Inlägg

Inlägg som milo_ har skrivit i forumet
Av milo_

Är inte resten av pengarna för Online-läget?

Av milo_
Skrivet av Oskerien:

Ja, något är ju inte som det ska..
Hur kollar jag detta på enklaste sätt?
Laddat ner senaste drivrutinerna från Asus för grafikkortet osv.
Körde ett minnestest på RAM också då det är de enda komponenterna jag hade kvar från ett tidigare bygge. Men enligt testet skall dessa vara felfria.
Förstår inte varför det blir såhär :/

ASUS drivrutiner är utdaterade. Ladda alltid ned från AMD i fortsättningen. Här hittar du dem: http://support.amd.com/en-us/download

Börja med det och återkom.

Av milo_
Skrivet av eribo01:

har du kopplat in skärmen i gpun? kan ju vara så att du råkat setta den i moderkortet, och då kör den på cpuns grafik.

Även om detta inträffar väldigt ofta så är det tyvärr inte fallet här. Dels så hade inte grafikkortet använts över huvud taget som grafen visar, och dels så har inte en 8370 någon inbyggd grafikdel.

TS: Det verkar som att datorn/grafikkortet befinner sig i något energisparläge då frekvensen på kortet verkar ligga runt 600 MHz, kan du tag en titt på det?

Av milo_

HIGH V för ett utmärkt snabbtest!

Av milo_

Du kan inte ha allt på max men väldigt nära inpå.

Av milo_
Skrivet av DavidtheDoom:

Min vän sitter på ett 560ti, 897MB använt videominne i 800×600 med allt på lägsta. Inte spelbart med andra ord.

Vet inte riktigt vad jag ska tro. Har läst om flertalet personer som rapporterar om liknande problem som din vän upplever, sedan var det en person som visade upp 110 FPS med ett 560 Ti i 1080p med allt på lägsta.

Har din vän möjligtvis glömt att stänga av funktionen "Ignore Suggested Limit"? Vore guld om du kunde kolla upp det med din vän, står och velar just ju om jag kan skaffa spelet eller inte. Tack.

Av milo_
Skrivet av Svensktiger:

Intressant att minnesmängden inte verkar påverka resultaten alls, inte ens i 4k.
290x 4gb vs 8gb, noll skillnad.
Eller åtminstone inom felmarginalen.
Även intressant hur bra 780 klarar sig, 980 är endast 30% snabbare.

Det är för att de inte kör med högsta möjliga inställningarna. Då kan jag garantera att minnesmängden hade skjutit i taket men många kort hade också renderats oanvändbara.

Av milo_
Skrivet av kevve1:

Japp, ser kanske för kluttrigt ut med för mycket. Hoppas även de som svarat utan att uppge specifikationer är beredda att göra det igen. Guru3d ska ha gjort en benchmark men jag är ändå nyfiken på hur folks olika specs funkar till spelet.

Blev jättebra så här.

Tack så mycket för att du lade in det.

Av milo_
Skrivet av kevve1:

Bra tips, ska lägga in det direkt. Någon får gärna hjälpa mig hur jag ska formulera hyperthreading. Ny rad eller efter CPU som nu?

Tror helt ärligt inte att många väljer att slå av HT om man sitter på en processor som har stöd för det. Men annars får du väl lägga in HT under CPU, eller så kan man ta upp det i sin kommentar nedanför mallen.

Av milo_
Skrivet av elixyr:

Den står nu på OFF.

Men ändra jag till high i spelet så wajna den om för mycket vram används. Endå flyter spelet OK på min 4670k @ stock med gtx960 2gb. Inte vart under 50fps so far.
Kollar jag CPU användningen så är den maxxad på alla kärnor.

Okej, bra att man kunde komma förbi begränsningen i alla fall.

Intressant att din CPU pressas så hårt med "bara" ett 960.

Av milo_
Skrivet av elixyr:

Löste det genom att manuellt ändra i settings filen <TextureQuality value="2" /> stog 0 innan, antar det var normal. 1 är high. 2 är very high.

Det verkar fungera då den visar 2.8gb vram när man går in i settings o kikar. Märker även att texturer är bättre på sina ställen med.

