Inlägg

Inlägg som Kogster har skrivit i forumet
Av Kogster
Skrivet av tol9411:

Tack för svaret men jag listade ut att det är fel på ström sladden till grafikkortet så hur tar man bort tråden ??

Det gör man inte. Tråden ligger kvar och om någon har liknande problem kan de hitta tråden och läsa här innan de skapar en ny.

Av Kogster
Skrivet av tol9411:

När jag monterade mitt första vattenblock på en GPU så hade jag satt ett gäng distanser för mycket (halv millimeter tjocka plastringar) varpå grafikkortet stängde av sig innan jag var inne på skrivbordet pga av överhettning.

Är man lite finurlig brukar man slippa tömma hela systemet men det gäller att ha MYCKET papper till hands.

Av Kogster

För mig var det att jag inte lagt till nummer till en kontakt utan att det blev en mailadress när jag valde kontakten i kontaktlistan. Sen har jag haft samma problem med sms till en grupp personer men vet inte varför.

Av Kogster

Jag är ett stort fan av dessa http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=839000

Av Kogster
Skrivet av RedSparowes:

Det låter lite för jävligt om allt skulle vara trasigt pga minnen. Min första tanke var att ditt moderkort inte stödjer 1866mhz och ville därefter klocka ner dom till 1600mhz själv, med googling så är det fler som hade problem med det:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/284657-30-constant-memory...

Men jag förstår inte hur du fortfarande kan ha problem med gamla minnen och nytt moderbord. Då var min misstanke dåligt nätagg, men inte det heller verkar det ju vara.

Jag klockade aldrig upp minnen till 1866 utan körde de i 1333 @1.5 V Vilket de självklart borde klarat felfritt.

Nya moderkortet hade inga problem med gammla minnena utan det gnällde på grafikkortet. Datorn startar nu med ett annat grafikkort samma gammla minnen nya moderkortet men har inte installerat om windows. Tänkte göra det och testa Prime95 för att se hur processorn mår.

Konsumentköplagen säger:

Skrivet av Konsumentköplagen:

Skadestånd

Du kan dessutom kräva skadestånd i vissa fall. Du har rätt till ersättning för alla utgifter och förluster som du drabbas av på grund av fel på varan. Du kan också få ersättning för skada på annan egendom som tillhör dig eller din familj. Till exempels om en diskmaskin läcker vatten och skadar golvet.

Men hur går man igenom den processen och är det värt det om de krånglar?

Av Kogster
Skrivet av RedSparowes:

Posta alla dina specifikationer.
Framförallt, vad har du för nätagg?

Corsair AX750W, uppdaterade första posten med informationen.

Av Kogster

Behöver feedback och tipps efter en massa trassel.

Hela historien började med att jag köppte nya RAM-minnen från webhallen. (Patriot 2x8GB 1866MHz).

Tog ut mina gamla minnen och pluggade i de nya. Datorn surrar igång men får ingen bild.

Tar ut ena minnet datorn startar är i windows och jag surfar ett tag tills datorn blåskärmar.

Startar om med samma minne samma sak händer igen efter ett tag.

Botar memtest med stickan som är i.

http://i.imgur.com/stdXCYQ.jpg?1

Byter till andra minnet

http://i.imgur.com/clIgsuc.jpg?1

Kör memtest på mina gamla minnen igen. Nådde 90% ish med noll fel innan jag tröttnade.

Kontaktar Webhallen och säger nya minnena är trasiga, bifogar bilderna av memtest. De säger de skickar en fraktsedel men kan inte ge mig nya minnen innan de själva kollat att minnena är trasiga (I förrgår). Fair enough.

Nya minnena bråkar på så byter till mina gammla igen så datorn ska fungera till en hemtenta dagen därpå.

Dagen därpå startar datorn. Skriver min hemtenta i word på datorn. Går och äter ett tag. När jag kommer tillbaka är skärmarna är släkta och vill inte vakna. Datorn svarar inte på att jag håller in powerknappen heller. Drar strömmen och startar om. Ingen bild men nu går datorn att stänga av med power-knappen.

