Inlägg

Inlägg som suzieq har skrivit i forumet
Av suzieq
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Hos oss kommer det officiellt bli aktivitetsbaserade platser men det är ju helt sjukt enligt alla så ingen kommer följa det. Vi kommer ha egna platser inofficiellt. Sen om corporate inser det eller inte får väl bli ett problem då isf.

Det ”löste” min arbetsgivare genom att reducera antalet platser till färre än antalet anställda, så att folk i princip tvingas ta första bästa plats vilket får en kedjereaktion så att alla som inte kommer tidigt på morgonen får sätta sig där det är ledigt.

Speciella dagar på året (när det bjuds på fika, eller när det är många besökare på plats), händer det att folk sätter sig i bilen och kör hem igen pga. platsbrist.

Idioti på hög nivå, skapar onödig stress och missnöje i allmänhet.

Till topic, iom avsaknaden av egna platser har vi istället låsbara förvaringsskåp, men personligen får dator och kringutrustning plats i väskan så allt som används dagligen följer i regel med hem.

Av suzieq

Att dra alla över en kam och påstå att samtliga språkpoliser är inåtriktade och känsliga, som denna artikel gör, är ju direkt förkastligt; huruvida det är socialt acceptabelt att påpeka stavfel är ju väldigt kontextuellt, och väldigt beroende på ens egen relation till språk, tal och skrift.

Jag - som inåtriktad och känslig språknazist - kan nämna ett annat exempel som stör mig något extremt; folk som på riktigt tror att det heter "att ta självmord". De får gärna "begå livet av sig" om man säger så. Skojar bara!

Av suzieq

Förutsatt att det är meningen att eleverna ska ha möjligheten att skriva ut så är väl detta ändå föremål för skolans IT-ansvarig?

Om du kan komma åt nätverket som skrivaren ligger på och installera en skrivarserver, vad förhindrar eleverna från att ansluta sina datorer till samma nätverk och få direkt tillgång till skrivaren?

Av suzieq
Skrivet av jookeer:

Råder dig starkt att ladda hem Visual Studio https://visualstudio.microsoft.com/vs/community/.

Av suzieq
Skrivet av jookeer:

Leker lite med C programmering.

char c;

c = 'x'; där x kan vara alla tecken på tangentbordet UTOM å, ä, ö

kompilatorn säger: "warning: multi-character character constant [-Wmultichar]"

så hur fixar man detta?

En char (character) är vanligtvis en byte stor. En byte kan representera 2^8 = 256 olika värden, alltså 256 olika tecken.

Om du kan få kompilatorn att använda en teckenkodning där å, ä, ö (och eventuellt Å, Ä, och Ö) är kodat med ett värde mellan 0-255 så kan din char representera ditt tecken och du löser problemet. @Kladdpapper föreslår just detta; att försöka få kompilatorn att använda Windows Code page 850.

Du borde likväl kunna ersätta ditt tecken med en så kallad escape sequence, då skriver du istället det värde som motsvarar det tecken du vill visa:

char a = '\x86'; /* å enligt Windows code page 850 */ char b = '\xE5'; /* å enligt Windows code page 1252 - vanligare(?) än 850 */

Observera att båda förslag förutsätter att kommandotolken i Windows är inställd på att använda motsvarande eller kompatibel teckenkodning, dvs. Windows code page 850 eller 1252.

Edit:
Ett annat alternativ kan vara att spara din kod teckenkodat som UTF-16, sen köra med wchar_t och wprintf istället.

W står för wide och syftar alltså på att datatypen är bredare, alltså består den av fler bitar och kan representera fler tal. wchar_t kan ha lite olika storlekar, men på Windows borde den vara 16-bitar och därmed funkar perfekt med UTF-16 (som använder just 16 bitar för att representera åtminstone BMP i Unicode).

Eftersom wchar_t är en annan datatyp än char så måste du använda en annan funktion för att skriva ut texten; wprintf istället för printf.

