Inlägg

Inlägg som Ultraform har skrivit i forumet
Av Ultraform

Skaffa ett GTX 580, Och bort med nått GTX 480??

Hej
Sitter nu på ett Gainward 8800gts 512, och har rätt nyligen köpt 2st GTX 480

Ett Point of view GeForce GTX480 - 1536 MB DDR5 Som är som nytt bara testat
http://www.pointofview-online.com/showroom.php?shop_mode=prod...

Och ett ZOTAC GeForce GTX 480 Helt nytt oanvänt
http://www.zotacusa.com/amp-geforce-gtx-480-zt-40102-10p.html

http://www.zotac.com/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=1...
edit : skumt får inte länk 2 att funka :S

Men nu har jag fått ångest och vill ha ett GTX 580 istället,har sett att det drar mindre watt..
men jag funderar på om ett GTX 580 1536 MB presterar bättre än ett med 3072MB??

Det som jag ser skiljer dessa är Klockhastighet, Klockfrekvens för minne
har även sett att vissa modeller har Klockfrekvens för minne 2.01 GHz och andra 4 ghz ? ( när jag jämför på komplett) kan det verkligen vara sån skillnad..

Om jag skulle skaffa ett GTX 580 3072mb med mer Klockhastighet och Klockfrekvens för minne ska i logisk sett vara bättre än ett GTX 580 1536 MB med lägre av dessa 2 ? eller är jag helt ute o cyklar ?

ska skicka iväg/sälja ett av det GTX 480 korten + 8800gts för en billig peng, måste dock spara ett grafikkort som ska vara till lille brosans dator.spelar dock inte roll vilket...

// Christian

Av Ultraform

Vet faktis inte om det är grafikkortet, har det själv i en gammal dator och den klarar då wow i 60 fps. men det beror som sagt på vad du kör för settings..

Av Ultraform

Hej!
Vad har han för moderkort :O?, Det kan ju va så att bios behöver uppdateras. Han har inte så rått grafikkort så nätagget borde räcka.
Om han har 500w ska det inte va nå problem om han inte har massa hårdiskar o fläktar i datorn som nyper watt :O.. men jag tror mesta dels på en bios uppdatering.. Annars får du vänta på någon mer kunnig som svarar

Av Ultraform

Jo måste va så, minns när jag köpte AMD 6400+ och sen hade jag sett att moderkortet släppt bios för stöd av den och andra nyare processorer, men så dum jag var hade jag redan satt i den nya processorn innan jag uppdaterat bios. Men det sjuka var att moderkortet läste cpun och Hz o allt stämde fast ja inte uppdaterat bios, vilket var bra de för jag trodde inte datorn skulle starta alls med nya cpun. Men kunde kunde uppdatera sen ialf till nya bios , såg nu på moderkorten att vissa moderkort har stöd för DDR 2 och antar DDR3 moderkorten är bättre för den fronten så kan stryka ialf M4N72-E och M4N78 SE..

Av Ultraform

Moderkorts djungel..

jag undrar vilken av dessa moderkort som är bäst eller mest värd. jag har en säljare som säljer dessa nya men han säljer alla för samma pris.

M4N68T PRO
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4N68T_PRO/

Asus M4a79T Deluxe
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A79T_Deluxe/

Ser ju ingen stor skillnad mellan dessa, något måste va värre än det andra:O

Sedan ser jag att inget moderkort klarar AMD Phenom II X4 980 än men de klarar x4 975 och x6 1100 men det kanske beror på att det inte släppts i Sverige :O? Och när det har gjort det så kommer moderkorten få stöd för det :O? Eller är jag helt ute och cyklar

// Christian