Inlägg

Inlägg som Eric har skrivit i forumet
Av Eric

@turbomaniac Mer eller mindre alltid förlorar du pengar när du köper något, fråga är hur mycket man vill förlora. Sedan att det inte går att göra bra affär gällande bilar är skitsnack, jag har gått 15k plus på en bil.

Leasing är aldrig bättre ekonomiskt om man inte skulle ha en jävla otur och den oturen kan du likväl ha med en leasing bil. MEN har man möjligheten och vill ha bekvämligheten så är det ett personligt val att göra men att försöka rent ekonomiskt säga att det är en bättre affär går inte.

Så det kan vara bättre för dig rent privat men grunden är att det är sämre ekonomiskt.

Av Eric

En 3-4 år gammal BMW har haft sitt största värdetapp och är därför en bättre investering. Det är också en tillräckligt ny bil för att saker troligtvis inte ska gå sönder om den inte använts extremt. Det är i grunden alltid bättre att äga något (trots att du har lån då) än att låna något mot en betalning varje månad.

Jag förstår att det känns enklare med leasing, men det är sämre i det långa loppet om man inte är villig att betala en hel del för sin bekvämlighet. För säg att du förlorar jobbet om 2 år, då har du betalt av en hel del på bilen och kan troligtvis minska utgifterna där pga situationen, men leasingen får du inte ner.

Av Eric

@Rickybobby Jag har inte tänkt i den tanken då jag tyckte det skulle bli smidigare att byta, men du är välkommen att lägga ett bud så kanske jag säljer ändå!

Av Eric

Telefon försäljare, vet de om du svarat?

Kan inte bara vara jag som märkt att när man väl svarat en försäljare så ringar de oftast 1-3 till inom en kort stund? Jag har ingen tillgång till mobilen på jobbet och mina missade samtal är sällan så många från försäljare i sån nivå att de skulle ringa på samma basis varje dag.

Men nu idag så är jag ledig och svarade på en försäljare och inom loppet av 3h har 4 st till ringt. Är de så att dessa firmor samarbetar och man flaggas upp om man svarat eller något? Oftast brukar jag inte svara och då brukar de inte ringa något mer den dagen...

Av Eric
Skrivet av Yorg:

Så du tror att butiker har demo-ex av alla tillgängliga grafikkort?

Skulle du som kund bli nöjd om butiken vägrar bryta en förpackning och visa upp ett kort som du är intresserad av?

Tycker att det gått för långt med rättighets-hetsen som alla verkar känna, så länge inte produkten i sig bär spår av att vara använd så hade jag inte brytt mig och glatt kört på.

Nej, det tror jag inte. Men det är ju upp till butiken om de vill göra så eller inte. Det är en risk som de får välja om de vill ta. Men tar de denna risk så ska jag inte betala för att en annan kund inte ville köpa det de visade.

Med det sagt så skulle jag gärna köpa produkten för 200-300 kr mindre.

Av Eric
Skrivet av Yorg:

Hur vet ni att den var använd?

Om en kund vill se varan i butik, man bryter förpackningen och visar den, skulle ni inte acceptera den som ny då?

Nej.

Hela grunden med att förpackningen ska kunna brytas är för att särskilja de som är öppnade och de som inte är öppnade. En icke-öppnad förpackning gör företagen för att kunden ska känna trygghet att produkten inte använts. Är den då inte längre det så kan jag som kund inte på något sätt säkerhetsställa att den inte använts innan.

Om butiken vill visa upp något så kan de ta fram ett demo-ex. Handlar det om öppet-köp så är det visserligen synd för företaget, men som köpare så har jag ingen aning om vad personen som skickade tillbaka produkten på öppet köp har gjort och då vill jag ju inte betala nypris.

Av Eric

Asus ROG G751J Mot stationär

Hej hej!

Tänkte se om någon är intresserad av att byta sin stationära dator mot en bärbar speldator. Jag reser inte alls lika mycket längre och vill därför ha en stationär istället!

Datorn är en 17.3" Asus Rog G751J som har bla.
GeForce GTX 970M
Intel Core i7 4710HQ
128gb SSD, 1tb HDD
8gb ram
17,3" 1920x1080
Väger endast 4,8 kg.

Läs hela annonsen här

Av Eric

Surface pro 3 i5, 128gb bytes

Hej. Är intresserad av att byta min surface pro 3 i5,128gb, 4gb ram med tangentbord+penna mot en 17" bärbar speldator.

Plattan fungerar utan problem. Några frågor eller förslag så hör av dig!

Läs hela annonsen här

Av Eric

Finns de någon sida där man kan byta spel med varandra?

Av Eric

50

Av Eric

[LoL] Eu west -söker adc- silver+

Hej.

Söker någon att duo med som kör adc och ligger hög silver/guld.

Avslutade preseason i guld 4, efter placement hamnade jag silver. Spelar gärna som tanky supp, tex leona taric och klarar utmärkt att spela offensivt och defensivt.

Skicka ett PM ert namn så addar jag er. Kör gärna skype/ventrilo eller vad ni nu vill använda.

