Inlägg

Inlägg som Bulan75 har skrivit i forumet
Av Bulan75

1600X med en Vega56 i1080 bör ändå vara Cpun som flaskan ? har inte spelat så mycket…

Av Bulan75

Jag läste först … Nvidia släpper ny HBTQ drivrutin
Ska nog ta en kaffe nu och vakna 😅

Av Bulan75
Av Bulan75

Tror inte priset kommer att vara ”okej” 😅

Av Bulan75
Skrivet av Mumu55:

Låter vettigt. Enda gången jag fått sub att spela "tillsammans i synk" med högtalarna är när jag kopplade högnivå. Då lät subben som en del av golvhögtalaren. Svårt att beskriva men hördes direkt att det stämde.
Via Sub out lågnivå, not so much. Nuförtiden använder jag bara sub till film iom att min nuvarande SVS inte har högnivå in ändå.

Kan bara hålla med … var den anledningen jag valde Rel då det är lite utav deras ”specialité” och det funkar kanon. Blir trött på lyssna på en bas som bara dunkar i ett hörn 😅

Av Bulan75
Skrivet av Samsung-Daniel:

Hur funkar Hegel tillsammans med Elac? Tycker personligen att Hegel spelar väldigt rent men tenderar till att bli för ljus för min smak (framförallt med B&W). Kan däremot tänka mig att den låter grymt bra med ett par lite "mörkare" högtalare

//Daniel

Hegel är enligt min uppfattning ganska neutrala och enligt min erfarenhet är B&W ganska ljusa, Elac är lite åt det hållet också med jet diskanten men inte lika mycket men man får mycket luft i ljudbilden och instrument låter fantastisk

Av Bulan75
Skrivet av Mumu55:

Intressant kombo
Kopplar du Rel via högnivå eller hur har du gjort?

Precis! parallellt med högtalarna, spelar väldigt samspelt och låter som en större högtalare och inte som separata subbar

Av Bulan75

Kul med 2kanal, kör endast det även som tv ljud
Elac fs407
Hegel H80
2st Rel S2 sub

Av Bulan75

Tre tillverkare bör kunna möta efterfrågan bättre än två så ser fram emot detta

Av Bulan75

Kul att Tsmc känner pressen från Intel, detta är ett bra betyg

Av Bulan75

Till aktieägarna säger dom att dom ska öka sin bruttovinst så dom vill åt den feta delen utav kakan som återförsäljarna får … not !

Av Bulan75

Nu verkar det mest vara reklam på sidan ... käns som att logga in på Aftonbladet typ
använder Prisjakt alt mindre numera och väntar på att Prisrunner ska byggas upp utav dom nya ägarna

Av Bulan75

Snart kan AMD lägga tillverkningen hos Intel 😉

Av Bulan75
Skrivet av Yoshman:

Oavsett vad flertalet benchmarks försöker påskina är fortfarande prestanda per CPU-kärna långt viktigare än all-core prestanda. Framförallt nu när grundnivån är 6 kärnor.

Så att 12600K även slår 5800X må vara roligt för Intel, men det som verkligen spelar roll är att om dess siffror är representativa i något större kontext (är skeptiskt till hur bra CPU-Z benchmarks är för att fånga detta...) så är Alder Lake ett klart fall framåt tack vare rejält ökning i prestanda per kärna ("stora" kärnor).

Högre prestanda per CPU-kärna betyder att allt som är CPU-bundet blir snabbare. Fler kärnor, framförallt när man startar från 6 kärnor, betyder i praktiken nära noll för en klar majoritet av användarna.

Förutom att vi bör vänta in "riktiga" tester finns ett till frågetecken: ett problem med att mäta prestanda per kärna i rent enkeltrådade fall är att Intels/AMDs CPUer pushar sina max-frekvenser allt hårdare så man kan inte riktigt extrapolera ST prestanda till det i praktiken mest vanliga fallet: hög last på en handfull CPU-kärnor.

Ska man tro ryktena lär Intel framöver skruva upp all-core prestanda genom att addera "små" kärnor. Toppmodellen för Raptor Lake ryktas få 8+16 som topp modell (mot Alder Lake 8+8). Längre fram, när man krymper till Intel 4, finns rykten om 8+32 modeller (fast frågan hur mycket substans detta har...).

Massor med "små" kärnor är vettigt. De flesta applikationer klarar sig mer än väl på 8 "stora" kärnor. De applikationer som trots allt skalar förbi den nivån tenderar vara sådan som skalar riktigt bra med CPU-kärnor, i det läget är det betydligt bättre att enbart optimera för perf/W. Poängen med Gracemont (och efterföljare) är att den har långt bättre perf/W än "Coves", men Coves behövs då dessa har betydligt bättre peak-prestanda vilket är kritiskt för interaktiva applikationer.

Hur många kärnor och trådar tycker du är lämpligt idag för en spel burk ?

Av Bulan75

Kommer bli intressant att följa Alder Lake lanseringen ..

Av Bulan75
Skrivet av GuessWho:

Ryzen 1000 serien (första generationen Zen) har inte officiellt stöd för Windows 11.
Däremot så skulle det finnas workarounds för att installera Windows 11 på system som inte når upp till kraven på TPM o dylikt.

Hade varit intressant med ytterliggare ett steg bakåt.
Om någon som har en dator med en AMD Bulldozer/Bulldozer+ processor, exempelvis FX-8350 kunde installera Windows 11 på sitt system och göra prestandajämförelse mot hur Windows 10 presterar på samma/motsvarande system.

Det förklarar saken …

Av Bulan75

Så min 1600x är inte drabbad ? 😅

Av Bulan75

Hemma Ja
Jobbet nej

Av Bulan75

Quark från Star Trek är skön 😁

Av Bulan75

Lagt lite marksten för en uteplats och snart ska det installeras en Ac så man är redo för nästa år 😅