Inlägg

Inlägg som Klorixx har skrivit i forumet
Skrivet av oqvist:

Pro tube VR https://www.protubevr.com/en/

De flesta är dock för oculus rift och Vive. Men i dagens 3Dprintar tider så lär det ju inte va några problem om man kan modda lite att fixa till vilka handkontroller som helst bara byta ut handtagen.

Shit vilken spännande produkt. Nu vart jag galet sugen på att lägga en beställning, riva fram hela VR setupen igen och börja köra lite.

Skrivet av Alling:

Ursäkta min otydlighet. Jag använder skrivbordssajten på mobilen.

En faktor som kan tänkas bidra till att man råkar klicka på Logga ut av misstag är den oro som hela tiden ligger i bakhuvudet att reklamen som laddas in just den här gången ska vara för stor och trycka ner allt annat innehåll, vilket då kan leda till att man (mer eller mindre medvetet) kompenserar för det när man klickar. Just denna gång upplevde jag dock att jag verkligen tryckte på Meddelanden och att det kanske var webbläsaren som försökte vara smart och placera mitt klick på Logga ut istället.

Ah, då är jag med.
Ja, mobilsidan är ju lite mer mobilanpassad än desktopsidan så att just element inte ska ligga för nära varandra (även om flera fortfarande är lite för grupperade).

Mitt enda tips gällande reklamen är att vänta tills all content laddad klart innan man navigerar.

Mvh // Anton

Skrivet av Ravix:

Varför visas samma sak 2 gånger när man skriver ett inlägg i forumet?
Som bilden visar så står det först att:

https://i.imgur.com/HlQz034.png
Ravix
Du
Svarade i trådens namn, jag vet att båda är samma sak, så varför står det helt enkelt inte bara du svarade ... som jag tror det gjorde förr?
Ingen stor grej, mest bara nyfiken

Hej,

Det handlar om att det är två olika event. Det ena "Du svarade i" är från event gällande inlägg, medans "Användarnamn svarade i" är från event gällande följda trådar.

Mvh // Anton

Skrivet av Alling:

Tack.

Det är nog ganska enkelt gjort, åtminstone om man nöjer sig med en implementation som fungerar majoriteten av gångerna. Sedan vet man ju att det alltid dyker upp saker som gör att det tar längre tid än man trott förstås.

Ja, som sagt, upplever fler samma problematik så är det såklart någonting vi ska ta och se över, men just nu ligger det ganska mycket annat som har hög prio.

Skrivet av Alling:

Lyckades precis logga ut tre gånger i rad när jag försökte gå in på Meddelanden på mobilen, om det har någon betydelse.

Ok, skumt, jag upplever att det är ganska långt med logga ut knappen under avataren på mobilsidan, men har du någon feedback på vad mer man kan göra här så tar vi ju tacksamt emot den.

Mvh // Anton

Skrivet av Snorlena:

100% höjning för något som kräver ca 4 nya rader med kod.
Men ingen som tvingar mig att annonsera på sweclockers. 🤷‍♂️

Tänker bara flika in med att det ändå var 5573 radändringar som gjordes (tillägg och borttagningar)

Skrivet av Baxtex:

Märks att ni inte värnar om era utvecklare.

Never deploy on a friday!

Tja, det är ju ändå jag som har uppmuntrat till det så. Min filosofi är om vi utvecklar kvalitativ kod och genomför tester så spelar det ingen roll vilken dag vi lanserar på. Så kan man verkligen ta välförtjänt helg när man släppt lite nya goa funktioner

Skrivet av Kiddy:

Finns det?
Om inte, hur ser SweClockers på detta med tanke på all password breach.

Hej,

Tack för feedback.
Det är ingenting som vi erbjuder i dagsläget, men vi har fått in feedback om det så det är någonting som ändå finns uppe på tapeten och slåss med allt annat.

Vilken password breach är det du tänker på? Om det är den gamla från 2015 så byggde ju den på ett säkerhetshål i den forummjukvara som användes då och har blivit bortpatchad. Är det någon senare som du har information om så tar jag gladjeligen emot den.

