Inlägg

Inlägg som Jerkanftw har skrivit i forumet
Av Jerkanftw
Skrivet av reflux:

T ex den här som har omställningsbara upptagningsmönster: https://www.elgiganten.se/product/gaming/streaming-och-inspel...

Annars är ju Rodes mikrofoner välbeprövade just i musiksammanhang: https://www.komplett.se/product/935872/datorutrustning/kringu...

Behövs inget ljudkort till USB-mikrofoner.

Skrivet av blackcoffee:

Jag skulle verkligen rekommendera att du tar en titt på Rödes prylar, det är bra grejor. Det verkar inte finnas så mycket black friday-specialare men de är ändå billiga för sin kvalitet. Den "NT-USB" som länkas ovan är bra. Om du bor nära en vanlig musikaffär ta ett snack med dem. Annars är emusic.se och thomann.de bra butiker att snacka med. Den senare har kundtjänst som snackar svenska om du mailar eller ringer dem och jag har bra erfarenheter av dem.

Tänk på att skaffa vettiga stativ också, både för gitarren, sången och pianot.

"Buy quality, cry once!".

Jag har NT-USB och kan tyvärr inte rekommendera den. Den har väldigt bra ljud osv men det är väldigt ofta som windows inte känner av den, enda lösningen verkar vara att koppla ur och in den. Googlat på detta ett x antal gånger, flera med samma problem och ingen som har en 100% lösning.

Av Jerkanftw
Skrivet av Rickosaurus:

Jag avskyr allt som har med Apple att göra, har aldrig och kommer aldrig att köpa deras produkter.

Vad har det med nyheten att göra? Det är helt sjukt vad folk ska hata på internet för inget alls.

Av Jerkanftw

Brukar sänka de lite sakta med en tesked i kokande vatten, funkar bra. Utan salt.

Av Jerkanftw

Kör detta, DuckyxVarmilo

https://inetimg3.se/img/688x386/6100458_0.jpg

Och är otroligt nöjd med storleken. Inte använt en numpad hemma på flera år, tycker den är alldeles för mycket i vägen när man spelar. Det enda jag saknar på just det här tangentbordet är att kunna pausa spotify men men.

Av Jerkanftw

Varför vill hon ha just en Macbook Air? Och vad ska hon använda den till? Vill hon ha det just för att det är en mac och det är vad hennes vänner kanske har? Status-grejen? Skulle hon vara lika nöjd med windows?

Av Jerkanftw

Slutade äta godis, chips och läsk för några år sedan, men dessa saknar jag som mest faktiskt.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQsBr_agT...

Blir jag sötsugen så är det glass eller bakelser som gäller. Kaaanske någon finare chokladkaka som Lindt Excellence.

Av Jerkanftw

Om du har en antistatpåse så är det en bra start. Sen funkar det nog att fylla en kartong med skyddande material som håller graffet på plats i mitten av kartongen.

Av Jerkanftw
Skrivet av Antagligen:

Det vet jag knappt själv
Gick igång på foto igen efter ett långt uppehåll. (Gymnasiet senast, medialinjen för ca 15 år sedan)

Har varit sugen länge på att göra något skoj vid sidan av vanligt jobb. Då jag är permitterad nu så fick jag plötsligt mkt tid över och slog till.

Älskar naturfoto och blev grymt inspirerad av withluke och petermckinnon

Men för att börja tjäna något så har jag fått foten in hos en mäklarfirma som drönarfotograf. Får väl öva upp mig lite på mäklarfoto så jag kan ta hela jobbet.

Kul är det iaf!

Härligt! Om du gillar naturfoton så rekommenderar jag Morten Hilmer(wildlife), Thomas Heaton och Nigel Danson(båda natur), alla finns på youtube.

Av Jerkanftw
Skrivet av Antagligen:

Tänkte att jag skulle satsa lite på mig själv.
Så idag är det lite julafton här hemma Stativ och fler objektiv kommer senare, det var slut i lager.

https://i.imgur.com/F7mvL2R.jpg

Julbordet kommer bestå av 7 smårätter baserat på nudlar.

Vad pysslar du med? Foto/video osv. Insta?

Av Jerkanftw
Skrivet av ja6051058:

Tror jag har: https://www.inet.se/produkt/2204966/asus-24-vg248qe-144-hz?gc...

Lite osäker men det var en budget från asus med TN panel och 144hz köpt för ungefär 1,5år sedan.

Jag har enbart nött FPS spel så som apex, warzone och valorant på låga inställningar och maxad fps.

Får erkänna att jag inte tycker färgerna och det jag ser på skärmen är något att skriva hem om. En period höjde jag digital vibrance via Nvidia iställningarna till ca 70% och de blev då lite mer liv i allt men hade andra nackdelar istället.

IPS verkar ju helt klart Vara vägen att gå men jag vill inte dö konstant i mina spel för att jag ligger efter, det är de inte värt.

Om en bra skärm existerar i 1440p, 144+ hz för 3-4 tusen klassen så är jag intresserad också.LG ovan ser ju fin ut dock

Folk prioriterar olika, men personligen är IPS alltid ett måste, skulle aldrig välja en skärm utan det. Dör du "pga" IPS så är det nog inte IPS som är felet..

