Inlägg

Inlägg som lord_dubbdäck har skrivit i forumet
Av lord_dubbdäck

När det gäller Sonoffen så är det tydligen ZBdongle-P man ska ha. Här är bästa priset jag har hittat: https://amzn.eu/d/2D3pLax

Det finns en ZBdongle-E också, som kostar något mindre, men den har annat chipset med sämre stöd ("Experimental") i Z2M

Av lord_dubbdäck

Jag sitter i samma sits som du, med en Conbee 1 och Z2M. Och mitt zigbee funkar kanonbra, förutom att det är vissa enheter som jag kan parkoppla men som inte registrerar knapptryck/rörelse på lång tid efter, står bara "N/A" på dem, men efter ett längre tag har det verkat börja funka utan att jag gjort nått annat än vänta. Kan ha med Conbee att göra?

Jag har funderat på att skaffa Sonoff USB Zigbee dongle 3.0. Men finns tydligen två varianter av den där den ena funkar bättre med Z2M än andra. Men har inte orkat ta tag i det ännu iom att det är tråkigt att göra om allt med Zigbee i HA, haha

Av lord_dubbdäck

Felanmäl, är min rekommendation. Ring dem på måndag om det inte fixar sig nu i helgen

Av lord_dubbdäck

Kan vara nått fel hos din ISP. Blev så för mig en gång för an massa år sen med.

Av lord_dubbdäck

Jag har en sån. Nackdelen är att man drar ut diskarna inåt i chassit så att säga. Annars funkar den bra.

Av lord_dubbdäck
Av lord_dubbdäck

Bra för att gissat. Knappt spelat nått av de spelen

Av lord_dubbdäck

Något av en expert skulle jag nog kalla mig

Av lord_dubbdäck

Kan rekommendera Orson Scott Card's "Enders Game". Jag har inte lästa alla böcker i serien, men de jag har läst var riktigt bra.

Set at an unspecified date in Earth's future, the novel presents an imperiled humankind after two conflicts with an insectoid alien species they dub "the buggers". In preparation for an anticipated third invasion, Earth's international military force recruits young children, including the novel's protagonist, Andrew "Ender" Wiggin, to be trained as elite officers. The children learn military strategy and leadership by playing increasingly difficult war games, including some in zero gravity, where Ender's tactical genius is revealed.

Men ännu starkare vill jag rekommendera Dragon's Egg och Starquake av Robert L Forward. Det är "Hard Sci-Fi" som handlar om att människor kommer i kontakt med en neutronstjärna som det uppstått liv på.

Dragon's Egg is a neutron star with a surface gravity 67 billion times that of Earth, and inhabited by cheela, intelligent creatures the size of a sesame seed who live, think and develop a million times faster than humans.

Av lord_dubbdäck
Skrivet av anders190:

Trist och typiskt!

Hur går det med katten? Hoppas den är på bättringsvägen.

Jodå det var troligen magkatarr, och med specialkost blev det bättre snabbt.

Av lord_dubbdäck

När skatteåterbäringen kom tidigare i månaden, så som ett brev på posten blev ena katten sjuk och fick besöka veterinären... Så där gick större delen av de pengarna åt.

Och nu när det börjar bli löningsdags så pajjar bilbatteriet. BAH!

Dom känner på sig, dom jäklarna ...

Av lord_dubbdäck
Skrivet av Rouge of Darkness:

switchen kan varit överhettad.

Ja det kan nog vara detta som är problemet. Nätverket dog igen i går kväll. Switchen sitter i ett litet 10" rackskåp med dörr, och den verkar bli ganska varm.

Får försöka sätta in en fläkt i racket då. Hade hoppats slippa det p.g.a. damm.

Edit: Bild

Av lord_dubbdäck

Lol, njaa.

Försvaret rekryterar hårt nu

Av lord_dubbdäck

Displayport på gamingburken, DVI på verkstadsdatorn.

Av lord_dubbdäck

Tack för tipset! Kollade nu, och klockan går rätt.

