Inlägg

Inlägg som Daast har skrivit i forumet
Av Daast

bra fråga, jag har själv beställt en i helgen och är också lite intresserad av detta någon som vet?

Av Daast

jag har inte lyckats skapa en spellista i netflix med min chromecast heller, vet inte om det bara är jag som gör fel ellero m netflix inte har stöd för det ännu. någon som vet om man kan fixa det själv eller är det bara att vänta och hoppas på att det kommer?

Av Daast

Som Itchy_Trojan sa, börja leta tidigt efter en billig flygbiljett och ett billigt boende, 20 000 kan vara nog för 2 veckor, igen, beror på vad du har tänk att göra, men om du bara hade tänk gå runt och ta det lungt så kommer du inte behöva mer än det.

mat kan kosta allt från 10k (nudlar från mat affär), saker är generelt inte så dyrt i Japan (var inte så dyrt när jag var dära för 3 år sen).

om du åker till Japan så kan du vara lugn när du är dära, svårt att hitta ett säkrare och mer avslappnat land för turister om du frågar mig.

Av Daast
Skrivet av zzcool:

som sagt så har jag inte tänkt något alls det är bara en dröm det är allt

men 2 veckor en månad

20 000.kr allt som allt kanske 30

20 000kr kan bli jobbigt, då resan till Japan kommer kosta dig allt från 5 000 upp, beror lite på vad man gör där också, om man köper massa saker eller om man tar det lungt och bara njuter av stället.

skulle personligen rekommendera Japan om man vill slappna av lite, och bli bra behandlad vart man än går (om man inte har massa synliga tatueringar! det kommer inte uppskattas!!)

Av Daast

hur länge tänker du stanna? och räknar du med priset för resan när du säger 20 000? eller är det 20 000kr + flygbiljett?

//Andreas

Av Daast

23200:-kr månaden. jobbat här i 1 år nu. ingen arbetserfarenhet i området innan.
med möjlighet att jobba extra om jag vill/när jag vill, har fördelen med att kunna komma in på jobbet mellan 0700 och 0900 och gå mellan 15:00 och 17:00 efter eget behag.

jobbar med försäkringar (nej jag är ingen säljare)

studerat i 2 år efter gymnasiet (som inte hade behövts, men vill gärna ha en chans till att bli befodrad någon gång)

Av Daast
Skrivet av orig_rejser:

Haha, hade ett riktigt långt samtal med en säljare där
" - Jag vill börja med att säga att jag inte säljer något, utan vill bara fråga några frågor"
"- Ok..."

Konversationen gick ett tag med lite frågor om el osv, nästan som en undersökning

"- Ja, då skickar jag dig lite papper, och väljer du då att fortsätta så behöver du inte göra någonting utan allt sätter igång automatiskt efter 14 dagar"
" - Va? Du säljer ju ingenting sade du i början."
"- Ja, jag säljer ingenting, du har 14 dagar på dig att avböja"
" - Så om brevet kommer bort så byter ni elbolag för mig? Det säger jag är att sälja något"
" - Du har ju 14 dagar på dig att välja att inte göra det"
" - Jag skulle nog säga att du ljög i början av samtalet och vill avsluta samtalet nu."
" - Vill du va dum i huvudet så va det då"
*klick*

Hörde inte något mer av dom...
Jäkla affärsmetoder.

Rätta mig om jag har fel. Men är det inte olagligt att skicka ett avtal och om man inte svarar inom xx antal dagar så är man bunden? annars skulle man bara kasta ut ett par fakturor och de som inte avböjer blir skyldig en pengar. För att teckna ett avtal så behöver de antigen ett påskrivet avtal eller muntlig inspelning. Men som sagt, jag är ingen expert inom området.

jag har hamnat på någon telefonlista sjäv, blir uppringd varannan vecka och de försöker trycka på mig kalsonger (de säger att det är gratis, men tvivlar starkt), sen var det Boxer som ringde till mig och försökte sälja mig ett nytt avtal, började med att han försökte övertala mig att jag hade ett avtal med ComHem (vilket jag inte har) sen när han insåg att jag inte kommer köpa något så la han bara på.