För att kompilatorn ska förstå att strängen ska sparas som wchar_t så måste strängen föregås av prefixet L.

#include <wchar.h> int main(int argc, char *argv[]) { wprintf(L"åäöÅÄÖ"); return 0; }

Av suzieq

Min dotter på ett år är hopplöst fascinerad av vår robotdammsugare, hon kryper fram och pillar så att dammsugaren ger upp eller tar en evighet på sig att blir klar för att den måste runda henne gång på gång.

Sjukt smidigt om roboten haft inbyggd baby detection. Roboten identifierar och lokaliserar sin nemesis, så fort hon kommer för nära så lägger den i nästa växel och kör snabbt där ifrån för att fortsätta dammsuga i ett annat rum, tills samma sak händer igen. Roboten blir nöjd som får jobba ostört, vi blir nöjda som slipper starta om dammsugningen, och dottern blir nöjd som har något att jaga

Edit: Illustration nedan.
Edit: Kallas för BABY™ (Baby Avoidance By Yielding).

https://i.imgur.com/IHUyH5e.png

Av suzieq

Efter att ha kört Android i 12 år(!) så bytte jag till iOS förra veckan. Jag undviker dock att bli insyltad i Googles och Apples ekosystem, och föredrar att börja från ett tomt blad, så jag rycker på axlarna åt dessa appar.

Av suzieq
Skrivet av harmacy:

Hej,

Som rubriken säger så blir jag pappa om knappt en månad och jag har funderat lite på om jag behöver en system- eller dslr-kamera.
Har i dagsläget bara en iPhone 13 Pro och kameran är visserligen rätt bra i den men det är ju fortfarande bara en "mobiltelefonkamera".
När jag pluggade så tog jag en extrakurs i digitalfoto så jag kan grunderna för hur man hanterar en systemkamera manuellt, men jag har aldrig ägt någon systemkamera (bara lånat) själv och har inte överdrivet med praktiskt erfarenhet.

Har länge funderat på att skaffa en systemkamera men det har inte blivit av.

Så här initialt tänker jag mig att jag kan lägga 5k-10k.

Vad säger ni som kan mer om foto/kameror i samband med att man får sitt första barn?

Jag var i samma sits. Mitt val landade på Sony ZV-1 för att:

  • Det är en kompaktkamera; man kan ha den i fickan om man vill, det blir dock trångt. Men som många påpekat så är det viktigt att du får med dig kameran, det ska inte vara jobbigt att bära med sig den.

  • Utöver foton filmar den i 4K med godkänd stabilisering, och möjligheten att stabilisera ytterligare i efterhand tack vare inbyggd gyrosensor.

  • Den har inbyggd mikrofon med godkänt ljud! Slipp extra utrustning. Vill man så kan man komplettera med en extern mic, där finns 3,5mm-jack och ett fäste.

  • Den erbjuder många inställningar för de som är fotointresserade, men auto-läget funkar i min mening alldeles utmärkt.

Av suzieq

ordlig.se nr 84, 2/6

🟩⬜🟨⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

😲

Av suzieq

ordlig.se nr 56, ❌/6

⬜⬜⬜⬜🟩
⬜🟩🟩⬜🟩
⬜🟩🟩🟩🟩
⬜🟩🟩🟩🟩
⬜🟩🟩🟩🟩
⬜🟩🟩🟩🟩

Men för i helvete!!11!!11!1one!11eleven!11

Av suzieq
Skrivet av Xyborg:

Absolut, jag "hyser agg" mot de som inte vaccinerar sig. Eller snarare, jag ser dem som sämre medmänniskor. På samma sätt som jag ser de flesta som riskerar andras liv och hälsa för egen bekvämlighet eller vinning. Jag ser dem som en sämre medmänniska om de t.ex:

*Gör farliga omkörningar i dålda kurvor/backkrön för att spara tid
*Snålar in på nödvändig skyddsutrustning för sina anställda för att tjäna mer pengar
*Säljer skadliga droger för att tjäna pengar
*Surfar på mobilen/skriver meddelanden medan de kör för att de är uttråkade
*Inte vaccinerar sig för att de efter en felaktig riskkalkyl tror att det främjar sin egna hälsa.
*Kör full hem från festen för att spara pengar istället för att ta en taxi.

