Inlägg

Inlägg som NukeDuke har skrivit i forumet
Av NukeDuke
Skrivet av Phunky:

svt1, 2 och tv4 tar comhem ner per ort/HC för att få med de lokala nyheterna. Oftast med hjälp av teracom. Det kan inte ha varit rellaterat till pingproblemet som vissa upplevde ovan. Det var säkerligen något fel men inte samma.

Vårt bredband har inte heller varit normalt under förra veckan, gick toksegt på hattrick.org enbart för comhem kunder inklusive mig.
Andra operatörer var opåverkade på samma domän.
Västeråsmasten hade iallafall inte något problem.

Av NukeDuke
Skrivet av Haptic:

Hoppas dom är borta här uppe i östersund nu också, riktigt jävla irriterande.. och kundtjänst säger bara "Har du startat om modemet" samt "Vi ska kolla upp det" sedan får man ett sms om att en åtgärd har vidtagits, right... en munk och en kaffe? för problemen är kvar xD Håller tummarna för att det är löst nu då

Det får vi hoppas!
Här i Sala berördes enbart svt1,2 och tv4 med mosaik och svart i rutan på det digitala samt frusna bilder och svart i rutan på det analoga.
Det va drygt som faen att kolla på Sverige-Ryssland i fredags på tv4.
Kundservice tvingade svärfar att köpa en ny antennkabel trots att den han hade var i princip nyinköpt (5månader gammal), kundservice påstod att antennkablar var förbrukningsvara. Jösses!..
Jag försökte övertyga honom att inte köpa eftersom jag hade samma fel men kundservice insisterade varje gång han ringde.
Och när TV-handlarn även sa att det är TV-nätet det är fel på eftersom han hade störningar likaså, alltså tre olika adresser med samma störningar och man blir inte trodd på kundservice, alltså de upprättade inte ens en felanmälan förrän på måndagen och då hade det felanmälts redan på fredagsmorgonen av svärfar, jag felanmälde under fredagen via comhem.se).

Det va så att man ville gråta när kundservice även frågade mig om jag kunde byta antennkabel. Som om att det vanligaste sättet att koppla in TV'n skulle vara med ståltråd? Hade dom varit smarta så kunde dom åtminstone fråga om har har klämt antennkabeln någonstans först (måste finnas en logisk förklaring bakom ett antennkabelbyte först).

Det enda positiva är att svärfar nu har en antennkabel som är mer anpassad till avståndet till boxen (mindre ormbo).

Av NukeDuke

Och jag blev igår kväll av med mina TV störningar efter 5dagars gissel med kundservice, vilket sammanträffande..

Av NukeDuke
Skrivet av tjockis31:

Hej hoppas på hjälp av alla kunniga.

Ska skaffa fiber 100/10 bahnhof, men dosan sitter så dumt i huset så kan inte dra kablar dit.
Vilken router bör jag köpa? Priset är inte så viktigt, någon som har tips på någon bra som funkar?
Tre datorer i hushållet kanske bör tilläggas.

Mvh

Jag uppgraderade min 100mbit router till en 1Gbit router häromveckan.
Det blev en Netgear igen, WNDR3800 då komplett hade rea på den för dryga 600kr
Och jag är helnöjd med gränssnittet.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=885252

Av NukeDuke

Är det bara Frostmane och Outland som gäller idag? (horde)

Av NukeDuke

Jag har stört mig på:

Att blizzard inte insåg att majoriteten av de som började spela wow va lite äldre (än 12år alltså) som tidigare hade spelat warcraft-serien (inte jag dock) och därtill har blizzard haft för hög takt inom gearutveckling och nya dungeons för oss casualplayers som haft ett arbete på dagarna och övrigt på fritiden, det anser jag att dom tappat flest spelare på sedan starten.

