Inlägg

Inlägg som NukeDuke har skrivit i forumet
Av NukeDuke

PixelExperience (Android 12) på Pocophone F1.

Hej!
Jag installerade Android 12 på min "gamla" (3år) Pocophone F1 (stödjer Android 10 från Xiaomi) och måste berätta att det snurrar på fint jämfört med Android 11 versionen av PixelExperience som kördes på TWRP. I och med Android 12 har dom pulat ihop en egen PE12 bootloader.

Av NukeDuke

En vanlig anledning till att windows vill reparera hårddisken är att man brutit strömmen när datorn varit i Sleep (Vilo) läget (antingen automatiskt (standard) eller manuellet).

Av NukeDuke

Leta upp lite tryckluft (helst riktig, ej på flaska) och blås det i motsatt riktning in i utlåset upprepade gånger till allt damm och katthår har kommit ut ur insugeshålet. Blås sedan in i insugshålet tills alla hudceller och damm har lämnat utblåset.
Testa maskinen igen.

Av NukeDuke

Jag har för mig att jag läst att DPC watchdog är ett driver problem. Du får helt enkelt testa med en äldre driver.. sedan en äldre.. sedan en äldre.. "i guess you get it".

Av NukeDuke

Jag trodde mig ha missat ett mästerverk (eller åtminstone ett halvt).. men ack vad jag hade fel.
Kikade på Small Town Murder Songs men blev besviken.
Det känns som om de siktade på något i Fargo stämmning men missade det p.g.a. en alltför torftig berättelse.

Av NukeDuke

*Update*
Folk lämnar matcher dom inte känner att dom vinner, vilket slutar med 4v2 eller 4v1.
Känns som ett DOA spel.

Av NukeDuke

Ok, jag har testat och pingen ligger inte i Europa 105-170ms. Skitpissigt lag i spelet.

Av NukeDuke

Eftersom budgeten är tajt så faller mina tankar på vad du har för dator själv eftersom det inte verkar vara ett problem att han använder den.
Min tanke är ifall den är värd ett uppgradering av grafikkortet.. sen är nästan alla 4000 slut. Kanske en bättre strömkälla behövs, då landar vi på ett grafikkort för 3000 och en nätdel för 1000.
Men det är kanske en sån där kompakt skrivbordsdator eller till och med en bärbar dator du har (modell på etiketten, baksida/undersida).

Av NukeDuke

Det mest sannolika är att moderkortet i den där kontorsdatorn inte har strömförsörjning stark nog att driva GT 1030 via pci-e porten.
Jag har stött på det problemet tidigare.

Av NukeDuke
Skrivet av perost:

QVL-listorna säger tyvärr bara vad de testat framgångsrikt, men om något inte finns med så vet man inte om det inte fungerade eller om de bara inte testat det. Hade de satt t.ex. ett kryss för fyra stickor så hade det varit mer tydligt, men nu vet man inte om de faktiskt testat med fyra stickor eller ej (det är ju bara två i kittet).

QVL-listan för mitt moderkort säger t.ex. inte att det fungerar med fyra stickor av minnena jag använder (också kit med två stickor), men jag kör ändå med fyra stickor samt XMP-profilen påslagen utan problem.

Så länge man kör samma Revision av modulerna bör det inte vara några problem.

Av NukeDuke

MPG X570 GAMING EDGE WIFI har endast stöd för en eller två stickor (kolumnen längst till höger) av den minnes modellen.

Av NukeDuke

Det är nog enklare (billigare) att tillverka platta kablage.
Jag köpte dessa SATA kablar hos Kjell&Co för flera år sedan som jag är nöjd med. Bra låsning och i två färger men då jag köpte dom fanns dom bara i rött vad jag minns.

Av NukeDuke

Jag valde Zalman Reserator en gång (2004) som kylde både processor och grafikkort i samma loop de första åren.
Jag körde med det i typ 5-6år men under de sista åren bara som CPU kylning då grafikkorten hade blivit mycket mer värmealstrande och att jag inte ville bekosta mer avancerade kylblock till en så gammal anläggning för det satt ju trots allt bara en akvariumpump i botten i Reseratorn.

