Inlägg

Inlägg som Qnott har skrivit i forumet
Av Qnott

Ooh intressant!
Dock är jag inte jätteförtjust i TITAN Z-texten på fönstret. Känns inte alls som det passar in i resten av designen. Kanske skulle fungera bättre med något annat typsnitt men tror nästan det blir snyggast utan.

Av Qnott

En fördel med Turle Beach är att du har standardlayout på bottenraden, vilket gör det mycket lättare att hitta nya tangenter om du får för dig att byta till några bättre i framtiden.
Angående brytare är det ju helt personligt. Är själv väldigt nöjd med bruna brytare och skulle aldrig välja brytare som inte är taktila, men om inte annat är det ju aldrig fel med variation

Av Qnott
Skrivet av Thorped:

Mitt reservtangentbord från biltema gör ju mindre väsen ifrån sig, skamligt av Corsair att inte slå det när man säljer sitt tangentbord som "silent"...

Skillnaden då är ju dock att ditt tangentbord från biltema förmodligen använder rubberdomes och inte har någon stålplatta och är därmed rent naturligt tystare än ett mekaniskt oavsett om det är ljuddämpande brytare. Gjorde dock en snabb googling och tydligen har en del med ditt problem fått sitt tangenbord utbytt så det är väl bara att ta kontakt med återförsäljaren/Corsair och fråga.

Av Qnott

Det är inte brytarna i sig som låter, utan det är små vibrationer som resonerar i stålplattan som brytarna sitter fästa i som uppstår när du bottnar tangenten (tänk gitarrsträng). Det brukar kunna uppstå mer eller mindre i de flesta tangentbord så vitt jag vet även om vissa tangentbord (Filco exempelvis) tycks vara mer benägna att ha det ljudet. Sök på "Filco ping" för mer info. Om det går att reklamera är jag osäker på dock.

Av Qnott
Skrivet av CrispyCustoms:

funkar bra med win10 och allting? inte buggigt?

Nu har jag ärligt talat inte spelat jättemycket med kontroll sen jag bytte från Motioninjoy-baserat till XInput, men jag har inte upplevt några problem. Och då är det W10 jag har använt det på

Av Qnott
Skrivet av L'ombra:

http://forums.pcsx2.net/Thread-XInput-Wrapper-for-DS3-and-Pla...
http://forums.pcsx2.net/Thread-ScpToolkit-XInput-Wrapper-aka-...

Den andra är "uppföljare" på den första och kan eventuellt vara lättare att komma igång med. Har inte testat den. Kör själv med den första, vilken funkar bra.

Kör med den andra själv och den fungerar felfritt den också. Har blivit oerhört mycket smidigare att använda DS3an på PC när man slipper MotionInJoy.

Av Qnott
Skrivet av landmarks:

Om man aldrig använt ritplatta förut och är helt nybörjare tror jag det är lite overkill att köra direkt på en med skärm (typ wacoms cintiq-serie som tidigare nämnt). Särskilt om man är student med begränsad budget. Jag skulle rekommendera en Wacom Intuous kanske, de är inte lika fancy med lika många olika funktioner men lite mer nybörjarvänliga och budgetvänliga

Edit: Intuous omfattar både en pro-version samt en basvariant som är lite billigare och har flera olika modeller riktade till ex fotoredigering, för att rita osv.
http://www.wacom.com/en-us/products/pen-tablets

Kan vara värt att tillägga att alla de nya basvarianterna av intuos är identiska förutom Draw, som inte stödjer multitouch för fingergester. Annars är skillnaden att du får med vissa specifika programvaror för plattans "syfte". Som jag har förstått rekommenderar de flesta Art i de flesta fallen.

Av Qnott
Skrivet av Teknikrädd:

Finns det någon mod ute som fixar till inventariesystemet? Jag vill få en bättre överblick över allt jag har i min ägo, och ett enklare system att föra över prylar till skåp eller sälja till en handlare.

Jag tycker det är lite drygt att scrolla igenom allt jag har för att hitta t.e.x. en "Advanced institute suppressed combat rifle++.

Jag hoppas ni förstår vad jag menar.

Lär ta ett tag innan vi får moddar som Skyrims SkyUI och Better Sorting då båda dessa krävde en script-extender för att fungera. Samma team som har tagit fram scriptextenders till tidigare bethesda-spel jobbar på en till F4 också. Dock var den i ett experimentellt stadie sist jag kollade så det lär som sagt ta ett tag innan vi börjar få moddar som använder det.

Av Qnott
Skrivet av gramop:

Vart ska man hålla utkik framöver för att hålla sig uppdaterad om vad som dyker upp i modväg ? kände direkt att mycket av texturerna, framförallt byggnader, var lite tråkiga och stack i ögat i ett annars mycket behagligt sceneri..

