Inlägg

Inlägg som Kogster har skrivit i forumet
Av Kogster
Skrivet av L'ombra:

Vet inte om jag håller med. Skulle snarare jämföra det med ett varumärke som ingen annan kan använda längre. En global IP-adress vore närmare en fysisk adress. Nu är IP-adressering oftast mer komplicerad än så, men i alla fall. Liksom Pirate Bay skulle kunna fortsätta bedriva sin verksamhet under en ny domän ("varumärke") från befintliga servrar/IP-adress ("fysisk adress") så skulle hembrännaren kunna sätta en ny neonskylt på Intevattensgatan 7 och fortsätta. (förutsatt att det var just varumärket eller företagsnamnet som beslagtogs, om det nu är möjligt)

Edit: Efter att faktiskt ha begrundat ovanstående så tycker jag iofs att beslagtagande av ett varumärke låter som ett knepigt mål, då namnet i sig inte är olämpligt eller stötande eller så.

Skrivet av AndreaX:

jämförelsen är kanske inte helt klockren då en fast och känd punkt inte är direkt hjälpsam för hembrännare.

ivf så borde en domän närmast liknas vid en virtuell fastighet. den är sällan avsedd för att vara en gatuadress utan ett namn på en företagslokal som kan finnas på en sån, men som rent praktiskt kan hålla till på vilken gata som helst. med skillnaden och fördelen att hur lokalen än flyttar runt så hittar kunderna lätt dit.

det kunde då alltså mycket väl liknas vid att beslagta egendom, som i en lokal. nu är inte detta heller helt smidigt i verkligheten då det finns gott om exempel tex på där kriminella "MC"-klubbar etablerar sig på adresser och i lokaler som uppenbart används i verksamheten men som av tekniska skäl är svåra att förverka trots både det och obetalda skulder, samt ironin att det ofta är kommuners slarv och ekonomiska förhållningsregler mm som i första stället givit dem lokalerna för en struntsumma.

Är inte heller helt förtjust i liknelsen men det är faktiskt ingenting jag hittade på själv utan "inspirerades" snarare från artikeln om att domänen hade beslagtagits häromveckan:

Skrivet av Svenska staten beslagtar thepiratebay.se:

Stiftelsen för internetinfrastruktur .SE, som ansvarar för den svenska toppdomänen, motsätter sig dock beslutet och menar att ett domännamn bör liknas vid ett vanligt gatunamn eller postadress och inte har någonting med själva (webb)platsens innehåll att göra. Domen kan komma att överklagas.

En postbox hade nog varit en mer träffsäker liknelse.

Av Kogster
Skrivet av L'ombra:

Om vi lägger allt annat åt sidan för ett ögonblick, så är jag intresserad av att höra huruvida folk anser att Pirate Bay bedriver olaglig verksamhet (punkt)?

Följdfråga, bör man inte kunna bekämpa "molnbaserad" brottslighet? Om nej, varför inte? Om ja, hur? Och tänk dig någon annan part än Pirate Bay om du är av meningen att de inte har gjort något fel.

Är slöseri av skattepengar det enda problemet folk har? (och jag menar inte att detta är ett ickeproblem)

The piratebay är med största sannolikhet skyldiga till medhjälp av upphovsrättsbrott. Ja de kan "bekämpa" de genom att bötfälla, konfiskera servrar etc. Domännamn är adresser. Lite som om någon bränner hemma på Intevattengatan 7 så bestämmer sig kommunen/polisen att de inte längre får säga att de bor på Intevattengatan 7 och att Intevattengatan 7 är adressen där kommunhuset ligger trots att ingen av de fysiska byggnaderna rört sig.

Av Kogster
Citat:

Stiftelsen för internetinfrastruktur .SE, som ansvarar för den svenska toppdomänen, motsätter sig dock beslutet och menar att ett domännamn bör liknas vid ett vanligt gatunamn eller postadress. Domen kan komma att överklagas.

Ja varför lyssna på de när vi kan politikisera lite.

Av Kogster
Skrivet av Sebbepojken:

Vad rekommenderar folk för andra webbläsaralternativ? Kör Chrome idag, men det är främst för att IE och FF inte lockar mig rent UI-mässigt. Viktiga tillägg jag behöver ha är diverse reklam/scriptblockerare samt LastPass för lösenordshantering.

https://vivaldi.com/ är min nya favorit även om den har en bit kvar i utvecklingen.

