Inlägg

Inlägg som Bozze4evigt har skrivit i forumet
Av Bozze4evigt

Någon som behärskar Adobe Illustrator?

Får gärna ta kontakt med mig, behöver någon att fråga om funktioner med mera!

Brådskande

Av Bozze4evigt

Okänd hårddisk vid formatering

Tänkte formatera datorn nyss och efter att ha satt i skivan och till det steget där jag väljer vilken partion jag vill lägga operativsystemet på så står det

C: 36gb (min raptordisk)
D: 120gb okänd hårddisk (min lagringsdisk som egentligen är på 250gb)

Jag har ju läst om att inte windows ser hårddiskar som är större än 120gb om man inte enablar vissa saker eller installerar SP2 osv

Men vad händer om jag formaterar min C: och installerar windows? Kommer jag komma åt min hårddisk direkt eller måste jag installera SP2, enable den där saken i regedit?

För grejen är den att när jag köpte denna hårddisk och förde över allt material till den från min gamla så hittades den inte i windows, det stod att den måste formateras först, och då försvinner all data.. De var ett jäkla rappel innan jag fick tillbaka allt så detta vill jag inte vara med om igen. Därför frågar jag nu och är på den säkra sidan..

Har ju formaterat denna dator med en annan lagringsdisk på 160gb innan och då har allt fungerat som det ska, men är det nåt jag behöver göra nu innan formatering så att allt ska fungera? Vill inte få en RAW disk när jag startar windows sen och måste göra om allt...

Tack på förhand

Av Bozze4evigt

Re: raderade bilder, hjälp snälla

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nixXz
Hejsan!

har ett STORT problem, råkade radera bilder på mitt barns första månader hemma på datorn. Går det på något sätt att få tillbaka dessa bilder? Finns det något gratis program som klarar detta?
Testade PC Inspector File Recovery jag får tillbaka filerna men dom kan ej visas.

Hoppas ni kan hjälpa mig då detta betyder otroligt mycket för oss.

/mvh nixXz

När jag fick problem med min hårrdisk och ville ha tillbaka filer så körde jag också Inspector File Recovery... Hittade alla filer men dom ville inte fungera efteråt.

Fick tips om File Scavenger så jag testade det och det fungerade helt super!

Så, testa File Scavenger!

Av Bozze4evigt

Öppna filer från internet utan att spara

När man laddar ner en fil ifrån internet, en vanlig hemsida så kommer det fram en ruta där man kan välja att öppna filen direkt eller spara den på hårddisken.

Vet inte vad det är som har hänt men när jag väljer att öppna en fil direkt, så fungerar det aldrig.. Står "cannot open bla bla bla". Måste alltid spara filen och sen öppna.

Störande då jag alltid brukar öppna filen direkt, om det t ex är rar-filer eller liknande som man inte orkar spara..

Hur fixar man detta?

Av Bozze4evigt

Då har man lärt sig något nytt... Hade ingen aning om att det funkade att köra med en rak kabel emellan två datorer. Skönt, nu slapp jag den fula switchen som låg och skräpade på golvet samt att jag gick ifrån 100mbit till 1000mbit

Av Bozze4evigt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av trollhattan
Jodå så länge en isp som stödjer det har utrutning i stationen och så länge du inte bor jättte långt ifrån...

Ja men då är det ju inte sagt att man får ADSL bara för att man har ett telejack. Det är ju en del faktorer som spelar in.

Jag ringde då till BBB och tänkt skaffa ADSL hos dem utan att ha ett fast telefonabonnemang som jag aldrig använder men det gick inte så jag fick så glatt stanna kvar hos Telia och betala 125kr månaden för någonting jag inte använder, har inte ens telefon inkopplad.

Bor förövrigt också i Umeå.

Av Bozze4evigt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av trollhattan
NEJ DET MÅSTE MAN INTE !!!!!

Räcker med att ha ett telejack i bostaden...
Bara söka på din adress på t.ex bbb's hemsida

Men bara för att man har ett telejack i bostaden så är det inte sagt att man får ADSL för det?

Av Bozze4evigt

du måste väl ha telefonabonnemang för att ha ADSL?

Av Bozze4evigt

Men kan jag ha en rak kabel mellan två nätverkskort utan en hub/switch emellan? Är det inte därför man ska ha korsad för att slippa det?

Av Bozze4evigt

Så jag får alltså inte 1gbits nätverk/överföringshastighet mellan datorer om jag kör korsad kabel?

Av Bozze4evigt

1gbit med korsad kabel?

Har aldrig använt korsad kabel så jag vet inte hur det fungerar men hur som helst..

Jag har två datorer, båda har Gigabit-nätverkskort. Om man drar en korsad kabel mellan dessa, får man 1gbit då? Har bara en switch som klarar 100mbit, vad klarar en kabel?

