till TV eller går du via en receiver?

yes ljud via receiver, och sedan en lenovo ultra dock som kör 2st 1080p displays.

Av RaW D Coy
Skrivet av AJ79:

Intressant. Jag har också en sådan tv.
LG65CX. Är det samma modell som du?
Det strulade rejält när den var inkopplad med HDMI samtidigt som min första Neo på DP.. även när TVn var avstängd.
Dock körde jag inte TVn i G-Sync.

Yes fast 55". Har inte prövat att stänga av gsync för tvn dock ska pröva det också då jag tror att det blir någon konstig krock där.

Av RaW D Coy
Skrivet av AJ79:

Ja, jag kör adaptive sync med G-Sync i Nvidia. Inga problem än så länge. Har kört lite iRacing och än så länge fungerar det här exemplaret bra. Dock har jag lärt mig att inte ta ut något i förskott med den hör skärmen. Det första exemplaret var väldigt random.

Hm det fungerar bra för mig ända tills jag kopplar in min oled cx tv med gsync. Den verkar inte vilja lira med 2 gsync monitorer samtidigt

Av RaW D Coy
Skrivet av AJ79:

Fabriksinställningen i skärmen är 120 Hz, så det fick jag byta till 240 Hz. Sedan fick jag ställa in rätt upplösning i Nvidia CP.
Därefter fungerat perfekt i 240 Hz i det lilla jag testat, men provat stänga Neo och starta den igen, starta om datorn och ha fler skärmar inkopplade till GPU.
Inga problem att skärmen inte startar hittills. Ska testa mer senare.

Har du adaptive sync igång på skärmen och gsync på i Nvidia CP?

Av RaW D Coy
Skrivet av photek2k:

Verkar som 240Hz har "gått sönder" på mitt ex, innbränningseffekten uppkommer bara vid 240Hz. Så blir till att returnera detta ex...

Lite sugen på att prova en LG CX men är rädd för att formatet kommer kännas för stort för ett skrivbord och för mkt "in your face"... Annars får jag gå tillbaka till min 27" igen tills att Samsung fixar alla problemen med NEOn. (I wish)... Hade det inte varit för att alla 38" använder nano-IPS så hade jag lätt tagit en sådan istället.

Innbränningseffekt? inte hört om detta på denna skärm hur ser det ut exakt?
LG CX är ju sjukt trevlig inte haft några problem via HDMI 2.1 med den. Men det är ju ingen ultrawide så beror väll på vad man gör på den osv.

Jag har mörkt rum så jag behöver inte ha den på 100% styrka så UI element har mycket lägre risk att bränna fast sig i den om man nu spelar väldigt länge och samma spel ofta.

Men jag tyckte aldrig den var så bekväm att spela på om man inte körde spel som fungerar bra med handkontroll och man kan sitta mer relaxed. Typ spel som walking sims eller bilspel haha. Jag har ju dock 55" och sitter typ 1.8m (yes lite extremt) från den så lite skillnad om man kör 48" jag använder min oftast för film å serier.

Såg denna i sido panelen nu haha: https://www.sweclockers.com/marknad/203086-lg-cx48-oled

Av RaW D Coy

hade sjuka problem med att få igång 240hz, stängde av adaptive sync och nu fungerar det galant utan några krascher alls. ser ingen tearing heller även fast fpsen går hej vilt kör dock windows inbyggda VRR så kanske är den.

Av RaW D Coy

hade konstiga scanlines som såg ut som väldigt små streck typ som om de var mellan varje pixel vertikalt och horisontellt i mörkare ställen som discord. ändrade från sRGB till custom i menyn och höjde brightness till 75% så försvann det. Konstigt..

Av RaW D Coy
Skrivet av PeoplesMC:

Läste nånstans att Neo drar uppemot 250w när hdr är igång, verkar ganska saftigt för en skärm, typ som ett extra 3070

I SDR tror jag den ligger runt 70w om jag minns rätt.

Beror väll på det som visas på skärmen tror den kan peaka 250w kan inte tänka mig att den håller 250w konstant låter sky högt.

Av RaW D Coy

Testa nya neo lite igår.
Hittat 2 problem hittills.

Ibland när jag stänger ned apex legends eller tabbar ut när spelet är satt i fullscreen i settings så dör alla mina skärmar och datorn fryser sig så jag måste boota om, inte ens reset knappen fungerar måste hålla ned power knappen.

Det andra är hur dåligt hdr ser ut i desktoppen vet inte vad det är ifall det är brightness eller kontrastet som är boostad eller något. Hdr ser ut som sdr på min oled tv där inget ser white washed ut så vet inte varför det inte ser lika ut. Är det ngn hdr profil från Samsung som är knas? Är på senaste firmware å nvidia driver osv.

Kör amd cpu med ett 3090 med flera monitorer i kopplad till datorn

Av RaW D Coy

Annonsören har avslutat denna annons.