Inlägg

Inlägg som lord_dubbdäck har skrivit i forumet
Av lord_dubbdäck

Backar upp alla privata foton och videos, dokument, och lite annat emotionellt till backblaze från min TrueNAS. Cirkus 300gb har jag för mig. Uppdateras en fil på NASen så sparas den gamla versionen en tid innan den försvinner. Allt krypteras lokalt hos mig innan det skickas upp på molnet. Allt sker automatiskt.

Jag har även en andra backup på samma sak, duplicerat på två olika HDDs som jag manuellt stoppar i en dock och kopierar till med ojämna mellanrum. De diskarna ligger normalt sett inte hemma hos mig, alltså off-site.

Min Proxmox backupas till min NAS, men inte till backblaze eller off-site hdd. Borde ta tag i att säkra upp det, men har inte kommit dit ännu.

Av lord_dubbdäck

Jag arbetade inte under IT-bubblan, jag var tonåring då och gick på högstadiet / gymnasiet.

MEN, under IT-bubblan så var jag och en kompis totalt uppslukade i att göra hemsidor. Måste vart runt -96 till -98 nån gång. Satt och sökte på nätet hur man gjorde saker, och knackade HTML i Notepad, och stal häftiga bilder och GIFar till höger och vänster. Vi hade sjukt kul, minns att vi emellanåt satt och skrattade så att vi blev tårögda. Nu minns jag knappt vad vi hade på hemsidan. På den tiden var det inte förenat med någon direkt legal fara att fildela, så vi hade lagt upp några väl valda MP3or också, för det var ju det heta på den tiden. Men det ledde till att webhotellet raderade vår hemsida, eftersom de ändrade sin policy angående sånt. Och av nån anledning hade vi inga backuper, så hela sidan försvann för evigt.

Det roliga var att vår lilla sida fick en del besökare däremot. Var till och med några "randoms" i skolan som kom fram och frågade om jag var "xxx" som hade hemsidan, och berättade att de tyckte den var sjukt häftig. Då var man stolt!

Blev även lite andra sidor man gjorde, fan-sidor för våra favoritband och en sida till Quake-klanen vi hade, osv.

Allt såklart på 56k modem.

För min del rann det ut ut i sanden och jag arbetar med annat nu. Jag har ingen kontkt med den kompisen längre, men så vitt jag vet är han web-utvecklare sen länge.

Av lord_dubbdäck

Enligt Tele2 / Comviq så ska det vara 5G täckning både där jag bor och där jag arbetar. Det är det inte alls vad jag har märkt. Inte för att jag använder jättemycket mobildata, så jag ser inget större problem i det.

Av lord_dubbdäck

SMS funkar för mig i alla fall med 2G avstängt. Har tyvärr inte optionen att stänga av 3G

Av lord_dubbdäck
Skrivet av rwkk:

Under covid hade jag såklart Covid 5g Mast (eller liknande, glömde namnet) och Sars 2.4

Nu är det "Luft" och "Luft5" men i mitt modersmål.

Är det ett annat ord för luft på skånska?

Av lord_dubbdäck

Av lord_dubbdäck

0kr

Ingår i avgiften i min BRF. Gavlenet 500/100.

Av lord_dubbdäck

Funkar det som du stänger av DOCP så att minnena körs i lägre hastighet?

Har för mig att första generation Ryzen är kinkig med minnen när man kör mer än 2 stickor

Av lord_dubbdäck

Haha jag har vart reggad på forumet nästan lika länge som du är gammal! Det ger ju lite perspektiv på nått sätt hur länge SweC har funnits ... och att en annan är en relik....

Välkommen!

Av lord_dubbdäck

Säljer kopparskrot. Jobbar inom el och kommer över elapparater och kabel som annars skulle gått som blandskrot. Jag har fått godkänt att göra detta, så det är inget fuffens.

Inga enorma summor, blir väl några tusenlappar per år.

Av lord_dubbdäck
Skrivet av Tess76:

Tusen tack för svar, nu är jag lite lugnare.
Ljudet är lite irriterande.
Ska kolla om det finns en avstängningsknapp på baksidan (tror inte att det finns, då borde jag noterat det när vi satte i alla sladdar tänker jag) men om det inte finns;
Finns det någon nackdel med att dra ur Strömkabeln när vi inte använder datorn?

Den brukar sitta brevid där man stoppar i strömsladden

Av lord_dubbdäck
Av lord_dubbdäck

Dagens kalkon!

Av lord_dubbdäck

Bättre sent än aldrig?

Av lord_dubbdäck

Oj, jag är förvånad själv!

Av lord_dubbdäck
Skrivet av Lajser:

Lite nyfiken bara, kör du din router/brandvägg på någon av dina servrar?

Ajjemen, på Lenovon. Rullar OPNsense i en VM. Och PiHole.

Av lord_dubbdäck
Av lord_dubbdäck

Jag kanske har nått fel på mina smaklökar, men jag klarar inte av att dricka sockrade saker. Både läsk och saft. Det får nån form av vidrig eftersmak som tar över hela läsksmaken till slut. Konstigt nog går godis bra däremot. Jag begriper det inte. Det har inte alltid vart så heller, det började komma gradvis för ~10-12 år sedan.

Så därför dricker jag nästan bara sockerfritt. Men det är bara vissa sorter som jag tycker smakar ok.
Pepsi Max
Monster, vissa av deras sockerfria
Trocazero
Dr Pepper Zero
Apelsin/Citrus läsk

Cola Zero / Light smakar bläääh

Av lord_dubbdäck
Skrivet av Ernesto:

Jag skulle gärna också vilja se korrelationen mellan hur mycket man spelar ett spel om man köper det för fullpris, kontra om man köper det kraftigt rabatterat.

Absolut ligger det nog nått i det. Köper jag ett spel för fullpris så är det så att jag verkligen vill spela det. Sen kan man köpa spel på rea bara för att det är så billigt och man kanske vill spela det nån gång... Det är jag definitivt skyldig till. Det finns många "billiga" spel i mina launchers som jag knappt eller inte alls rört. Och jag betvivlar starkt att jag är ensam om det beteendet.

Av lord_dubbdäck