Låter lovande.

Skulle du kunna kolla om inställningen "Ignore Suggested Limits" högst upp i grafikinställningarna är aktiverad? I så fall är detta boven.

Av milo_
Skrivet av RSX:

Är det inte det där "Ignore suggested nånting"...

Det hoppas jag att det är, någon får väldigt gärna bekräfta detta.

Av milo_
Skrivet av elixyr:

Nån som vet nått om hur man tar bort spelets vram begränsning. Får ju inte ändra texturer till high bara för min ena setup har 2GB vram.. Låt mig ändra vadfan jag vill

This.

Blev tokig när jag läste att spelet begränsade inställningarna du kan ändra beroende på mängden VRAM. Vad är det för jävla trams.

Av milo_
Skrivet av trickysaer:

Tänkte precis skriva något liknande, rörigt att läsa kommentarerna annars. Ett tillägg kan vara vilken drivrutin man använder. Sen kanske ändra GFX till "Preset" och sedan ange avvikelser, eller separat del för t ex FOV och vilken AA som används?

Ser ju så snyggt ut med tre bokstäver på allting.

Men visst, ändra vad ni vill, bara vi får upp en mall folk kan gå efter. Gärna även att man uppmanar folk att skriva öppet nedanför mallen om sina intryck och annat.

Av milo_
Skrivet av kevve1:

Jag har inte förbokat spelet eftersom jag varit orolig att spelet skulle vara i klass med GTA IV i prestandan. Har inte vågat klicka mig in i den officiella tråden pga risken för spoilers.

Skulle vara uppskattat om ni kunde ta en printscreen på era inställningar, skriva vad ni har för komponenter och ge ett hum om vilken fps ni har.

Skulle du kunna lägga in en mall i OP för hur man bör skriva sitt inlägg för att underlätta så mycket som möjligt för alla andra? För som det ser ut nu är det väldigt många som bara skriver "X FPS med Y grafikkort". Hjälper ingen.

Något i stil med:

CPU:
GPU:
RAM:
RES: (Upplösning)
GFX: (Inställningar)
FPS:

Av milo_

Har läst att folk som sitter med 1 GB VRAM inte ens tillåts att spela i 1080p. Någon som kan bekräfta detta?

Lär säkert vara omöjligt att få napp här men värt ett försök...;)

Av milo_
Skrivet av Belarion:

Hur i installerar man föresten CF? med sli är det ju en brygga samt aktivering i mjukvara som gäller kan man förinstallera drivrutinerna och bör jag avinstallera geforce drivisar innan jag stoppar i AMD korten? ☺

Du behöver varken brygga eller aktivera någon funktion i mjukvaran, det sköts automatiskt.

Du kan ladda ned men inte förinstallera drivrutiner och du bör helt klart tag bort äldre drivrutiner innan du stoppar i korten, gärna ordentligt med program som Driver Sweeper eller Display Driver Uninstaller.

Av milo_
Skrivet av kevve1:

Sjukt höga inställningar för den setupen. Jag ska starta en tråd imorgon, om ingen annan gjort det, där folk kan berätta sin prestanda + komponenter.

Rätt realistiska skulle jag säga. Ett 970M presterar likvärdigt med ett 680 som i sin tur är en hel del snabbare än ett 660 som är ämnat för 60 FPS på High Settings i 1080p.

Skrivet av sander00se:

Jag installerade AMD GTA V driver på Windows 10 och såklart så strular det..

kör med HDMI kabel och har man bara den i blir det "Ingen signal"
Har man DVI till VGA så finns det bild men sjukt låg upplösning..

Nån annan som har samma problem och/eller en lösning?
(Mer än att nedgradera drivers då )

De är inte för Windows 10, om det inte är samma drivrutiner som för Windows 8.1?

Av milo_

15 min gameplay!

OBS! Innehåller spoilers!

http://www.twitch.tv/ehnoah/b/649612874

Av milo_
Skrivet av makn:

När släppte AMD nya drivrutiner senast? 2014?
Intel är ju så mkt bättre på det..

Faktiskt för ett par minuter sedan.