Inlägg

Inlägg som Kega har skrivit i forumet
Av Kega
Nytt bud: 2 000 kr Intresserad av LG'n, kan hämta
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Kega

Bjuder 3000 :-

Kan hämta på plats.

Av Kega

6300 kan hämta

Av Kega

4500, kan hämta på plats

Av Kega

Är budgivningen avslutad? Bjuder 4500, kan hämta på plats.

Av Kega

Finns det kvar?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kega
Skrivet av Evil-Bosse:

Ok, inte ens övervägt 4g, har dock ganska dålig mottagning på telefonen, kanske ska kolla om någon operatör är bättre än andra.

Det verkar som att ddwrt har stöd för PBR. Och min Asus router jag kör med idag verkar ha stöd för ddwrt.
Tack för tipset, ska läsa vidare och se om det kan vara rätt lösning.

Jag bor en bra bit ut på landet från närmsta mast men 4G funkar över förväntan. Har satt en riktantenn på taket som är riktad mot närmsta mast. Jag får ut c:a 20Mbit och har mellan 40-50ms i ping när jag spelar.

Den stora nackdelen är databegränsningen. Dock har Telenor abonnemang med obegränsad data vet jag, kanske även finns andra som har det?

Av Kega

Jag gjorde en liknande lösning hemma för ett år sedan. Hade först enbart ADSL men det fungerade väldigt dåligt.

Nu kör jag på dubbla mobila bredband i väntan på min fiber. Ett bredband till min speldator och ett till övriga enheter som familjen använder. Jag köpte en edgerouter och konfigurerade den för dubbla WAN så att vi alla sitter på samma LAN men använder olika uppkopplingar ut på nätet. Jag kan spela utan bekymmer även när familjen surfar och streamar.

Finns en bra guide här om hur du kan konfigurera routern för dubbla WAN:
http://niksargent.com/blog/2017/7/5/aa7xov5bj3tooh8c61xd7efye...

Om jag skulle vilja nyttja den andra linan till min speldator tillfälligt så kan jag bara slå av det ena modemet så kör routern failover till WAN2

Av Kega

Värde på SNES i orginalkartong?

Har ramlat över denna goding och undrar lite över värdet. Är väl i det närmaste nyskick, dock inte oanvänd.
Ber om ursäkt för dålig mobil bild.

http://forumbilder.se/H7H49/img-18431-01-kopia.jpg?width=150

Av Kega

Alla nybyggen har fiber hela vägen in till lägenheten/huset. Är nog mer äldre BRF som har fiber till källaren sedan cat 6 upp till lägenheterna.

Av Kega

En ODF, som Ownit killen nämnde , är en "Optical Distribution Frame" . Är egentligen bara en plåtlåda där man terminerar fiberkabeln d.v.s svetsar på kontakter. Finns såklart i mängder av varianter men dom flesta är väldigt enkla.

Av Kega

Kul! Har spelat till och från som många andra, har dock inte spelat sen Legion kom. Gick och förbokade nästa expansion så nu håller jag på att levla en Demon Hunter Tank, är 102 just nu och spelar gärna med lite folk som vill köra dungeons med en nybörjar tank

Är 39 år med 2 barn med allt vad det innebär så jag spelar mest kvällar.

Adda: Kega#2490

Av Kega

IP Kameror - hindra dessa access till Internet?

Hej

Jag har nyligen investerat i 2 st IP kameror. Jag vill inte att dessa ska gå att nå utifrån, eller att de kan komma ut på nätet.

Kan jag lösa det på något enkelt sätt i routern? Har en Asus RT-AC66U.

Av Kega
Av Kega

Liknande film som länkades ovan finns på Hornbach om du har någon butik i närheten.

Av Kega

Min 5 åring spelar mest på WiiU. Mario Kart, Super Mario 3D World och Mario Party 10 är favoriterna, ett stort plus är ju att man kan spela tillsammans. Jag köpte en begagnad WiiU på blocket och den funkar klockrent än så länge. De äldre NES/SNES spelen tycker han är för svåra.

På PS4 och Xbox så spelar vi Lego och Skylanders. Just Skylanders tycker jag är bra då dom finns på Svenska och är relativt lättspelade, sen är ju hela samlargrejen rolig också. Har köpt alla Skylanders spelen och gubbarna begagnade på Blocket även dom.

Av Kega

Jo det har betydelse och är mätbart. Jag bygger mycket Cat 7 i jobbet och mäter dessa med http://www.flukenetworks.com/datacom-cabling/Versiv/dsx-cable... Tvinnar man upp ledarna för mycket får man NEXT (Near-End Crosstalk) fel. Det fungerar fortfarande men inte optimalt.

Av Kega

Registrerad 2001-07-22. Har ju födelsedag snart! Måste fira med en whiskey 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kega
Skrivet av qom:

Vad är "ovan" och vad är "nedan"? Hehe, jag är helt bortkollrad..

Du lyfter en bra poäng kring nästa person som ska nyttja uttaget, men det enda syftet med gamla dosan var att koppla in en 20m kabel som gått i kabelkanal in i vardagsrummet, så uttaget har aldrig använts som ett uttag utan bara en väldigt ful skarvkoppling (iom att det blir en kort tp-sladd som går från 1 till 2 för att få det att funka öht).

Är bara en enkel rakskarv. Ta in en kabel från varje håll in i dosan och plinta upp ledarna enligt beteckningen.
W-BL = vit/blå ledare
BL = blå ledare

Så gör du likadant med orange, grönt och brunt par.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kega

Jag vet inte om jag har nånting i denna tråd att göra, men jag bara måste ventilera en sak.

Debatten om barn/inte barn väcker många känslor det är ju helt klart och det finns många argument för och emot. En sak dock, som jag inte förstår när debatten förs i ett forum som detta, det är "Jag vill inte föda ett barn till en värld som denna" Jag tycker att det argumentet är totalt idiotiskt i väst där vi konsumerar dom att det inte fanns en morgondag.

För att svara On Topic: Fick mitt första barn vid 32 års ålder, aldrig varit lyckligare. Vi har nu 2 barn som jag kan skämma bort med TV-spel