Inlägg

Inlägg som Rydisen har skrivit i forumet
Av Rydisen

Inga problem här. Kör både adblocker och ublock.
Testat temporärt avaktivera adblockern?

Av Rydisen

Cerwin Vega är riktigt, riktigt roliga högtalare. Lyssna inte helt på folk som säger att dom inte är HiFi. Det finns olika typer av HiFi... Åk till HiFi klubben och lyssna, jämför med ett par "riktiga" HiFi-högtalare, typ Dali Zensor, se vad du gillar bäst helt enkelt.
Denon 2400 låter bra, ska du spela på moderata volymer (typ lägenhet) så ska det inte vara några problem.

Av Rydisen

Det beror på förstärkaren Ta en bild på baksidan.

Av Rydisen

Ifall du köpte den för dom 14990:- som den verkar kosta nu så skulle jag spontant påstå att du har blivit lurad, tyvärr...

Av Rydisen

@LedsenPanda: Clouding, ett fenomen man tyvärr får leva med på LCDer i de flesta fall. Vill man försöka komma undan det brukar det förekomma i mindre grad på mer premium apparater. Med OLED kommer man ifrån clouding helt, fortfarande vissa uniformitetsproblem, men ingen clouding. Detta är förmodligen inget som hade gått på garanti eller liknande från början heller, det ska till rätt extrem clouding för att tillverkarna ska ta det på garanti.

Av Rydisen

Ta en bild med helt svart skärm istället.
Svårt att se ifall det faktiskt är clouding/bleed eller om det är dynamisk bakgrundsbelysning för att lysa upp rutan i mitten på bilden.

Av Rydisen

Tänker du på kompletts tävling på facebook hade det väl snarare att göra med att just MSI 1070 Ti so dom tävlar ut har bättre prestanda än andra konkurrenter i SLI för att kylaren tar upp mindre plats.

Av Rydisen

Ta gärna lite bilder

Av Rydisen

En SSD kanske hade hjälpt

Av Rydisen

Du får förmodligen köpa ny/bättre router om du vill ha snabbare WiFi.

Av Rydisen

Jag skulle säga att man får räkna med detta i ett par billiga bluetooth-hörlurar. Det "hör till" billigare elektronik och är en av de grejjerna som Hi-Fi nördar lägger ut mycket pengar på för att få bort.

Av Rydisen

@MsSmith: Så... Det här är lite spännande.... Du hör skillnad på kablar, men du vill begränsa uteffekten från en förstärkare och ta bort dess förmåga att driva lite svårare laster, för att "skydda" den?

Behöver man ändra en inställning i förstärkaren för att skydda den så har man köpt alldeles för dålig förstärkare.
Den artikeln du läser har, i mina ögon, fel.

Vet du vad denna inställningen FAKTISKT gör?

Av Rydisen

@Lacke7894: En förstärkares "ohm-inställning" borde rimligtvis ha att göra med hur skyddskretsarna i stärkaren fungerar.
Ljudmässigt (om det alls påverkar/man hör skillnad) borde det låta bättre med den lägre impedans-inställningen (4 ohm i detta fallet), medan det borde vara säkrare för förstärkaren att köra den högre (8 ohm?). Hade personligen ställt den så lågt som möjligt och sett till att förstärkaren har bra ventilation ifall du spelar högt eller så.

Av Rydisen

Ska du använda TVn i ljusa miljöer så har Samsungen överlägset anti-reflexfilter.
Ska du kolla mycket film på kvällar eller har möjlighet att dra ner för fönster etc skule jag säga att Sonyn har snäppet bättre bild.

Sen har ju Samsung satsat väldigt mycket på design med deras tunna väggfäste och one connect-box, ifall det är något som spelar roll.

Av Rydisen

@Jaevel: Gissar att det här är en anekdot från tidigare år i TS liv.

Av Rydisen

Du kanske bara är mer kräsen när det kommer till bildkvalité än vad netflix kan leverera?
Försök gärna ta en bild på problemet.

Av Rydisen

De flesta grafikkorts fläktkurva brukar vara utformad för att hålla runt 80 grader på GPUn. Sen skruvas fläkthastigheten upp för att inte överstiga det.

Av Rydisen

Någon anledning till det?
Dator 1 är den snabbare datorn...

Av Rydisen

Inga utav artiklarna från CES nämnde uppgraderad panel eller liknande, utan de flesta nämnde bara nya bildbehandlingsmotorer etc. Så GISSAR att skillnaderna inte kommer vara gigantiska. Men precis som Laxpudding säger är det omöjligt att säga innan modellerna faktiskt kommit ut till recensenter etc.

Av Rydisen

Är det en färsk installation av Windows som ligger på datorn?