Inlägg

Inlägg som iFraja har skrivit i forumet
Av iFraja

Ask the store if they have another name/address registered on "your" order, it probably belongs to the fraudster.

Av iFraja

Först bör du höra med butiken om vad som var defekt på PSU'n. Den kan mycket väl vara defekt fast det kommer ström ur den och vara orsaken till det defekta minnet.

Av iFraja

För enkelhetens skull så är ISK bra. Du betalar schablonbeskattning på vad kontot innehar, oavsett vinst/förlust. En vanlig depå kapitalvinstbeskattas, men då kan du kvitta vinst mot förlust. Och förlust är ganska vanligt när man handlar med certifikat (vilket är kortsiktig investering med hög risk).

"Avkastningssynvinkel" är helt beroende på hur (bra) du gör dina investeringar.

I övrigt, ja, det är ett bra alternativ.

Av iFraja

Glesys.se har ett API för bland annat e-post, kanske kan fungera för det du söker:
https://github.com/glesys/API/wiki/API-Documentation#emailoverview

Av iFraja
Skrivet av Baxtex:

Öppnade precis en låda jag köpt från Matsmart levererad av Postnord. Halv om halvt misshandlad låda, krossat knäckebröd och bulgur i hela lådan:

https://imgur.com/a/mt9EQ

Det där är Matsmarts fel som inte packat rätt, inte Postnords fel att sakerna flyger runt i kartongen.

Av iFraja

Kan rekommendera dessa: https://www.hifiklubben.se/horlurar/rha-s500i-in-ear-horlur/

Har dem själv när jag ska sova för att lyssna på (lugn) musik, poddar och serier. Lätta, sköna och bra ljud. Är väldigt nöjd med dem.

Av iFraja

Kör på det språk som du tycker är roligast och passar dig bäst, oavsett vilket språk man använder så skriker företagen efter bra utvecklare så det finns både behov och framtid för båda språken (och många fler).

Av iFraja

Installera Swish-appen, klicka på betalningen, klicka på "Ny betalning" och skicka tillbaka samma summa som du fick, klart!

Av iFraja

2st Fractal Design Define R3

Säljer 2st Fractal Design Define R3, tror färgen benämns som Black Pearl.

Båda är i bra skick, rena och relativt välskötta. Tror jag har kvar de flesta tillbehör som medföljer vid nyköp förutom manualen. En 120mm fläkt medföljer varje chassi, samt en 5-kanalers fläktkontroller från NZXT (Sentry Mesh) (https://www.nzxt.com/products/sentry-mesh) medföljer varje chassi.

Ena chassit har ett litet märke på fronten/dörren, men inget som stör eller syns om man inte tittat noga (se bild).
På det andra chassit så krånglar låsmekanismen på ena luckan till fläkten ibland, det är en fjäder som är lite böjd som säkert går att ordna om man orkar. Inget som påverkar om man inte öppnar luckan allt för ofta.

De flesta vet nog vad Define R3 är, men här är en länk till tillverkarens sida:
http://www.fractal-design.com/home/product/cases/discontinued...

Modellnr: FD-CA-DEF-R3

Hämtning i Västerås. Betalning via Swish.

Pris: 350kr / st

Läs hela annonsen här

Av iFraja

För Photoshop och Illustrator behöver du knappast någon proffsburk, med proffsburk brukar man mena film och/eller 3d-rendering där man behöver lite extra beräkningskraft. För Photoshop och Illustrator så behöver du mycket RAM, en Mac Mini i5 eller i7 kommer funka toppen och du kommer inte märka någon större skillnad mellan dem.

Det höga priset beror dels på dollarn, för typ ett år sedan fick du i7:an för samma pris.

Av iFraja

Vad säger Bahnhof om problemet?

Av iFraja
Skrivet av Spierzy:

Skulle spara runt 2000 på delarna, är inte så insatt i hur mycket frakt, skatt och sådant kostar men har svårt att tro att de blir mer än 2000.
Får nog även lägga till det som fråga i tråden.

EDIT: Prata med en finne som hade beställt därifrån och han sa att jag borde förvänta mig en frakt på ca. 400kr. Vilket enligt mig är 100% värt det fortfarande.

Du lär se vad allt kostar om du fyller i uppgifterna i kassan, svårare än så är det inte.

Av iFraja

1Password, TrashMe, Moom, The Unarchiver, Caffeine, Xee (v2.x), Sublime

Av iFraja

Köplagen:
20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder.

Andra stycket gäller även när köparen före köpet har fått tillfälle att undersöka prov på varan och felet gäller en egenskap som skulle framgå av provet.

Av iFraja

Har inget svar på din fråga, men kan rekommendera att anlita en redovisningsbyrå. Då slipper du lägga till på bokföring och du får hjälp av någon som kan. Det blir inte så mycket dyrare heller då det brukar gå att hitta hjälp för 400-500kr / timme. Har du bara att par fakturor per månad borde det inte bli mer än ett par timmar per kvartal.

Av iFraja

Börja inte med att dra upp ARN, det skall du se som en sista utväg om ni inte kommer överens. Börja med att kontakta konsumentvägledaren i din kommun, de kan hjälpa dig med vad som gäller och vad du skall säga. När du sen pratar med HP så förklarar du lugnt att felet uppstår trots att de har gjort ett reparationsförsök och att felet borde falla inom din reklamationsrätt även denna gång då de redan gjort ett försök.

Om ni inte kommer överens så kan du läsa här hur du går vidare till ARN:
http://www.arn.se/info-konsument/hur-jag-anmaler/

Av iFraja

Fps, nej, du får snabbare laddningstider med ssd, så ljud- och videoapplikationer trivs bra på en ssd.

Av iFraja

// kör bara en gång eftersom du bara skickar in ett ID
$metta = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);

// kolla vad du får tillbaka, ta bort sen
var_dump($metta);

// förenklad if-sats
$keywords = (isset($metta['keywords']) AND $metta['keywords']) ? $metta['keywords'] : 'blablabla';
$description = (isset($metta['description']) AND $metta['description']) ? $metta['description'] : 'blablabla';

sqlsrv_close($con);

Av iFraja
Skrivet av anon159643:

Som Dustin, vad finns det för fördel för en som har ett enskild firma att köpa en dator för 10 000kr där som företag än som konsument? Momsen drar hen av i vilket fall som helst om hen köper den åt företaget.

Generellt brukar företag/b2b ha bättre fraktalternativ, bättre support och högre kreditgräns. Prioriterar man istället 3 års rekl.rätt och lägre priser så kan man handla som privatperson. Notera dock att det kan vara skillnad på om en vara använts privat eller i företag när det kommer till reklamation.

Av iFraja

Kan tycka att det inte spelar någon roll vem som har bevisbördan, gör vad du kan för att lösa situationen så snabbt och enkelt som möjligt, det gynnar dig själv mest. Det handlar uppenbarligen om ett missförstånd någonstans...