Ingen skulle väl på fullaste allvar argumentera "jag kör aldrig full, men varför detta agg mot onyktra förare? Det är ju deras egna val?"

Skrivet av Irregular Programming:

Kan bara hålla med.

Skrivet av Lagerlöf:

Årets post

Och jag hyser agg mot folk som:

  • Kör 10km/h under utsatt hastighet och inte kör in på en parkering för att släppa förbi kön av bilar bakom sig.

  • Inte vet att det finns ett skyddsombud eller vad denne har för funktion.

  • Inte polisanmäler langaren nere på stan.

  • Inte polisanmäler idioten som sitter och kör med mobilen i högsta hugg.

  • Fortfarande tror att Alfa-varianten dominerar och därför fortsätter med vaccinhysterin.

  • Inte stoppar fyllot innan han kör iväg, eller ringer polisen.

Du kan inte på fullaste allvar jämföra fyllekörning med att vara ovaccinerad? Bara för att man är ovaccinerad så är man inte smittbärare, man måste bli smittad först förstår du. Ska vi dra parallellen till sprit och körning så är det som att kräva att alla bilister käkar Antabus.

Ingen kan väl på fullaste allvar argumentera "Jag käkar alltid Antabus innan jag kör bil, men varför detta agg mot Antabusvägrare? Det är ju deras egna val."

Av suzieq
Skrivet av filbunke:

Nej, det kan man inte.

Skrivet av Dem8n:

40000 som fått allvarlig biverkning är försvinnande lite jämfört med antalet som fått allvarliga biverkningar av corona, bara antalet döda är en sjukt mycket högre siffra och då är ändå antalet doser många gånger fler än rapporterade fall av corona.
Det är förmodligen många gånger fler med allvarlig ickefatala skador från corona än vad det är fatala.
Att ens jämföra det blir ju bara löjligt, det krävs inte särskilt hög nivå av matematik för att räkna ut att vaccinet har räddat väldigt många liv, både mot död och svåra skador.

@Dem8n Varför tror du att det är fler än 40 000 som dött av/med COVID i Sverige? Siffran är just nu 15 768. Och vad syftar du på med allvarliga biverkningar av COVID? Det är just nu totalt 6059 män och 2634 kvinnor som vårdats på IVA. Om du pratar om långtidscovid så är siffran just nu 29 090. Totalt antal konstaterade COVID-fall i Sverige just nu är 1 973 485.

Om det skulle vara 40 000 misstänkta allvarliga biverkningar (vilket kan vara för högt räknat som @filbunke påpekar) på drygt 18 600 000 doser (vilket troligen är lågt räknat eftersom de som inte fått biverkningar troligen tagit flera doser, medans de som fått biverkningar troligen tagit färre doser), så är det sannerligen inte en försvinnande del. Det blir 215 på 100 000, motsvarande 1 på 465, som fått en biverkning som leder till döden, är livshotande, nödvändiggör sjukhusvård eller förlängd sjukhusvård, leder till invalidisering, medför missbildning eller är annan medicinskt viktig händelse..

Om vi räknar så lågt vi kan, så antar vi att alla allvarliga biverkningar är rapporterade och handlagda, dvs. 9 000 på drygt 18 600 000. Det blir 48 på 100 000, motsvarande 1 på 2067. Det är fortfarande inte en försumbar siffra sett till ovan nämnda definition av en allvarlig biverkning.

