Inlägg

Inlägg som Flygplan har skrivit i forumet
Av Flygplan

Annonsen är avslutad

Av Flygplan

Paket: 4790k, 970 GTX, 16GB Ram, 24" 144hz, Evga 850w Gold G2, 16GB Ram etc

CPU: Intel Core i7-4790K
CPU Kylare: Cooler Master Hyper 212 Evo
Moderkort: ASUS Z97-AR, Socket-1150
Grafikkort: GeForce GTX 970 Gaming 4GB
Skärm: BenQ 24" 3D LED XL2420Z 144hz
Chassi: Corsair Carbide 200R Midi Tower Svart
Nätaggregat: Evga G2 850w
SSD 1: Samsung 850 EVO Series 500GB
SSD 2: Crucial 250GB ~ år 2014
RAM: Kingston HyperX Fury Black DDR3 DIMM PC15000/1866MHz CL10 2x8GB
Optisk enhet: DVD-RW
Mus: Zowie ZA-11
Musmatta: Logitech G840 (OBS! Ny och helt oanvänd)

Nyformaterad och installerad med en kopia av Windows 10. Några märken och nagellack (2 åring...) på främre delen av chassit som syns på bilden. I övrigt fungerar allt utmärkt.

Utgångspris 3700kr. Säljs endast som ett paket. Bud på enskilda komponenter undanbedes. Hämtas i Limhamn, Malmö.

Läs hela annonsen här

Av Flygplan

Det är en enorm skillnad mellan en full array (FALD) QLED och en vanlig edge-lit. En FALD har nästan lika bra svärta som en OLED. Man måste vara en enorm bild-nörd för att inte anse att en FALD QLED har bläcksvart svärta. Och det är ju det som är den stora fördelen med OLED, den enormt bra svärtan. Så i jämförelsen FALD QLED vs OLED faller nästan OLED:s största säljargument. Andra fördelar med en QLED är ljusstyrkan så att det går väldigt bra att titta på TV även när det är ljust ute. Just det är ett helvete med OLED. Sen slipper man inbränningar också.

Jag var i samma sits som du förra året. Som du kanske redan anat valde jag till slut en 75" QLED. 2018:s år modell, 75Q8DN. Motsvarande modell i år är Q70. Och jag är riktigt nöjd. Det är absolut inte för stort. På samma sätt som man tyckte att 50" var jättar för 10 år sedan vänjer man sig väldigt snabbt. Jag tycker nästan att 75" är för litet nu.

Av Flygplan
Skrivet av kwame:

Lite rabattkoder via Benify:
-> 35% på Philips onlineshop. (Lägg till produkten i din kundvagn och sedan vid kassan använd koden )
Beställde en Sonisk eltandborste, DiamondClean för 1300 mot ord. pris 2000!

20% rabatt på mycket via Apoteket:
15% Åhlens:

Jag tycker att det är fel att hemliga koder, tänkt för anställda för företag som betalar för tjänsten, läggs ut publikt. Det kommer bara medföra att rabatterna dras in för oss som har rätt till det, eller att de kommer på krångliga lösningar med inloggning.

Av Flygplan

Skapas det en Sweclockers horde guild på en PVP-server är jag definitivt med! Spelade extremt mycket wow 2005-2007, och kommer nog spela lika mycket nu när classic släpps

Av Flygplan

Jag funderar på att skaffa en Xbox One X. En fråga angående Game Pass som nästan är gratis just nu... Där verkar Forza 4 och en massa andra ganska nya spel ingå. Vad är haken? Många av spelen som ingår kostar ju fortfarande ganska mycket att köpa.

Av Flygplan
Skrivet av bluppblupp:

Vero 4k+ verkar galet nice för lokalt material, men du får ju inte android tv och dess appar som i Shield vilket kan vara värt att tänka på.

Det är bara just för lagrat material på en extern HDD jag bevöver den 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Av Flygplan
Skrivet av bluppblupp:

Borde ju inte vara några som helst problem, du har väl soundbaren kopplad via ARC till din tv redan nu?

