Inlägg

Inlägg som ehenkeee har skrivit i forumet
Av ehenkeee

Rekommenderar en stor luftkylare. Presterar minst lika bra som de mindre pålitliga och ljudligare vattenkylarna. Pumpens ljudnivå skall tas med i beräkningen om du vill ha en tyst dator.

Silver arrow alternativt cnps12x som redan är länkade ovan skulle jag själv kört på. Sedan finns ju alltid klassikern Noctua DH14 som dock är lite fulare

Av ehenkeee

http://www.ladda-upp.com/bilder/75254/throttling

Såhär ser det ut i afterburner efter nån minuts spelande av FIFA 13. Inte så skoj.

Har någon fundering om det kanske kan vara nätagget som inte leverar som det ska.

Av ehenkeee

Det som uppfyller dina krav är utan tvekan ett agg i Seasonics platinum-serie.
Jag har kört 1000w modellen och den var helt outstanding allt annat jag testat vad gäller ljudnivå. Sjukt stor skillnad mot ett ax1200.
Johnny Guru kallar det världens bästa nätaggregat av en anledning.

Av ehenkeee
Skrivet av MultiMan:

Blir det värre vid överklockning får du väl inrikta dig på att undersöka grafikkortet först.

Är det modifierat på något sätt? Någon kanske gjort ett misslyckat kylarbyte och inte satt kylning på mosfet och minnen så att de överhettar utan att det syns i temperaturerna?

Försvinner problemen om du underklockar?

Sitter CPU-kylaren ordentligt och har bra kontakt? Vilka temperaturer?

Ej modifierat av vad jag kan se, vet dock inte vad tidigare ägare gjort med kortet.

Har ej testat att underklocka återkommer angående det.

CPU har aldrig gått över 60c, kyls med en h50.

Av ehenkeee
Skrivet av Burks:

Har dit grafikort någon custom firmware?

Upplevde dåliga klockningsresultat och läste att jag skulle uppdatera till senaste bios. (problemet fanns innan update)
Laddade hem den nyaste från gigabytes hemsida och flashade om kortet.

Av ehenkeee

Periodvis obefintlig prestanda (throttling?)

Hej!

Hade för tillfället ingen stationär dator när black mesa släpptes så jag blev tvungen att impulsköpa en enkel burk här på sweclockers marknad.

Dock har jag råkat ut för problem som jag inte riktigt får någon rätsida på.
När jag spelar något som kräver hela datorns kapacitet fungerar det till och börja med i ca 5min. Sedan kommer en period om ca 10-15 sek när intensiteten på gpu (kanske cpu, har inte kollat) går ned till någon enstaka procent. Sedan går prestandan upp igen men inte till hundra procent utan strax under. Sådär håller det på och min "gpu loading"-graf på afterburner ser ut som en berg- och dalbana.
Klockar jag upp grafikkortet blir detta symptom ännu tydligare.
När jag stabilitetstestat i kombustor har det stått throttling i dessa perioder. dock endast vid högre oc. Temperaturen har aldrig varit högre än 75c på gpu när jag har kört det.

Jag får alltså inte datorn att maxprestera, vad ska jag göra?

Specs
Phenom 965
Gtx 460
1 sticka 4gb vengeance
asrock m-atx moderkort (vet inte produktnumret)

Ursäkta den mindre uttömmande specsen men detta absolut ingen dator jag är själv är intresserad av. Tanken var dock att men lite bra oc skulle den bli hyfsat rapp att köra ett par spel på.

Av ehenkeee
Skrivet av Paulus:

Men vad är det jag ser: Ingen nätverkskontakt. Va fan om man inte vill ansluta trådlöst då? Annars verkar de coola.

Borde kanske vara dags att designa om nätverkskontakterna så att de blir mindre och får plats i tunna datorer/surfplattor.

USB>Ethernet- adapter medföljer. Lär fungera hyfsad med USB3 antar jag.

Av ehenkeee

Har nyss packat upp min UX31a och kan dra mina första intryck.

-Fantastisk skärm - Den bästa skärm jag sett faktiskt. Grym skärpa om färgåtergivning trots matt yta. Håller den högre än U2711 som jag kört med några månader.

-Grymt tangentbord! - Kände på den första varianten av ux31 och där var tangentbordet en av de saker jag inte gillade. Körde en mycket kort stund en macbook pro som jag gillade väldigt mycket på grund av det mycket sköna tangetbordet. Det är lika hög klass på detta.

Snygg och stabil - Chassit ska ha ett gäng med plus då stabiliteten är perfekt. Underbart att slippa knak och brak bara för man tar med en hand och lyfter datorn. Stiligt är det också, kvaliteten och stilen bara strålar från maskinen.

Godkänd trackpad - Var orolig för trackpaden vilken var katastrof på första ux31. Den känns som man kan förvänta sig antar jag. Kanske inte riktigt apple-klass men det kanske inte är att förvänta sig heller. Är dock inte riktigt inne på det området än då jag precis lämnat än fyra år lång thinkpad-era bakom mig. Styrpinnen var inte dum om man säger så.

Något att tillägga ?

Av ehenkeee

Äger själv fifa 12 på pc men har lirat mycket på ps3 och xbox 360.

Exakt samma spel rätt igenom, dock mycket skönare på pc för mig som är fps-nörd. inte dumt att få till riktiga 1080 på tvn också.