Det ska poängteras att dessa biverkningar drabbar alla åldersgrupper, ner i unga åldrar. Vi har alltså yngre generationer som får offra sin livskvalitet för att de äldsta ska få några fler år av en redan sjunkande livskvalitet. Tycker ni att det är rätt? Det är cyniskt att säga så, men ingen lever för evigt, och de som har haft anhöriga i livets slutskede vet att alla passerar en gräns varefter man endast erbjuds palliativ vård.

För att få ner detta till "försumbara nivåer", så får vi anta att bara en liten andel av de misstänkta biverkningarna är vaccinbiverkningar, säg 10%. Högt räknat landar vi på 1 på 4650, vilket fortfarande inte är försumbart. Lågt räknat hamnar vi på 1 på 20667. Försumbart? Jag vet inte.

Är det värt att drastiskt försämra livskvaliteten för en 20-åring per 20667 st, eller till och med låta denne dö, i utbyte mot att denne kanske bidrar till en något minskad smittspridning under 6 månader? Vad sägs om en 20-åring per 4650 st? Vart går gränsen?

Av suzieq
Skrivet av Pelegrino:

Tänker jag nöjer mig med att svara dig, många svar som sagt likadant i tråden. Jag var lite otydlig i trådstarten, tanken var hur folk tänkte allmänt kring en fjärde dos och inte för mig personligen.

Jag är inte rädd för att bli sjuk, det är rätt tydligt att omikron inte leder till någon allvarligare sjukdom för de som är vaccinerade, särskilt tredje dosen. Jag är vaccinerad mot i princip allt man kan vara vaccinerad mot (förutom gula febern som jag inte får vaccineras mot pga att det är ett levande vaccin) och är alltid för vaccin men tycker 4 sprutor på 7 månader börjar bli lite mycket. Jag tror starkt på att detta kommer bli lite som säsongsinfluensan och att det isåfall blir en spruta om året för de känsliga men just nu känns det som de trycker ut sprutorna lite väl fort.

Jag vill alltså, personligen, inte stoppa i mig mer i kroppen än nödvändigt. Se bara tillbaka mot Pandemrix och svininfluensan. Vi vet inte vad som skulle kunna hända med alla dessa vaccin.

Du hittar bakgrunden till din kallelse här hos Folkhälsomyndigheten. De uppskattar helt enkelt att dina antikroppsnivåer är för låga 3-4 månader efter senaste injektionen eftersom ditt immunförsvar troligtvis inte reagerar tillräckligt på vaccinet. Om du vill ta vaccin mot COVID en gång per år så får du nog hoppas på andra alternativ, kanske Novavax.

Skrivet av Thomas:

Edit: Vid 7:37 i din egen källa säger de uttryckligen att vaccinet hjälper dig att inte smitta andra.
Det följer inte rent logiskt dock. Att man blir smittad och att man lätt smittar andra är inte samma sak, även om det finns korrelation mellan dem. Har man lägre virusbelastning när man är vaccinerad så kan man ändå smitta andra mindre trots att man blivit smittad själv.

Grafen vid 5:19 säger ju också en del om varför jag skulle önska att de ovaccinerade tog och ändrade på saken. Det blir dyrt för samhället att ha så många COVID-patienter på IVA, och det är även till nackdel för andra som behöver vård av fullkomligt orelaterade skäl.

Samtidigt påstår de i samma bild att risken att bli smittad är mindre om man är vaccinerad, tvärtemot vad deras egna graf vid 3:38 tydligt visar. Men absolut, man bör skilja på vaccinets förmåga att minska risken att smitta andra, kontra dess förmåga att minska risken att själv bli smittad, men då vill jag gärna ha mer än ett påstående. Vem bär bevisbördan? Jag kan kontra med ett annat påstående utan källa; en vaccinerad med asymptomatisk smitta som rör sig i samhället smittar rimligen fler än en ovaccinerad med symptom som isolerar sig.