//Andreas

Av Daast

•24, man
•går och lägger mig runt 22:00 och går upp klockan 06:00. detta för att kunna komma in tidigt till jobbet när det är tyst och lungt där.
•lediga dagar så blir det olika tider, men runt 01:30 till när jag vaknar. oftast runt 10:00 på morgonen.
•gillar att komma in till jobbet när det inte är så mycket folk hära, så att jag får tid att göra mina vanliga arbets uppgifter i lung och ro. Har alltid sovit väldigt mycket innan, och skulle utan tveckan kunna sova mycket mer nu, men vill ha lite fritid efter att jag kommer hem från jobbet.

Av Daast

roliga jobb kamrater man har...vägrar göra vad chefen säger till dem, och sen klagar på att folk säger till dem att göra vad de blir tillsagda att göra......underbart att folk tror att de kan komma in på jobbet och sen välja vad de ska göra, och strunta helt i vad både team ledare och chefen säger till dem.....

Av Daast
Skrivet av N_Micke:

Får man extra för varje dag man tar ut då eller hur funkar det? Dem hinner säkert dra in varenda ersättning innan gossen är ute

du får betalt för varje föräldraledighets dag du tar ut. behöver inte vara i föjld eller något (om jag förstår den rätt:P). tänk bara att lite pengar är bättre än inga pengar

//Andreas

Av Daast
Skrivet av N_Micke:

Förvirrad på Försäkringskassans texter, fattar absolut inte alls vad det är jag läser...Så om vi har någon expert på föräldrapeng/ledig så kan ni gärna höra av er

Skrivet av Toivo83:

Nybörjare själv med det, vad är det du undrar?

kan väll också passa på att tipsa om att man kan få ersättnign från AFA Försäkring också. den gäller för arbetare (EJ tjänstemän) som inte har använt alla sin föräldraledighets dagar. är väll inte astronomiska summor pengar man får, men alltid något.

//Andreas

Av Daast

glömde tips om tokyo tower om du inte är rädd för höjder. en bra dag så är det ganska fin utsikt därifrån. (om jag inte minns helt fel så ligger tokyo tower i roppongi, och om du inte gillar att bli intvingad i olika "klubbar" så skulle jag tipsa om att åka under dagtid)

Av Daast

Jag lyckades själv ta diablo (normal) utan att använda en full juvve potion, detta var som amazon och bara cold arrows. måste varna er dock att det tog mig bra 20min att få ner honom pga slut på mana potions och refter att ha ressat min merc 5-6ggr så tröttnade jag på det också.

nu spelas det på min barb, och snart ska andariel dö, är så pass vågad att jag spelar med 1*2hands svärd bara och bashar ner det mesta på ett slag, hade otroligt flyt och fick Tir när jag döda den dära bosses i tornet, men fick inte min EL runa fören jag kom till catacombs, hade då ett svärd redo att köra med.

har i vanlig anda 0 ress i allt, men 25% mindre posion time, borde hjälpa lite mot andariel. men vi får se snart.

Av Daast
Skrivet av Flexis:

amd: jag tror det är samma mellan win7/8 eftersom jag har d2 på båda, och jag måste lira i windowed mode i båda, som jag sedan stretchar till top/botten av skärmen. Grafiken får lida, och musen "kan" åka utanför, men det fungerar för mig.
Gällande råden om traps på hell så tror jag dig.. det lär helt enkelt inte vara värt det.. men shit vad ska jag göra då.. om jag satsar på en martial arts assassin på hell nu, med bara en sketen yxa och inga klor och nästan inga pengar att gambla för, så tvivlar jag på att 3-400 av en elemental damage typ kommer räcka att sänka mobsen så mycke snabbare.. hur ska jag bygga min gubbe på ett hell säkert sätt?!

Guffa: skillen ser bättre ut än den är. det är ju det här med charge up. Slår jag 1 slag med phoenix strike så får jag en röd boll runt mig, och slår jag ett normalt slag då, så skickar jag en 400damage meteor där. Sedan är jag på ruta 0 igen.
Om jag slår 2 phoenix slag så får jag 2 gula orbs runt mig, och om jag slår ett vanligt slag efter det så skickar jag ut chainlightning för några 100 dmg.. osv.
Man kan lätt tro att alla de där elemental damage stackas med varandra, men det är bara 1 typ du avfyrar, och det är inte något att hurra för!
Däremot kan du ha rätt i att byta merc till blessed aim för att träffa dem.

