Inlägg

Inlägg som mechersmith har skrivit i forumet
Av mechersmith

Har inte de senaste snapdragon processorerna problem med överhettning? Skulle ju inte köpa någon av dem med den senaste då. Själv tycker jag att 6S är en för dyr telefon, speciellt då mobiler nu för tiden blir föråldrade relativt snabbt (batteriet blir dåligt, skärmen blir repad, laddnings porten får dålig kontakt etc.).

Vill du ha en snygg mobil så tycker jag att LG G4 med läder är najs (har även bra hårdvaru spec. t ex. bättre kamera än 6S). Problemet som de flesta iphone användare har är dock att de även kör andra apple produkter t ex macbook etc. och integrationen med de produkterna och andriod är obefintlig.

Av mechersmith

Ubuntu MATE är resurssnålt samt så finns det efter installationen ett popup fönster som tillåter dig att klicka och installera vanliga program t ex skype, spotify och framförallt synaptics(drivrutiner för pekplatta). I övrigt så är libre office (word liknande) installerat samt atril (pdf läsare).

Av mechersmith
Skrivet av Nebudchanezzer:

Hade redan sett den sidan, att jag frågade ang. pfsense beror på att jag gärna hade hört från någon som har lite erfarenhet av att konfa det hela med olika nätverkskort och huruvida det är möjligt att att sätta lyssnings/anslutningasportar på olika NIC.

Den guiden du länkade till beskriver ju bara hur man installerar "paketet".

Att jag även är en riktig newbie när det kommer till Linux hjälper inte riktigt till när informationen är så knapphändig som i den länken.

Du har alltså problem med att routa trafiken? Det ska bara vara att tillåta ZNC porten i brandväggen till den IP du lyssnar på samt om du lyssnar på lokalt IP (10.x.x.x, 192.168.x.x, 127.x.x.x) köra port forwarding från din WAN till den ip för din port.

En alternativ lösning är att använda jails (se det som en virtuell maskin/container) som du endast tilldelar en NIC, fördelen med detta är att du slipper ställa in vilket interface som ZNC ska binda till eftersom jailet endast har 1 tillgängligt. Det blir även enklare att hantera uppdateringar med jails i längden, rekommenderar ezjails för att hantera jails. Du måste dock fortfarande göra port forwarding i pfsense.

Att ställa in vilken IP/port den lyssnar på gör du via ZNCs webadmin sida eller manuellt i /usr/home/znc-admin/.znc/configs/znc.conf

Exempel på hur det kan se ut i znc.conf (utan user inställningar som jag exkluderat):

// WARNING // // Do NOT edit this file while ZNC is running! // Use webadmin or *controlpanel instead. // // Altering this file by hand will forfeit all support. // // But if you feel risky, you might want to read help on /znc saveconfig and /znc rehash. // Also check http://en.znc.in/wiki/Configuration BindHost = IP adressen du vill lyssna på AnonIPLimit = 10 ConnectDelay = 5 HideVersion = false LoadModule = webadmin LoadModule = fail2ban MaxBufferSize = 500 ProtectWebSessions = true SSLCertFile = /usr/home/znc-admin/.znc/znc.pem ServerThrottle = 30 Skin = _default_ StatusPrefix = * Version = 1.6.1 <Listener listener0> AllowIRC = true AllowWeb = true IPv4 = true IPv6 = false Port = Din önskade port SSL = true URIPrefix = / </Listener>

Av mechersmith

Är ju inte olagligt att torrenta däremot behöver du en licens för använda windows 10. Med stor sannolikhet går det att uppgradera till windows 10 licens om du sedan tidigare har windows 7/8. Tänk dock på att denna uppgraderade licens inte fungerar längre för windows 7/8.

Av mechersmith

Linux med en windows VM för att gejma om du har intel ivy bridge eller senare (VT-d, stöd för pci passthrough, gör att du kan få ut full prestanda av ett grafikkort i en VM). Annars så kör på senaste windows men se till att slå av/blockera all typ av spårning/loggning som är inställt per default.

Av mechersmith

pfsense kör freebsd i grunden så bara att installera från ports som de föreslår på sin sida http://wiki.znc.in/Installation

Hur du använder ports

Har själv inte installerat znc på min pfsense box men installerade det nyligen i ett jail på FreeNASen från ports.

Av mechersmith

spacemacs url

Av mechersmith

@Ohman80: Finns det någon anledning till att du behöver intern cd-läsare? Har själv inte använt det på minst 6 år, till och med windows 10 kommer ju på usb istället för cd. I övrigt så brukar det alltid vara utdaterade drivrutiner som skickas med på cd skivor så i slut ändan bör du ändå hämta de senaste ifrån nätet. Har du något som måste installeras via skiva så är det smidigare att ha en extern cd-läsare då du kan använda detta till alla dina maskiner de få gångerna det behövs.

Jag hade även valt Fractal Design Define S för att jag vet att den är lätt att bygga i.

Av mechersmith

Själv skulle jag tycka det är intressant att fuska i mån om att förstå den bakom liggande logiken i spelet. Det går att ta reda på rätt mycket om vilka olika fulhack osv som gjorts vid skapandet av spelen bara genom att manipulera och analysera input.