Angående grafen vid 5:19, belastning på vård, och kostnader. Jag tycker synd om de läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som måste slita dagarna i ända med all skit som COVID skapat, och givetvis kostar det pengar. Vård har alltid varit en enda stor utgift för samhället. Men varken kostnaderna eller belastningen är argument för att folk ska vaccinera sig. Vi bor i Sverige där vården nedmonterats i många år, och det kommer ta flera år att bygga upp den igen, om det ens kommer att hända. Faktum är att antalet IVA-platser har sjunkit under pandemin, regeringen kan däremot satsa 200 miljoner för att försöka övertala 15% av befolkningen att vaccinera sig, så att en bråkdel av oss inte ska belasta vården som de INTE vill satsa på. Den huvudsakliga anledningen till att vården är hårt ansatt är för att resurserna inte räcker till, och det kan inga andra än våra kära makthavare skyllas för, eller menar du att ovaccinerade också är skattesmitare?

Det ska också tilläggas att antalet inlagda med COVID som huvuddiagnos sjunker; 40% har COVID som bidiagnos, med det sagt är COVID i vissa av dessa fall en försvårande omständighet.

Skrivet av Dem8n:

Gillar du att spela rysk rolett så varför inte, vi som inte gillar det tar vaccinet och ökar våra chanser.
Precis som med vanliga flunsan klarar sig majoriteten, men det kan gå åt helvete lika gärna, kan ju räcka med att du har vanliga flunsan och nedsatt försvar av den och samtidigt smittad av corona.
Även om du klarade dig fint denna gången kanske du inte gör det nästa gång.
När du väl hamnat på sjukan är det försent att ta något vaccin.

Det skyddar inte mot att bli smittad men det ger ett skydd mot svår sjukdom och död.

Du kan också skaffa dig en lite mer nyanserad och informerad bild genom att konstatera att av knappt 94 000 rapporterade misstänkta biverkningar så har det än så länge bara handlagts cirka 18 000, och av dessa är ungefär hälften allvarliga. Man kan alltså uppskatta att det än så länge rapporterats över 40 000 misstänkta allvarliga biverkningar, där en allvarlig biverkning definieras enligt nedan.Källa.

Skrivet av Läkemedelsverket, Inrapporterade misstänkta biverkningar - coronavacciner:

En allvarlig biverkning är en sådan som leder till döden, är livshotande, nödvändiggör sjukhusvård eller förlängd sjukhusvård, leder till invalidisering, medför missbildning eller är annan medicinskt viktig händelse.

Av suzieq
Skrivet av ToddTheOdd:

Och de siffrorna stämmer säkert också mot den version av covid som spreds då. Nu är det helt andra versioner och nu stämmer inte de siffrorna som angavs då. Det är väl ändå inte så svårt att förstå?

Vad menar du att jag inte förstår? Jag tror att du missuppfattar mig.

Av suzieq
Skrivet av Mocka:

Har någon någonsin sagt att man får någon form immunitet av att ta sprutan? Sneglade på sprutan som innehöll min tredje dos jag tog idag och det stod minsann inte "Consumable, one time use. Grants 100% resistance to Covidz" på den

Jag har iaf alltid tolkat det som att vaccinet gör att man slipper bli allvarligt sjuk om man skulle råka bli smittad vilket i sin tur ger den sängplatsen på sjukhuset åt någon bättre behövande.

Det har aldrig påståtts att man blir immun, men de första siffrorna som presenterades hävdade en effektivitet över 90%, vilket delvis också låg till grund för Folkhälsomyndighetens tidiga uttalande att bara cirka 60% behövde vaccineras. Detta är vad jag vill minnas, behöver jag Googla fram källor?

Men du missar min poäng, jag lyfter fram detta för att påvisa att solidaritetsargumentet fallerat.

Av suzieq
Skrivet av Wiinis:

Tycker du ska vara försiktig med att skriva dina analyser här och istället dela med dig av FHMs rekommendationer.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbr...