Plockar ur batteriet för CMOS och går en runda. (Orolig över tentan som fanns skriven på datorn och måste lämnas in)

Kommer tillbaka startar datorn. Den startar och efter ca 5 minuter av surrande utan att jag rörde den kommer den in i BIOS (antar det var dual-BIOSsom kickade in)

Skriver vidare på tentan ett tag. Datorn dör igen. Svarta skärmar power-knappen svarar inte. fan fan fan fan fan.

Resettar CMOS startar om. Datorn surrar längre. Ca 10 minuter. Sen kommer BIOS upp och datorn startar. Kopierar tentan till ett usb. Drar ur USB't.

Går en runda till köket, när jag kommer tillbaka är datorn hänger sig igen. Sätter igång den och låter den står och surra medans jag sitter och skriver på min laptop. Pop-up kommer up där det står nåt i stil med CMOS corrupt use last working save? Y/N

Säger ja datorn startar är igång ett kort tag (knappt in i windows) och sen hänger sig med släkta skärmar. Samma sak händer en gång till.

Fläktarna går igång på max. powerknappen svarar inte alls. Jag antar att minnena tog med sig moderkortet.

Köppte ett nytt moderkort idag. (Körde ju AMD så finns prisvärda nya där sockeln passas )

Bytte moderkort. Datorn surrar igång och VGA-led på moderkortet lyser rött får ingen bild på skärmarna. (Nya moderkortet svarar på powerknappen)

Skrivet av Manualen:

The POST State LEDs provide the status of these componenets during POST.
(Power-On-Self-Test): CPU, memory modules, VGA card and hard disk drives. If an error is found, the critical component's LED stays lit up until the problem is solved.

Min teori:
Fick ena riktiga måndagsexemplar till minnen. Minnena dödade moderkortet. Moderkortet dödade grafikkortet.

Vad tror ni? Kan jag begära ersättning av webhallen för de delar utöver minnena som strök med eller hur fungerar det? Hur stora är oddsen att processorn också strukit med?

Datorn det gäller:

CPU: AMD Phenom II x6 1055t
Gammla Moderkort: Gigabyte GA-890XA-UD3
Nya moderkort: Asus Sabertooth 990FX rev2.0
Gammla minnen: Corsair value select 1333Mhz
Nya minnen: Patriot 1866 Mhz
Grafikkort: AMD Radeon HD 6950@6970 (Köppt och upplåst vi release)
Nätagg: Corsair AX750W

Har ljudkort och ett gäng hårddiskar som jag testat med och utaon också.

Av Kogster

Varför undrar du? Salpeter (Natriumnitrat) finns i kryddhyllan i de flesta matbutiker?

Av Kogster
Skrivet av Achronos:

Var i samma sits som dig, ville ha en gmail då jag gillar den tjänsten generellt men förnamn.efternamn@gmail.com var upptaget för mig så det fick bli förnamn.efternamn[0-9]@gmail.com. Jag kan tycka det är lite lame att ha sitt födelseår i emailadressen, dels för att det ser lite "p12igt" ut och dels för att åldern blir då del av dig, vilket såklart kan vara både negativt och positivt. Personligen föredrar jag att inte koppla ihop mig för mycket med min ålder i proffesionella sammanhang.
Om du vill vara extra seriös kan du kolla upp olika nummers betydelse ex här http://www.spiritual-path.com/numerology.htm

Jag löste det genom att ta förnamn.mellanamn.efternamn@gmail.com. Nu har jag iofs ganska kort mellannamn.

Av Kogster

Marginellt om något. Du vill nog investera i en större om du vill uppgradera från stock.

Av Kogster
Skrivet av elmino:

Jag skulle vilja se forskning bedrivas i en värld utan valuta Hur mycke forskning tror du gjordes under grottmänniskornas tid? Vem ska finansiera forskarna med mat för att överleva och verktyg/material för att göra forskning?

Jag skulle lätt vilja ha en hårddisk med 4 TB mekanisk och 120 GB SSD, som automatiskt synkade in data från SSD till mek. Men 120 GB SSD är nog vad som skulle behövas. Säg med en WD Black 4 TB och en Intel 520 120GB. Borde man kunna få för 3500 kr och då har man även kvalitetsgrejer. Skulle heller inte lida av problem vid spänningsbortfall samt garanterat kunna göra riktigt effektivt defragmenteringsarbete

Någon som vet om detta finns redan btw?