Känner spontant att det är oftare man får fäktas med Adware i chrome på egna och andras datorer efter oförsiktiga installationer än man lägger till tillägg från utanför butiken så på så vis är det ju bra men hade ju varit bättre om man fick välja själv ändå.

Av Kogster

Heroes of the Storm betanyckel

K849PZ-29MJ-NKWBRJ-44BH-ZFFRN9

Heroes of the Storm betanyckel

Av Kogster

Favorit för att slippa skriva ut t.ex. labbinstruktioner på universitet. Sparat många kronor där. *Host host*

Av Kogster

Varför behöver du ett nytt moderkort hade ju varit en bra början.

Av Kogster
Skrivet av PowerNet:

Se det ur en annan synvinkel:

EU´s nya förslag hämmar att operatörerna höjer priserna för abonnemang inom Sverige, vilket hade blivit faktum när roaming avgifterna tagits bort att abonnemangen hade blivit dyrare över lag för att täcka upp kostnaderna som de förlorar.

Så här har EU gjort rätt enligt mig, då det inte innebär att vi får en prisökning vilket vi skulle fått om roaming släppts helt fritt.

Fast man kan ju också resonera för att rimliga priser i utlandet skulle öka det normala användandet av deras nät. Om jag betalar 20 sek för en GB istället för 20 per MB (eller vad fan priserna ligger på) så skulle jag ju faktiskt använda nätet. Tror inte dessa enstaka kålsupare som tar sig till nyheterna är en speciellt stor inkomstkälla för telekomföretag.

Av Kogster
Skrivet av AeoNES:

Under förutsättning att kortet verkligen levererar, inte blir 90 grader varmt eller har en fläkt som låter som en lövblås, då är i alla fall jag en stark spekulant.

Vad spelar det för roll om det är 90 grader varmt? Fläkten kan ju snurra långsammare då.

Av Kogster
Skrivet av dunis90:

Det har ju varit rykten om att nästa OpenGL till stor del baseras på Mantle. Jag har svårt att tro att AMD på allvar spenderade resurser på Mantle och nu bara lägger ner det.

AMD kände ju garanterat till DX12 när Mantle utvecklades, och att det vore högst osannolikt att Mantle skulle användas i stor utsträckning så länge det är AMD-specifikt.

Matnle agerade väl snarare knuff i ryggen för Microsoft att om de vill fortsätta dominera den marknaden så måste de göra framsteg vilket fungerade på en gång.

Av Kogster
Skrivet av pa1983:

DirectX som innehåller Direct3D är proprietärt MS API för 3D rendering.

OpenGL är öppet standard, är nog i särklass det varligaste API'et för 3D rendering i alla andra OS.

Antal OS på marknaden som stödjer det räcker varken fingrar eller tår till för att räknas.

Så varför ska 95% av spel stödja ett API som enbart en fraktion av operativsystem stödjer?
DirectX är döende om än långsamt. Dessutom stödjer windows OpenGL så vad är ursäkten liksom?

Med fler mobila enheter som stödjer OpenGL och OpenGL ES och allt fler operativsystem att välja på i dag så är Microsoft DirectX dagar räknade.

Jag är ungefär lika intresserad av Mantel. AMD säger att det är öppet, jo vist. Mantel säljer AMD GPU:er i dagsläget inget annat. DirectX med Direct3D binder upp folk på PC till windows om dom vill spela.

Ett API till är det sista vi behöver för det segmenterar bara marknaden ändå och väldigt få utvecklare vill stödja mer än ett API.

Det kommer inte vara hållbart i längden. Dessutom vill fler och fler företag som skriver mjukvara nåt ut till fler plattformar och då är ett gemensamt API bättre.

DirectX är skit för dess kompatibilitet är om något begränsas. Testa att köra nåt annat än mainstream windows så inser du snart problemet.

OpenGL fungerar överallt.
Desutom har vi OpenGL NEXT på gång med samma form av optimeringar som mantel och DX12 fast det är öppet och kan därmed få brett OS stöd.