Skickades från m.sweclockers.com

Nexusmods är definitivt sidan du ska hålla koll på. Majoriteten av alla moddar läggs i huvudsak upp där

Av Qnott

Kan inte säga något om hur säker säljaren är men du bör vara medveten om att du förmodligen inte tjänar något på att köpa den därifrån. Det står fri frakt men läser du villkoren så står det att det bara gäller på det amerikanska fastlandet (ibland Alaska och Hawaii), så du kommer förmodligen behöva betala en ganska hög fraktavgift. Sen får du räkna med att betala moms och tull på varan så med största sannolikhet blir det billigare att beställa från en Svensk, eller åtminstone Europeisk återförsäljare istället.

Av Qnott

Tangentbordet kommer ha "normal" stor Enter. Det brukar bara normalt sett vara så att alla produktbilder som kommer från tillverkaren är med amerikansk layout, men så länge det står att det är "Nordisk" eller "Nordisk ISO" eller liknande så kommer tangentbordet ha svenska tangenter och stor Enter-tangent.
Så vitt jag vet ska det där vara ett bra tangentbord. Framförallt har det en fördel mot Func, Qpad, och Corsair i att det har standardlayout för nedre tangentraden, vilket gör det mycket lättare att hitta passande keycaps om du i framtiden skulle vilja byta ut orginalen.

Av Qnott

Intressant koncept men lär bli svårt att få till en ISO layout då enter sträcker sig över två rader

Skickades från m.sweclockers.com

Av Qnott

Ett tips är att satsa på ett löst handledsstöd och inte bry dig om det när du letar själva tangentbordet. De som ibland följer med brukar generellt vara både för låga och för smala för att vara riktigt effektiva.

Av Qnott
Skrivet av Bopper:

Tror det är de vita "krokarna" som måste flyttas över och har för mig att de är limmade. Men det kanske finns nån annan lösning, från dem som byter caps lika ofta som jag byter strumpor?

http://www.keyboardco.com/blog/wp-content/uploads/2014/06/3.jpg

"Krokarna" sitter inte limmade utan är bara intryckta som vilken cherry-stem som helst, så vill du använda andra keycaps är det bara att flytta över dem

Av Qnott
Skrivet av Roosendosen:

Tack för svaret, jag får väl börja kolla på blocket då efter logitech rattar
Annars får man väl vänta på någon rea som dyker upp eller nåt sånt!

Såg att du dessutom var i Stockholm så då ska det verkligen inte vara några problem.
Sökte lite snabbt på "ratt" under "Datorer & TV-spel" inom Stockholm och hittade 2-3 st G27 för ca 1500 kr (Oerhört prisvärt) samt 2-3 DFGT för ca 600 kr (Någons var dessutom helt ny i kartong).

Av Qnott

Det är så gott som omöjligt för oss att säga vad som är en bekväm mus just för dig. Det är en så subjektiv sak som kan skilja oerhört från person till person. Det du i princip måste göra är att ta dig till någon butik (behöver ju inte nödvändigtvis vara inet) och känna på olika modeller tills du hittar en som passar just din hand. Ett tips är MediaMarkt som brukar ha gott om möss från de populäraste märkena uppackade så man kan prova

Av Qnott

Den Thrustmaster-ratten hade jag personligen hållt mig undan då den inte har någon Force-feedback utan bara gummiband som centrerar den. Logitechen däremot är en riktigt bra instegsratt med Force-Feedback, 900 graders rotation, växelspak och gott om knappar. Dock hade jag aldrig köpt en ny sådan utan letat efter en begagnad. De brukar komma upp på diverse andrahandsmarknader (Blocket etc.) väldigt ofta för 600-800 kr (ibland ännu billigare) vilket är oerhört prisvärt för den. För runt 1400-1500 kr som DFGT kostar ny så kan du få en begagnad Logitech G25/G27. Du får då en robustare konstruktion med ratt i metall och läder, H-växellåda och rejälare pedaler med koppling. I princip är det dom två rattarna det står mellan i instegssegmentet. Båda är väldigt bra rattar så det handlar i princip om hur mycket pengar du känner att du vill lägga.

Av Qnott

Du har Qpad 5k (kan hända att dom har någon mer modell) med fingerstöd. Sen finns Mionix Naos i några varianter. Kan säkert hända att det finns fler möss som har liknande stöd men dessa är de jag kom på på rak arm. Båda brukar dessutom finnas utställda i butiker som MediaMarkt så att du kan känna på dom innan köp om du vill det.

Av Qnott

Handlar det om en OEM-nyckel eller är det en "Fullversion". Har nämligen för mig att du inte kan använda en OEM-nyckel från exempelvis en laptop för att komma åt nedladdning av iso-filer. Jag kunde åtminstone inte göra det när jag skulle hjälpa en vän att installera om hennes laptop för ett tag sen. Om det är en nyckel som du har köpt lös som fullversion så har jag tyvärr ingen aning om varför det inte fungerar. Testa ringa Microsofts support i så fall så löser det sig nog

Av Qnott

Har det sagts något om något datum för Rallycross-expansionen? Har sökt runt en del men bara hittat "Aug 2015" i deras timeline, men tänkte kolla om det har kommit någon mer info i något pressmeddelande eller liknande som jag har missat?