Det du beskriver är ju ganska exakt samma som en större hybriddisk.

Av Kogster
Skrivet av Kr^PacMan:

Ett exempel som är snabbare är Lacie Rugged med överföringshastighet upp till 385MB/s. Finns säkerligen andra med SSD som är snabbare. Om Buffalo hävdar att det är världens snabbaste mekaniska enhet är det ju knappast relevant eftersom DRAM används för de snabba överföringshastigheterna.

Precis. Sen kan man ju bara köpa deras och byta ut DDR3 minnet mot ett snabbare och vips så har jag uppfunnit en ännu snabbare mekansik hårddisk...

Av Kogster

S4 är väl mer eller mindre "en halv" generation efter iPhone 5 och ska snart tävla mot 5S. Inte konstigt att s4 större beräkningsprestanda, har högre upplösning, större batteri etc än en mobil som var en generation före. Jag menar den klår nexus 4 också vad gäller hårdvara men det skiter ingen i kors för.

Skrivet av furuliden:

*Att prata är inte det som tar mest tid för en smartphone. Den mesta tiden används för att titta på film, youtube, mail och spel. Och där dominerar Iphone 5.
*Jo, Iphone 5 är mer stöttålig.
*Iphone 5 ÄR bättre optimerat eftersom Apple bara har en typ av hårdvara att koda sitt OS för, samma gäller för appar. Mycket lättare att få bättre flyt på två snabba kärnor med en snabb minnesbuss. Dagens PC spel har t.om. problem med att fixa ordentligt stöd för många kärnor, ännu mer dagens smartphones.

Plastmobil som går sönder lätt? No thankie.

Varför skulle det vara svårare att parallellisera ett spel på en smartphone?

Tänker anta du menar detta detta testet vad gäller hållbarhet. Ser ut som iPhone 5 klarade sig bättre men fattar inte varför de tycker friktionskonstant är en del av hållbarhet. I övrigt förvånad de överlevde att doppas.

Kan ju kort konstatera att folk har olika åsikter om vad som utgör en "bra" smartphone.

Av Kogster
Skrivet av Fafne:

Det var ju inga problem med att ha ett Microsoft monopol på Dator OS.
Det gäller ju samma sak för mobiler, ett OS som världen kan samsas om. Det underlättar för alla.

Säg det till en Linux-entusiast (fanatiker) och du får nog höra ett och annat om hemskheterna i M$ monopol ställning. Förutom oron på forumet runt den inbyggda appbutiken i w8 och vad den skulle och inte skulle tillåta.

Framför allt malware utvecklare. Alltid bra att ha spridning på mjukvara och plattformar. Sen är det såklart praktiskt om det är lätt att porta mellan dem så att alla plattformar kan nås utan större ansträgning.

Skrivet av md7:

Skulle vilja påstå att det är du som är fanatikern och har svårt att ta till dig information. Såväl jag, och andra till exempel S_Z, har kommit med otal faktauppgifter om att iPhone 5s hårdvara är i toppskiktet vilket du vägrar ta till dig. Ännu roligare är det när du tjafsar emot och säger att iPhone 5s hårdvara är kass när du jobbar på Volvo AB (inget ont om det och antar att det inte är datorer du jobbar med där) medan jag (och säkerligen S_Z med flera) är utbildade inom datavetenskap och har jobbat med datorer i flera år. Tror du verkligen att du vet bättre än oss när det gäller hur hårdvara och mjukvara fungerar i en mobil/dator?

Jag hittar inget om vad 5s ska ha för hårdavara utöver en lite mer högupplöst skärm så dela gärna med dig av dessa otal faktauppgifter igen

Vad man jobbar med i övrigt garanterar ju inte att man är intresserad/okunnig om något. Däremot att hänga på forum där ämnen diskuteras hintar ju om ett intresse.

Skrivet av Nivity:

Apple har väll iofs större marknadsvärde än microsoft, redan 2010 gick dom om afaik.
Fast det speglar ju inte in den lilla smartphone delen utav bägge företagen.

Börsvärde * inte säker på om det är samma sak dock.