Yes, det har jag. Tack för svaret, ville bara få det bekräftat att det går att koppla så. Har fram till nu haft en 8 år gammal plasma utan ljudsystem, så jag är helt grön på man överhuvudtaget kan koppla ihop grejerna nu för tiden. Begreppet ARC lärde jag mig nu genom en googling

Jag djupdykte i ämnet mediaspelare igår och kom fram till att med mina krav om 4k/HDR/Atmos som klarar att spela upp "allt", behöver jag antingen en Shield eller en Vero 4k+. Vero 4k+ kostade bara 1350kr, så jag beställde en sån istället.

Av Flygplan

Jag har precis köpt en ny TV (75Q8DN), men den interna mediaspelaren var inte mycket att hurra för. Jag har även en Atmos soundbar (Samsung HW-N950). Jag är ute efter en lösning som kan spela upp mina 4k filmer med Atmos, lagrade på en USB HDD utan problem. Kruxet är att Atmos på soundbaren fungerar bara om källan kopplas direkt dit. Funkar det att köra HDMI från Shield till soundbar, och en HDMI mellan soundbar och TV för bildsignalen?

Låter det som att Shield är rätt mediaspelare för mig?

Av Flygplan
Skrivet av JimmieSan:

Helt klart, fast din logik är rätt konstig.
Om dom skulle rekommendera han ett kort ut vinstdrivande synpunkt, varför då rekommendera ett billigare kort?

Vinstmarginalen är naturligtvis inte satt på en fast procentsats för alla produkter i sortimentet. Många dyra varor säljs med förlust och billiga varor kan ha skyhöga marginaler. Det kan också handla om att varan var utgående. Eller att den anställda helt enkelt inte visste bättre.

Hur som helst var rådet om ett 1050ti från Inet dåligt.

Av Flygplan
Skrivet av mikael_a1:

Intressant bild

Hur är det med ljudnivåer på respektive kort?

Ringde Inet och de rekommenderade då 1050ti.

Borde inte de ha bättre koll?

En butik med vinstintresse vs. oberoende testresultat. Driver du nu?

Av Flygplan
Skrivet av Datanisse:

Alla priser över 4000k är ockerpriser oavsett grafikkort!

K=kilo=tusen

Av Flygplan
Skrivet av RoleX:

ja 500kr första året men sen lär man väl inte säga upp kortet ifall den är så bra som du beskriver det med andra ord får man räkna med 1000kr per år.
Kan man se någonstans vad olika resor kostar, poängmässigt och skattemässigt. Vill ju kunna beräkna ifall det är värt det eller ej i slutändan beroende på om man kommer upp i 150 000 eller inte.

Nackdelen med kortet är att många ställen inte tar emot den.

Det finns tabeller på SAS hemsida. Åker man med SAS handlar det om hundralappar, med andra star alliance bolag brukar det bli några tusen.

Är man på gränsen till att komma upp till 150k kan man betala räkningar eller göra överföringar till bankkonton på tex betalo.se. Det kostar 2.5% av beloppet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Flygplan
Skrivet av RoleX:

Hänger inte riktigt med här, Du får altsså poäng som du sedan kan utnyttja för att få en resa billigare? altsså inte en gratis resa.

Till att börja med så kostar kortet 1000kr per år enligt hemsidan. Vad är då den totala "vinst" för en person som spenderar 150 000kr och vad är "vinsten" ifall man inte kommer upp i den summan, säg att man "endast" handlar för 130 000 per år.

Det kostar 500kr första året vid inbjudan. Biljetten köper man helt och hållet för poängen. Men skatter tillkommer.

I ditt exempel tjänar man bara poäng per spenderad krona, ca 20.000 poäng. Man går alltså miste om möjligheten att tex. köpa en businessesclass biljett till USA för 50.000 poäng (normalpris 100. 000). Så 20.000 poäng räcker inte långt utan amex vouchern.