Av Eric
Skrivet av Pellepelikan:

Är det verkligen nödvändigt med 3G? Hur ofta har du tänkt använda plattan mer än hemma och i skolan? Du har väl wi-fi både i skolan och hemma antar jag?

Och om du Max kan lägga 4000kr på plattan, hur ska du då betala ett surfabonnemang?

Måste säga att det väldigt ofta finns tillgängligt wi-fi om man tex är på stan etc. Väldigt sällan jag personligen behövt koppla mig mot telefonen för internet så det skulle jag se som ett mindre problem. Skulle faktiskt kunna sträcka mig att säga att det är sällan jag surfar på mobilen i 3G nätet utan oftast bara på wi-fi...

Fundera över om 3g verkligen är ett krav...

Varje dag på tåget till skolan är de tänkt att användas med 3g.. :/

Av Eric

Såg denna nu för ett bra pris (vad jag kan hitta iaf?)

http://www.dustinhome.se/product/5010756542/toshiba-encore-at...

Behöver köpa tangentbord till löst då, men 8"..Hur stor skillnad är det egentligen? Upplösningen är ju inte så extremt stor skillnad på.

Av Eric
Skrivet av emahex:

Tangentbordet har en vanlig usb och plattan har micro-usb. Som sagt klarar den allt som en vanlig dator

Lyckas inte få fram om mico usb går att använda med en "omvandlare". Något du har en aning om?

Av Eric
Skrivet av emahex:

Tycker Asus t100 känns som det ända vettiga för din del.
Alla ipads verkar gå över budget (borträknat den gamla ipad2) och då är inte tangentbord inräknat.

Asus t100 håller budgeten, det medföljer office och tangentbord. Den fungerar som en riktig PC så de flesta skolprogram går även att enkelt använda. Ser ingen fördel med ipaden mer än utbudet av tåg-spels appar.

När de kommer till andra windowsplattor har jag tyvärr ingen erfarenhet.
Har en del androidplattor hemma men de va du inte intresserad av och de tycker jag du gör rätt i.

Skrivet av ggustavsson:

Förstår inte riktigt varför du skulle vilja ha en Ipad eller en Android platta för den delen , när man kan få en x86 platta med alla dess möjligheter, tex en Asus t100 med 9-10 timmars batteritid, men finns förstås betydligt vassare maskiner också i samma format.

Ska man bara använda webbläsare så kan väl ipad eller Android vara OK förstås.

Men du har i första posten specat en del krav som passar en x86 platta som handsken "out of the box" vilket man inte kan säga om en Ipad.

Visserligen är en begagnad Ipad 2, 3, 4 billigare, men en Asus t100 är under dit max pris, och den har enormt mycket bättre möjligheter jämför med en Ipad platta.

Jag har kollat en del på t100 ocb tänkte åka förbi siba (verkar vara den enda "vanliga" butiken som ar den?) och titta lite på den. De jag inte lyckats hitta information om är hur en usb modem skulle fungera till den? Annars verkar den helt klart passa in i det jag önskar.

Av Eric

Tack för alla svar.

Vad för pris bör man sikta sig in på för en ipad 2/3/4 32 gb med 3g/lte? Verkar skilja sig rejält bland annonserna på blocket.

Av Eric

Ipad eller w8 platta? Frågor.

Hej.

Jag har suttit och kollat fram och tillbaka nu under några dagar om hur jag ska göra men lyckas verkligen inte bestämma mig.

Jag har idag en iphone och en stationär windows dator. Surfplattan är tanken att jag ska ha som ett mellan alternativ. Går på universitet, så det vore ganska smidigt att kunna läsa pdf filer böcker på en platta istället på för en stationär dator och även föra anteckningar.

Sedan att användas i soffran/sängen för att surfa och streama film/serie från nas.

Kort & gott:

Surfa
Skriva antekningar, så ett tangentbord kommer jag behöva köpa till. Word kompitabel så jag kan skicka mellan stationära och plattan.
Streama film/serie från NAS.
Skulle gärna se en 3g funktion så jag slipper koppla ihop med mobilen, möjligtvis att man kan använda en usb till.

Android har jag uteslutit då jag faktiskt inte riktigt längre tycker om formatet och för att jag inte vill dra in ett tredje operativsystem.

Det jag tittat och tänkt på är att köpa en begagnad maskin.

Surface (första generationen)
Toshiba Encore 8..
Ipad 2,3,4? Vet inte om 2an är för gammal hårdvara i?

Har ni några andra plattor ni tror skulle passa in för mig så skriv gärna. Max pris är 4000:- men föredrar så klart lägre.

Av Eric

Får jag fråga varför de inte verkar finnas 3g hos dessa plattor? Fungerar de att köra med ett usb modem annars?

(tittat på de varianter som ligger runt 4000-5000 kr)

Av Eric

Butik i USA?

Har några släktingar som skall komma till jul, funderade på om jag skulle köpa någon del som de får ta med sig.

Vilka butiker förutom newsegg finns de där borta?

Av Eric

Hur lägger man lättast en egen fläkt kurva med AMD kort? Tycker kortet fungerar bra, dock är fläkten oftast på lite för högt varv.