Att blizzard inte insett att det skett för många klassförändringar och rasförändringar redan fram till slutet på TBC-tiden.
Att blizzard släppte patchar i slutet av TBC som gjorde att spelet inte längre kunde köras smärtfritt på low-end datorer.
Att blizzard tyckt att en värld (som spelet trots allt var) hela tiden måste expandera. Det va sorgligt att se vanilla bli mer eller mindre folktomt när WotLK släppts.
Att blizzard inte utvecklade spelet mer inom:
1. det sociala spelare emellan, med fler/bättre/förbättrade events (trist att se Darkmoonfaire förbättringen så sent nu när man enbart kör f2p),
2. bättre utvecklade tillverkande professions som gjorde dom användbara för andra spelare (återigen den sociala aspekten) idag mest onödiga buffningsyrken. JC är väl det enda som är aktivt sedan dom gjorde scrolls inlärbara,
3. "världen", kanske redan under TBC göra Azeroth flygbart,
4. Trading, framförallt tagit bort möjligheten att sätta egna priser på items (skulle varit fasta prislistor) som läggs upp i AH (det har förstört mycket av spelet med guldfarmning/guldköp/traders som tar över marknaden för att driva upp priser som följd).
5. factions, att verkligen göra dom andvänbara när man väl blivit exalted (återigen inne på en alltför snabb utveckling inom levling).
6. Roll/Loot förfarandet, nu diskuteras saker till MoP som borde införts för länge länge sedan och räddat mångas humör och spellust i WoW.
7. Dailys, borde införts tidigare.
Att blizzard gjort levlingen för enkel/snabb, tänk vad mycket tid man fick till att träffa på nytt folk i instanser som Scarlet Monastery t.e.x. innan patch 2.3.
Att blizzard nerfat världen och instanserna vartefter det tillkommit fler expansioner.
Att blizzard ständigt gjort svåråtkomliga/dyra items (epic mount t.e.x.) lättåtkomliga genom att dumpa priserna.
Att blizzard verkat utveckla spelet för forumtrollen som gnällt på en alltför svårgenomkomlig/svåråtkomlig värld. Men jag anser att det var en stor poäng redan från början att man skulle tvingas till samarbete genom svåra quests och instanser.
Att blizzard numera utvecklar spelet till en skara nördiga mount- och pet-samlare.
Att blizzard utvecklat questandet till att följa en kedja av NPC's som gör att man måste börja på en plats och kan inte börja någon annanstans, tänk vad mycket roligare det va att "hitta" ett quest.
Att communityn och dataminingen exploderat och avslöjat mer än nödvändigt i spelet.
Att spelet kan macroköras inom attacker.
Att det blivit för många attacker.
Att GCD förkortats.
Att crit och fler instantspells finns som orsakar för mycket burstskada..

..finns säkert mycket mer att skriva, åsikter om ett spel är trots allt tredimensionella.

Vissa vill bara åt vackrare/verklighetstrognare grafik och snyggare rörelser.
Andra vill ha fler användbara egenskaper hos sina karaktärer (jag tillhör det skiktet).
Vissa vill enbart ha scriptade moståndare att slåss emot för att kunna förutse nästa attack.
Andra vill ha mänskliga oberäknerliga attacker likt pvp (jag tillhör dom).

Av NukeDuke

Måste du ha Akami Net Session Interface ? Verkar vara nåt "internet download tool"
Testa annars utan den programvaran igång genom att starta Aktivitetshanteraren (Task Manager) och avsluta Akami programmet under fliken processer.

Av NukeDuke

Vilken version av ljud och grafikdrivrutiner har du?
Senaste flash och java?
Uppdaterat bios någon gång?

Av NukeDuke

Väldigt många negativa röster här. Men det förbryllar mer än klarar upp saker. Är det bara fildelare på Sweclockers?

Jag tycker förslaget är bra.

Det går tydligen bra att betala skatt så vi kan ha en ordningsmakt som har möjlighet att utreda brott vi utsätts för i vardagen som våldtäkter, rån, rattfyllerikontroller och bedrägeri.
Men det går inte för sig att låta ordningsmakten ha möjlighet att spåra den där pedofilhärvan som våldtog er dotter och spelade in det på video eller den som länsade ert bankkonto för att du gick på det där mejlet och klickade på den där filen eller rent utav hade ett dåligt lösenord samt obefintligt säkrat datorsystem...

Dubbelmoral är vad det är.

Lättare att förstå förslaget om man ser det som ett bilregister... annars kan vi ju låta anarkismen få styra istället.

Av NukeDuke

Roligaste måste varit worldPvP'n i Nagrand när TBC va nytt.

Av NukeDuke

Min bästa n00bminne är från nångång i början av 2006.
Höll på levla min första char (NE Hunter) och körde Gnomeregan, needade på staven med undervattensandning, för det tyckte jag va ballt. På den tiden kunde man knappt dyka under vatten speciellt länge utom Undeads som hade det som en racial förmåga.
I vilket fall som helst så började partyt gapa om att jag va en ninja och skulle equippa den (trodde väl inte att hunters kunde ha stav), gjorde som dom sa men på den tiden va vapenskills viktigt så den låg mest i väskan för dykning i vatten b.l.a. för quests.
Det tog flera månader innan jag fattade vad ninja betydde...