Av lord_dubbdäck

Ja fel som lagar sig själva är jobbiga. Speciellt om de dyker upp bara ibland. Svåra att felsöka, man vet inte när eller ens om det inträffar igen. Om 5 minuter? Om 5 veckor? Inte alls?

Av lord_dubbdäck

Ok vi får se då om det händer igen. Än så länge fungerar det i alla fall. Om den fallerar igen så har jag ju en reserv. Skillnaden är att den inte är rackmonterad.

Switchen är inte ultradum kanske. https://lanberg.pl/en/produkt/RSGE-16#img3 Den har nån basic VLAN funktion.

Svårt att bevisa fel om jag skulle reklamera den, iom att den fungerar ju nu...

Av lord_dubbdäck

Vad hände med mitt nätverk?

Hej kära bullen! Jag har ett pinsamt problem.

Jag satt här i godan ro och glanade på youtube innan läggdags. Och helt plötsligt slutade videon spela. Jag kunde snabbt konstatera att jag inte kom åt internet längre. Och snart visade det sig att jag inte kom åt nån maskin alls på mitt nätverk här hemma. Jag kör ett par servrar själv, och ingen av dem kom jag åt webgränssnittet på, och det gick inte heller att pinga dem. Lyckades inte få nån kontakt med DHCP-server när jag försökte förnya IP heller.

Så jag misstänkte först att min viritualiserings-server gått ner, iom att jag kör pfSense som "router" på den. Men jag fick snabbt hintar om att så inte var fallet, eftersom min Home-assistant VM verkade vara uppe och styra zigbee-prylar som den skulle. Men kanske just pfSense VMen hade gått ner? Jag orkade inte släpa fram bildskärm/tangentbord till servrarna, så de fick ett varsitt kort tryck på powerknappen så att de stängde ner sig själva mjukt. Sen så stängde jag av strömmen till hela racket en snabbis så att switch å hela skiten fick starta om, och körde igång allt igen. Men det blev ingen skillnad.

Såg livet blixtra för ögonen när jag tänkte på hur frugan skulle reagera när hon vaknade nästa morgon och inte kom ut på Facebook...

Jag började i alla fall fundera på om min switch hade fuckat ur på nått sätt. Men den lös ju och blinkade som vanligt. Jag tog ändå två datorer och satte statisk IP-adress på dem, och försökte pinga mellan dem. Resultat! Inga paket kom fram, det måste vara switchen! Så jag letade upp en gammal switch och pluggade in temporärt, så att bara min VM-server och en dator var inkopplade. Och dra mig baklänges, då fungerade det! Kopplade in fler grejjer, och det fortsatte fungera. Halleluja!

Men iom att switchen bara är typ 6 månader gammal såg jag en jobbig reklamationsprocess framför mig.

Därför tänkte jag att jag provar en gång till, och kopplade bara in "routern" och en dator i rätta switchen. Och då funkade det igen. Vad i helvete? Så jag provade att koppla in allt igen. Och det fortsatte fungera. *surprised picachu*

Så där är jag nu. Switchen slutade spontant att fungera. Och det jag egentligen gjort och som löste problemet var att dra ur och sätta i alla patchkablar i den igen. Så vad sjutton? Varför? Vad kan ha hänt?

Mitt nätverk är basic för övrigt. En ensam "dum" gigabit switch, sen är det ett par datorer, ett par servrar, 2st accesspunkter, en skrivare och en smart-TV.

Av lord_dubbdäck

Jag kan uppdatera att sen sån där "bypass" löste problemet.

https://www.kjell.com/se/produkter/smarta-hem/fjarrkontroller...

Det är för övrigt antagligen en kondensator bara, med ett bleeder-motstånd.

Av lord_dubbdäck

Hårdvaran ska inte vara några problem, och drivrutiner finns. Men hur spelen fungerar vet jag inte. Men det bör finnas mycket information om detta på nätet om du söker.

Edit: Battlefield 2042 verkar inte fungera i alla fall https://www.protondb.com/search?q=battlefield%202042

Edit2: Jag gillar Linux Mint, gränssnittet är ganska lätt om man är van vid Windows