Inlägg

Inlägg som aleves har skrivit i forumet
Av aleves
Skrivet av RVX:

Min nuvarande X99, a.l.a 5820K börjar sakteliga transformeras till den äkta tronarvinge till den till synes odödliga 2500K.
Sanna mina ord.
you're gonna have to fight harder!

🙏

Har däremot varit nära ett flertal gånger på att investera i Zen 2/3 under åren, men det har alltid funnits något annat som har behövt min plånboks uppmärksamhet då min i7-5820K (överklockad givetvis) fortfarande hänger med skapligt helt enkelt

2021 fortsätter att leverera käftsmäll efter käftsmäll, så det blir att hålla hårt i det man har tillsvidare.

Av aleves
Skrivet av firstofmay:

Off topic men jag måste veta, kör du 2080 och Windows XP?!?!?!?!?!

Kanske till och med är ett moddat Win98 med XP-tema där jag fick ett RTX 2080 att rulla fint i... ?!? :OOOO

Kör OpenShell där jag har konfigurerat så att mitt Win10 ser lite mer ut som WinXP. Startmenyn och aktivitetsfältet i detta fall, bakgrunden byter man som vanligt, men inte mer än så då allt annat kör med Win10 gränssnittet.

I mitt fall så är det uppfriskande med något annat än det platta och enfärgiga temat Win10 kör med. Tycker det räcker med att man stöter på det överallt annars när man inte sitter vid sin egna maskin, blir mer inbjudande på något vis när man distanserar sin maskin från alla andras maskiner som har med jobb att göra och eventuell tech support åt släktingar/vänner

;)
Av aleves

Precis som @MinscS2 nämner så hade jag också ett Asus RTX 2080 Dual OC hos mig som gjorde ett liknande väsen.

Inet som jag köpte det hos gick med på retur som tur var, inget som de ville ta in på garantin tydligen. Detta märktes samma dag som jag fick kortet däremot, så ångerrätten gällde fortfarande.

Här har du tråden där just jag, @MinscS2 och diverse andra diskuterade lite runt detta (2018 Q4-2019 Q1), mitt inlägg på "Asus RTX 2080 Dual OC-tråden". Om det nu kan tänkas vara till hjälp dvs, kan dessvärre inte minnas att vi kom fram till något vettigt då heller än att fläktarna är skräp helt enkelt för 20-serien från Asus

Av aleves
Skrivet av Steffe:

@aleves: tror ditt dokument har gett upp, verkar få timeout konstant under dagen. Bara en heads-up ^^

Har helt ärligt inte varit in och kikat på mina "crawlers"-ish sedan jag faktiskt fick tag på mitt kort i november förra året 😅 Inte minst så kändes det som att intresset för mina projekt hade svalnat vid det laget då folk väldigt sällan gick in på dem.

Kan däremot ta en kik någon dag och se om det går att åtgärda. Det var lite överkurs för mig redan med den nuvarande varianten, så jag lovar inget, men ett försök kan jag ge det åtminstone

Av aleves
Skrivet av SockerfriKetchup:

Inte nytt.. Nvidia försökte med denna teknik när AMD spöade dem med 79XX-serien, men då hade tekniken inget namn utan Nvidia gjorde bara texturerna suddigare och därmed mer FPS..

Folket reagerade rejält, och Nvidia tog bort ''tekniken''

Idag har de satt namn på det och folket sväljer det med hull och hår

och nej, jag har absolut inget emot nytt.. nytt är bra om det verkligen ger nåt.

Väldigt imponerande att de satt på en ganska avancerad uppskalningsalgoritm gjort med neural network och deep learning redan för ca 15 år sedan

Av aleves

Denna GitHub-sida verkar täcka det allra mesta angående spelet, kan vara värt att kika i

Dungeon Siege 2 Troubleshooting Guide

Av aleves
Skrivet av ye546:

Testade att köra med x264 very high, och att strömma 1080p 60fps 9k bitrate (strömmade till youtube), det fungerade förvånansvärt bra. Kvalitén kanske inte är top notch, men den går absolut att kolla på. Tack för input då detta fungerade!

Trevligt hörredu!

Du kan ju även prova "fast" och se om den kan hantera det, varje steg gör märkbara skillnader med så pass låg bitrate. Annars så är "veryfast" fullt acceptabelt, ungefär där Nvidias Pascal (10-serien) ligger i kvalité när man kör NVENC.

Se även till att "Dropped Frames" (kan heta "Tappade bildrutor" om man kör på svenska) inte dyker upp och stiger under streamens gång (denna text sitter allra längst ner i spalten av OBS-rutan), då innebär det att hårdvaran inte riktigt hänger med och förstör upplevelsen för tittarna. I detta fall så kan du prova att sänka upplösning och/eller ändra preset till något sämre.