Av NukeDuke
Skrivet av Chromatic:

Ugh, åker denna vägen ofta och gående får för sig att man jag slänga sig på bromsen när dom går över vägen X_X
https://i.imgur.com/7AP73gB.png

Vad kallas en sån här passage förresten?

Passagen (övergångsstället) ser ut att ha blivit borttagen en gång i tiden, säkert efter alltför många olyckor/tillbud så nu är det bara övergång på eget ansvar med anledning av spärrlinjerna och hastigheten på vägen ligger säkert på 60km/h då omedelbar närhet till bebyggelse saknas.

Av NukeDuke
Skrivet av joel2000:

Jag åkte och köpte ett nytt USB-minne i ett annat märke men det hjälpte inte, installationen står kvar på 0%. Har det någon betydelse om man använder en annan dator för att skapa installationen eller blir det fel med t.ex. licensen då?
En annan sak, kan jag installera Linux på USB-stickan och sedan på min nya SSD och därifrån gå till tillbaka till Windows om jag skulle vilja det i framtiden. Är det möjligt att göra så?

Du kan skapa Windows 10 stickan på vilken dator du vill så länge du tar hem rätt version avsett för din måldators licens.
Om du inte lyckas skapa installationsmedia på din andra dator heller så undrar jag om du prövat att ladda hem en ISO avbild istället för direkt på stickan. Du kan använda verktyget Rufus för att föra över ISO'n till stickan senare.
Du borde inte behöva ge dig in i en Linux version för att få till en windows installation rätt.

Som tidigare kommentar så är nyinstallation bäst i alla avseenden MEN eftersom det låter som om du sitter med en köpedator se till att ta hem drivrutiner till åtminstone Nätverkskortet packa upp dom och lägg på USB-stickan med win10 om det nu skulle vara så att du har en udda modell som inte stöds av win 10 mediet så slipper man fifflandet med det senare. Kontrollera i enhetshanteraren efter modellbeteckning/-ar, ta hem drivrutiner hos din dators tillverkares sida om du är osäker på att hitta rätt.
Mina råd jag kan ge eftersom du inte installerat windows på 20år eller så:
Du bör helst inte ha någon av dina gamla hårddiskar inkopplade när du gör en nyinstallation av windows 10.
När din nyinstallation är klar på Kingston SSD'n och du uppdaterat klart via Windows Update så kan du koppla in din gamla windows disk för att föra över bilder och dokument så länge du inte har den gamla disken krypterad (där får du använding av ditt SSD-Kit via USB bl.a.).

Av NukeDuke

Hej
Jag skulle först testa ett annat nätagg med tanke på att din jordfelsbrytare slagit till (tecken på kortis någonstans någon gång).
Märks ingen skillnad av det så skulle jag tillverka en Ubuntu sticka att köra datorn på medans alla hårddiskar/ssd'er/nvme'er är bortkopplade (både ström och sata).
Märks ingen skillnad efter det skulle jag dessutom ta bort grafikkortet och köra på den inbyggda grafikkretsen i CPU'n på min Ubuntu-sticka.
Märks ingen skillnad efter det skulle jag misstänka att moderkortet är paj.

Av NukeDuke

Det enda konsument moderkortet med 1150 sockel verkar vara Biostar H81MHV3
Källa: https://www.prisjakt.nu/c/moderkort?783=24718

Kontrollera att minnesmodulerna är kompatibla med kortet Biostar minneskompabilitet

Letar ni efter högeffekt moderkort likt z87, z97 så får ni nog titta åt begagnade på e-bay eller dylikt.

Av NukeDuke

Ett användarnamn jag använde då jag spelade Delta Force för många år sedan. Kort och gott.

Av NukeDuke
Skrivet av Kotten81:

Har kollat Youtube lite, många säger att det är ett av dom mest svåra spelen att komma in i. För man kastas rakt in i allting utan någon introduktion på något vis. Det kommer inte lite i taget heller så man hinner komma in i saker.