Av NukeDuke

Ser ut som ett sminkat WoW med återanvända skelettmodeller. Från videon kände man genast igen heroic leap och en effektivare form av shockwave, som att spela en wow-warrior igen..

Av NukeDuke
Skrivet av jonaz_81a:

Jag tror Abit bara blir glada över att folk tillhandahåller deras biosfiler och drivrutiner när de själva inte vill driva sin sida längre.

Det är en stor skillnad att erbjuda filerna på en egen sajt och att kopiera deras webbsajt.

Av NukeDuke
Skrivet av McGordon:

Hej igen folk.

Jag kopierade ner hela Abits webbsida också och länkade om europamirrorn till min egen FTP.
Så om nån har lust kan ni ju testa att gå in på sidan och dra ner nåt och se hur de fungerar.

http://McGordon.se och sen klicka på Abit, sidan ska se ut som Abits sida med enda skillnaden att högst upp bredvid Abitloggan ska de stå Unofficial med rött.

Vet inte riktigt hur de är med lagar angående detta men om jag gör nåt olagligt så säg till så tar jag ner direkt.

edit: Kan meddela att jag för ett par månader sen försökte kontakta Abit, men tror allt utom just den taiwanservern vart borta i flera år så de var förgäves

Copyright© 2006 Universal ABIT Co., Ltd. All Right Reserved.

Av NukeDuke

Inget nytt under solen, enbart vackrare att titta och klicka/toucha på.
Funktionerna har funnits sedan länge.

Av NukeDuke
Skrivet av Wedes:

Finns det något sätt att aktivera så att texten, som i chrome, fylls i automatiskt när man skriver in en hemsida? gillar att kunna skriva "s" och få fram "sweclockers.com" direkt och det är egentligen enda anledningen till att jag har kvar chrome

Eller så kan man skapa ett bokmärke.

Av NukeDuke

Fin recension.
Men chassiet går bort som uppgradering till mitt p180 på grund av:
*Power- och Resetknapp på ovansidan.
*Luftintag undertill för nätdel.

Av NukeDuke
Skrivet av adamq10:

Du väljer att missförstå mig. Jag menar att det är dåligt att en produkt avsedd för så hög throughput inte klarar av mer än 150 samtidiga anslutningar. Behovet av fler anslutningar växer med högre throughput eftersom det är praktiskt möjligt att utnyttja fler anslutningar utan att göra slut på sin bandbredd.

Anledningen att jag länkade till en router var för att det stod att konsumentelektronik alltid har haft problem med fler än 100 anslutningar. Det stod inte, kabelmodem för konsumenter. Sen är det med största sannolikhet så att samma routerhård-/mjukvara som sitter i modemet går att köpa i separat form med. Det är sällan industrin dubbeltillverkar något i onödan.

För övrigt finns det inte många tester av kabelmodem, anledningen till att jag själv mätte maximalt antal anslutningar var att jag inte kunde hitta någon annan som gjort det och att Netgear inte hade skrivit något i sin specifikation.

Jag missförstår inget av det du skrivit. Men i min beräkning finns även alla "on-board" nätverkskorten med, som gemene man använder. Vad är vitsen med ett kabelmodem som klarar låt oss säga 15000 samtidiga anslutningar om inte on-boardkortet i datorn klarar det?
Sen vet jag inte hur många anslutningar controllern (som fibern är kopplad till) i respektive fastighet delar ut/kan hantera till varje abonnent, för bredband via koax är inte direkt likställt med egen fiber till dörrn.

Att bygga infrastruktur för ett fåtal torrententusiaster på piratmarknaden håller inte heller. Internet byggdes inte kring torrenttekniken.

De flesta borde få veta att man behöver inte mer än 100 anslutningar för att få hem en laglig torrentfil i maklig fart, för i slutändan hänger det trots allt på de i andra "änden".

Av NukeDuke
Skrivet av adamq10:

Vad försöker du få sagt? 150 anslutningar i routerdelen av comhem-modemet får anses väldigt lågt, särskilt i det bryggade läget för ett modem dimensionerat för över 400mbit throughput.

Vad jag försöker få sagt?
Jo, du länkar en router utan modem.
Sen pratar du om throughput när jag pratar om samtidiga anslutningar.

Av NukeDuke
Skrivet av adamq10:

Inte sant. Asus RT-N56U klarar runt 30.000 anslutningar och ligger på tusenlappen.

Nu innefattar tekniken mer än en router för att få saker att fungera optimalt.