Inlägg

Inlägg som HerrFisk har skrivit i forumet
Av HerrFisk

Blender

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Snabb fråga finns det någon här som använder raytracing utanför spel? Såklart att det går och det finns stöd för detta. Men jag upplever att det är väldigt få som gör det.
Jag själv använder just nu inte raytracing till något och då blir det mer något som det inte är fel att det finns, men jag prioriterar knappast denna prestanda.

Blender är det jag kör. Enda området förutom spel där jag kan dra nytta av hårdvarustödet men å andra sidan är det som natt och dag där.

Av HerrFisk

64 GB. Använder sällan över 20 GB men har varit och nosat upp kring 50 GB vid några tillfällen då det redigerats stora bildfiler.

På min bärbara har jag 16 GB vilket räcker för det mesta men hade gärna haft mer för just de tillfällen då jag redigerar bilder på den.

Av HerrFisk
Av HerrFisk
Skrivet av ronnylov:

Ryzen 7 1700 har en ganska bra medföljande kylare så det är inte absolut nödvändigt att köpa till en kylare. Som alternativ kan du kolla på Ryzen 1600 och spara 1000 kr (det är inte så jättestor skillnad i praktiken mellan 6 och 8 kärnor).

Om du ändå vill köpa till en kylare så kanske det också kan vara värt att titta på Ryzen 7 1700X och Ryzen 5 1600X. De är inte jättemycket dyrare men har högre klockfrekvenser. Däremot så följer det inte med någon kylare med dessa så då måste man köpa till detta.

Helt rätt!

Jag hade tydligen uppe sidan för 1700X istället för 1700 vilket lurade mig.

Av HerrFisk

Uppgradering från Phenom II X4 955 till piggare efterföljare.

Hej!

Jag behöver uppgradera min gamla trötta dator och tyvärr verkar det som att det är processorn som inte hänger med riktigt vilket på grund av dess ålder innebär att i princip allt behöver bytas ut. Hade inga klagomål på prestadan innan i höstas men har nu det senaste insett att det kanske går lite långsammare än det behöver göra. Dessutom vill Photoshop inte ladda alla bilder vid timelapse-tillverkning vilket är något störande.

Av de nuvarande innre komponenterna tänkte jag behålla lagring, nätaggregat (Corsair HX 750W), samt grafikkort. Kommer att byta ut grafikkortet, något från AMD i 6800-serien, i framtiden men det duger för tillfället är min bedömning.

Användningsområden

  • Lightroom/Photoshop. Timelapses.

  • Ableton för inspelning samt mixning.

  • Internet, stänger ej ned tabbar.

  • Programmering

  • Arbetar lite med video samt 3D-renderering men ej hög prioritet.

  • Sporadiskt spelande, allt från BF1 till EUIV.

Kan tillägga att jag gärna vill ha igång alla applikationer samtidigt, om än i bakgrunden.

Komponenter jag behöver

Budget
Under 10 000 kr. Ju mindre desto bättre.

Övriga krav

  • Vill ha mATX formfaktor för framtida byta till mindre chassi även om det får plats med ett ATX nu. Hade varit fint med mindre men verkar dålig med sådant.

  • Kommer att köpa 32 GB ram nu men vill kunna uppgradera till 64GB senare och därför behöver moderkortet 4 platser för RAM och det behöver vara 16 GB per sticka.

  • Inga speciella krav på trådlöst nätverkskort annat än att det faktiskt fungerar mer än 90% av tiden. Där brister mitt nuvarande.

  • Någorlunda tyst får det gärna vara, men knappast högsta prioritet. Undviker helst vattenkylning.

Inget, vare sig processor eller annat, är spikat så har du andra förslag är mina öron öppna. Brukar handla på Inet men det är mest av vana.

Har luskat fram följande komponenter:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10363327/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10363327/

Av HerrFisk

Fler = bättre

@martinot: Låter väl snarare som att det är visar sig vara 8 med tanke på att det är 4 "kärnor" i varje kluster.

Av HerrFisk

Jag antar att det här framförallt gäller för mindre kraftfulla datorer? Inte för att jag skulle klaga; mina dagar med högprestandator är över sedan länge.

Av HerrFisk

Tjusigt! HTML5 för alla!

Av HerrFisk

Genomgoda nyheter! Någon som vet om det gäller för bilder och dylikt också eller om det bara är data?

Av HerrFisk

Synd att inte alla nya finesser är med men en stabil grund är värt otroligt mycket. Vi håller inom mitt företag på att bygga om just grunden på mjukvaran då en gedigen sådan både minskar risken för buggar och ökar stablilitet. Rätt spår enligt mig.

Av HerrFisk

@corben2: Ser väl inte pjåkigt ut alls. Baksidan gillade jag mest men den får du la inte se på en vägg tyvärr.

Av HerrFisk

Inom kategorin gamingprodukter är det här bland den snyggaste jag sätt. Inget jag vill ha på mitt skrivbord men betydligt snyggare än vad jag väntar mig produkter med samma målgrupp.

Av HerrFisk

@Makrillo: Jag för väl ta och skaffa en skönare (och varmare) toalett och sedan omvärdera.

Av HerrFisk

Trevligt med fler kärnor. Började känna att det stagnerat lite på den fronten annars. Att det sen inte är något jag som sitter och är förvånandsvärt nöjd med en 8 år gammal sleten processor kommer att skaffa är en annan femma.

Av HerrFisk

@Makrillo: Förvisso fungerar det men jag hade allt föredragit att alltid använda en dator för hemmet. Förutom att dela länkar på smidigast möjliga vis skulle jag kunna kontrollera musiken från köket, men det är väl mest en bonus. Platta är inget jag användder alls i vanliga fall så att ha en för endast receptbruk känns lite onödigt...

Av HerrFisk

Någon som kan ge en kvalificierad gissning om räckvid på en sån här sak? Att få recept till en trådlös skärm i kök hade inte varit fel.

Av HerrFisk

Woa, det tog tid det!
Skönt att det kommer nu då!

Av HerrFisk

Gha...
Synd att det är så högt, hade varit utmärkt som fotpall annars, varmt om fötterna!

Av HerrFisk

Bästa jag har sett! 5 points to you sir!

Av HerrFisk

Inte illa chassi!:)
Gillar rotationen på moderkortet stark, finns alldeles för få chassin som har det så.