Inlägg

Inlägg som Moriquende har skrivit i forumet
Av Moriquende
Skrivet av Oliver91:

ASRock moderkort fanns ju alltid i lager hos @inet 2010 när jag köpte mitt första och nu säljer dem inte det längre @webhallen har de som beställningsvara men bojkottar helst dem när de helt plötsligt bommade igen butiken i Halmstad vid midsommar förra året... Då finns i princip bara proshop eller tyska butiker kvar!

Skickades från m.sweclockers.com

Du bojkottar ett företag enbart på grund av att de slog igen en butik? Går butiken inte runt så måste den stängas.

Av Moriquende
Skrivet av Smurfn:

Varför måste stater och myndigheter alltid lägga sig i. Den fria marknaden tar alltid hand om sig själv.

Helt rätt. Aldrig hänt att ett bolag mutat ett annat så de endast köper deras produkter. Aldrig några bolag som bildat karteller heller.

Av Moriquende

Detta é nice

Av Moriquende
Skrivet av bulybasha:

"Seagate". *ryser*.

Jag med. Seagate borde nog jobba på att öka hållbarheten på sina diskar innan de komplicerar saker och ting ytterligare.

Av Moriquende
Skrivet av ghollghost:

Och ändå läser man dagligen om att folk får alldeles för lite fps i detta spelet och dålig optimering. Med de kanske har en mega-uppdatering till release som nvidia fått testa med?

Jag får 130-144 fipps med 1080 i 1080p på test server. Kör med texturer på high och view distance likaså. Resten är medium och low.

Av Moriquende
Skrivet av Xinpei:

Men samtidigt är det mindre lönsamt ur ett försäljningsperspektiv. AMD skulle må bättre av merförsäljning än den taktik de kör med nu som helt enkelt handlar om att få tillbaka förtroendet hos kunderna. En jämförelse med Intel kan göras när de låg efter AMD. Då försökte de precis som nu. Så nog är AMD mer användarvänliga än Intel även om det beror snarare på ekonomiska orsaker. Intel däremot bryr sig sällan om användarvänligheten.. så länge de säljer.

Håller helt med. Det hela är riktigt smart och bra för oss kunder. Det är därför som Intel fått sån panik och lagt i överväxeln.

Av Moriquende
Skrivet av Esseboy:

Så du anser att Intel byggde sockeln 1151 helt utan tankar på att stöda framtida flerkärniga CPUer? AM4 har runt dubbelt så många strömkontakter sockeln, Intel snålade och fick kläma in fler i version 3 av sockeln! Intels CPUer har förut haft lödd IHS och tror inte ett dugg på deras bortförklaringar.

AMD går också hårt för att modularisera sin akitektur (Zeppelin modulerna och infinity fabric) fört att pressa priserna, men om dom verkligen skulle satsa på att snåla skulle dom använda silikon i sin TIM istället.

Sen har vi 2066 platformen som begränsar antalet PCI-E banor med billigare modeller, kräver en nyckel för hårdvaru RAID, dålig VRM kylning och kostar sjuka summor!

På svart och vitt är AMD för tillfället företaget att stöda så länge man använder deras produkter i applikationer där du får samma prestanda per krona Speciellt med tanke på Ryzen 2 och Ryzen refresh.

Konstigt att du blandar in Intel trots att jag inte nämnde Intel alls. Finns nog ingen entusiast som stödjer eller gillar det Intel gör med sina socklar, TIM eller att de låser in oss till dyrare upplåsta modeller för överklockning. Det enda jag försökte få fram är allt AMD gör är ur ett ekonomiskt perspektiv. Att tex designa en sockel och behålla den över flera år är väldigt ekonomiskt.
Intel kan tvinga på oss nya socklar och processorer genom att de redan har en kundbas och de ekonomiska musklerna att genomföra det.

Av Moriquende
Skrivet av Esseboy:

AMD stöder open source, kör mindre fult spel, har mindre marknadsandelar och tänker generellt sätt mer på kunden än på sina egna vinster (lödd IHS, nya CPUer är kompatibla i äldre moderkort, lägre priser etc.)

Om du tror att AMD gör något för att förenkla för sina kunder så misstar du dig.
AMD stannar kvar på samma sockel för att det är billigare och kör med lödd IHS eftersom det antagligen lämpar sig bra för deras tillverkare och teknik. Eftersom Ryzen, Threadripper och Epyc är samma kisel så är det också lätt hålla priserna nere.

AMD satsar precis som alla företag väldigt hårt på just vinst.

Av Moriquende
Skrivet av kallandes:

Kanske bara är Webhallen som kör den annars? Där får man AC: Orgins, med alla ROG kort

Samma på Inet.

Av Moriquende
Skrivet av flashen:

Jag har en. Lite coolt att ha en penna som är gjord för rymden och mekanismen är väldigt tillfredsställande att använda. Den skramlar dock när man skakar den och det finns billigare pennor som är mycket bekvämare. Skrivvinkeln är ganska låg också.

Mest en kul grej att ha och använda på skrivbordet.

Av Moriquende

Witcher 3, This War of Mine, Day of Infamy, Baldur's Gate: Enhanced Edition 1&2, Dues Ex:Human Revolution, The Long Dark, Alien:Isolation, PUBG.

Witcher 3 är speciellt bra om du har begränsat med tid. Du kan spara när som helst och det finns fast travel. Du kan göra alla quests eller så kan du bara göra main quest.

Av Moriquende

Jag är också intresserad och kan hämta i Götet om det inte blir något.

Av Moriquende

Ahh, känns som att det är 2005 igen. Har väntat länge på det här.

Av Moriquende
Skrivet av LeVvE:

Har aldrig varit våldsam men 6st DeathAdder "dog" iaf av scroll med rubberband eller dubbelklick på knapparna.
Enda Razer produkten jag haft som inte gått sönder är en Armadillo och om den gick sönder då jävlar...

SteelSeries är samma skit, inte bara Razer som håller dålig kvalité.

Har haft 2st Copperhead och är nu inne på min 4:e Deathadder på ca 12 år. Får alltid dubbel klick på någon musknapp.
Som tur är har de flesta gått sönder inom 1 till 2 år så det har gått på garantin.

Razer är kort sagt skit och jag skulle inte fortsätta använda deras Deathadder om det inte var för att den passar min hand så otroligt bra.

Av Moriquende

9/10. Missade på frågan om A64 arkitekturen. Illa

Av Moriquende

Yees har väntat länge på detta!

Av Moriquende
Skrivet av pekkasteele:

För sena? Vad spelar det för roll om man till höst ska köpa ett kort och Vega passar en prestandamässigt, om det kom igår eller för ett år sen?

Exakt. Bara för att Volta är på G så betyder det inte att Vega är skit.

Av Moriquende

Trodde aldrig vi skulle få se en processor som i standard utförande drog mer än en 9590. Helt galen förbrukning men den presterar ju också därefter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Moriquende
Skrivet av Ozzed:

Däremot är GTA V inställt på ultra och då går det i 18-40fps för mig och jag tycker ändå det flyter fint och inte hackar.

Herregud, det är ju helt ospelbart.

Av Moriquende
Skrivet av Wasp:

Hurfasen gör man en service på en processor?

Du byter kiseloljan såklart, det vet ju alla.