Inlägg

Inlägg som Bozze4evigt har skrivit i forumet
Av Bozze4evigt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kimberly89
Jag gillar min vostro 1500 skarpt men de andra har jag ingen aning om, hoppas du räknar med att vostron i grundutförande på dell sida visar priset utan moms.

Priset som står där är inkl. moms

Såg även en HP Pavilion 17" som såg himla fin ut, kostade något på 6k. Dock bara 1gb minne

Av Bozze4evigt

Vilken av dessa bärbara datorer föreslår ni?

Alla har 15.4" skärm och 5400rpm diskar

Toshiba L40 5495.-

HP 6720 4495.-

Dell Inspiron 1525

Citat:

Intel T2330 1,6ghz - 2gb ram - 120gb

5490.-

Dell Vostro 1500

Citat:

T5270 1,4 ghz - 2gb ram - 160gb

5787.-

Av Bozze4evigt

Vad skulle ni betala för denna?

Vad kan denna datorn vara värd på ett ungefär, är väl 2-3 år gammal

Chassi: Antec sonata 2
Nätagg: 480w
Cpu: Amd x2 3800+
Ram: 4*512 Mb
Hårdisk: 250 GB
Moderkort: Abit kn8 sli
Grafikkort: 7800gt

Ingen skärm eller lull lull följer med

Av Bozze4evigt

Kommer inte användas så mycket till spel, om den ska det så blir det inga nya tunga spel. Sen blir det mest surf, spela poker, koppla till TV och spela upp film.

Så att jag behöver inte lägga nåt krut på grafikkort, tar hellre mer minne och snabbare processor.

Av Bozze4evigt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Slayzor
Det är svårt att rekommendera något om man inte vet vad du ska ha den till...

Fast egentligen inte? Är ju ute efter den mest prisvärda datorn?

Av Bozze4evigt

Köp av 17" laptop, runt 6000kr

Vilken laptop kan ni rekommendera till mig som inte har en aning om vad jag ska leta efter. Priset ligger runt 6000kr men kan givetvis lägga en tusenlapp till om det verkligen är värt det.

17" skärm, 2gb minne som krav. Är inne och kikar lite på Vostro men då hamnar jag på 7500kr.

Av Bozze4evigt

Tackar för svaret och länkarna!

Jag hittade en review där någon listade fem bästa kamerorna i den prisklassen. Både Ixus 70 och W80 var listade men det framgick inte vilken han tyckte var bättre.

Jag gillar dessvärre inte funktionen med rullhjulet, skulle hellre vilja ha som Ixus har. För- och nackdelar. Har ju haft en Ixus 40 tidigare som sagt och inomhusbilder med sämre ljus ger ganska brusiga bilder. Gillar heller inte att använda blixt vilket ger ett onaturligt och fult ljus i bilderna enligt mig..

Men som du säger så har den bildstabilisator vilket är ett plus då man kan tro att man är 80+ ibland när man ska ta kort så som man skakar

Tåls helt klart att fundera på!

Av Bozze4evigt

Vilken av dessa digitalkameror?

Funderar på en ny kamera då vår gamla gått i backen, en Ixus 40.

Vi funderar på en Ixus 70, men jag personligen är inte helt nöjd med bilderna som man tar inomhus i sämre ljus. Men detta kanske är ett vanligt förekommande fel på de lite billigare kamerorna?

Annars fanns en Sony DSC-W80 som verkade ganska fin, med Carl Zeiss optik som ska vara rätt bra vad jag hört? Eller är det bara snicksnack?

Sen såg jag att dustinhome annonserar en DSC-W35 för 1195kr, vad skiljer den mot W80 modellen?

Av Bozze4evigt

Det är ingen som har väggfäste till dessa Aego M högtalare och vill sälja?

De finns på datorbutiken och dustinhome att köpa men båda är bristvara då leverantören inte har gett något datum för dem.