Av mechersmith

Beror på vad du har för lina samt hur många uppkopplade klienter till VPN-Servern som ska köras samtidigt. De processorer du har länkat bör klara att maxa en 100/100 Mbps lina utan vidare för en klient. AES-ni blir dock mer eller mindre ett krav om du kör många klienter och ska klara av högre hastigheter.

Sedan så är det inget extra arbete för brandväggen om du ska komma åt en klient bakom NAT om du inte går via VPN servern som ligger på den. Antar att du kommer att köra ssh direkt mot din lagringsserver och inte genom dubbla ssh tunnlar(ssh-login->brandvägg && ssh-login->filserver).

Angående dessa server atoms och expansions kort, behöver du verkligen det? Standard konfigurationen är med intel i210 eller i345 som nätverkskort för dessa vilka är båda server NICs. Inte ofta det är realtek på dessa kort då hela C2xx8 serien är riktat mot nätverks applikationer.

Av mechersmith

Jag skulle satt ihop något liknande med RCC-VE 2440 om inte din Edgerouter duger.

Intel Atom C2358 har både AES-ni och quickassist
Intel Atom C2338 har AES-ni

Kör du VPN och vill ha bra hastighet bör du ha AES-ni.

Av mechersmith

Jag har haft Supermicro A1SRi-2758F lite över ett år nu och har inte haft några problem med IPMI mer än att jag behövt återställa inloggning då jag glömt bort vad jag hade.

Av mechersmith

Förstår inte riktigt varför det ses som negativt att det är svårt att överklocka mer, betyder ju att de satt en bra standard klock för det kortet. De flesta som köper kommer antagligen inte röra klocken ändå.

Av mechersmith
Skrivet av SeF.Typh00n:

Föredrar också Plex med deras Media Server. Totalt överlägsen i alla kategorier där jag försökt använda Kodi.

Dessutom verkar Plex faktiskt uppdatera sina produkter åt det bättre, till skillnad mot Kodi som bara lyckas bli sämre...

Själv tycker jag att emby + kodi fungerar bättre än plex + plex server, gillar inte heller att man nu mera måste betala för att kunna använda plex på mobilen. Antar att du inte testat emby då det inte nämns.

Av mechersmith

@Broken-arrow: Fungerar ens WOL för dig om du endast försöker starta datorn, alltså att du endast skickar en WOL signal till datorn? Vissa nätverkskort stödjer inte WOL och vissa behöver även aktivera det i bios. WOL implementationen i kodi fungerar så något knas med nätverket, antingen att du blockar WOL i din brandvägg, knasig driver till nätverkskortet, nätverkskortet stödjer ej WOL eller avstängt i bios.

Av mechersmith

@Neon: Finns det någon anledning till att du inte kör en färdig build med kodi? Fattar inte varför annars man vill ha windows vs OpenElec på en intel NUC

Av mechersmith

OSMC fungerar klockrent för att spela upp film, går att styra genom diverse appar till android/ios (föreslår att du använder yatse). Går även att styra med vanliga tv-fjärren om din TV stödjer HDMI-CEC (mer eller mindre alla tv apparater stödjer detta, har ställt in detta själv på min Pi så bara fråga om du inte får det att fungera)

Angående att programmera på Pi så förstår jag inte riktigt vad det är du vill åstadkomma, är det ett spel som ska gå och spelas på en Pi eller vad är målet? Det brukar vara väldigt givande att skriva upp så exakt du kan vad programmet ska göra i förhand då det hjälper när du ska strukturera upp programmet. Vilket programmeringsspråk som tänkt användas kan även vara bra att nämna, skulle säga python fungerar bra för nybörjare och det finns en hel del skrivet i python till just Pi.

Av mechersmith
Skrivet av Hugligan:

NUC är egentligen inget alternativ då jag har svårt att tro att den skulle klara av 4K med hög bitrate. Tror man måste satsa på ett lite enklare grafikkort.

Intel iris 6100 klarar av att visa 4K i 60 Hz, dock endast via display port då hdmi porten är av version 1.4 vilket endast stödjer 30 Hz

Av mechersmith

Streacom förslaget ser trevligt ut, om du vill ha ännu kraftigare system så finns fractal design node 304 vilket får plats med ett fullstort grafikkort, atx nätdel och har tysta medföljande fläktar som även kan styras via fläktkontrollern(använder själv detta chassi till en mini nas och enda fläktarna är de medföljande). Tror dock att det är overkill och räcker antagligen (blir snyggare) med Streacom paketet.

Ett annat alternativ till Intel NUC är Gigabyte brix.

edit:
Länk till NUC Intel NUC med i7 5557U och iris 6100
Länk till over the top variant på Gigabyte Brix med dedikerat grafikkort (verkar som att Intel NUC är bättre prissatt för tillfället)

Av mechersmith

http://rufus.akeo.ie/ Använder jag på windows för att göra bootbara usb stickor

Bland distros finns det många, valfri Ubuntu variant fungerar t ex Ubuntu MATE, Lubuntu, Kubuntu. Även Linux mint fungerar bra för de flesta.

Av de nämnda har jag för mig att Ubuntu MATE drar minst resurser men alla nämnda drar mindre än standard Ubuntu.

Ett tips är att installera någon av ovan nämnda och sedan testa de olika skrivbords hanterarna (MATE, LXDE, KDE, Cinnamon)