Ok jag ponerar att skita i traps och gå phoenix strike.
23 poäng går till fade.
3 poäng går till mindblast (jag behöver inte någon wand med attrakt pga detta)
23 poäng går till shadow master, för jag måste ha min klon för att hon ska lägga upp deathsentry/tanka åt mig
25 poäng för phoenix strike.
resten av poängen går i den elemental school jag vill buffa phoenix strike i, alltså "fists of fire" - mer meteor dmg, eller "claws of thunder" - mer chain lightning dmg, eller "blades of ice" - mer chaos icebolt dmg. Eller kanske jämnt fördelat i alla 3 buffskills?

det blir 23+3+23+25+x= 74+x = min level utan något x = död flexas.

jag skulle nog välja att fördela mina skill points över flera, då du kommer springa in i mobs som är immuna måt 1 eller kanske 2, då måste du kunna göra skada med något.

Av Daast

snyggt! inte mina favorit färger, men ser galet bra ut!

lite mer bilder / bygglogg hade varit guld värt tycker jag

Av Daast

öl behöver inte vara dyrt i Japan, lyckades själv hitta ett ställe som sålde öl för 100yen (vilket på den tiden var 10kr). kanske inte det bästa ställe, men låg centralt och var mycket folk som hade roligt där.

i tokyo så skulle jag väll tips om akihabara / tokyo tower / harajuku park (harajuku koen)/ shibuya är något man måste se om du frågar mig.

maten är fräsh, inget man kan klaga på. finns något för alla, köt kan vara dyrare (om man köper det i en vanlig mat affär).

Cash is king, bara de större "shopping malls" tar kort, inte vanligt i mindre / mellan stora affärer (kanske har ändrat på sig nu, men var så när jag var dära).

tips, om ni har tänk att åka till Disnyland eller liknande, så skulle jag avstå, varit där en gång och det var ingen höjdare. Jag vet inte hur Disnysea är (ska vara mera vuxet, men som sagt, aldrig varit dära).

det som jag tyckte var dyrast i Japan var hyran. jag hyrde ett rum (8kvadratmeter ish) för 50 000 yen i månden. då fick jag delat kök / dush / toaletter och sällskaps rum med andra, betalde iofs inte för el / eller internet. Men om ni tänker bo i ett hotell så får ni nog det bättre.

//Andreas.Andreas

Av Daast

så..amazon var härligt tråkigt, inte dött ännu, men känner inget sug efter att spela just den karaktären längre....så nu ska jag göra en barbar, finns lite mer runewords för melee karaktärer och det blir lite mer spänning också, istället för att bara stå och skjuta över hela skärmen!

Kommer nog att bli en fury(freenzy?) barbar, och sen försöka gå över till 1hands och sköld senare om det behövs (vilket det antagligen kommer göras:P).

frågar är...vilket typ av vapen ska man använda, hammare, svärd eller yxor. måste kolla in allt det där när jag kommer hem senare idag.

//Andreas

Av Daast

just det, glömde säga att jag lyckades få tag på en Nagelring i början av act3, fick en låg roll och bara 19%MF men det är inget man kan klaga på

//Andreas

Av Daast

Saken är att jag och min merc (act 3 cold caster) kunde stå utanför mephistos range och skjuta hela tiden utan att han ens attakerade tillbaka, det känns lite som en bugg men det är ju en del av spelet eller hur?=) hade nog varit bra mycket svårare annars, då jag springer runt med 0 i lighting res och typ 20 i cold. Han lyckades one shota min decoy som har 400 life, vilket är 100 mer än mig så det kunde ha slutat illa.

Av Daast

Sådära, klara med act3...mephisto var väll ett skämt igentligen, använde inte ens 1 healing potion...eller rev potion...men 700pilar och ett stort antal mana potions, och för att inte bryta traditioner så fick jag bara skräp loot som vanligt

Nu ska jag börja bråka lite i act4 när jag komemr hem, hoppas på att kunna byta upp sitt vapen snart, känns lite halv tråkigt att springa runt med zephyr runordet i en act 2 båge fortfarande.

//Andreas