Hur funkar det? Jag har telias internet och delar internet med min stationära dator via två nätverkskort. Hur går man tillväga med korsad kabel, precis som vanligt fast man struntar att gå via switchen/huben?

Av Bozze4evigt

Vad är detta värt?

Funderar på att sälja min gamla uppsättning om priset är rätt..

DFI Lanparty nF4 Ultra-D
AMD 3000+ @ 2.5ghz
1gb Twinmos Speed Premium @ 229mhz

Har kvar alla kartonger och sitter orginalfläkt på processorn. Kan även skicka med en TT Big Typhoon.

Vad är detta paketet värt om ens nån vill ha det?

Av Bozze4evigt

Stor skillnad på 8500GT och 7300GS?

Jag beställde ett Gainward BLISS GeForce 8500GT Silent FX 256MB DDR3 för att få ett billigt och ett SILENT kort till min HTPC.. Jag ska ju inte spela på datorn utan användas för 720p filmuppspelning.

När jag fick hem grafikkortet så var kylflänsen mycket större än jag trodde och det får inte plats i pci-e risern i burken.
Funderar då på att skicka tillbaka det och beställa ett av de billigaste korten som finns på db.se

Och det lutar åt nån av dessa

Asus Extreme GeForce 7100GS 128Mb DDR2 TV-out DVI RETAIL PCI Express 459:-

Point of View GeForce 7300GS 256Mb DDR2 TV-out DVI RETAIL PCI Express 471:-

Gainward BLISS GeForce 7300GS 256Mb DDR2 TV-out DVI RETAIL PCI Express 484:-

Asus Extreme GeForce 7300GS 256Mb DDR2 TV-out DVI RETAIL PCI Express 499:-

Känns trist att nedgradera sig, för det kan hända att man kanske kommer spela nångång, nåt spel på sin TV som den ska va inkopplad till.

Dessa korten och dess kylning är mindre och bör få plats. Hur hade ni gjort? Kanske att det går att få plats med mitt 8500GT men då får man pressa hårt vilket inte känns bra. Är det värt att få tillbaka ~300kr för att byta ut ett 8500GT DDR3 mot ex 7100GS?

Av Bozze4evigt

Men jag har väl löst det problemet? Jag installerade SP2 och nu kan jag se hela hårddiskens kapacitet, men den är fortfarande på 128gb partitionen, medan den andra är på 170gb som inte är allokerat..

Av Bozze4evigt

Tackar för svaret! Om det löser mina problem ska jag bjuda dig på en öl

Var det gratisversionen du använde? Och hur var ditt problem med hårddisken, exakt som mitt?

Av Bozze4evigt

Problem med värdefull hårddisk

Har köpt ny dator och ny hårddisk så jag dunkade ihop grejerna idag.

Tidigare hade jag en Seagate 160gb med alla grejer på som jag håller kärt. När jag fick hem den nya seagaten på 320gb så la jag över allt till den.

Sen starta jag upp nya datorn med min Raptor disk som operativsystemet låg på. Allt funkade bra och det var dags att formatera.

Efter formateringen när allt är klart och jag går in i utforskaren så heter min 320gb "Lokal Disk" och jag kan inte komma åt den. När jag ska utforska står det Disketten i enhet D är inte formaterad. Vill du formatera den nu? Kapaciteten är bara på 128gb ska tilläggas.

Vad gör jag? Jag måste verkligen få tillgång till allt material på hårddisken. Men vad är det som har gått snett egentligen?

edit:

Efter att ha installerat SP2 på Win XP så kan jag nu iaf se alla 320gb, men jag kommer fortfarande inte åt disken. I diskhanteraren så finns 128gb som felfri, men resterande 170gb är inte allokerat.

Har läst att man ev. kan formatera och sen köra typ Getdataback för att få tillbaka infon men det känns jobbigt att formatera om man inte vet om det kommer fungera eller inte

Behöver hjälp

Av Bozze4evigt

Men om du har en PCI-e riser, precis en sådan som jag visar på bilden i inlägget så kommer ju nya pci-e porten hamna där jag vill att den ska hamna tack vare att den har en bit sladd på sig.

Alternativt att jag använder den som min enda PCI-e riser. Tanken från början var bara att köpa en såkallad "förlängningssladd" till en pci-e port.

Av Bozze4evigt

Mjuk PCI-E Riser

Efter att ha satt ihop nybygget till HTPCn så stämde inte mycket inuti lådan.

När jag stoppat i riser-kortet som följde med i min översta PCI-e slot så sticker kortena som sitter i risern utanför datorn. Jag måste alltså ha en förlängare till min riser, eller en helt ny mjuk riser som jag kan sätta i min slot, men sedan sätta själva risern längre upp för att få plats med grafikkort innanför burken.