Mvh // Anton

Skrivet av darkshippo:

Jag önskar en funktion att om man kan slippa se en användares inlägg (förutom citat). Jag har ju några jag stör mig på, även om jag blockar dem så ser jag deras inlägg.

Hej,

Tack för din feedback.
Förra gången detta var uppe för diskussion tycker jag medlemmarna hade en bra diskussion kring ämnet. Du hittar diskussionen här.

Håller du inte med så utveckla gärna frågan mer konkret vad det är du vill uppnå, så ska vi se vad som finns att göra.

Mvh // Anton

Skrivet av Alling:

Loggar ut gör nog de flesta väldigt sällan; desto oftare råkar man (åtminstone jag) klicka på Logga ut av misstag. Därför föreslår jag att man får bekräfta sin utloggning innan den verkställs. Har själv implementerat detta i form av en vanlig confirm, som får tjäna som proof of concept.

Hej,

Tack för feedback.
Jag upplever inte samma problem och har nog aldrig loggat ut av misstag, men jag låter feedbacktråden ligga här så ser vi om fler ser detta som ett problem och så kan vi se över om det är något vi tycker är värt att implementera.

Mvh // Anton

Skrivet av oRBIT2002:

Jag har en massa objekt (div'var) på min sida jag skulle kunna vilja toggla med css (d.v.s byta "visibility") via typ JavaScript men jag vill inte loopa igenom alla objekt utan har önskan om att bara kunna pilla på css'en på nått sätt så alla objekt som har den specifika klassen uppdateras på en gång.
Google hjälper mig inte jättemycket eller så är min "Google Fu" för dålig.
Nån som har några brilijanta idéer?
Tack på förhand

Gör du jQuery eller liknande på sidan? Vad är det för css klass dessa divar har så kan jag hjälpa skriva ihop ett exempel

Så mycket skit man får bara för att man försöker ta handom sina skor

Skrivet av Knotvillage:

Trycker jag på din profil så står det inte skicka meddelande. Byter jag till den andra sajten står det skickat privat meddelande på alla andra profiler.

Skickades från m.sweclockers.com

Aha, du har rätt. Det har inte petats in på mobilsidan (ännu) utan man får isf skriva ett nytt meddelande där man fyller i mottagarens användarnamn.
Men bra feedback, jag ser över om inte det är något som kan påskyndas.

Mvh // Anton

Skrivet av Knotvillage:

Varför kan man inte skicka PM via mobilsidan?

Skickades från m.sweclockers.com

Ska inte vara några konstigheter. Tryck på din profil sedan meddelanden och slutligen nytt meddelande

Skrivet av Alling:

Något som däremot kanske skulle hjälpa, @Klorrixx, vore X-Frame-Options: sameorigin istället för deny.

Hm? Vad tänker du då?

Skrivet av Alling:

Jag ser två tänkbara lösningar:

  • Behåll systemet som det är nu, och låt dessutom /post/123456 (som idag alltid är 404) prova /forum/post/123456, /meddelanden/post/123456 osv tills den får träff. Får den inte det, svara med 404. Detta skulle, gissar jag, kräva en del arbete att implementera.

  • Behåll systemet som det är nu, och låt dessutom /post/123456 redirecta till /forum/post/123456. Detta vore, gissar jag, enkelt att implementera. Jag hade med största sannolikhet valt detta om beslutet var mitt att fatta.

Skulle dessvärre inte fungera då forumpost och pmpost är separata tabeller /idn.
Och att länka alla citeringar till forumet gör att man inte kan länka till pm citat, så det känns dumt att tappa den funktionaliteten.

Skrivet av Alling:

Detta är nog inte så lätt som det låter i det fall jag ser framför mig: en knapp vid varje inlägg (finns redan) som man kan klicka på för att skicka ett meddelanden till inläggets skribent angående just det inlägget.