Hej, detta är min Free2Play beskrivning.
Jag håller med att det kan vara svårt att komma in i hur vapen och gear fugerar i detta spel p.g.a. avsaknaden av förklaring i spelet förutom din karaktärs Power level.
Jag är inne på mitt andra försök nu under säsong 14 som Free2Play spelare (gjorde ett kortare besök under säsong 8) för att se hur långt man kan komma i spelet som F2P och har nu 500 timmar ungefär och Powerlevel 1329 med +19 Artefakt levlar på tre karaktärer.
Förutom att antalet planeter har blivit förre i och med Beyond Light så är det mesta sig likt. Det finns en hel del buggar i spelet som jag tror mestadels beror på att spelet körs p2p mellan spelare. Ibland kan det bli drygt med teleporterande mobs ute i öppna världen. Servrarna står tydligen i Las Vegas så pingen för mig varierar mellan 150-200ms vid interaktion med banken, npc's o.s.v. men det funkar hyfsat som ett f2p spel.

Man blir lite överrumplad med olika "typer" av quests (Main/Vapen/Destinationer/Aktiviter som säsongsaktiviteter (Battle Arena) och PvP som Crucible & Gambit) beroende på vad du lootar och vilka NPC du pratar med.
Iallafall gör klart "A guardian Rises" i Cosmodrome, det avslutas med att du får en exotic SMG (Riskrunner), ett effektivt nybörjarvapen för PVE med bra AOE trait, glöm inte bort att följa upp med Catalyst questet för det vapnet för mer Range.

Gör sedan questet för Artefakten för aktuell säsong, den byts ut varje säsong (denna säsong 14 avslutas senare i Augusti).
Artefakten ger dig bonus Power om du levlar upp den samt säsongens armor Mods. Säsongens F2P Exotiska vapen får du vid säsongslevel 35.

Spelar du F2P som jag så finns en kort introduktion till Forsaken & Shadowkeep DLC'na, har du redan köpt deluxe versionen så får du nog dom automatiskt, ifall du vill ha Storyn fortsätt med Forsaken DLC't efter "A guardian rises" och vidare till Shadowkeep DLC't för att sedan avsluta med Beyond Light. Det finns en Quest kiosk vid Post Mastern om du vill se vilka Legacy quest som finns att tillgå för dig om du är intresserad av storyn.

Din karaktärs styrka bestäms av det totala Power-värdet, d.v.s. använd gear som har högst Powerlevel och hög totala stats, främst i två områden, din Klass stat och en valfri beroende på hur du vill spela din klass via s.k. "SubClass" som enkelt förklarat är Bomber&Granater med range attacks (Solar), Melee med close combat (Arc), Klass ability/super med range attacks (förutom Titan med melee och range)(Void).
F2P har inte tillgång till Stasis förmågan att frysa mobs/spelare och explodera dom.

Klass stat - Titan=Resilience, Warlock=Recovery, Hunter=Mobility, ju högre klass stat desto kortare cooldown på att använda din klass ability som är Titan=Barriär, hög eller låg, Warlock=Healing eller Damage Rift, Hunter=Dodge med instant reload/reset melee cooldown.

Som Kenneth sa så har vapen och armor olika element. Elementet på vapen gör bonus skada på mobs med barriärer runt sig (samma färg på barriären som elementet) matchar du den så sker en bonus aoe explosion när du spräcker barriären och förhoppningsvis dödar ett flertal.
Vapen har olika ammunition, vit-grön-lila, mer skada med grön mest med lila, därför är det svårast att hitta och hålla mycket grön/lila ammo.

Armor har också element men har endast att göra med vilka typer mods du kan stoppa in, det vissa elementspecifika mods.
Vill du t.e.x. minska Solar skada från en viss kraftull boss så måste chestarmorn vara i solar elementet.
Vill du öka skadan med ett viss typ av vapen så måste armordelen vara i ett speciellt element (Solar/Arc/Void).

Spelet har en STOR hög av förbrukningsmaterial som Glimmer, Enhancement Prism/Core, Destinations material, Upgraderings Modul och Legendary Shards som du behöver massor av vid högre power level.

Tips jag kan ge till nybörjare av egen erfarenhet och tips jag snappat upp:

  • Uppgradera inte vapen eller armor till att börja med, spara allt material till säsongens "power cap" eller till nästa säsong om du är i slutet på din aktuella säsong.