Sedan behöver Microsoft ett nytt API för sina Xbox One konsoler och OpenGL skulle aldrig falla dom i. Dom säljer ekosystem.
Därför behöver dom en ny version av DirectX med mycket högre draw calls och med lägre CPU användning för att pressa ur mer prestanda ur maskinen.

PS4:an är avsevärt mycket mer effektiv på draw calls redan och på det har den redan kraftigare GPU och minne så MS är tvungna att minska gapet bäst dom kan.

Fast räkna antal OS är ju lite fånigt iom att spelutvecklare försöker nå användare och de är inte jämnt distribuerade mellan OS. OpenGL har sina problem det också. Det största problemet med DirectX är i mitt tycka att MS inte har haft så mycket incitament att utveckla det. De vill bara ha det bra nog att ingen ska orka byta API i sina spel men inte bra nog att få deras konsoll att verka skitkass. Se så snabbt det gick så fort Mantle gav lite riktig konkurrens i prestanda.

Av Kogster
Skrivet av xpanterx:

Snyggare än androids motsvarigheter, där ligger de efter.

Håller inte alls med. Det är något med runda klockor:

http://www.droid-life.com/wp-content/uploads/2014/10/moto-360-me...

Av Kogster

http://cdn.bgr.com/2014/03/moto-360-customization-2.jpg

Bezelfri näsa generation hade ju varit väldigt trevligt

Av Kogster
Skrivet av Marinlik:

Itunes, Spotify, Steam, good old games(GoG), Netflix räcker till det mesta(allt?)

Utbuder är lite sådär på Steam man kan brygga det med origin men Ubisoft spel är fortfarande en plåga att ha att göra med lagligt imo. Spotify är okej men lämnar en del att önska. Programmets funktioner har minskat senaste uppdateringarna och utbudet är ganska omfattande men inte speciellt ovanligt att hitta något som inte finns (Rammstein kom upp nyligen, hurra!). Netflix om man trixar med proxies har okej utbud om man utgår från netflix men letar man efter en film som man inte såg på netflix så har de den inte oftast. Dirty Dancing är mitt exempel från fem minuter sen. Kvalitén lämnar ju en del att önska. De lovar HD men komprimerat som ska i så fall. Itunes som program under windows är katastrof.

Det har blivit mycket bättre sen TPB startades och jag abonerar både spotify och netflix men vi är inte alls framme där man kan bli tillfredsställd med endast dessa.

Skrivet av Zakiya:

Sorgligt, får en att fundera på hur internet kommer se ut om 10 år.

Klicka här för att få reda på den chockerande händelsen! Eller här för att få veta vad hon gjorde när hon såg sin pojkväns ex! Klickbete klickbete snälla snälla klicka på mig jag är så fruktansvärt desperat att jag översvämmar dig med bara reklam om du kommer nära med dalande kvalité på innehållet.

Av Kogster
Skrivet av Printscreen:

Är det bara jag som aldrig behövt köpa en extraladdare? Tycker man har originalladdare till allt i överflöd

Har man mer än ett ställe att ladda prylen och inte vill släpa med sig laddaren så.

Av Kogster
Skrivet av eparaggare:

Läste lite om mobilen, 8 kärnig? :E

ARM big little (4+4). 4 st CORTEX A15 kärnor och 4 st CORTEX A7. idén är att de fyra svagare och avsevärt strömsnålare A7orna ska sköta det mesta men att när det behövs så sätter A15 kärnorna igång och leverar prestandan.

Av Kogster
Skrivet av Aarox:

Bra initiativ av telenor, nu är det dags för resten av operatörerna att hänga på

Telenor? Artikeln handlade om tele2.

Av Kogster
Skrivet av MuffinManxD:

Piratpartiet 2018?

Intressant att detta hände så snart efter valet. Skulle det kunna tänkas vara avsiktligt?

Av Kogster

Early access i sig självt har jag inte så mycket emot. Tveksamma utvecklare som lovar guld och gröna skogar men aldrig levererar är ett problem. Köper i regel bara early access i spel där jag tycker det redan finns tillräckligt med material för att motivera priset. Kerbal Space Program är en favorit.

Av Kogster

Tycker själv att 2.0 fungerar bra i de prisklasserna. Är helnöjd med mina http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=839000 som ser ut att sjunkit rejält i pris sen jag köppte mina. :/ Är inte superpetig med ljud jämfört med vissa av de på forumet dock.