Inlägg

Inlägg som Siickest har skrivit i forumet
Av Siickest
Skrivet av Fenrisulvfan:

Jag har ett likadant kort fast med en död kärna, men fläktarna fungerar fint och bakplåten är också fin, så du kan få det för en mindre summa typ 300Kr + frakt?

Det är inget sånt problem jag har med mig kort att jag behöver köpa någon annans och byta delar. Om jag kan göra allt som jag skrivit om så kommer det inte ens gå på mer än 1000 och få bättre saker.. ?

Av Siickest
Skrivet av jOnÄTÄn:

Kylpasta till GPU brukar jag bara köra samma som jag använder till CPU. Brukar inte göra så mycket skillnad vilken pasta man har.
Men eftersom det inte är en värmespridare på gpu (oftast) rekommenderar jag en som har lite lägre viskositet så den sprids bra, och inte är elektriskt ledande. Om du ändå ska köpa någon.

Jag brukar köpa en adapter så att jag kan koppla in fläktarna på grafikkortets fläktanslutning på så vis kan man styra fläktarna precis som vanligt man slipper massa extra programvaror.

Typ en sån https://www.inet.se/produkt/5322454/phobya-vga-pwm-adapter
Men du får själv kolla upp så den är kompatibel med just din modell. Det borde inets kundtjänst kunna göra de påstår ju att de är kunniga.

Jag testade och chatta med inet och fick svar

"Jag kan tyvärr inte svara på vilka saker du behöver för att göra det. Det är lite för ingående för att vi ska ha information om det"

Men troligen fungera det inte på 2080ti då någon frågade om det och man behövde 4 pin och då skulle GPU klaga på att den saknar en fläkt eller något. Så får väl se om jag hittar någon guide eller nåt kanske då..

Men kvarstår om det är lätt med att byta fläktarna till något annat osv. Kanske få bli att testa och om det inte fungera, så får jag bara byta tillbaka?

Av Siickest
Skrivet av SCORPIUS:

Vilka pads du ska får någon annan skriva om.

Vad du kan göra direkt är att byta pastan igen och vara noga med hur du spänner kylningen med skruvarna.
Dra du för hårt i ett hörn så blir det inte bra kontaktyta mellan kylare och gpu.

Vad jag skulle gjort direkt om jag var du är att montera på två st 120mm fläktar.
Det kommer göra stor skillnad i ljudnivå och kylning.

Du kan kontrollera nya fläktarna med detta programmet. https://linustechtips.com/topic/1099996-fancontrol-my-take-on...
Det är jättebra. Där kan du ställa in fördröjning så fläktarna inte varvar upp och ned hela tiden.

Vet du kanske en bra GPU kylare pasta som du kan rekommendera? Samt hur är det att byta fläktarna på ett grafikkort, räcker det typ att jag köper 2 st Quiet fans och bara byter ut dom eller hur fungera det?

Av Siickest

Asus 2080ti - Dålig kylning

Tjena,

Jag sitter i dagsläget med ett Asus 2080ti som jag har haft i ett par år nu. Jag bytte kylpasta på det förra året, om jag minns rätt. Men jag har alltid haft problemet att kortet går upp till max temperatur när jag spelar, till exempel World of Tanks, och att temperaturen ofta fluktuerar så att fläktarna maxar och sedan går ner igen om och om igen.

Jag har använt MSI Afterburner för att fixa detta så gott jag kan, och det fungerar för det mesta. Jag har som sagt bytt kylpasta en gång, men det var första gången jag gjorde det och jag vet inte om det blev "rätt".

Så jag vill fråga er vilken kylpasta som är bra och som jag kan använda för att byta på mitt grafikkort, men även om "thermal pads" som jag inte har bytt förut.

Tack för svar och rekommendationer på vad jag kan göra

Extra fråga: Ska man kanske byta ut fläktarna till något annat?

Av Siickest

Extra Cage Bay till HPE ProLiant

Hej på er,

jag är lite ny på detta med att använda en hpe proliant server, jag sitter just nu på en med 8 diskar och kan inte sätta in mer, men har fått in lite andra HDD men dessa är 15k och jag använder just nu 10k. Kan jag köpa en Cage bay och sätta ditt som passar 15k diskar och använda dessa också?

Jag har kollat runt lite men är osäker och därav frågar här om det går och vart man kan köpa i så fall?

Av Siickest

2,5"/3,5"-diskar i HP G9 Tower Server?