  • Modda din Ghost (din talande AI). Mods jag kan rekommendera för en nybörjare är Bonus XP samt Combo Detector ELLER Bonus Glimmer samt Combo Detector. Helt ok att göra en Ghost till Masterwork (10 Energy) om du har material till det för att få tillgång till dom kraftfullaste bonus modsen.

  • Lämna inte in Destinations material på de olika planterna, spara dom till senare för att byta in mot Uppgraderingsmoduler/Cores/Prisms/Shards hos Banshee-44 eller ADA-1 i the Tower.

  • Plocka isär armor som inte har hög total stats samt Power level.

  • Plocka isär vapen som inte har bra traits som ger dig bättre skada eller passar din spelstil.

  • Lämna in Gunsmith materials/Wepon Telemetrics du får från isärplockning till Banshee-44 för en chans till att få Vapen mods.

  • Gör dom dagliga Bountys hos Banshee-44 i the Tower som ger värdefulla Enhancement Cores och Mod Component. Köp mods du inte har, återställs dagligen. Ada-1 har också mods av annan sort.

  • Gör dom dagliga Bountys hos Spider på Tangled Shore (för Ghost Fragmets) på andra raden innan du får ihop 20st Ghost Fragments (Max antal) som hamnar i ditt Inventory. Ghost Fragments är random drops och från random bountys/Public Events på Tangled Shore.

  • Innan du får ihop 20st Ghost Fragments se också till att plocka upp Spider's Vecko-Wanted Bountys (dom dyrare för 3,4 och 5 Ghost Fragments som ger värdefulla Enhancement Cores)

  • Dagliga Bountys återställs kl.19 varje dag, så ett tips till dom som bara spelar varannan dag är att göra en resa för att plocka upp alla bountys innan kl.19 och sedan göra en ny resa för att plocka upp bountys igen, har man tur får man max antal. Vecko bountys återställs varje tisdag kl.19 (server underhållsdag, Server Status på Twitter)

  • Gör dom dagliga Bountys på Cosmodrome,EDZ och Nessus för extra EXP och destinations material.

  • Passa på att loota Region Chests på varje destination när du ändå är där, markerade som ett Plus-tecken ungefär på kartan. Ett extra litet äventyr som brukar vara ett hopp-pussel och i vissa fall väldigt bra gömda. Dreaming City har dessutom Ascendant Chests som kräver att man dricker Tincture of Queensfoil för att se dom som gäller 30minuter på olika ställen beroende på hur kraftig korruptionen är, 3olika som roterar löpande.

  • Gör Lost Sectors på varje destination (markerarde med två böjda linjer på kartan) för en liten chans till Legendary armor eller vapen, droppar mest Rare gear (blå) men ett bra sätt att levla Power level och säsongs XP för nybörjare eller om man vill spela solo, lära sig vapen och utforska. Tänk på att göra Vecko-Wanted Bountys hos Spider på Tangled Shore då dom ofta leder till en Lost Sector.

  • Gör Public Events om du har dom på din destination. Heroic versionen kan aktiveras för typ dubbel XP, bonus Glimmer och chans till bättre gear. Googla guide för att aktivera heroic versionen om du är intresserad.

  • Glimmer är maxat till 250.000st så om du inte vet hur du ska använda dom förutom som valuta för att modda armor och vapen så kan du byta till dig destinations material hos Spider för 5000glimmer mot 5 destinations material, återställs varje dag.

  • Den här listan blev längre än vad jag tänkt mig

Just ja, om du vill spela PvP i Crucible med mus/tngtbord så kommer du bli utklassad av konsolspelare som spelar detta som deras huvudspel.
Gambit är den enda Spellista jag tycker om med mus/tngtbord med en liten touch av PvP element.
Har du 2st polare som också spelar spelet så finns det utmaningar i Nightfall spellistan och dungeons annars krävs det 5polare för raids.
Annars ett ok spel för att döda mobs och få loot i massor.
Nu tror jag att jag är klar.

Av NukeDuke

Hej
Eftersom det funkar via blåtand, har du testat flera olika hdmi kablar av olika fabrikat?