Eller har ni någon smart lösning för att göra egna väggfästen? Bultar har jag som passar i det lilla gängade hålet där bak iaf!

Av Bozze4evigt

Ska inte ge någon större recension på högtalarna men jag har väl lyssnat på blandad musik i kanske en timma.. Jag måste säga att jag är förbannat nöjd och ångrar inte köpet!

Sen är inte jag nån hejare på att sälla in EQ's med mera så där skulle jag kunna behöva lite hjälp.

Sen är jag jävligt missnöjd med att volymkontrollen sitter på suben som inte står i närheten av mig här jag sitter. Suben kan jag ju visserligen flytta men ändå. Om man känner för att dra på så vill jag skruva upp på suben och inte styra i win :/

Av Bozze4evigt

Fel på mitt nätagg?

Mitt Hiper gick sönder i min stationära datorn och under tiden lånade jag det nätagget som satt i min HTPC, ett ca 3 månader gammalt FSP 400w eller liknande. Allt fungerade fint.

Fick idag hem det nya nätagget och kopplade in det och det fungerade också bra, men när jag ska sätta tillbaka FSP agget i min HTPC så startar inte datorn.

Det låter bara "bsssm" typ Som att den vill starta men sen händer det inget mer. Om jag stänger av agget på huvudströmbrytarne och sätter på igen och sen trycker på power igen, låter samma sak.

Vad kan de vara för fel? Har inte haft tid eller lust att felsöka såhär sent så jag frågar här först vad ni tror att det kan vara... Ska tilläggas att lamporna på moderkortet lyser så den verkar få ström iaf.

Av Bozze4evigt

Grejen var den (vad jag tror) att dom hade varan i lager när jag beställde. Men så hade jag innestående bonuspoäng hos dem och istället för att få 47kr rabatt så valde jag att få ett Koss ear plug hörlurar gratis, och det var dom som var slut.

Varorna är iaf redan skickade och kan nog hämtas ut på mån eller tis.

Är du nöjd so far? Är det segt med volymkontrollen på baslådan?

Av Bozze4evigt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bugg
Har fått mina Acoustic Energy Aego M idag och jag beställde de vita och de faller mig helt i smaken. Mycket snyggare än de svarta.

Jag börjar tro att jag måste investera i ett ljudkort då mitt inbyggda inte är mycket att hänga i granen med.

Är ingen ljudfantast så igentligen ska jag inte säga något. Men högtalarna är helt okej. Jag använder de som datorhögtalare men har de stående vid tven då jag har en liten etta och detta system passar perfekt in då det är litet och nätt och spelar fullt tillräckligt för att grannarna skulle kunna störa sig på det vilket jag inte eftersträvar.

Men jag stör mig på att jag får brus från högtalarna. Jag har delat kabeln och det kan bero på just det. Jag ska ta och kolla upp det senare ikväll om jag hittar orsaken till bruset.

Låter bra! Du får återkomma när du spelat lite och ge ett betyg på dem..

Jag beställde mina i söndags men har fortfarande inte fått dom. Så det var sista gången jag beställde ifrån datorbutiken efter diverse strul tidigare.

Tyckre också de vita verkar snyggare än de svarta!

Sen gör du rätt i att investera i ett ljudkort, behöver inte va något värstingkort men dom inbyggda är sällan tillräckligt bra. Jag satte i mitt SB Live 5.1 som jag hade liggandes häromdagen bara för att slippa det inbyggda.

Av Bozze4evigt

Det blev Acoustic Energy's Aego M mest pga priset.
Hade jag vetat att Jamo låt bättre hade jag köpt dem men jag antar att den var dyrare pga möjlighet att docka iPod så därför valde jag Aego M.

Hoppas jag har rätt i min fundering för jag hade hellre velat ha Jamo paketet men...

Jag har inte läst mycket men jag har också funderat på ett X-Fi som man ändå sett och hört att många har. Men vad skiljer Music och Gamer?