Men det är busenkelt att tjäna poäng på andra sätt. Bara på att skaffa kortet och bjuda in en kompis får man ytterligare 30.000 poäng. Då har man helt plötsligt poäng till en biz biljett tillsammans med de 22.500 poängen man får för att ha spenderat 150k.

Jag har under mina 13 månader tjänat 210.000 poäng, utan att ha lagt nån större tid på det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Flygplan
Skrivet av JohnStokes:

En snabb fråga, kan man ha flera kort kopplade till ett konto (t.ex inom familjen)? Är det kostnadsfritt att ha fler kort eller vad skulle det isåfall kosta?

Ett extrakort till familjemedlem och ett extrakort till en själv är kostnadsfritt. ***bort/mod***

Av Flygplan
Skrivet av gamefreak:

Har jag förstått amex rabatten rätt:
Om man spenderar 200 000kr på ett år ger det 30 000 poäng och det behövs 60 000 poäng för att flyga till USA, så man får en flygresa dit vartannat år.

Nej, du har missat en del. Med Amex-vouchern får man en biljett för halva poängpriset. Istället för 100.000 poäng i businessklass till USA kostar den 50.000. Det är 150.000kr under ett kalenderår (1 Jan - 31 Dec) som gäller för att få vouchern.

Skrivet av gamefreak:

En flygbiljett till USA går att få för 5 000kr. Så då blir rabatten 2500kr per år. Det betyder att det blir 1,25% i återbäring? Och flygresor ger dubbelt med poäng, så om man köper flygresor får man 2,5%?

Det är ingen bra affär att använda poängen till ekonomibiljetter eftersom man måste betala skatter för biljetten, vilket inte är mycket lägre än för biljetter i business/first. En biljett i första klass för pengar kostar ca 20 gånger mer, men inte så värst mycket mer poäng.

Det finns oerhört många sätt att skaffa poäng. Jag tjänar och spenderar troligen mer än medelsvensson, men här är min poängintjäning sedan November 2015.

http://i63.tinypic.com/244o8q8.jpg

Det mesta är från Amex. Notera att jag redan hunnit utnyttja 95.000 poäng. Jag har ytterligare 20k poäng inkommande nästa månad från att ha bjudit in en vän till Amex (12-17k per inbjudan). Alltså 160.000 poäng på 10 månader.

Resan jag bokade var:

Business till Frankfurt.
Första klass till Tokyo.
Första klass till Singapore där jag spenderar ett dygn.
Business till Bangkok där jag stannar ett tag.
Första klass till Tokyo där jag spenderar ett dygn.
Första klass till Frankfurt.
Business till CPH.

Den biljetten hade kostat ca en kvarts miljon kr att köpa för pengar. Mina totala omkostnader för att få den biljetten har varit 5000kr. Det är ganska bra avkastning om du frågar mig. Och jag är på god väg att boka biljett nummer två, vilket jag gör när jag fått nästa Amex voucher 2017.

Av Flygplan

Jag hinner bara spela någon minut innan skärmen blir helt svart och datorn startar om sig. Någon annan med samma problem?

Av Flygplan
Skrivet av Mange75:

Tror ni att det blir nått beta spelande imorgon?
Inte nånstans kan man läsa vid vilken tid det släpps eller var man laddar hem det?

Imorgon? Nej. Den 30:e startar betan med early access.

Av Flygplan

Jag köpte min Samsung 850 EVO 500GB för 1290. Prisbevakning på prisjakt är väldigt användbart.

Av Flygplan
Skrivet av twk:

Helt galet har nog ingen påstått! Jag köpte själv ett 1,5 år gammalt GTX 970 Strix, inkl. kvitto och kartong, för 1600 kr för en vecka sedan. Jag skulle säga att TS kort är värt något liknande. Särskilt när kvitto saknas. Hur vet köparen att kortet i själva verket inte är 2-3 år gammalt? Utan kvitto kan man påstå vad som helst.

Skickades från m.sweclockers.com

För att kortet släpptes Oktober 2014.