Varför inte? Enda skillnaden är ju att först göra en länk till forumposten (istället för att ta hela quote blocket) och i quote ta bort idt så det bara blir en "dum" citering

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Alling:

Om jag vill skriva ett PM till en användare angående ett av vederbörandes inlägg i forumet(!) klickar jag på Citera på inlägget, kopierar den genererade BB-koden och klistrar in den i ett nytt PM. Det blir då ett citat som förväntat, men länken Gå till inlägget genereras med antagandet att jag citerar ett PM (t ex /meddelanden/post/123456), inte ett foruminlägg (/forum/post/123456). Den ger således 404.

Det vore nice att kunna citera foruminlägg i PM enligt ovan så att mottagaren också enkelt kan gå till inlägget i fråga.

Hej,

Tack för feedback.
Precis som du skriver så autogenererar citat länk till inlägget baserat på context. Detta för att kunna återanvända samma kod som bygger upp elementet, men bara ersätta själva url'en den ska titta på.
Spontant ser jag ingen klockren lösning på detta, men ska såklart ta med vidare till team teknik och kolla på.

Tillsvidare får min rekommendation bli att länka till inlägget, och göra ett olänkat citat (lägga texten inom ett enkelt [quote]).

Mvh // Anton

Skrivet av emilakered:

Det blir inget rakande, det kan jag lova.

Är det en.... utmaning?

Skrivet av Penguin_Emperor:

Hej, är så att jag bor i Norge sedan många år, och idag tänkte jag lägga upp en annons, men de ända betalnings alternativet jag fick är swish och de är ett betalningssätt som jag inte kan använda mig av. Är det något jag missat att se när de kommer till andra betalnings sätt?

Ber om ursäkt om detta ligger på fel plats.

Hej,

Tack för feedback.
Är det så att du använder mobilsidan? Där har vi nämligen inte migrerat över payson betalningar ännu (men det är lite på gång).
Du kan dock hoppa över till desktopsidan där alternativet finns tillgängligt, och kan där betala med kort

Hoppas det löser sig, och tveka inte att hojta om det är några frågor.

Mvh // Anton

Skrivet av HappyPie:

Ibland lägger ni upp gamla nyheter längst upp som om de vore nya. Finns säkert de som uppskattar det som kanske missar nyheter... men säkert många som inte uppskattar det, i.a.f. vi som tittar dagligen på swec och har bra koll på nyheterna.

Mitt förslag är att lägg en funktion på användarens inställningar där man kan välja att enbart se nyheterna i kronologiskt ordning.

tack.

Hej,

Du har tillgång till nyhetssidan som listar nyheter i kronologisk ordning
(notera dock att denna listar just nyheter, så ev tävlingar och testpiloter inte visas där)

Mvh // Anton

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Berrabub:

Till nästa version av Swec forum borde ni överväga en block funktion. Tror en hel del användare skulle må bra av en sådan funktion

Hej,

Du har funktionen under inställningar på din profil (dock bara desktopsidan, i dagsläget).
Är det vad du söker eller är det någonting annat?

Mvh // Anton

Skrivet av breakwin:

Är det bara för mig sweclockers format ser konstigt ut på iPad? Jag använder en iPad pro 11” 2018. Varje gång hemsidan uppdateras så ser det konstigt ut såhär i porträtt vy:

https://imgur.com/q7sIGNk.png

Vrider man till landscape och sedan tillbaka funkar det bra.

https://imgur.com/lTtd3DC.png

https://imgur.com/0A4h3Ud.png

Lite av ett i-lands problem. Men jäkla jobbigt att behöver vrida fram och tillbaka på min ipad varje gång man trycker nästa sida. Är detta apple problem eller sweclockers problem?

Hej,

Skumt. Inte sett ett problem likt detta tidigare.
Det ser ju ut som det händer någonting funky med letter spacing'en på typsnittet, men jag förstår inte riktigt varför det skulle "rätta till" sig av att du byter orientering.
Jag får helt enkelt ta det här vidare och bolla lite internt och se om vi kan luska ut något.

Mvh // Anton