Av Kogster
Skrivet av 11k:

Ett 7970 ghz är minst lika bra som ett gtx 680

Skickades från m.sweclockers.com

http://i.imgur.com/UxkkXTP.png

Jupp

Av Kogster

Kjell och kompany har både hona och hane MOLEX.

Egentligen är det inte helt rätt att bygga en sådan adapter då en SATA-power kabel ska kunna leverera 3.3 V, 5 V och 12 V medans en molex bara har 12 V och 5 V linor. Detta är praktiskt taget aldrig ett problem då det är ytterst sällan hårddisktillverkare utnyttjar 3.3 V linan för att undvika problem med MOLEX -> SATA-power adaptrar. Se http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA#Power_connectors .

Av Kogster
Skrivet av magic84:

Förstår eran tanke om kondens, har också tänkt på det, men om man isolerar både rör och block så borde det inte vara någon fara.
Sen vet jag inte om det är dåligt att kyla ner komponenterna för mycket vid låg belastning, om det kan få motsatt effekt då?

Har skissat på detta ett tag nu, måste även ha snabbkopplingar till ute-radiatorn så jag kan lossa datorn från den om den ska flyttas.
Så en radiator i burken krävs också, då i toppen så den blåser från chassit, genom radiatorn och ut i rummet, på det viset gör det inget om luften är kallare än inomhustempen.

Sen som extra kaka får man väl ha en lite avfuktare och fukt-larm i datorn.

Ja om du får till perfekt isolering (det kommer du inte). Komponenterna kyls ner. Det man skulle kunna skaffa hade varit nån typ av avfuktare. Varför skulle det inte spela någon roll om luften är kallare då?

Om du ska ha dubbel vattenkylning känns det som detta bara skulle göras för skoj skull och inte göra någon direkt nytta vad gäller kylprestanda. Går från bra kylning till overkill som jag ser det.

Skrivet av Zyzz:

Jag vet hur vatten kondenseras
Men vattnet (från luften) hamnar väl bara utanpå radiatorn och slangarna? Om man slutit tätt så att hålen där slangarna går ut genom något hål i huset inte släpper in något vatten, hur skulle då hårdvaran i datorn påverkas?

Som jag förstår det så kommer bara radiatorn på utsidan av huset att bli fuktig
Tänker jag fel?

Det är vatten löst i luften i chassit. När den kyls så sänks mängden vatten den kan lösa och det vattnet kondenseras. Radiatorn på utsidan lär inte bli fuktig då luften runt den kommer vara varmare eller samma temperatur som ute vilket gör att luften där löser minst lika mycket vatten som det finns runt den.

Av Kogster
Skrivet av Staropramen:

Fast det står faktiskt "capacitors", dvs plural. Utlovar man 100% av flera tolkar jag det som alla.

Jao men på grund av tvetydigheten kan det fortfarande ses som falsk marknadsföring. Det handlar mer om när en konsument blir lurad av reklamen än när den tekniskt sett inte är fel.

Av Kogster
Skrivet av Plasmatic:

Jobbigt läge alltså..

Vill ha en S4 idag, men butiken jag förbeställt ifrån kommer troligen inte ha min förrän om 2 veckor...

Å andra sidan tar de bara 5500 för den, inte 5990..

visst, det handlar bara om några hundralappar, men för de hundralapparna kan jag skaffa skärmskydd och fodral..

Fast när jag kollar runt så är det bara vita som finns i lager...

Vill man ha Svart eller Vit?

Svart känns som det självklara alternativet, men skulle inte Vit vara lite annorlunda..

Vit skulle nog inte visa fingeravtryck eller repor så bra heller.. men de capacitiva knapparna på framsidan skulle inte synas lika bra..

Annan fråga.. Om jag vill ha en Flipcover till den (med magnet fäste) vilken bör jag titta på? svart helst, men röd/blå funkar också.

Jag köppte vit då jag egentligen inte bryr mig specielt om hur den ser ut men när jag fäpplar efter den i mörker på nattduksbord är den nog lättare att se och undvika att tappa den i golvet.

Och nog synns knapparna bra alltid.

Av Kogster
Skrivet av jnsson_15:

Vad ville du säga med det där? Jag vet redan att det inte är bra för hårddisken att ligga över 50 grader

Att de INTE kunde påvisa ett statistisk samband mellan högre temperaturer och felfrekvens...