Inlägg

Inlägg som harith har skrivit i forumet
Av harith

kommer väll inte vara så användbart är väll mer en fråga om att RDNA2 har stöd för det så mobiler det också har stöd. är mer intresserad utav bättre prestanda per watt ur GPU delen. för GPU delen har varit riktigt kass i android mobiler.

en ganska rolig punkt är att RDNA2 kommer då vara i next gen konsoler, datorer/steam deck och i en av dom mest populära mobilerna på marknaden. så att optimera spel motorerna för den GPU arkitekturen kommer vara ganska viktig.

Av harith

känns som att det kommer bli en dyr historia på moderkorten med PCI-E 5.0 och DDR5. sedan kommer just DDR5 minnet och kosta bra mycket också.

i slut ändan måste man se det hela på en CPU, moderkort och minnes kostnad totalt för vad man får.

med 10400f så såg det ju som en mycket bättre affär än en 3600 men alla extra kostnader gjort det ganska lika. (så som CPU kylare)

Av harith
Skrivet av KroesusSork:

Fyra kärnor duger mer än väl för spel, det som känns lite oroande är de numera icke-märkta Max-Q korten från NVidia som lär paras med den inte kommer hålla måttet -- annars skulle det nog kunna tänkas blivit ett köp.

dom flesta spel som släpps i dag vill ha 6 kärnor minst. det går att spela på 4c/8t men du kommer och lämna prestanda på bordet och dina 1% and 0.1% frames tar stryk.

det största problemet är 0.1% där du får ställen med en talet FPS som gör det väldigt jobbigt och spela med.

Av harith

felet är ju att 5600X med 6 kärnor är nog just nu för alla spel på marknaden. så varför skulle jag vilja köpa 2 till kärnor för ett högre pris per kärna? det är pengar som kan gå till grafik-kortet

och sedan om jag sitter och kör produktiv mjukvara så är 3900X/XT för samma prislapp bättre.

det finns inget läge du borde köpa 5800X annat än "det är ryzen 5000 och den är i lager"

Av harith

en regel mellan tummen och pekfingret sedan 360/ps3 när det kommer till en ny gen av spel konsoler och köpa nytt grafik kort har varit 75% av minnes mängden av konsolen.

så 360/ps3 384mb grafik minne på kortet var bra nog, XB1/PS4 6GB grafik minne var bra nog (mitt 980ti levde ett bra tag). med det sagt så skulle vi vilja se minst 12GB för att vi ska förvänta oss ett längre liv på kortet med höga texturer.

med det sagt så har RTX 3000 serien mycket högre minnes bandbredd än konsolerna och AMD (infinity cache är mer än fråga om att mätta CUs) så det överlag tar hand om en del av minnes mängden som saknas så vi får se hur spelet funkar när det väll är ute.

Av harith
Skrivet av pa1983:

I sverige i alla fall kallas det ju Klasskamrater och Jobbarkompisar men jag väljer mina vänner så hela sociala grejen att plug eller jobb är KUL för man får vara social fattar jag inte.

Tycker själv att påtvingad social interaktion alltid varit påfrestande för man har inget val.

Tycker alltid man hör folk säga att dom saknar den sociala biten men det framstår som att många säger det bara för att det är det korrekta att säga, nåt annat ses ner på, det har nog aldrig varit politiskt korekt att anse att vissa vill jobba och plugga utan andra människor runtom.

Jag tycker inte social interaktion någonsin ska vara påtvingad, det är ett val man ska få göra själv när man vill, i en perfekt värld i alla fall.

Men många mår nog bra av att få vara hemma i bland med kan jag tänka även om dom inte vill erkänna det.

personligen så känner jag att den påtvingade social interaktion är viktig för oss för att gå ut ur mönster och tänkande för att växa och bli bättre. annars så finner man sig runt "yes men".

med det sagt så behöver vi ju inte gå tillbaka till 5 dager i veckan på kontoret kan just delas up på ett bra sätt vissa kanske behöver 2-3 dager pga av jobbet medans andra så är 2-3 dagar per månad allt som behöves.

Av harith
Skrivet av Thomas:

Det nämner de ju på två olika ställen.

Så de valde Intel för att de har bättre spelprestanda (och så är det ju -- de vinner i säkert 90%+ av alla spel) trots bristen av PCIe 4.0.

skulle mer säga att det är deras gissning pga. vad dom sett i tidigare cpu tester.

skulle säga att det är svårt och spå på vad som kommer vara bättre för just snabbare grafik kortet är ju mer bandbredd behöver man.

är också en fråga om FPS för just högre FPS du har ju mer bandbredd behöver man (så i 1080p tester på finns det prestanda och hämta på 2080ti och byta mellan 8x och 16x)

vad för spel har börjat spela roll också i den här frågan.

hardware unboxed har en bra video där dom testar ut den här frågan och skillnaden vi ser och skulle kunna gissa på är väldigt nära skillnaden vi sett ifrån ryzen 3950 v 10900k i en mängd spel.

det är inte så glas klart som du får det att se ut. känns dock rätt så surt och testa dessa grafik kort när man vet att man kommer behöva kasta du test systemet om några månader antigen med zen 3 eller rocket lake (zen 3 om dom slår intel prestanda och rocket lake för att få PCI-E 4.0 stöd så det inte är en faktor i testen)

Av harith

hade sommar jobb på järnverket på skiftlag så fick skift tillägg man arbetar igenom snitt 32.5 timmar per vecka får ut ca 23 pap i handen (30 bruttolön) sen är det en jävla massa förmåner på det.

har också jobbat som industri sanerare fick up ca 19 pap i handen per månad då på 40 timmars arbetsvecka. men fanns gott om övertid och tog man bara typ ett jourjobb per månad så var det 500 kr + 3 timmar övertid minimum så då satt man på 21-22 pap per månad. sen fanns det och distans jobb och då kan man ligga på långt över det och få maten betald samt extra tid av.