Skulle du behöva gå under 900p och behöva ställa in den på ultrafast så är inte 60 FPS värt det, då är det bättre att offra det mot 1080p 30 FPS med "veryfast"/"fast" istället då kvalitén på streamen är viktigare än den upplevda hastigheten man får av 60 FPS då man inte lär se något ändå när allt bara smälter ihop. Skulle 60 FPS vara obligatoriskt så kan 540p/720p duga, men att kunna uttyda texter och diverse konturer kommer vara ganska jobbigt.

Av aleves

På rak arm, x264 med superfast/veryfast i valfri bitrate (det som passar streamingtjänsten dvs) bör den nog kunna fixa i 1080p 60 FPS, annars så ser 900p helt okej ut också som en kompromiss. Ultrafast finns också, men det lär ju se ut som ren smörja med så pass hög upplösning + FPS när begränsningarna runt bitrate fortfarande är relativt restriktiva.

Kan inte rekommendera QuickSync (iGPU hårdvaruaccelerering) då det är helt värdelöst för spelstreaming, iaf om man nu inte har tänkt streama långsamma aktiviteter såsom free chat/QnA, ritning/redigering, långsamma spel rent generellt osv. AMD ligger grovt efter i detta med tyvärr. Det bästa just nu är Nvidias NVENC med Turing/Ampere (20-/30-serierna), Pascal saknar B-frames men är också helt okej för streaming. Bästa är x264 däremot i fast/medium och uppåt om CPU:n orkar.

Länge sedan jag höll på med streaming däremot, jag rekommenderar att du läser på en del själv och testar dig fram vad som funkar bäst för dig

Av aleves

@andra94 har i stort sett redan svarat på frågan, jag vill bara tillägga att man kan använda denna länk, NVIDIA - Advanced Driver Search, där man kan filtrera drivrutinerna på ett vettigare sätt då jag själv vägrar att ha DCH-varianterna.

Av aleves
Skrivet av Nioreh83:

9/10

Missade på vilken windows som hade zip-funktion

Har alltid gillat komprimering, och nuförtiden arbetar jag delvis med det

Fick exakt samma resultat där jag just tabbade mig på ZIP frågan

Håller själv på med att experimentera med en massa codecs för ljud, stillbilder/texturer, videos osv som en del av min hobby under åren.

Av aleves
Skrivet av AplAy:

Alright! Har "installerat" Windows XP Professional SP3 i VMware Workstation 16 Player.

Finns det några rekommenderade inställningar inuti VMware för virtualiseringen? Just nu är det 512 MB ram, 40 GB hårddisk utrymme, och 1 CPU-kärna. Bör man öka upp till 2 CPU-kärnor eller är det overkill för virtualiserat XP?

En tråd räcker ganska långt i XP, helst med moderna CPU:er. Skadar dock inte att öka om man nu vill eller om man har tänkt köra tyngre program som råkar ha multitrådskompatibilitet. Ska man köra mycket multitasking så kan det vara trevligt att ha minst två trådar.

Kan däremot rekommendera att du ökar RAM till minst 1GB eller högre (3-4GB är max för 32-bitars i stort sett) även om 512MB är fullt funktionellt, men jag vill minnas att XP rullar på lite bättre med 1GB+ iom caching osv.

Av aleves
Skrivet av Shiprat:

...
Utan AA försvann det flummiga ghosting-beteendet där man liksom har lite konstigt shimmer runt vissa kanter i rörelse- detta är inte så märkbart nu när jag kör native men det verkar bli förstärkt av DLSS där det ibland var rätt störande, har inget nvidiakort som stödjer DLSS kvar så kan ej testa längre, ska se om någon polare vill prova och rapportera av.

Kan rekommendera att kika på sidor som PCGamingWiki, finns ganska mycket som kan lära sig om diverse spel och deras inställningar + eventuella tweaks.

DLSS funkar inte utan TAA i detta spel, PCGamingWiki - Cyberpunk 2077

Här är också varför man bör överväga att inte stänga av TAA i detta spel om man verkligen inte måste, GitHub - Disable TAA broke FPS and also visual

Av aleves

https://i.imgur.com/O4Oq9Po.jpg

( •̀ ω •́ )

Av aleves

Om någon här är intresserad av diverse tweaks så har jag har redigerat mitt tidigare inlägg ovanför med fler saker man kan prova

Av aleves

För er som har AMD Ryzen processorer kanske ska undersöka detta lite?