Av Jerkanftw

Snygga! Såg vad de kostade, hur länge tror/hoppas du de håller?

Av Jerkanftw
Skrivet av izcho:

Spotify så trött företag som får en att skämmas för att man är svensk. Riktig dubbelmoral, gnäller på apple för monopol, går själv och köper in exklusiva poddar till sin värdelösa plattform. Censur och moralpanik.

Värdelös...? Jag saknar då inte tiden innan Spotify.

Av Jerkanftw

En bild från Åre från förra helgen.

https://i.imgur.com/c5soNDA.jpg

Av Jerkanftw

Jag har inte något smart kök men som maximm så har jag en högtalare i köket (Ikea+sonos, billigare varianten) och jag älskar att ha en högtalare i köket. Perfekt när man diskar, lagar mat, städar osv. Den låter högt också så den fyller hela min lägenhet (2a, 45kvm) om man vill det.

Av Jerkanftw

Vart en ny kamera! Hoppade från en 200D till en R6 efter ha varit sugen på full frame i ~2 år.

https://i.imgur.com/WzrkR6m.jpg

(Ber om ursäkt för det kassa försöket till en overhead-bild, tagen med mobilkameran. )

https://i.imgur.com/P2tTjKz.jpg

Den här bilden tog jag igår på pappas hund med R6an. JPG direkt ur kameran.
70-200mm F2.8 Sigma
ISO 640
200mm
F2.8
1/500sek

Av Jerkanftw

På senare år så har jag inte köpt något alls, förutom pengarna man får av googles enkäter, vilket inte är mycket alls.

Av Jerkanftw
Skrivet av Joakim Ågren:

Snyggt! Kom på att jag glömde kommentera angående det här med sloped. Som jag förstått det brukar det vara en fördel för ryggor som man använder ute på äventyr eftersom om det regnat kraftigt så kan det annars bildas pölar på ovansidan som sedan kan rinna ned i nacken/längs med ryggen om man går nedför eller böjer sig (inte skönt ). Så sloped topp är att föredra i sådana situationer då vattnet rinner av baktill istället.

Vet inte om vi missförstår varandra, men det är själva kamerakuben som sitter inuti ryggsäcken som är "sloped", inte själva ryggsäcken i sig.

Här ser du vad jag menar, speciellt på andra bilden: https://fstopgear.com/products/icu/slope-icu-medium

Av Jerkanftw
Skrivet av Joakim Ågren:

Tycker personligen att den lyser mer på din bild än på deras hemsida, vilket jag tycker är positivt. Den nyans jag ser på din bild samt mango orange tillhör mina favoriter av orange! Snygg är den helt klart! Skulle du kunna ta en bild på den i solljus också?

Rent allmänt verkar det där vara en rygga man kan vaska nästan hur mycket pengar som helst i. Köper man den med alla tillbehör går det på dryga 9000 Kr! Lite saftigt! Vilka tillbehör valde du?

https://i.imgur.com/Xydw1qI.jpg

https://i.imgur.com/m4orlFP.jpg

Dessa är tagna direkt ur kameran, inge färgjustering eller så. Fick slänga ut den på balkongen för att få det sista av solen som når balkongen just nu haha.

Jag valde ryggsäcken, Medium sloped ICU och två st gatekeeper-straps..grejer, så man kan fästa liggunderlag på utsidan tex. Gick på totalt 4,6k ungefär. Man kan absolut lägga mer pengar på den om man vill, kameraryggsäckar är helt otroligt dyrt.

Av Jerkanftw

https://i.imgur.com/sP3OcFB.jpg

Redan postat detta i fototråden men kan lägga in den här med.

Vart en ny kameraryggsäck! F-Stop Tilopa.

Lite tråkig bild men det får duga! Inte testat den utomhus än, men spontant är jag väldigt nöjd. Nog den skönaste ryggsäcken jag har testat och jag vart förvånad över hur liten den kändes på ryggen (är 172cm) med tanke på att den har dubbla(!) volymen mot min Lowepro Protactic 450 II. Jag hade först tänkt att köpa den gröna versionen, men ändrade mig när jag la beställningen och är väldigt glad över det. Den orangea färgen är så mycket snyggare irl än på deras hemsida, inte alls "skrikig".

Jag valde en sloped medium som ICU, och vet inte riktigt än vad jag tycker om den. Till att börja med så hade jag föredragit om den inte var sloped, ser inte riktigt vitsen med det. Sen kör jag sigma objektiv, och deras 70-200mm är ganska stort så det tar väldigt mycket plats i just den ICUn. Kanske köper Large nån gång i framtiden men vill ju inte överpacka heller så kanske bra med begränsningar.

Av Jerkanftw
Skrivet av Mordekai:

Det är standard, om man inte skyddar varumärket kan detta användas som argument i senare rättsprocesser. Man skapar prejudikat som väger tungt i framtida processer.

Bästa inlägget hittills. Hatade också på detta från början men det känns mer logiskt varför de gör såhär när man har din kommentar i åtanke.