Inlägg

Inlägg som ehenkeee har skrivit i forumet
Av ehenkeee

Tystaste nätagget minst 1200w

Hej ska bygga en vattenkyld rigg. Är ute efter det absolut tystaste nätagget i hösta prestandaklassen. Kommer av naturliga skäl inte vattenkyla nätagget och därför måste det vara så tyst som möjligt samtidigt som det klarar det mesta.
Förslag?

Av ehenkeee

Hej!
Tänkte bara säga jag gillar verkligen inte att en så bra butik som Inet inte har kvalitetsmärken på grafikkort så som Asus och Evga. Föredrar nog också Zotac före de flesta märken på Inet. Asus är väl allmänt känt som stabila och pålitliga eller? Plus att de har DirectCUII som jag tycker verkar riktigt bra. GTX 580 matrix också. Ja ni fattar.
EVGA är ju alltid EVGA samt att ett hydrocopper GTX 580 eller framförallt kanske 590 inte är helt fel att kunna välja bland.

Dessa känns både roligare och stabilare än tex, Sparkle. Nej tack från mig iaf.
Skriver detta då jag gärna skulle köpt allt av inet men som det är nu skulle jag inte handla grafikkort därifrån utan blir ofta webhallen eller komplett.

Inet handlar jag gärna ifrån då dom alltid är mycket smidiga med returer och garantiärenden. Tycker jag som egentligen vill handla fysisk butik pga av den anledningen.

En fundering bara...

Av ehenkeee

Hej kommer ett litet innovativt bidrag till tråden

http://www.inet.se/kundvagn/visa/728799/prestanda

Av ehenkeee
Skrivet av robcar20:

Hur ska jag kunna göra för att fullskärmen inte ska tabbas ner när jag klickar på den primära?
Flickvännen vill kolla på tv program medans jag vill kunna surfa runt.

Har sökt runt endel men har inte hittat något vettigt svar på det än.

Edit: Hon kollar alltså på den sekundära och jag på den primära.

Jag har precis samma problem. Fullskärmen hoppar ner i fönstret så fort jag klickar på "min" skärm..

Av ehenkeee

Brummande fläktljud på 6950

Jag har nyss investerat i två st xfx 6950. Men, helt smärtfritt har det inte varit.

-Jämfört med mitt tidigare gtx 580 så tycker jag fläkten brummar eller hur man ska uttrycka sig. Det låter som att "fläktmotorn" jobbar... Ska det vara så? Går att ana även vid lägsta fläkthastighet.

-De körs i cf på mitt asus p6x58d-e och de övre kortet blir varmt. En bit över 50 grader om man drar ner fläkthastigheten. Spelar man crysis på högsta kommer det upp i ca 87 grader.

-Här träder nästa problem in. Efter ett tag spelande så kollar jag gpu-z och ser att det är bara gpu 1. som belastas. gpu 2. är fortfarande kvar på 250mhz samt en temp på ca 55 grader. Dock får jag en fps mellan 80 och 35.

-Har även testat låsa upp men att köra i cf undviker jag då temperaturerna drar iväg iaf.

Tacksam för hjälp

SLI
Av ehenkeee
Skrivet av blagi:

Läs i forumet innan du gör en ny tråd. Testa att googla oxå är du gullig.

Undra varför så fort någon undrar över något ska den personen få ett sånt här mottagande. Har man inte forumet för att dela med sig av sina kunskaper?

Om ingen till slut fick starta en ny tråd skulle det ju inte bli något drag alls...

Själv söker jag dock hellre då det går fortare än att starta tråd. Men alla är ju olika.

Av ehenkeee

Half-life 2 och dess episoder är enligt mig överlägset allt annat. Dock är det frustrerande att aldrig få fortsätta på äventyret:)

Av ehenkeee

Öka spänningen på Gigabyte GTX 580

Försöker mig på att få lite fart på mitt Gigabyte GTX 580. Frågan är om jag kan reglera spänningen på något vis. Det är låst i Afterburner

Av ehenkeee

Överklocka Q6600 på OEM-dator

Hej en polare har en "Fujitsu Siemens Scaleo Xi2529" som har en q6600 processor. När jag går in i bios så finner jag inga inställningar för överklockning.
Finns det möjlighet att typ flasha bios för att komma åt cpu-inställningar?

Av ehenkeee

Trött på Corsair HX850!