Cyberpunk 2077 seems to ignore SMT and mostly utilise physical CPU cores on AMD, but all logical cores on Intel

EDIT:
Har skapat en patch som fixar detta åt en, här är länken.

Extrahera filerna direkt i huvudkatalogen för Cyberpunk 2077, kör "!CP2077_AMDPATCH.bat" och följ det som står i rutan. Jag tror (och hoppas) att filstrukturen är likadan hos både GOG och Steam versionerna. Har ingen aning om EGS däremot.

Ha i åtanke att jag bara kan garantera att patchen fungerar på v1.04 som är nuvarande, släpps det nya versioner senare så bör man kolla upp om detta fortfarande är aktuellt.

EDIT -BUT WAIT THERE'S MORE-:
Finns tydligen fler saker man kan göra för att potentiellt uppnå stabilare gameplay,

Sistnämnda ska tydligen redan inkludera AMD patchen som jag nämnde innan denna edit, men inget som jag kan bekräfta då jag har en Intel. Innehåller även en till fix som tydligen ska gynna både AMD och Intel däremot.

Med allt detta fixat så tror jag att det märks att det är lite stabilare, lite mindre ryck osv. Jag kör just nu 4K 60FPS och min CPU är absolut gränsfall att inte flaskhalsa i det flesta scenarion, men jag kan tänka mig att dessa optimeringar gör nog större nytta för dem som siktar på 80-100+FPS vare sig upplösning.

Av aleves
Skrivet av BrottOchStraff:

Är det inte tekniskt sett möjligt att köra RT med Pascal? Har för mig det gick

Visst går det, men då det inte finns något hårdvarustöd för det så blir ju upplevelsen PowerPoint™ deluxe

Skrivet av danielwerner:

Jag får inte Geforce Experience att fungera ÖVERHUVUDTAGET. Appen öppnas och jag kan logga in, men klickar jag på något spel den scannat fram så säger den "unable to reach Nvidia servers" och den hittar inga drivrutiner eller något. Den har helt enkelt ingen kontakt till Nvidia och jag fattar inte vad jag ska göra.

Testat att installera om appen tre gånger nu så det hjälper iaf inte. Kan inte spela Cyberpunk med DLSS pga detta. Får ju inte heller ladda ner drivrutinerna manuellt för det bara står och tuggar på Nvidias sida (hela världen laddar väl ner skiten just nu).

Prova här,
https://www.guru3d.com/files-details/geforce-460-79-whql-driv...

Av aleves

Kalibrerat min Acer K242HQK för både ~100 nits (58% B, 0% C) för dagen och ~40 nits (14% B, 0% C) för kväll. Har sett 100 nits slängas runt i olika specs/rekommendationer runt Rec.709/sRGB, så tog min inspiration därifrån, men inget som jag skulle lägga alldeles för mycket vikt på helt ärligt då det inte riktigt är ristat i sten och 80-120 nits verkar vara sweetspot:en vilket som.

Körde tidigare f.lux med fast ljusstyrka där f.lux "fusk" sänkte min ljusstyrka när det närmade sig kväll, men kör numera utan nu när jag kör ClickMonitorDDC (Archive.org länk, sidan verkar vara nere sedan november tyvärr) istället. Med det så har jag ställt tidsinställda kommandon som skickas till min skärm vid vissa tidslag när det passar mig. Ändrar manuellt med hotkeys när det behövs. Ett jäkla skitprogram att använda, men det gör sitt jobb när man har lyckats fixa allt till slut

Vet att Monitorian existerar, men jag kräver att programmet skickar RGB- och Contrast-värden också mer än just Brightness då jag vill att den ställer allt rätt om det skulle bli något krångel eller om man råkar återställa skärmen pga värdelösa menyer

Av aleves
Skrivet av anon140864:

Ladda ner Classic Shell för fasen. Det ger dig klassiska UIn. Hade aldrig använt Win 10 utan classic shell.

Classic Shell utvecklas inte längre tyvärr. Men det finns andra som har fortsatt utveckla det under namnet Open Shell istället som tur är

Av aleves
Av aleves

Från att viljat ha en FE vid släppet ~som gick åt helvete~ till att ha varit optimistisk att Komplett skulle ha haft Zotac Trinity (non-OC) i lager innan december, sedan avbokad efter att man hade beställt en Asus TUF OC hos Elfelgiganten som visade sig vara en myt. Så september var rökt, oktober likaså där jag gjorde desperata beställningar hos Inet och Datagrottan...

...men sen kom november,

https://i.imgur.com/01iSa24.png

Pessimistisk som man är så kommer väl paketet "försvinna" under leverans eller något annat jävulskap