Av Bozze4evigt

Har inte fått högtalarna än, kommer nog i nästa vecka antagligen eftersom datorbutiken.com är så förbannat sega av sig.

Men hur som helst.. Jag har idag ett SB Live 5.1 ljudkort. Bör man byta ut detta när de nya högtalarna kommer? Isåfall till vad? Ljudkortet får inte kosta mer än 1000-lappen

Av Bozze4evigt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bugg
Du verkar vara mer intresserad av design än ljudet. Då är det väl bara ta de som ser snyggast ut.

Njae ljudet är ju såklart viktigare men lägger jag ut 2k på datorhögtalare så får dom gärna se bra ut också.. Hade dom kostat lika mycket hade jag nog valt de snyggare eftersom jag inte vet vilka som spelar bäst.

Sen så vet jag inte om Jamo uppsättningen är 1500kr dyrare enbart för att den har iPod dockning, eller om den är värd 1500kr mer pga sitt ljud. Det var ont om omdömen och fakta om Jamo.

Nu har det iaf blivit Aego M, återstår att se om snålheten bedrar visheten.

Något som verkar dåligt är att volymkontrollen sitter på suben :/ Då måste den ju placeras uppe på skrivbordet eller lättåtkomligt, inte bra alls

Av Bozze4evigt
Av Bozze4evigt

Du har inte provlyssnat på Z-2300 än då? Jag har inte provlyssnat på några över huvudtaget men jag har bara läst god kritik om Z-2300 och jag hade köpt dom om det inte vore för utseendet.

De Klipsch som du nämnde såg också lite gräsliga ut, men lite av en ulv i fårakläder kanske Jamo i300 är ju klart snyggast att titta på av dem vi har pratat om, men jag har ingen användning av iPod dockning och vill inte betala extra för det.

Jamo har tydligen 2x75w på satelliterna och 150w på suben.
Det enda jag hittar om Aego M är att den har totalt effekt på 90w RMS. Så då undrar jag vilken man ska tro spelar bättre? Det känns i nuläget som att Jamo inte är värd sina 1500kr för enbart designen. Men om dom även spelar bättre så tåls det att fundera på.

Av Bozze4evigt

Vilket 2.1 system?

Nu vet jag inte om denna tråd hör hemma här eller i HTPC-delen eller inte alls på forumet.

Men jag vill köpa nytt ljud till datorn då jag lyssnar såpass mycket på musik. Har i dagsläget nåt kasst 5.1 från Philips som jag aldrig fått att fungera.

Jag vill ha 2.1 system, runt 1500kr.

Jag var inne på OnOff idag och skulle köpa Logitech Z-2300 men eftersom tjejen vägrade med tanke på deras utseende så blev det inget köp. Och jag kan hålla med om att dom inte är så snygga och jag, liksom hon är jävligt less på svart/silver kombinationerna.

Vad kan ni annars rekommendera för system?

Jag hittade ett jäkligt snyggt system i Jamo i300 men dom kostade fläsk. Såg att det även var en dockningsstation för iPod som jag inte ens äger. Så då undrar jag om detta Jamo system är värt sina 3000kr i ljud, eller betalar man 1500kr enbart för att det är en dockningsstation till iPod?

Är Logitechs Z-2300 bättre än vad Jamo i300 är?

edit: Hittade dessa, men jag hittar inte mycket information om dom. Vilka tror ni är bättre jämfort med Jamo i300? Acoustic Energy Aego M

Har ni några andra bra förslag?

Av Bozze4evigt

Jag behöver göra tre olika "simpla" logos.. Tre olika namn.

Bilden skall vara vectoriserad EPS vilket jag inte begriper mig på.

I typsnittet jag använder så blir det en slags ram runt bokstäverna eller ordet man skriver, den ramen vill jag sudda ut och bara ha namnen kvarstående.

Men jag har ingen kunskap alls om Illustrator... klarar inte ens av att sudda!!!