I min setup är det nätagget som låter överlägset mest såvida jag inte spelar crysis. Det känns inte som det borde vara så, speciellt i idle. Besviken att men blev så rekommenderad till detta nätagg när jag skulle bygga riggen i sign.

Som referens kan jag säga att fläkten på mitt gtx 580 måste höjas till ca 50 i afterburner för att komma upp i ljudnivån på nätagget i idle. Ska det verkligen vara så?

Vettiga alternativ att byta till? Att köra SLI tids nog har varit grundtanken hela tiden..

Av ehenkeee

800D ska inte glömmas bort, va ju jävligt hett för ett tag sedan. Absolut n1 om du letar stilrent, snygg och sidfönster.

Av ehenkeee

Ska du satsa på en tyst dator tror är Corsair AX-serien ett bättre val då den är semipassivt kyld. (tror det var så det hette)

Ångrar själv att jag har hx istället för ax. Dock var det okunskap som var felet den gången.

Av ehenkeee
Skrivet av pecill:

färgerna är nåt extra på u2311 jämfört med valfri nutida 120Hzare

Färger eller känsla... bara att välja

Av ehenkeee

Black ops online, skillnad mot tidigare cod

Hej
Efter att inte kört fps-spel online sedan jag körde cs 1.6 för ca 5 år sedan har jag nu kört black ops ett par dagar.
Och det börjar slå mig hur pass lätt det egentligen är att hävda sig online. Jag menar dom flesta som spelar borde väl kört tidigare cod osv. Eller är det 70% riktiga blåbär?

Frågan ställer jag inte för att vara störig utan för att saken är den att jag var totalt kass på cs. Var alltid sämre än polarna. Och nu på lvl 33 i black ops toppar jag matcherna typ hälften av gångerna och gör aldrig under 15 frags på en match TDM.

Svaret kanske troligtvis är att jag började spela spelet samtidigt som alla andra, vilket var anledningen till att jag köpte det också, istället för att ge sig in i värld av välsmorda proffs...

Av ehenkeee

testade benq:s 3d-skärm på alina igår. Och det blev lite oväntat en wow-upplevelse. Jämförde 120hz med 60 i windows och skillnaden i hur mjuk och smidigt allting gick var riktigt stor.
Ångrar mig faktiskt att lät mig övertalas av sweclockers att köpa dells u2311 istället för att lägga till 1500 och få en skärm med något extra...

Av ehenkeee

Jag valde mellan realssd c300 och corsair force och valde c300. Mest för att som du säger kunna använda det stöd för sata 3 som mitt mobo har. Jag har ju inget att jämföra med med jag kan säga att det går fort. Och att några skrivhastigheter skulle vara låga har inte märkt något av. Du köper ju ändå en ssd för att minska lästiderna, iaf jag. Har iaf 7,9 i windows experience index, det tror jag inte så många andra diskar ligger på. Har för mig att en force-disk landar på 7,7...

Av ehenkeee
Skrivet av hannessb:

Lägg ut lite bilder på ditt bygge är riktigt sugen på att se hur det ser ut

Hmm.. driver ni med mig?
Helt vanlig rigg som rätt många andra har på forumet...

Av ehenkeee

Kollade nyss, var 16qAA, 32xAA var BFBC2

Av ehenkeee
Skrivet av Arne-Mohammed:

aldrig att du kan köra crysis i full HD 32AA utan lagg, de är omöjligt

Nja kanske inte, men crysis warhead iaf.
Sen mätte jag ju inte fps direkt men var lika spelbart som gtx 480 men 2xAA ungefär

Av ehenkeee
Skrivet av Blackbird_CaD_:

Att spela något spel med 32x AA är idiotiskt, man märker ingen som helst skillnad mellan 4x AA och t.ex. 32x AA.
4x AA och 16x AF är det man bör köra med.

Skrivet av Mobne:

Kan även jag intyga att mellan 8x och 32 går de iaf inte o se någon skillnad förutom drop i prestanda.

Men nu handlade det ju egentligen inte om vad man märkte skillnad på. Det va ju just att maxa spelen. Annars hade man ju kunnat nöja sig med ett gtx470. När man köper de värsta grejerna man kan få tag på så vill man ju helst de ska klara av allt också.

Dock måste jag säga att min setup fixade inte Metro 2033 på maxade inställningar, det gick rejält tungt. Men det spelar mindre roll, spelet är ju lika tråkigt som det är dåligt optimerat så det gjorde ju inte så himla mycket.