Hejsan

Har en liten snabb fråga gällande en HP G9 Tower Server.. Finns det möjlighet att koppla in 2.5 SSD eller 3.5 HDD hårddiskar i dessa för att få mer utrymme istället för en SAS diskar som sätt fram i dom? Måste det kopplas in på baksidan eller vart isåfall? Tänker mig om det går som en vanlig PC att koppla in med Sata kablarna och detta?

Av Siickest

Problem med 2080ti + Ryzen 2700x

Hej på er som läser!

Jag har haft länge problem med mitt 2080ti med både fps och värme, så jag var iväg och köpte termal paste och bytte på CPU och GPU och fick GPU att sluta ligga på max värme till att max komma upp till 65 vilket glädje mig. Men har problem med att jag får inte ut bra FPS på dom spel jag spelar i dags läget om man jämnför med vänner som inte har lika bra grafikkort.

  • Mobo: ASUS ROG STRIX X470-F GAMING

  • CPU: AMD Ryzen 7 2700X 3.7 GHz 20MB

  • GPU: ASUS GeForce RTX 2080 Ti 11GB DUAL ADVANCED

  • RAM: HyperX 32GB (4x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Predator

  • Screen: 2x 2560x1440

T.ex
CSGO: Kör jag full res så ligger jag mellan 100 - 200 fps och hoppar upp och ner, kör jag med blackbars och låg res som 1280x720 något så kommer jag upp till 330 kanske osv.

PUBG: Kör jag full res så ligger jag på 60 - 110 och kör jag lite lägre som 1920x1080 så kommer jag på 90 - 130 typ. Testar även med 1783x1080 så kommer jag på typ 150 kanske som top men ligger på 100 - 140. Polaren ligger på 200 - 350 fps och även en polare som har 1000 series ligger på 160 - 200 på 1920x1080 res.

Jag vill gärna testa lite saker för att komma fram till vad det kan vara för problem? Är det GPU + CPU som ej är riktigt bra med varandra eller är det något annat?

Har gjort dom flesta testerna som t.ex
1. Bytt kylapasta
2. Updaterat BIOS
3. Updaterat drivers och windows
4. Spelat på low res och low settings.

Om någon vill see GPU och CPU
https://imgur.com/a/tyKqHlG

Av Siickest

Stuttering i windows och spel

Hej, jag har rensat datorn x2 gånger nu med samma problem. Jag har nåt slags av "stuttering" i windows men även i spel. Om jag rör runt musen bara på windows så kan den börja hacka och "teleportera" sig runt omkring och ibland inte ens röra sig förrens jag rört den en bit bort.

Jag har aldrigt haft detta problem innan och söker då lite råd till vad detta kan vara, vad man kan göra för att fixa det.

Lite info om datorn

https://i.imgur.com/aoLoArq.png

Förlåt för ljudet i backgrund osv, men ni kan se här lite vad jag menar. Det var värre förut men det finns fortfarande och har haft problem med lågt fps förut men inte detta slags problem.

https://www.youtube.com/watch?v=HdPr5leGs_w

Om ni behöver mer information, så säg till. Köpte denna datorn ungefär 2 år sen och detta är vad som är i förutom en extra SSD nu då.

https://i.imgur.com/prFPYvh.png

Av Siickest

Hörlurar till Ljudkort

Jag går i lite funderingar på att byta ut mina hörlurar mot något annat. Frågan är då, vad passar mig bäst?

Jag spelar mycket FPS t.ex CSGO, Apex, COD osv, men jag gillar gärna att lyssna på mycket bass och instrument. Men det är inget krav men helst något för spel som störst fokus.

Just nu så sitter jag på ett par Beyerdynamic DT 990 Pro och med detta så använder jag ett Extern ljudkort som är en Sound Blaster X7 av Creative.

Jag tror att mina hörlurar är lite dåliga för vad ljudkortet kan göra. Så fundera på att köpa ett par bättre eller eventuellt ett par trådlösa och bli av med Ljudkortet och Hörlurarna..

Dock så kan man koppla in Bluetooth på det externa ljudkortet så man kan ju kanske titta på något sånt isåfall?

Vad tycker ni och vad skulle ni rekommendera?

Pris: Max 5000:-

Av Siickest

Hörlurar till Jobb

Hej, jag är ute efter ett par hörlurar till mitt jobb. Jag har haft 3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ XP Hörselskydd med Bluetooth förut. Dom är sköna att ha och härlig med mikrofon ifall du behöver prata i samtal, dock är dom dyra för det dom erbjuder. Så jag är ute efter något med lite mer ljud för musik och bas osv. Så tänkte kolla er

Jag jobbar inom industri så att det är medhörning osv är inget krav. Gärna att dom är heltäckande och inte in-ear är det bästa. Om det kommer in lite ljud så är ingen fara.