Av ehenkeee
Skrivet av medlem46:

True, true. Fifa är inget vidare på dator.

FIFA på dator med Xbox360-kontroller är betydligt bättre än ps3 iaf. Dock inte samma tv/skärm

Skickades från m.sweclockers.com

Av ehenkeee
Skrivet av quattro-2.6:

Man ska inte uppdatera en chippad xbox360, det skiter sig totalt då.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har märkt det helt klart. Finns det något att göra?

Av ehenkeee

chippad/flashad xbox 360 låst

Vid start av kosollen kommer nu upp en skärm vilken är helt låst med texten System update stopped.

"Can´t read the update from the disc. Please reinsert the disc to continue the update."

"Status Code: 3143-351F-B800-0F00-C000-0013"

Köpte denna konsoll här på sweclockers flashad/chippad och klar för några månader sedan och vill gärna kunna använda den.

Någon som kan lösa dessa problem?

Av ehenkeee

Jag säger bara sandtraps och ingången till nova prospekt.... oförglömliga stunder.

Varför producerar ingen annan spel med den själen, känslan och finessen?

Av ehenkeee

Är det någon annan som väntar på Half-Life 3?

Som rubriker lyder undrar jag om det bara är jag som längtar efter att få fortsätta äventyret?
Att man sedan vet att när spelet väl släpps är det mest troligt en mycket välgjord produkt gör ju inte suget mindre.
Half-life 2 är för mig överlägset alla andra spel i underhållningsvärde

Tycker det är väldigt konstigt att inte mer skrivs om Half-Life på forumet, eller är det annat folk som tycker det är bra grejer?

Av ehenkeee

Just en liten sak bara.
Är endast på forum som detta jag stött på begreppet konsollport. Hårdvarunördar är grymt liten del av konsumenterna på pc sidan också vilket innebär att 95% av alla som handlar till pc faktiskt inte fattar att det är en dålig konsollport.

Av ehenkeee

Har funderat lite kring våra komponentstillverkare. Lirar de med omsättningar som kan jämföras med spelutvecklare eller är det ännu mer pengar i omlopp?
Min fundering är att eftersom MSI, ASUS, GIGABYTE, XFX, SAPPHIRE och hela gänget tjänar pengar på oss som vill spela spel på pc. Men om alla spel som görs till pc blir obetydligt bättre än konsoll finns ingen motivering till att köpa endast ett grafikkort för dubbla priset mot en konsoll. Där är vi inte än, men vi är påväg.

Om dessa stora tillverkar vill fortsätta tjäna pengar så kanske dom får gå samman och satsa pengar på att driva pc-spelutvecklingen framåt och lämna konsollerna bakom sig. Då kan nog även gemene man bli intresserad av att tiodubbla hårdvarukostnaden för att få bättre spelupplevelse. Nvidia verkar ligga på lite även idag men det tror jag är mest marknadsföring för att deras kort ska köpas ihop med spelet.

Detta känns inte särskilt troligt men sorgligt nog är det nog enda möjligheten att få uppleva riktig valuta för våra fina datorer

Av ehenkeee
Skrivet av Peter Parker:

OK!
Tror att jag f****t up lite. Köpte en liten manick på Teknikmagasinet som påstods trådlöst skicka ljud från dator till stereo. Men jag råkade gå in vid den lilla ikonen för ljud nere till höger, markera högtalarna och klicka på inaktivera dem. Vips så är de borta likaså ljudet! Hur hittar jag dem? Har provat med att starta om dator, dragit ur kablar. Tydligen så ska det inte behövas någon drivrutin. Alltså, hur får jag datorn att förstå att den ska låta igen, genom högtalarna. OBS! Är ganska useless på detta, tydligen. Inget ljud alltså!

Tack!
Snubblade in på tråden och lärde mig något nytt jag letat efter tidigare

King

Av ehenkeee
Skrivet av FireFox:

Indomo för deras grymma service!

Röstade inte på dom men det borde man nästan gjort. Full lagerföring av wc-grejer och om dom slutar samma ned hela tradera så är dom min kandidat.

Av ehenkeee

Jag la min röst på CDON.com
Jag prioriterar följande när jag väljer butik att handla ifrån:

-Att de har de produkter jag är ute efter på lager
-Att de har jämna priser på hela sortimentet
-Att jag vet att jag får mina grejer jag beställt

Detta eftersom jag som de allra flesta på det här forumet har bra koll på marknaden och vet innan köp precis vilken produkt jag vill ha och behöver därmed ingen vägledning. Behöver jag hjälp med det tar jag helst hjälp av någon av alla extremt kunniga på forumet. Alltså prioriterar jag lågt pris och lagerföring av high-end produkter före service. Jag betalar inte för hjälp med något jag redan kan, gör ni det?

Den butik som egentligen borde fått min röst är komplett. Överlägsen lagerföring och sortiment. Relativt låga priser. Men en sak gör att jag aldrig handlar däifrån, frakten. Man kan inte ta ut 90 spänn i frakt när det är gratis hos andra. Den sista hundringen är oftast vad som skiljer mellan att man ska se det som ett bra köp eller som ett erbjudande i mängden.

Men ni kanske inte håller med mig?

Tack!

Av ehenkeee

Transformer med denna känns 134 ggr roligare än iPad 2

Skickades från m.sweclockers.com