Sista stycker håller jag helt med om.

Förlåt, men vad exakt anser du vara min egna analys? Syftar du på Folkhälsomyndighetens egna uttalande i videon jag länkade?

Skrivet av Folkhälsomyndigheten Sverige, Pressträff om covid-19, 20 januari 2022:

Tittar vi då på skillnaden mellan vaccinerade och ovaccinerade så finns det ingen skillnad längre, utan det är väldigt, väldigt lika kurvor. Det är ungefär lika hög risk som vaccinerad som ovaccinerad att smittas med Covid-19. Men det vi också vet, som jag kommer att visa i de följande bilderna, är att vaccinen fortsatt skyddar väldigt väl mot både allvarlig sjukdom och också död i Covid-19.

Av suzieq
Skrivet av Pelegrino:

Idag fått kallelse för att få min fjärde dos. Tog min tredje i augusti. Är en påg i 27-års åldern med nedsatt immunförsvar.

Börjar dock tvivla lite. Tredje dosen var en självklarhet för mig och en befrielse (långt innan den ens blev standard). Men fjärde börjar bli lite mycket enligt mig. Hur tänker ni andra?

Konspirationsteorier och anti-vaxxers undanbedes

Jag har själv valt att inte vaccinera mig, och sitter just nu med sjukdomen sedan måndag kväll. Gissningsvis Omicron i och med att den är mild; min feber peakade igår på kanske 39 grader, nu 37. Jag är matt, och har ytterst lite snuva och hosta, annars verkar det vara över. Jag har tryckt i mig extra D3, K2, C, zink och magnesium.

Varför är jag inte vaccinerad? All statistik talar emot att jag ska bli allvarligt sjuk, därtill föraktar jag högaktningsfullt allt och alla som går över lik och inte inte hyser några medel i försök att övertala andra att vaccinera sig. Min kropp, mitt val, så enkelt är det. Från och med folkhälsomyndighetens senaste pressträff så är det också bekräftat att risken att bli smittad är lika stor oavsett om man är vaccinerad eller inte, alltså är det enbart för sin egen skull som man vaccinerar sig, ingen annans.

Ska du vaccinera dig? Med tanke på att du har ett nedsatt immunförsvar så känns det som att du snarare borde ta diskussionen med en eller kanske flera läkare, snarare än att söka svar här. Du känner dig själv bäst, och vet rimligen långt mycket bättre än oss vad konsekvenserna skulle bli om du blir smittad som vaccinerad kontra ovaccinerad. Likaså vet du själv hur du reagerade på de första tre sprutorna. Nej, det är inte roligt att behöva vaccineras kanske en gång i kvartalet, men vad innebär alternativet i ditt fall?

Av suzieq
Skrivet av johnny:

Netflix bästa serie enligt mig är inte ens med i listan, om ni har tid att döda så kolla in serien LA CASA DE PAPEL!

Money Heist är som sagt det engelska namnet på Casa de Papel.

Av suzieq

Det är väl bara att starta oljekraftverken!

Av suzieq

Köpte PS4 till tjejen i julklapp när det var nytt, tog dock inte lång tid innan den började låta som en dammsugare där den stod inne i TV-bänken, så det blev en snabb ghettomod med en 120mm Fractal Design-fläkt som blivit över från ett Define-chassi, en 12V nätadapter som låg i någon låda, och lite breadboard kopplingstråd från ett Arduino-kit. Sen flyttades tillräckligt med luft för att både jag, sambon och PS4:an skulle bli nöjda. Har i stort sett snurrat 24/7 de senaste 5 åren, man orkar ju inte lägga sig på golvet för att rycka ut/sätta i kontakten under TV-bänken varje gång Definitivt den enklaste, mest uppskattade och mest nyttjade ghettomod jag åstadkommit!

https://i.imgur.com/PT4KI5C.jpg

https://imgur.com/PT4KI5C