Jag kollar lite just nu på dessa hörlurar via komplett.

https://www.komplett.se/product/1146812/tv-ljud-bild/horlurar...

MAX BUDGET = 2000.

Av Siickest

Kabel till hörlurar

Hejsan, det hände en olika med mitt headset och mitt kära husdjur så den gick av. Jag har tittat på ett par sidor och hittar inte att dom säljer dessa.

https://imgur.com/a/ZzouCeE

Av Siickest
Skrivet av hakro807:

Har du kvar kvittot utifall telefonerna måste lämnas till ett auktoriserat serviceställe.

Jag köpte Huwain via abonemang, men min S8 vet jag inte riktigt :S

Av Siickest
Skrivet av leifn:

Går inte tyvärr om du inte har ditt eller kan logga in på Google konto kopplat till mobilen.

Verkligen? Måste jag skicka in den eller kan jag åka till något företag?

Av Siickest

Samsung S8 & Huawai P30 Lite

Hejsan folket, jag skulle vilja fråga om råd angående dessa två telefoner som jag skrivit i rubriken. Jag har haft dessa innan och funkat utan problem men så var det par kompisar som behövder låna en telefon. Jag hade två så jag tänkte att dom kan låna en av dessa medans dom köper en ny.

När jag lämnar in den till dom så rensar jag båda och är fungerade, när jag får tillbaka dom så är jag utelåst från mobilen och måste ange en pinkod eller logga in med google konto. Ingen av mina eller deras fungera tydligen, så undra hur jag kan återställa den till orginalt typ? Så att man kan använda den igen?

JÄTTE TACKSAM FÖR SVAR <3

EDIT: Det jag vill göra är att ominstallera mobilerna helt typ som OS på datorn.

Av Siickest
Skrivet av M_X_E_Q:

@Siickest Vet inte direkt vad som du fastnat i, men detta program brukar lösa det mesta för mej, har +1,+5t, och 6

Tack, ska testa denna. Har du någon video eller nåt för hur man ska gå till väga? Jag har laddat ner något OS från Oneplus hemsida.

Av Siickest

Oneplus 7 Pro ( Root problem )

Hej, jag har sedan länge sedan rootat min telefon då det var problem med ljud i bilen och med standard OS så kunde man inte fixa det. Det var något med att höja volumen mer osv, iallafall. Jag installerade något annat och kört med det ett tag men har nu senaste tiden upptäckt att vissa grejer inte fungera och vill gärna installera tillbaka det vanliga OS. Men har fastnat nu då jag har gjort "Flash-All" och kan bara komma åt Fastboot Mode eller Stuck in Qualcom Crashdump Mode.

Vet någon hur man kan gå vidare här vid eller måste man ta den till någon mobil företag t.ex Elgiganten eller något?

Av Siickest
Skrivet av Oneirogen:

Det är med stativet den väger 8.5kg, utan den väger skärmen 5.8kg.

Källa:
https://rog.asus.com/se/monitors/27-to-31-5-inches/rog-swift-...

Åhh fan hahah Men då så hahah

Av Siickest

Okej, om jag uppdatera mig lite Jag skulle vilja kunna dra skärmarna närmare mot mig och inte ha dom så längt bak.

Av Siickest

Skärmfäste

Hejsan alla clockers ^^

Jag är ute efter ett skärmfäste till antaligen en skärm eller till mina båda. Bero lite på om den klara av det eller inte, så ville kolla med er om ni har någon rekommendation. Dom flesta jag kollar på står 8KG men vissa har kommenterat att den klara av upp till 10kg. Men då jag eventuellt vill köra med två skärmar så är jag lite osäker.

Dom två skärmarna jag har är..

1: Asus 27" Curved gamingskärm ROG Swift PG27VQ ( Denna väger 8.46 KG )
2: ASUS 27" ROG SWIFT PG278Q ( Denna väger bara 5.5 KG )

Vad skulle ni rekommendera?

Av Siickest
Skrivet av Tarasus:

Tänk på vilken build du ska köra bara. Vill du ha så ren installation som möjligt, använd rätt build direkt. T.ex. CP2077 rekommenderar Win10 1909.

Personligen fick jag stora problem när jag gick från 1909 till 2004 tidigare i år, så jag var tvungen att ominstallera, la då in 1909 direkt.

https://www.itechtics.com/windows-10-download-iso/

Finns ju flera på den hemsidan, vilket av dom är rätt? :S

EDIT: Det var inget hahah