Av harith

kör en AIO just nu men kommer och bli en noctua DH-15 när den dör. är inte så trevligt att din CPU kylare är en förbrukningsvara

Av harith

förstår inte vad SÄPO ska få ut av att lagra krypterad text som skulle tar 200 år och lista ut krypteringen på medans det sätter en press på företagen att lagra det.

det är väl första steget så SÄPO kan sen gå "ge oss en nyckel som kan låsa up alla krypteringar"

Av harith

Oled med ett okej 5.1 system har förstört SF bio för mig. men bar/bistro bio med bra stolar och gång väg är nått jag fortfarande är redo och betala för. mest för att visst det kostar mer men med dricka och snacks inlagt så är det så jävla stor skillnad (ca 220kr person för SF, 340kr ca för 18+ ställen)

Av harith

känns så sjukt ovärt LG B9 var 55 tum var nere till 9990 under mellan dagarna och C9 55 tum på 13000 båda har stöd för HDMI 2.1 och VRR (40-120 fps) så varför ens tänka sig den här skärmen?

Av harith

tycker ambilight är ganska roligt för spel och rätt so trevligt för mer avslappnat material.

det enda jag finner rätt så konstigt är att philips inte har tagit det här till nästa steg. om jag har ett fullt Hue system i tv rummet så borde tvn kunna veta exact hur ljust rummet är och ändra ljus styrka och färg på tvn automatiskt för bästa möjliga bild. för man vill inte alltid sitta i mörkret. man kan ju redan nu ansluta hue med ambilight.

dom kan sälja det med marknadsföring av "the best picture under all conditions" och alla kommer äta up det.

Av harith

problemet med denna rapport är att i maj månad så sa MS att dom skulle göra en kinectless XB1 och försäljningen för maj månad var den värsta försäljningen microsoft nånsin har haft under maj månad av nån konsol dom har gjort.

så att för dubbla dom sifforna är inte ett stort wow.

Av harith
Skrivet av jeriks54:

Ni som tänkte kräva era pengar tillbaka, tittar ni på allvar aldrig på SVT? Jag tycker att domen är helt riktig för en dator kommer aldrig att vara avsedd för att titta på TV, men jag har samtidigt svårt att tro att det finns många svenskar som aldrig tittar på TV och som har medgett för radiotjänst att de har en dator och därmed betalat TV-licens.

Jag har iaf både TV och dator och kommer glatt att fortsätta betala min TV-licens

sist jag såg på SVT var hos föräldrarna och det var nyheterna. personligen så har jag inte ens TVen inkopplad för att kunna se kanalerna (skulle nog vara en bra ide och riva ut antenn delen ur tven) det jag vill se är på netflix, crunchyroll, HBO nordic och viasat film.

annars så förstår jag inte vad som är fel med att SVT måste tävla bland andra kanaler online. jag skulle betala en mindre del bara för att få nyheterna.

Av harith
Skrivet av Beltet:

Ni som använt båda, hur är den(XBONE) i jämnförelse(känslan) med Xbox 360?

personligen så känns kontrollen för liten i mina händer. det roliga är att den minimalt mindre än 360 kontrollen men lutningen på xbox one kontrollen gör så att den känns svin liten i handen. personligen så är den smästa kontrollen den här generation. wiiu pro kontroller är best sen DS4 och sist XB1.

men den är långt ifrån dålig och funkar fint för dom spelen du behöver spela med kontroller.

Av harith

antar att du har en PC eftersom du postar här och kan lungt säga PS4 då. så jävla många japanska spel kommer bara till sony playstation och vill du ha ett brett val av spel så är det nog en bra idé.

EDIT: och jag tycker inte om XB1 kontrollen dom gjorde den lite mindre och nu är de för liten för mina händer. medans PS4 så blev den större (nog för att share och options knappen är för nära för min smak)

Av harith

fan asså en halvering till så ligger SSDer på ett måste ha nivå för gamers. 500 GB är nivån då du kan förvara alla spel på din SSD om du urinstallerar gamla spel.

Av harith

i en kontors miljö så kan detta vara en riktigt fin idé. men tror dock att ett batteri i den är nog vad dom ska utveckla nu så man bara kan dra ut enheten och den går i sleep mode och trycka in den i en annan station senare och några sekunder senare så är vi uppe och kör vars vi slutat. och det innebär också om kontoret förlorade all ström så skulle inte timmars arbete gå förlorat.

Av harith

WiiU och vid ett senare tillfälle PS4 och det är bara för att dom får spel från japan jag vill spela. microsoft har inte gjort så värst mycket när det kommer till bra första party spel. halo är okej (det enda fps spelet jag kan spela med en kontroller) sen har dom dödat det mesta andra