Finns det någon svensk sajt som säljer dessa? Har sökt nu i två timmar på nätet men det verkar jävligt dåligt :/

Billigaste jag hittade var på LinITX, £25 inkl frakt, saftigt och obekvämt men min sista utväg om ingen annan kan tipsa om en svensk återförsäljare eller rentav har en egen att sälja.

Men annars så är det väl denna jag ska ha?
Bild på risern

edit:

På den PCI-E risern på bilden så finns även PCI riser. Men om jag bara kopplar in den mjuka sladden i min pci-e slot, utan att koppla i själva kortet i en pci-slot,så borde jag väl få pci-e att fungera åtminstone? Tänkte om den behöver ta ström från nån pci slot eller så? De andra pci-e risers utan vanlig PCI var out of stock nämligen.

Av Bozze4evigt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hakan78
Du behöver ha en speciell kontakt som du kopplar in annars går ditt grafikkort på kanske av 20 % av dess egentliga prestanda.

Du behöver en typ en sådan här kabel.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=319547

Obs du måste ta ström från två olika 12volt skenor.

Svårt att säga vart gränsen går på din nordbrygga men eftersom Nforce4 är relativ varm så är det väldigt lätt att den går över gränsen.
Om du har det aktiverat i bios så stängs datorn varm när nordbryggans sensor passerat ett visst antal grader (Tror det är runt 90 grader).
Värt att tänka på att den inte blir så varm när du är i desktopläge men om du börjar köra i gång krävande applikationer så lär du snabbt komma upp i skadliga nivåer. Det är känt att elektronik tar skada av långvarig värmeutveckling. Så du lär korta ner livstiden på chippet oavsett.
Vill du inte ha i en flläkt så bör du kolla på passiva lösningar men för att sådana lösningar ska fungera smidigt ska du någon form av fläkt som gör att luften cirkulerar i lådan och inte står still.

När det gäller ATX standard så är det ingen garanti att man ska få plats med saker och ting. Här är enbart att kolla på specifikationerna på lådan man köper. Dagens grafikkort är relativt långa och många av dem får inte plats och det oavsett moderkort.

Hej och tack för det "braiga" svaret

Okey, man ska alltså sätta den adaptern på två olika 4pins molexkontakter, en från varje bunt eller vad man ska säga? Det du menar med olika skenor alltså.

Just nu ligger den fortfarande på 64 grader men då är chassit öppet och inga program är igång eller liknande. Innan jag hade HTPC chassit när grejerna satt i en vanlig miditower så hade jag Zalmans passiva kylare, NB47 eller vad den hette. Nackdelen med den var dock att den var ivägen för PCI-E slot1, så jag fick flytta ner grafikkortet till slot2. Nu tog jag bort den passiva och satte dit orginalkylarn, men då är det så tajt att PCI-risern tar i fläkten, så att den inte kan snurra runt.

Okey, så det är så jävligt alltså..

En lösning som skulle kunna fungera, om det finns vet jag inte.

Risern jag fick med nu är ju som ett PCI-E kort som man stoppar i sloten, och på det kortet så sitter de nya slotarna. Men om det fanns någon riser där pci-e kontakten bara var en sladd (typ som de gamla idekablarna) så att man kunde flytta bak risern lite grann.. Jävligt svårt att förklara men.

Det jag är ute efter är egentligen en förlängningssladd till PCI-E, som gör att jag kan stoppa i sladden i PCI-e nr1, och sedan dra nya slotten och sätta provisoriskt längre upp för att sedan få plats...
Typ en sån här, finns dem att få tag i i sverige?
Bild

Av Bozze4evigt

Behöver väldigt snabba svar [Frågor om temp + ström]

Nu har jag massa frågor här som jag gärna behöver snabba svar på

Har satt i min gamla setup i en HTPC låda där ingenting passar som det ska

Så just nu kör jag utan fläkt på nForce4 chippet @60grader, hur långt kan jag gå innan det tar skada?

Mitt nya nätagg (FSP 350w) hade ingen såndär kontakt som mitt Hiper 580w hade till mitt PCI-E grafikkort. Jag kommer inte spela på datorn men kommer grafikkortet ändå få ström? Nvidia varnade för något när jag startade datorn.

Har aldrig haft en HTPC låda eller använt Riser kort så nu var det antagligen första och sista gången.

Riser kortet sitter i min PCIE slot längst upp, men när jag sätter i grafikkortet i risern så sticker det utanför lådan, hur fan kan det va så? Fanns ingen lista med kompatibla moderkort till lådan och den ska klara ATX, så vad är felet?

63 grader på chipset nu... Vart går gränsen?

Topic redigerad av Kanel.
§ 3.1 - Välj ett ämne som tydligt visar vad tråden du skapar handlar om. Till reglerna >>