Inlägg

Inlägg som Panikak har skrivit i forumet
Av Panikak

@eucalyptus:

Det har du i och för sig rätt i. Synd bara att gaming-laptopsen är så fula (subjektivt, men ja), och att de i allmänhet har sämre skärmar. Mitt användningsområde är en del gaming (Fortnite, Overwatch osv) men även en hel del bildredigering - lite svår kombination ibland tycks det som.

Tack för info om rabatten! Makes sense

Av Panikak

Tjena!

Står också och funderar över att beställa en XPS 15. Är det någon som har i7, 8gb, 256gb varianten? Den kommer ju med ett betydligt mindre batteri, men är samtidigt 2000 billigare än 16gb, 512gb-varianten. Funderar på om det räcker med det mindre batteriet då jag inte flyttar den särskilt ofta.

Undrar även om någon har lyckats beställa med studentrabatt plus befintlig rabatt på sidan? Ska inte fungera enligt deras FAQ, men har läst i trådar att andra gjort det. Något förvirrande.

Av Panikak

Tack för inputen. Är det någon som har egna erfarenheter av Asusen? Har hört vissa synpunkter på bristande kvalitet i hur skärmen är limmad, men det kanske bara var måndagsexemplar?

Av Panikak

Bildbehandlingsdator - Dell vs. Asus!

Hej!

Jag är ute efter en ny bärbar dator, och det jag främst använder den till är surf/allmänt och bildbehandling i Photoshop. Är ej proffessionell men väldigt intresserad, så skulle inte klassa mig som hobbyist när det kommer till krav. Kollar på:

Dell XPS 15 (http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-XPS-15-9530-Late-201...), som kostar 10000, vilket egentligen är för mycket för mig. För det priset har den dessutom bara 4gb ram vilket ju är lite lite för PS?

Asus U500vz (http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-Zenbook-UX51VZ-U500V...). Rekonditionerad är denna i min prisnivå, på 8000kr. Enligt testen i länken är skärmen inte lika vass vad gäller gamut, men är ju fortfarande IPS och hög upplösning. Kan ju inte vara helt fel ändå? Schysst med lite mer RAM och dubbla SSD-diskar.

Vad tror ni?

Med vänliga hälsningar,
Petter

Av Panikak

Hoppar på den här tråden jag med, precis vad jag letar efter. Hittills har jag kollat på Dell XPS 15 (dock 10k, och då får man bara med 4gb ram...) och Asus U500vz, finns på nätet för 8k vilket ju är nära din budget. Enligt notebookcheck har Dellen riktigt, riktigt bra skärm i klass med MBP. Asusen har också bra skärm (IPS, matt) men täcker inte riktigt hela färgspektrumet för Adobe RGB. Kan ju vara lite jobbigt... Men frågan är hur mycket man märker det, kanske dubbelcheckar man ändå sina filer på en riktigt bra skärm innan t.ex. print?

/Petter

Av Panikak

Tack för tipsen mr Froggy. Ska kolla upp. Har dock funderat lite och skulle kanske helst hålla mig nere vid 7000-8000-gränsen om det går...

Någon mer?

Av Panikak

Ny bärbar dator - ex-gamer, bildbehandling

Tjena!

Tyvärr är det nog dags att byta ut min stackars MSI GT628 nu när skärmen är silvertejpad på fyraställen och behöver stå mot en vägg för att inte bara falla pladask. Det har varit en bra dator, men en liten självförvållad knäck i gångjärnen för två år sedan har nu straffat sig.

Jag letar således efter en ny bärbar, i prisklassen 6000 tilll kanske 10000. Jag har varit gamer, men spelar mycket sällan numera. Som ni vet kan man ju dock få återfall, och ett krav är att datorn klarar det. Jag har hör dock till gruppen prestandagamers - spelar jag, kör jag på låga settings för att få max flyt. Vill gärna kunna spela t.ex. WoW på mellan-inställningar, samt HoN också på mellan. Det är ju egentligen inga höga krav.

Det jag kommer använda datorn till mest är dock bildbehandling. Sitter mycket vid photoshop med tunga RAW/psd-filer. Det måste den klara och gärna vara lite extra bra på. En bra skärm är därför också ett måste. Jag bryr mig inte om vad det är för slags teknik bakom den - bara den är så naturtrogen som möjligt när man arbetar med bilder! ipsLetar efter en 15"are. Helst windows... Gillar Macbookarna för byggkvaliteten och känslan, men hatar OSet.

Sammanfattning:
15"
Windows (om ingen har ett väldigt bra argument varför inte)
Snabb USB
6-10k
Specs nog för att klara spel på mellannivåer, men inte nödvändigtvis värstingarna
Bra för bildbehandling med tunga filer
Schysst byggkvalitet
Bra, naturtrogen skärm
Gärna hyfsat stor hårddisk, 500gb duger fint

Har ni några tips? Jag har kollat lite på Asus K551LB och den tycker jag verkar bra, gillar designen, verkar robust. Men av erfarenhet är ju detta med datorer en djungel, så behöver lite tips från er kunniga också

Tack på förhand!
Panikak